icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

kosta123
13. sep 2011

@jonas17 - jasné že sa musia rozhodnúť sami či chcú alebo nechcú tovar.ale ak ho nechcem tak sa ozvem že nemám záujem - to je o slušnosti iba.Negatívne hodnotenie by som zase kôli tomu nedala.

janka_pn
13. sep 2011

@jonas17 este som sa extra pytala, ze ci ich mam rezervovat, ci ma naozaj zaujem, tak v obchode ti nikto na 2 tyzdne tovar nerezervuje! podla mna to je neserioznost a tvoj nazor ti neberiem. v mojom hodnoteni bude napisane ako to bolo a kazda dalsia mamina, ktora si bude u nej daco kupovat, alebo jej predavat, si moze zvazit, ci do toho pojde alebo nie. za tie 2 tyzdne som mohla veci predat.

janka_pn
13. sep 2011

@kosta123 a preco nedala??? povedala mi, ze ich urcite vezme, ze to mam rezervovat, len ze by byva v okoli a pojde si po veci osobne. ze sa mi ozve, ked pojde. viac sa neozvala. nehovorim, ked niekto prejavi zaujem, da si premerat a viac sa neozve... to je na dennom poriadku, za to negatka nedavam, toto mi pride ako nespolahlivost. v negatku nebudem klamat, kazdy sa moze zariadit po svojom...

ani3012
13. sep 2011

@janka_pn ja som tak mala jednu kupujúcu,ešte v júli si pýtala podklady k platbe a odvtedy nič....rezervovať som nerezervovala,len keď sa mi ku koncu augusta ohlásila druhá kupujúca,tak som sa jej pýtala,že či má ešte záujem (to len tak pre istotu) ,samozrejme ani neodpísala.....negatívne som nemala kde dať,lebo je to neregistrovaná a v čiernej listine by aj tak zapadol email prachom....
".....Ak Vám prídu peniažky na Váš účet, poprosím o info. Pekný deň ".... toto sú jej posledné slová,človek by to bral ako že už má čakať na platbu -ale možno ona čakala na balík...sú predávajúce,ktoré pošlú balík skôr ako platbu....nechcem krivdiť,lebo stať sa mohlo všeličo a na obchodík zabudla......

tinuskaha
13. sep 2011

mne pred par tyzdnami pisala mamicka ze ma zaujem o mikinku ktoru predavam,nechcela ani premerat povedala ze veci od HaM pozna a ze maly nosi teraz 74 tak ze 86 mu bude dobra.Doslova mi napisala .Netreba premerat ja si ju vezmem.Brala som to zavezne.Potom sa ozvali dalsie zaujemkyne.Tak som maicke pisala ci ma este o mikinku zaujem,cakala som tyzden a ona nic 😠 Tak som jej dala negat.hodnotenie.Keby mi nepisala ze JA JU VEZMEM... 😒

kosta123
13. sep 2011

@janka_pn - nehovorím o tvojom prípade,,to som ani nečítala......ale inak by ma to riadne nasralo,,,,myslela som tak všeobecne,lebo vela báb sa pýta na všeličo a nakoniec sa ani neozve či to berie,,,to by som musela každej napísať nejaké hodnotenie -tak to radšej neriešim. 😉

janka_pn
13. sep 2011

@kosta123 ok 😉

katarinasifrova
13. sep 2011

@miriamm11 aj mne prisiel doporuceny list a bol prazdny. na poste si niekto pekne privyraba :(

missy97231
14. sep 2011

s tym vykradanim ste ma nastrasili 😒 mam objednany balicek,,, kresielko vibracne od FP, a s predavajucou ked som jej spomenula ci aj poistuje balicky, tak mi napisala ze nie, ze uz poslala 700balickov a nikdy sa nic nestratilo, ze ak chcem, tak poisti, ale je to zbytocne... zas nechcem vyzerat ako nejaka debilka, kedze som jej uz peniazky poslala na ucet... kebyze este nie, tak si kludne aj priplatim to poistenie... kolko asi taky balicek pripoistit bude stat? suma 40eciek co som platila 😒

gabika7706
14. sep 2011

@missy97231 poisteny balik 2. trieda do sumy 30 € do vahy 1 kg 1,90 €, do 2 kg 2,50 €, do 5 kg 2,80 €, do 10 kg 3,30 €. Obycajny (nepoisteny) balik napr. do 5 kg stoji 2,50 € - rozdiel 30 centov, je to zanedbatelna polozka.
Nad 30 € je to trosku viac, do 5 kg 4,20 € 1. triedou

gabika7706
14. sep 2011

@missy97231 opravujem sa, nad 30 € do 5 kg je to 3,80 € (poistna suma od 31 € - 250 €)

missy97231
14. sep 2011

@gabika7706 dik... Aj som si myslela ze ten rozdiel bude minimalny... Poslala som aj tak o 40centov viac,,, zato ze mi pockala 🙂tak snad to dojde bez problemov, aj ked neviem kedy este ... Na otazku kedy mozem cakat balicek odpoved bola v piatok, ale uz som sa nepytala dalej ci ho v piatok bude len posielat alebo uz mi ho dorucia. Uvidime...

gabika7706
14. sep 2011

@missy97231 zajtra je volny den, tak mozno aj v pondelok, vsak hlavne, nech v poriadku dorazi

missy97231
14. sep 2011

@gabika7706 no ved to mi tak napisala uz v pondelok - v piatok ... strucna odpoved. tak snad este vydrzim v neklude,,, a dockam sa 😒

zuzka1.
14. sep 2011

ahojte baby , potrebujem poradit.posielala som jednej mamicke v pondelok balik plienok, dnes mi pisala, ze ci som priezviskom ta a ta, lebo jej prisiel balik , ze necelych 66E ma zaplatit. ja som nic take neposielala, mamicka za balik zplatila, iba som ho poslala. platila som za dva baliky, jej velky a jeden maly 5,60 postovne. nemozem najst podaci, jedine vsak co mi vychadza je ze, spravila "sikovnica" na poste nejaku chybu. este som sa s tym nestretla, co mam povedat mamicke
napada ma jedine, ze ak tam je skutocne moje meno a podaci nenajdem, ona nech balik neprebera, ja sa budem stazovat na poste a poslem jej to este raz alebo co? poradte

sisaha
14. sep 2011

@zuzka1. ja ale nerozumiem, ak to nie je dobierka, tak preco by mala znova platit? nech to teda neprebera a tebe by sa to malo vratit nie?

petruci6
14. sep 2011

v ziadnom pripade nech to neprebera a ty sa stazuj na poste

zuzka1.
14. sep 2011

@sisaha no ved o to ide, posielala som to iba ako balik prvou triedou, nijak inak, vyplatene to bolo, predala som tie plienky za 8E! je ich tam 16ks. ten balik ani keby zle napise vahu nemohol mat 66g, - som si myslela, ze sa asi pomylila v kolonke, lenze to na tych papieroch byva pisane pocitacom, nie rucne-vaha mylsim.
ok takze to spravime tak, nech to neprebera, ja sa budem stazovat na tie lemry co tu u nas robia, - posielala som to o pol 16 v pondelok, koncia o 16, bolo nas tam vela ludi, zazerali jak uderene 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

zuzka1.
14. sep 2011

uz sa to vyriesilo, pani mi pisala, ze ich postarka sa pomylila 😠 by som ju zaskrtila

michelleuk
14. sep 2011

baby ako to robyte ked beriete naspet tovar od kupujucej?najskor poslete kupujucej peniaze alebo az ked vam pride tovar?podotikam jedna sa o neregistrovanu osobu na ciernej listine....chce aby som jej najskor poslala peniaze ale neverim jej ...

petraslov
14. sep 2011

@michelleuk najskôr tovar, potom peniaze, určite by som to neriskovala opačne 😒

michelleuk
14. sep 2011

@petraslov no ved aj ja som zarazena lebo doobeda mi pisala ze mi to posle v piatok tak som jej napisala nech posle cislo uctu a teraz vecer ze mi posle tovar az ked bude mat peniaze....mam pocit ze jej niekto dal uz rozumy 😠

anetaadam
14. sep 2011

@michelleuk ani nahodou by som jej peniaze neposlala skor,ešte ked je na čiernej listine

petraslov
14. sep 2011

@michelleuk to zaváňa nejakými machináciami a ešte keď je neregistrovaná 😠 , no neviem neviem.... a čo ak by si jej poslala peniaze a ona si tovar nakoniec nechá.... 😝 takto to proste nefunguje a buď nech pošle najprv tovar naspäť alebo z toho nič nebude. určite by som trvala na svojom a nepoľavila 😉

michelleuk
14. sep 2011

@petraslov no vies ale ked ja som obcas makka teda vzdy,ale uz som jej pisala ze jej nedoverujem cakam na odpoved

anetaadam
14. sep 2011

@michelleuk o akú sumu ide?

petraslov
14. sep 2011

@michelleuk no veď uvidíš, čo ti napíše, ale myslím si, že by ti mohla veriť, veď keby si bola taká, mohla si zinkasovať prašule za predaj a neposlať jej nič, takže dôvera na tvojej strane je.

denisocka
14. sep 2011

baby,ked som posielala dobierku,tak ja nemam ziaden doklad -teda ustrizok z toho seku,co som vypisoala? teraz kedy budem vediet,či ho prebrala či nie ?

fukylove
14. sep 2011

@michelleuk - a keby ti to poslala na dobierku? to len taky napad...

objavila som tuto temu len teraz nedavno - kedze som viac zacala davat vecicky do bazaru a ostala som skutocne prekvapena tym, co som sa tu aj na Ciernej listine docitala.... nestacim sa cudovat... a to z bazara nakupujem uz skutocne dlho... ufff...

fukylove
14. sep 2011

@denisocka ja som posielala na dobierku raz a to, ze pani prebrala balicek mi napisala do IP a na druhy den som si nasla sek v schranke.... 😉
a to ze si poslala balik s dobierkou - je to uvedene na podacom listku, resp. balikovej sprievodke... sek sa dava cely do balicka...