Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@michelleuk - fuuuha... no ja som rada, ze som podobnu vec este neriesila 😒 a jedna sa o velku sumu? (co vlastne je asi jedno, lebo v konecnom dosledku ani 2 eura nam nikto zadara neda... )
a pripajam sa k nazoru, ze ty si uz dokazala, ze si spolahliva - kedze pani zaplatila a ty si jej balicek poslala... tak by ti v tomto smere mohla doverovat... 😉
@michelleuk kedze pises, ze je na ciernej listine a navyse neregistrovana, tak by som jej slusne napisala, ze z tychto dovodov jej nemozes poslat peniaze predom... ze nema doveru.
a co sa tyka postovneho - ja nevidim dovod na to, aby si ho znasala ty (snad len v pripade, ze si niekde urobila chybu ty... ale aj to je diskutabilne)
ak si jej poslala tenisky a jej nesedia a pod., tak keby ich kupovala cez nejaky e-shop, tiez by sa s nou nikto nebavil o tom, ze ich moze vratit a preplatia jej aj tovar aj postovne... inak - v e-shopoch je to bezne, ze sa najskor vrati tovar a az potom - po skontrolovani - pridu peniaze...
@fukylove no ved som zvedava ake budu tenisky ked ku mne dorazia ci budu v novom stave ako boli no uvidime
@michelleuk argumentovala by som tym, ze je na ciernej listine, alebo vobec nie ani tym, len teda ak to chce vratit ok, ked pride balik, poslem vam peniaze inak, pridpadne by som sa nou vobec nebavila, pokial boli nove, preco by ich mala vracart, nemusis brat tovar spat.
@michelleuk vždy sa to robí tak-že najprv ti musí vrátiť tovar a potom ty jej peniaze 😉 a nepreplácať poštovné. ja keď som kupovala cez net veci z klasika obchodu a neboli mi dobré,tiež som vrátila,ale poštovné na moje triko+až prebrali a pozreli,či je tovar ok-tak mi poslali peniaze len za tovar na účet.
takže-tento postup-a bez debaty 😉 tu nie je namieste byť mäkká-aby si potom nebola okradnutá
@michelleuk jasne, ze na nej,m ja ked som brala balik od nej pani naspat, kedze sme sa na tom dohodli, ani som postovne neriesila, vratila som jej tolko kolko poslala a hotovo. mam v podmienkach, ze tovar spat neberiem, chybu som si nevsimla, cestne priznala, prebrala tenisky, peniaze poslala a vybavene,
@zuzka1. co aj ty si riesila nejaky podobny problem vies to postovne mi uz vyhodila akoby naschval
@michelleuk hej asi pred dvoma mesiacmi som poslaal pani tenisky po malom, bol tam suchanec asi cm velky, ten som si ja nevsimla, jej to vadilo, odfotila mi to, suhlasila som s vratenim penazi samozrejme. a vybavili sme to k spokojnosti oboch, ja som ich za tyzden predala inej maminke, ta bola upovedomena , nevadilo jej to, lebo to vidiet nebolo pri noseni,
baby ,potrebovala by som radu.na inom bazari saom mala inzerat,ze kupim jednu bundu.predvcerom sa mi ozvala pani -neregistrovana.ze jej sestra taku ma na predaj.vcera mi poslala aj jej fotku.no neviem,ci zaplatit alebo radsej prsty prec??
@macamac Ano tiez si to myslim, mne sa dokonca stalo teraz to ze som kupovala od vyrobcu papucky, samozrejme aj moja chyba ale aj ich, totizto som sa spoliehala na ich tabulku velkosti ani vo sne by ma nenapadlo ze raz maju udavanu velkost metricku a raz pri inych papucach francuzsku. No vedela som ze potrebujem velkost 26 tak som take objednala a prisli mi dvoje 26cm papuce ako pre pubertiaka. Telefonicky sme sa dohodli na vymene a poslala som v ten den balik spat. Nato do 2dni prisli druhe a vratili mi cenovy rozdiel. Neuctovali mi uz postovne. Skvele :D
@kilian Ja by som sa bala aj dobierky.Co ak ti povie ,že ano pošle dobierkou a do balika napcha hocake stare handry co zabalene velkostou pripominaju bundu?Zplatíš rozbalíš a tam nič.Ak chcem niečo kupiť radsej hladám,podvodníkov,čo sa hlasia na inzeraty typu kúpim je plno,ja by som to neriskovala ani keby islo o1€.
@marianeta, @kilian - stale ma moznost rozbalit to priamo na poste - pred postarkou... a ked tam nebude ten obsah, co tam ma byt, tak to neprevziat... 😉
ja som tak kupovala z firmy mimo ZA sklenene pohare na svadbu a oni mi priamo napisali,,ze pred platenim nech si balik otvorim - ak budu pohare vo vnutri poskodene, nech ho nepreberam a rovno ho poslu naspat z posty...
@kilian - skus si preverit na svojej poste - na nasej pani za prepazkou iba ganila (blokovala som dalsich), no mala smolu... lebo som jej vysvetlila,, ze mi prisli pohare na svadbu - krehke a ze po skusenostiach s postou nie som ochotna ich rozbalit doma a nast rozbite... lebo to by mi reklamaciu uz nikto neuznal... 😉 lebo by som si ich mohla roozbit aj sama... asi som bola jedina, co sa tak na poste zachovala, bola pani velmi neochotna, ale nemala na vyber...
ahojte mamicky, chcela by som sa opytat, ci tu mate skusenost s kupujucou pod menom "aginkka" nema zatial ziadne hodnotenie, uz asi viac ako 2 tyzdne ma natahujem, vkuse si dava premeriavat veci, zjednava cenu, stale je jej mala zlava, ked sa nakoniec dohodneme na cene, opat zacne menit veci a pritom som jej x krat pisala, ze za fakt lacno predavam veci ☹ ...aj teraz by chcela 4 tricka za 0,50 eur ☹ uz neviem co jej mam napisat....
@azuz ty si predávajúca a ty určuješ ceny 😉 ak sa jej nepáči nemusí nakupovať ...sama najlepšie vieš za akú cenu to vieš predať....ak chce 4 tričká za 0,50€(predpokladám že nie kus po 0,50) tak to by som s nimi ja radšej asi okná umyla 😀 ...a čo jej napísať? cena je takáto,max odpustím poštovné a má 24 hodín na rozmyslenie či áno alebo nie + 3 dni na to aby nabehli € na účet 😉 ...prajem lepších nakupujúcich 🙂

@fukylove jaj,bo ja som dotycnej dnes pisala na pokec,ci došlo a ona za to všetko,ze som riskovala a nmechala sa ukecat dostalla odpoved iba ( na moje naliehanie ) ANO, došlo,dakujem . teda,uz len verit a cakat,že mi peniaze nabehnu na ucet