icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

martinka17
3. nov 2012

@luna22 ak nie je poistený, preplatia Ti iba tuším 5-násobok poštovného - základnej sadzby, nie všetko, čo platíš, je základná sadzba. A ja posielam ako balík alebo list, podľa hmotnosti, poistím podľa predajnej ceny-cca nad 15€ už poistím, väčšinou na vlastné náklady.

luciferova
3. nov 2012

@martinka17 pekne, no nekup vrecko piesku za 550 😝

andrejka1983
3. nov 2012

ano suhlasim že aj cez dobierku može prist kadečo len nie to čo by tam malo byt 😉 aj mne sa to tu už raz stalo, kupila som si tu pre dcerku dve značkove trička Pumma a pani mi poslal baliček, poštarka mi ho dala do ruky a ja som nim zatrasla a to hrkotalo,a bolo to v hrubšej obalke a podla hmatu to bolinejake detske topanočky, reku tak toto isti nebudu moje trička...a tak som to ni neprebrala..... 😠 ....ved nezaplatim 14 euro za niečo co som nechcela....a hned som aj písala tej pani že co sa stalo...a ešte ma sfukla že prečo som to neprebrala a neposlal jej spet ked to nebolo ono, že teraz musí platiť drahšie poštovne dvakrat 😀 no uznajte, čo som padnuta???

andrejka1983
3. nov 2012

ale pre mna je dobierka stale 100 krat istejší nakup ako posielat nemále peniaze na učet a čakat či pošle či nepošle.... 🙂

missy97231
3. nov 2012

@martinka17 ale poslali odosielatelovi tie peniaze? Neviem koniec... Viem, ze to isiel na policiu ohlasit, a ze posta nemala posielat peniaze...

missy97231
3. nov 2012

@andrejka1983 ako tu bolo pisane - kto ma umysel ta okaslat , tak ta okasle ci dobierkou, alebo platbou vopred... Je to riziko obchodov cez internet 😉

m.zuzanka
3. nov 2012

@missy97231 vieš banka nemá dôvod si peniaze zadržiavať, tam môže byť dôvod ten že boli nesprávne zadané údaje (číslo účtu alebo kód banky) alebo transakcia nebola spracovaná (nedostatok fin. prostriedkov na účte....) ale týždeň si žiadna banka nenechá cudzie peniaze. Ja som si dokonca overovala na odd. tuzemských platieb ( som zamestnankyňou banky) a žiadna takáto platba nebola a ani nečaká na pripísanie na môj účet čo viem aj zdokladovať. Tak tiež som toto napísala aj kupujúcej a od vtedy so mnou nekomunikuje. 🙂
Tebe by som poradila skontrolovať všetky údaje na prevodnom príkaze, ak sú správne zadané tak si od predavajucej vypýtaj potvrdenie vydané bankou (nie výpis ) že jej z tvojho účtu neboli pripísané fin. prostriedky. Predávajúca bude potrebovať tvoje číslo účtu ( z ktorého si posielala), presný dátum a presnú sumu a potvrdenie v banke má za pár minút vytlačené a bankovou pečiatkou overené. Ak nebude ochotná ti dať povrdenie tak je jasné, že musíš isť ty do tvojej banke a požiadať o vrátenie platby z dôvodu podvodu. 🙂

luciferova
3. nov 2012

@andrejka1983 ano pre teba je to stale bezpecnejsie, az kym sa naozaj neoklames. co ti samozrejme nezelam 😉

luciferova
3. nov 2012

@missy97231 mne sa obcas stane, ze ked toho viac platim kartou, tak tam mam vela transakcii a ta prichodzia platba sa medzi nimi strati. nech lepsie popozera 😉

missy97231
3. nov 2012

@m.zuzanka u mna transakcia bola uskutocnena, peniaze boli na ucte, odislo mi 9,60 z uctu. Poslala som jej aj vypis nech si skontroluje cislo uctu, ci mi spravne dala, pretoze som 100x kontrolovala ci som zadala take ake som mala od nej... Ona mi na to odpisala iba ze peniaze stale nema.. Neodpisala mi ze cislo uctu sedi, ani nic podobne... Tak som zvedava..> Posledna sprava bola, ze mi topanky vcera poslala, ze mi VERI 😉 tak a ja jej mam verit tiez?

luna22
3. nov 2012

@martinka17 prosím ťa a nevieš do koľko kg je to balík, alebo list? Posielala som viac vecí doporučene ako list a platila som 2,6 takže viac sa oplatí balík. ( Bolo to tam v hodnote 3 eurá)

luna22
3. nov 2012

@martinka17 teda menej , takže ak chápem v takom prípade je lepšie balík ako list ( ak je viac vecí)

m.zuzanka
3. nov 2012

@missy97231 tak tie peniaze má na účte, možno ich prehliadla, možno skúšala... ale neexistuje aby sa peniaze na pol ceste stratili, všetko je dnes z automatizované a kontrola prebieha na viacerých úrovniach 🙂 A ak ti tie topánky poslala tak tie peniaze asi má 🙂

argyro
3. nov 2012

@andrejka1983 ja s tebou súhlasím, a to tu nič nenakupujem len predávam 😉 posielať na dobierku je riziko ale hold - aj o tom je obchod! Aj kupujúce nesmierne riskujú, keď posielajú platbu vopred na účet.. ja si tú dôveru vážim a práve preto nemám problém poslať zasa ja na dobierku, ak to niektorej takto viac vyhovuje..

martinka17
3. nov 2012

@luna22 http://cennik.posta.sk/ skús sa sem pozrieť, ale všetko nad 1kg už posielam ako balík 😉

martinka17
3. nov 2012

@missy97231 netuším, ale pokiaľ viem, pošta si tie peniaze len tak nemôže nechať ☹

missy97231
3. nov 2012

@m.zuzanka uvidim,,, kedze som poslala 1,60 za postu, tak ak to poslala doporucene - co by po spravnosti mala poslat, tak ak v pondelok balicek nepride tak sa ozvem o podacie cislo... 😉

missy97231
3. nov 2012

@martinka17 ved nemali si ich nechat, mali to odovzdat na policiu a riesit to ci ako tak nejak som to zacula 😒

martinka17
3. nov 2012

@missy97231 neviem, akosi mi to ušlo ☹

m.zuzanka
3. nov 2012

@missy97231 no, tak držím palce nech ti balík príde 🙂 a daj vedieť ako to dopadlo. Ale fakt ma vytáča takýto prístup a neviem pochopiť že sa niekto chce priživovať na deťoch a mamičkách na materskej alebo si myslia že keď je na materskej tak už celkom zblbla a nevie si nič overiť 😠

missy97231
3. nov 2012

@martinka17 nooo lebo ten chalan to otvoril na poste pred veducim, ci pred kym, a on vie dosvedcit ze to bol podvod, tak posta mala zadrzat tie peniaze kym to presetria, ci ako...

missy97231
3. nov 2012

@m.zuzanka ako ja ju neupodozrievam,,, bolo to na MMB. Len mi prislo divne aj to, ze ked som sa ozvala po tyzdni kde je balicek, tak strucne ze este neprisli peniaze, nic viac... Ja ked predavam, a mam info, ze peniazky poslane,,, tak sa asi ozvem po 3dnoch, ze kde su prachu 😀 ved logicky viem, ze tyzden prevod netrva... Ona nic, len ako som pisala .

fukylove
3. nov 2012

@missy97231 skus podat reklamaciu u teba v banke - ze si posielala peniaze a ze ti prijemnca tvrdi, ze stale nie su u neho na ucte... nic ine mi nenapada viac poradit momentalne... 😒 (ak sa nemylim, tak sme si spolu pisali kvoli tej uhrade - slsp vs. tatrabanka...)

missy97231
3. nov 2012

@fukylove ano, pisali. este pockam do pondelka, ci mi pride balicek.. Pisala mi v stredu, ze balicek rano odoslala, aj ked jej peniaze este neprisli. Pisala som jej v piatok ci prisli, ale zatial sa mi neozvala. tak uvidim ci pride balicek,,, kedze som jej poslala postovne 1,60 tak to dufam poslala doporucene prvou triedou. AK pride balicek a ona ze stale nebude mat peniaze na ucte, tak pojdem sa opytat ako radis, pripadne ju oslovim ako mi poradila @m.zuzanka a nech vyziada zo svojej banky potvrdenie ze tam ziaden prevod sa neuskutocnil z mojho uctu 😒

martinka17
3. nov 2012

@missy97231 to fakt neviem 😲 😀 😀

lucia20
3. nov 2012

@nadhera ďakujem za názor.mňa to vôbec nenapadlo.ja som myslela že dáva tc pre rychlejsiu komunikáciu.

tatiana1983
4. nov 2012

ahojte maminky prosim o radu 😉 obiednala som si deku ..,predavajucu ma ubespecovala ze je ako nova no opak je pravdou ..po bokoch sa mi vydi ze je daka pokrkvana ☹ .ale este som zabudla predavajuca mi poslala balik skor ako ja jej peniaze na ucet .teras jej to idem poslat nazad len neviem ze ci neni prihlasena alebo ako lebo mi na spravu neodpovedala .mne sa len skratka nepaci ze postovne a balne budem teras platit ja .ked som bola fakticky oklamana ako mam dalej postupovat mam si ziaat postovne a balne nazad ??co jej ja poslem balik ??

fukylove
4. nov 2012

@tatiana1983 neviem co si predstavit pod pojmom "pokrkvana" .... a tak neviem dat ani svoj subjektivny nahlad na vec...kedze chybaju fotky... ak je skutocne nejaka chybna a poskodena,, tak by si na vratenie aj postovneho mala mat narok... no ak je to len nejaky tvoj pocit ( "po bokoch sa mi vidi ze je daka pokrkvana"), tak neviem,neviem.... (skus pridat foto)

tatiana1983
4. nov 2012

ono mne to pripada ako keby tam bolo chytene zehlickou alebo co 😒

nelinka0401
4. nov 2012

@tatiana1983 skús dať fotky