Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
mam rada najmudrejších ludí na svete, ten kto o tom vie h...
ja som sa zachovala ferovo, ospravedlnila som sa ze tricko velkosti L je predane, peniaze som poslala a kupujuca tu vyskakuje jak keby som jej veceru zjedla....
ona hned na mna utocila, a vase hodnotenia ma nezaujímajú....
kto cche kupi a kto nie tak nie, raz sa nieco stane a pár ludi tu zomna urobí chudáčku
@borrka dobrý večer. "dambala" je odcestovaná a nemá prístup na internet, ale že jej peniaze včera večer prišli. prečítajú si to aj ostatné maminky, takže týmto je vec vyriešená. prajem všetko dobré
@makankamegy myslim ze kazdy ma iný nazor, riešila som to medzi nami hned, ze sa nahnevala ze sa predalo ale nie medzi tým ako mi poslala koruny, ono bolo predane davnejsie a ostalo mensie a to som si nevsimla, ma to mrzelo a hned som jej odpisala, dopadlo to ako dopadlo, mrzí ma to.....som rada ze jej prisli, diky za info
@mam4 podla mna ma Dejnas pravdu... myslim, ze mala dost casu na rozmyslenie...bola si k nej ustretova, ale ona sa k tomu divne stavia, s takymi vykrucackami a este aj obvinuje teba? Jednoducho by som jej slusne povedala, ze prip. obchod s nou neprichadza do uvahy. Toto vesti len same problemy.
Aj ja som mala chore deti...a? to je problem povedat muzovi, preved peniaze? alebo mame? Existuje aj posta a seky, ak uz jej mama nevie robit cez IB...Proste milion moznosti. Alebo aspon v dohodnutom termine KOMUNIKOVAT...z nej si musela vsetko tahat ako z chlpatej deky. Pritom bola u rodicov, takze nebola s dietatom sama a aspon vecer si tu minutu na odpisanie si fakt mohla najst.
Najprv napise, ze pochopi, ak uz nebudes chciet pockat do 4.11. A potom sa jej to nepaci? TIE HODNOTENIA tam nie su na paradu. A na zaklade nich mas pravo posudit, ci chces alebo nechces s nou obchodovat. (Ja ich zvycajne citam ako prve, ked sa niekto ozve, nastastie, nikoho som nemusela dopredu odmietnut).
do 7dní je zo zákona povinná vziať späť vec aj keď je kupovaná na bazári aj bez udania dôvodu.Ak to neurobí kontaktuj admina...
@severanka96 to si kde našla takúto informáciu 😕 ...komu si odpisovala?
@severanka96 hej, zo zakona.... ked kupujes uplne novu vec od bezneho predajcu, cize dostanes pokladnicny blok a zaruku... prosim ta pekne, nemiesaj tu take informacie, ktore su totalnymi somarinami prosim ta....
tak to teda nie sú pretože ja som mala podobný prípad a riešila som to s adminom,tak ak si nedostatočne infomovaná tak nevypisuj priamo mne,ja som sa vyjadrila svoj názor na forum,tak ako to je,ty sa môžeš vyjadriť tiež ale láskavo neadresuj mne svoje názory keĎ ich nemáš úplné...platí to tak ako som písala vyššie...informuj sa treba u admina potom mi môžeš písať svoj názor...
ahoj @martinjasen chcem sa spýtať,či je to naozaj tak ako píše "severanka96" : že predávajúca je do 7dní zo zákona povinná vziať späť vec aj keď je kupovaná na bazári aj bez udania dôvodu ....???
...príde mi to ako riadna hlúposť,však to by sa na bazári nerobilo potom nič iné iba by to niektoré začali zneužívať 😉
@severanka96 môžem sa ťa spýtať? na tejto stránke si to riešila? ...pretože všetky odpovede adminov,ktoré som zachytila pri riešení nejakých problémov s nákupmi boli v zmysle "je to na vás ako sa dohodnete,nemôžem jej prikázať aby tovar vzala späť" 😉
@severanka96 no moment, je rozdiel to, ake pravidla maju mozno tu - admini na koni - a je rozdiel to, ake pravidla vyplyvaju zo zakona.... veci, ktore predavas v ramci sukromneho predaja, teda bazar a pouzite veci - a to akehokolvek charakteru, nevyzaduju zaruku, neposkytuju moznost vratenia tovaru a penazi (pokial bola vec pravdivo opisana). ale zo zakona nie je nic take, ako tu uvadzas. ze je predavajuca povinna vratit peniaze, ak si to kupujuca rozmysli. moja zlata, ty radsej na bazaroch nekupuj 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@bodka13 samozrejme, ze je to sprostost.... zo zakona to nevyplyva... ved ponukam tovar bezne na roznych burzach, keby to bolo "zo zakona", tak keby mi na tej burze predali tovar, vyzadovali by odo mna kontakt, adresu, podpis, sprostosti... nic take sa nevyzaduje a teda je jasne, ze veci nukane na bazari NEMAJU moznost vratenia penazi!!!!! ved to je hlupost ako traky... teda stale vychadzam z tej vety, kde je uvedene:: "" zo zákona "" 😀 😀 😀 😀
no moja zlatá ...tak ty si teda číslo samo o sebe...toľko k tvojim adresovaným správam ku mne... 😎
ostatné kto nemá jasno nech sa opýta právnika,ja mám v rodine nejedného takže viem čo vravím....
@mandragora22 no však počkáme si a uvidíme,čo nám odpovie admin 😉
@bodka13 ano riešila som to tu na tejto stránke ale aj na bazoši kedy popis vôbec nezodpovedal stavu danej veci až ked tovar vzala spať len mi odvrkla že to krajčírka opraví....totálne chýbala výplŇ v bundičke...a inak nepochopím keď niekto predá takú vec za každú cenu len aby zarobil...väčšinou na úkor detí...našich detí...
@severanka96 moment, ako som pisala od zaciatku, je rozdiel, ked je vec popisana uplne odlisne na rozdiel od stavu, v akom sa skutocne nachadza a je rozdiel "moznost vratenia tovaru do 7 dni podla zakona", to si mylis pojmy s dojmami... v tom prvom ide o to, nakolko je predavajuca cestna, pripadne nakolko sa "zlakne" admina a vrati ti peniaze za tovar, ktory opisala na figu a v tom druhom pripade ide o ZAKON a ten sa takymi sprostostami vazne nema cas zaoberat 😉 😉
@severanka96 ale to je iné 😉 tam predsa dôvod je = nepravdivo opísaný tovar
vyjadrenie "bez udania dôvodu" : ja pod týmto rozumiem niečo ako "nepáči sa mi farba", "nesedí mi to tak ako som myslela" ,ale tovar zodpovedal popisu
@mandragora22 teba ani tvoje názory neriešim,stačí si pozrieť tovje ostatné.... 🙂
ostatným...plynie to zo zákona a to nasledovne (aj keď je vec používaná) odoslš sa naspäť predávajúcej do 7dní,skontroluje si ju a potom sa vracajú penaize...má na vrátenie peňazí tiež zo zákona 15dní... ☹
@severanka96 mohla by si sem dať prosím ťa ten zákon ...ďakujem
@bodka13 vôbec nemusíš udať dôvod,aj keĎ viem že v reáli to asi tak nie je možné,lebo aj ten alebo tá kto ti ho predá chce vedieť prečo chceš vrátiť danú vec....na iných platených stránkach keĎ predajca nevezme späť je zablokovaný do doby vrátenia peňazí...tí to vyriešili dobre,lepšie...trvaj na vrátení...
@severanka96 nuz, ja neriesim teba... ja pisem fakty.
@bodka13 ta pyta o ten zakon, ale ty jej ho nedavas, ktovie preco? zeby neexistoval? 😀 😀 😀 😀
§ 12 Zákona č. 108/2000 Z.z.
@severanka96 je rozdiel byt zablokovany a je rozdiel konat proti zakonu, este stale ti to neblika???
@mandragora22 na teba nereagujem zamysli sa radšej nad sebou a pomôž tomu kto to žiada bo už sa tak smejem na tebe že nevládzem
@severanka96 a kde konkretne mas uvedene v tomto zakone, ze sukromny predaj podlieha urcitym podmienkam?
@severanka96 pozri sa, laskavo ma neurazaj len kvoli tomu, ze ty sama nedokazes desifrovat zakony slovenskej republiky. zamysli sa ty sama nad sebou a svojou bezmocnostou ako osoby, ktora zrejme niekomu naletela a teraz je v zufalom stadiu.. ja s tym problem nemam. ja tu predavam uz vyse roka, vsetci su so mnou spokojni, aj som nakupovala, nikdy som neocakavala nejake zmluvy a kraviny, proste je to bazar a s tym musi kazdy ratat. takze si prosim odpust tie svoje sarkasticke reci o tom, ako nebudes na mna reagovat, mne je to u ...... ci budes alebo nebudes reagovat, tu ide o princip a ten je, ze ZAVADZAS ostatne matky v tom, ze tvrdis, za PODLA ZAKONA je mozne tovar z bazaru do 7 dni vratit!!! toto je taka neznalost zakona, az to boli...
@severanka96 ďakujem.....prečítala som si ho ...ale tam píšu o predaji nového tovaru,má byť vypísaný doklad alebo nejaká zmluva ...o používanom tovare tam nie je žiadna zmienka 😉

@mam4 aj ja som matka a mám pochopenie aj pre choroby detí, aj pre nepredvídateľné situácie, ale toto je evidentné naťahovanie času... a ešte aj drzé- ona sa nerozhodla, lebo sa cíti byť dotknutá."odsúdená" 😝 _ tak ak je urazená, nech jasne napíše, že obchod ruší a nevymýšľa si... ale asi ju to baví.... ja by som s ňou toľko času nestrácala 😔
tiež som aj kupujúca, ale takto by som nikdy nejednala... bolo by mi to aj trápne asi 😒