Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Dobry den, rada by som reagovala na spravu, ktoru napisala @jarmila24. Ano boli sme dohodnute na predaji svetra, ktory sa mal posielat do Ciech. Pani ma kontaktovala, chcela aby som jej svetrik poslala obycajne, ze postovne zvykne byt okolo 3 eur, suhlasila som, a este som pristupila aj na to, ze ak to bude viac, tak doplatim postovne. Dohodli sme sa na sume 10 eur (7 eur svetrik+3 eura posotvne), ktore mi previedla po par dnoch na ucet. Informovala som ju, ked mi nabehli penazky na ucet a tiez ked som posielala balik (bol poslany 1. triedou). Na poste mi oznamili, ze balik do Ciech moze trvat aj 7 dni. Informovala som pani, kedze sa ma pytala co je s balikom. Poprosila som ju, aby zasla na postu a opytala sa, ci na jej meno neprisiel balik. Ona mi odpisala, ze nema cas ist, lebo sa ponahla do prace, ale ze zajde na postu dalsi den, alebo posle manzela. Ja som zistovala u nas na SR na poste kde balik viazne. Na poste mi povedali, ze sa treba opytat v postovej ohlasovni a úložni, ci sa tam ten balík nenachadza, pretoze ak sa nezmestil do postovej schranky tak ho tam ukladaju. Podala som aj pisomne oznamenie ak by sa to nahodou balik vratil na nasu postu, cislo postovej zasielky nemam,v tom zhone mi ho akosi pani na poste nedala a este nikdy sa mi nestalo, ze sa nieco stratilo. Ja som chcela byt ochotna a poslala som balik 1. triedou, co pani chcela iba obycajne a este ona ma ociernuje a pise zle ohodnotenia. To, ze som sa jej 9 dni neozvala to popieram, pretoze to vobec nieje pravda, vzdy som ju informovala ked som nieco zistila. Ja som sa snazila vyjst jej v ustrety, peniaze 7 eur som jej poslala. Mna to mrzi ovela viac nez ju, ale akosi s tym nic nenarobim. Zistila som, ze balik bol prevzaty. Ja nemam v zaujme nikoho klamat a zavadzat, snazim sa skor dohodnut. Prepacte pani @jarmila24, ale to ze mi nefungoval net, a ozvala som sa Vam o 2 dni a vy ste mi ihned po 1 dni pisala zle ohodnotenie a nesnazili ste sa dohodnut so mnou rozumne, to ma velmi mrzi. Vy ste boli ta, ktora hned po par dnoch, co ste este ani na poste neboli sa opytat ci nahodou nemate nejaku zasielku, uz ste chceli spät peniaze. Mna Vasich 10 eru z biedy nevytiahne, vobec nebol problem vo vrateni penazi, ale ide o pristup, ze ani ste sa na poste neboli opytat, ani ste sa nesnazili zajst na postu a pritlacit na postarku, kde je balik. A nie moje meno je potrebne, ak zistujete nejaku zasielku, ale Vase meno a Vasa adresa, ono to je totiz zaloze podla Vasho mena a nie podla mojho. Poprosila by som Vas o zmazanie vami napisaneho hodnotenia, ktore mi nepravom patri. Mna tato situacia mrzi ovela viac nez Vas to mi verte! Je mi nesmierne luto, ze ste si to so mnou nevyriesli rozumne a hned ste konaly zbrklo zlym ohodnotenim. Tymto povazujem, ze je tato situacia vyriesena a zmazete zle hodnotenie. Prepacte, ale ja sa vinna vobec necitim. Ja som sa snazila vyjst Vam ustrety ako sa len dalo. Pekny den prajem.....
Baby, ako mam postupovat v pripade, ze sme si s mamickou vymenili tovar /ona oslovila mna/, ja som si z jej tovaru vybrala sandale za 9 Eur. Az v den, ked som jej ja poslala balik a ona posielala mne, napisala, ze na jednej je opravena podrazka, co nebolo v inzerate, ale co uz. No a dnes topanky dosli, miestami su zodrate vlozky, co sa nedaju vymenit ako v normalnych topankach...jednoducho ma to mrzi a tie topanky za taku cenu nechcem, pretoze podla mna neboli spravne opisane. Ako mam postupovat? Ziadat od nej moj tovar naspat? Ale ako je to s postou? Uz som zaplatila 1,60 E za svoj balik, budem musiet teraz platit znovu? VDaka za rady. Adriana
Lenze ak to bol balik, tak podacie cislo ma, s balikom ide sprievodka. Pani priznala, ze podacie cislo si z posty zabudla vziat. Keby ho mala, je cely problem vyrieseny.
@zabka1987 balik musi mat sprievodku bez ohladu na to ako je poslany a tym padom ma cislo; ak to bolo poslane ako balik... ak to bola listova zasielka, tak je to ina vec
a citujem pani "cislo postovej zasielky nemam,v tom zhone mi ho akosi pani na poste nedala a este nikdy sa mi nestalo, ze sa nieco stratilo." takze nema zmysel sa o tom bavit, cislo existuje
@adri266 tak mas tieto moznosti..bud si vymenite spät tovar..a ona ti preplati aj tvoju postu, kedze zavadzala v opise, cize mas na to narok..alebo ak si ona chce tvoj tovar nechat, nech ti ho zaplati / na sume sa dohodnete/..ak nebude suhlasit ani tak ani tak, tak tu napis jej nick/nezabudni dat @/, nech sa aj ona môze vyjadrit..potom mas narok jej dat aj negatko, aj ju dat na ciernu listinu
@zabka1987 ty hovoris o niecom inom. Pani napisala, ze poslala balik. Ano, najobycajnejsi balik sa posiela za 8 eur (2. trieda, nepoisteny), 1. tr. - 9 eur. Ale pani prosto pise o baliku a ten sa inak poslat neda, neexistuje nic obycajnejsie ako sa da poslat balik, len nepoisteny balik 2. triedou. Ak to slo inak - obycajne - musela to byt listova zasielka. Ano, list nemusi mat podacie cislo, ani ho nema, ak ide obycajne. Btw, ani vtedy sa nezmestis do 3 eur, list do 1 kg je za 5,50.
Jedine k comu som sa vyjadrila je, ze ak to slo ako balik - co dotycna pani napisala - tak to muselo mat cislo, lebo sa lepi na sprievodku, z ktorej jednu stranu odosielatel dostava.
@zabka1987 ja to chapem, dokonca aj teba chapem, ja som vychadzala zo slova "balik" (cita sa ako "balik") - ktory obe strany spominali; to, ze hovoria o baliku a je to poslane ako list je druha vec, ja som sa cisto vyjadrila o tom, ze balik sa neda poslat bez toho, aby o nom nebol nejaky doklad;
pozrela som to spravne, opat nevies citat, ja som pisala list do 1 kg, ty do 500g.
@ivanka.7 😀 taky maly svetrik mohol mat kludne do 500g, aj dospelacky kludne... ale je to jedno, nie je to v sume 9 Eur aj tak ako si tu tvrdila ty ze musi mat sprievodku... a urcite ju ma... obe sa zle vyjadrili, mozno je pre nich balik a list jedno slovne.... aj ja ked idem posielat listove zasielky ked sa ma niekto spyta, ze kam idem tak poviem, ze idem posielat baliky... dost normalne...
@ivanka.7 Pani a citali ste aj to, ze som bola ochotna doplatit zvysok postovneho? Ja som chcela poslat 1. triedou balik a pani @jarmila24 chcela obycajne, ona mi poslala 3 eura a ostatne som doplacala ja. To bola moja dobra vola, ze som jej poslala balik 1. triedou a nie obycajne ako chcela. Nehnevajte sa, ale treba si aj precitat co kto pise a potom kritizovat.

ďakujem,a ďakujem aj vám ostatným za postrehy a rady,asi to naozaj pomohlo,hodnotenie je preč,prajem pekný deň a ešte raz ďakujem