icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ifkael
8. nov 2012

@severanka96 pozor, je rozdiel bazarovy predaj a predaj novych veci cez eshop!

A tu stranku, kde vsetkych blOknu ludi, ak nezoberu nazad tovar v lehote tyzdna si poprosim...neverim, ze taka existuje

patricia1992
8. nov 2012

ahojky , prosim o radu. ked chcem poslat dopis rozmery 50x30cm , zoberu mi ho? nie je to velke ? a cena obycajne by mala by 60c ? dakujem kočky. tu mi vzdy dobre poradite 😵

dosa
8. nov 2012

baby, ja uz neviem, ci som taka znechutena, ale ozve sa mi na 110 ciapku mamicka s dvojrocnym babom a pyta všetky mozne rozmery a normalne sa mi to nechce vytahovat a merat, lebo viem, ze je to zbytocne... ci to som len darebna??? 😒

bodka13
8. nov 2012

@patricia1992 tu sú rozmery http://www.posta.sk/subory/31181/vypocet-rozmer... a cena za obyčajný list (2.tr) do 500g je 0,60€
...rozmerovo by ti to mali zobrať 🙂

bodka13
8. nov 2012

@dosa prečo by to bolo zbytočné ? ...ak nechceš predať,nevyťahuj 😉 ...mne sa osvedčilo písať rozmery hneď pri nahadzovaní inzerátu,lebo potom sa mi to tiež nechce hľadať v taškách 😒
...robím v obchode s pyžamami a niektorým dvojročným deťom kupujú pyžamká č.110,takže aj čiapku môže takú potrebovať...a môže ju kupovať aj pre kamošku,ktorá má väčšie dieťa 😉

kucminka
8. nov 2012

kočky,keď niekto nemá účet a chce peniaze poslať cez poštu,tak sa tam tiež pripisuje poplatok tých 5O centov za vklad?

dosa
8. nov 2012

@bodka13 ako presne viem, ze napise, ze im to bude este velke. minuly tyzden ma jedna natahovala za nejake letne veci a nakoniec napisala, ze aj tak ich este nepotrebuju... ked mam napisane, ze sme to nosili v 5 rokoch, tak pochybujem ze dvojrocna bude mat taku hlavu... tak som asi darebna 😅

rozmery vacsinou pisem, niekedy nestiham a doplnim pri dalsom prikladani. nemam s tym problem, ale stavim sa, ze ju nevezme, preto ma to tak nejak odradza...

aj ja kupujem detom vacsie pyzama, ale to len preto, aby sa im dali zakasat a nemali v noci hole krize

bodka13
8. nov 2012

@dosa ale no 😉 mysli pozitívne ,opakuj si "kúpi ju,kúpi ju,kúpi ju,...." 😀 😀
....ale keď jej neodpíšeš,hneď tu bude o tebe status,že máš bazárik a si lenivá odpovedať 😉 😀

dosa
8. nov 2012

@bodka13 ved to, musim sa prekonat 😀

bodka13
8. nov 2012

@dosa mimo tému,ale super som sa pobavila na tvojich podmienkach predaja 😀 😀 tie handry na podlahu nemajú chybu 😉

dosa
8. nov 2012

@bodka13 to som bola raz vytocena z jedneho podareneho nakupu :-/

uz som sa ukludnila, mala by som to zmenit 😀

bodka13
8. nov 2012

@dosa niéééééééééééééééé 😀

bets
8. nov 2012

@dosa moje deti nosili v 2r. take cislo oblecenia. a stale plati, ze musim pozerat oblecenie o 2-3 roky viac ako maju. takze ten obchod moze prebehnut. niekedy to co je najmenej pravdepodobne sa stane realitou 🙂 daj vediet, ci to nakoniec zobrala, predsa len nie vsetky deti su take ako moje, zatial vyssich spoluziakov este nemali 🙂

dosa
8. nov 2012

@bets moji mi zase pridu hlavati 😵 preto ma ta cipaka tak "rozladila" - lebo ked ju dcera nosila, ostatnym spoluziackam bola velka... ale uz som kludnaaaa, pomerala som, tak som mooooc zvedava...

kym chodili do skolky tak im vacsinou veci sedeli, malemu teraz aj ano, ale uz ako chodi dcera do skoly, tak sme preskocili jednu velkost a hoc ma len 119 cm, musim jej hlavne nohavice kupovat 128... inak su jej kratke... ze by mala prilis dlhe nohy? no ved nebolo by na skodu 🙂

m.zuzanka
8. nov 2012

@kucminka podľa mňa nie, len kupujúca zaplatí pošte poplatok za spracovanie poštovej poukážky ale kolko to netuším. Ani za priami vklad na účet fyzickej osoby sa neplatí iba ked vkladáš právnickým osobám vtedy sa platí ale výška poplatku záleží od toho akú má zmluvu firma s bankou podpísanú.

kucminka
8. nov 2012

@m.zuzanka ďakujem

kucminka
8. nov 2012

mám ešte jednu otázočku,poslala som obyčajne mamičke vestu,a doteraz jej neprišla,už je to viac ako týždeň,čo teraz?Ešte sa mi to nestalo,posielala som naraz dva balíčky,jednej mamičke došiel a druhej nie ☹

traktor
8. nov 2012

@kucminka balicek este stale môze prist..nech sa ide opytat na postu, mozno tam na nu caka..a len doplnim..ak vedela o tom, ze to posielas obycajne a suhlasila s tym, tak v pripade straty nenesies zodpovednost, nemusis jej nic preplacat - v pripade, ze ti da negatko, admin ti ho zmaze...ak si ju vsak neupozornila na to, ze to posielas obycajne, tak nesies zodpovednost..ak balicek nepride, musis jej ho preplatit..v tomto pripade si dajte cas, dokedy budete cakat ci dôjde..

gabika7706
8. nov 2012

@bets @dosa aj moj syn nosi oblecenie aj o 2 cisla vacsie ako jeho rovesnici (a nie preto, aby mu dlhsie vydrzalo... 😀 ), topanky ma jednoznacne najdlhsie v skolke...kamoskin maly ma napr. taky tvar hlavy (temena), ze kupuju ciapky aj o 2-3 cisla vacsie, aby sadli, ale oblecko nosi zas o cislo mensie ako jeho rovesnici...neda sa pausalizovat, aj ked to zbytocne meranie urcite zamrzi...ja k tomu pristupujem pozitivne ako aj @bodka13 pisala 🙂

m.zuzanka
8. nov 2012

@kucminka prečo si to posliela obyčajne? ja obyčajne posielam iba na vyžiadanie kupujúcej a vtedy za stratu neručím a mám to aj v podmienkach predaja. Mám s tým skúsenosť, raz som si objednávala knihy z e- shopu a poslali mi obyčajne, nakoľko sa samozrejme nezmestili do schránke tak mi ich poštárka položila na zem ku krabici z reklamami a nebyť našej susedy ktorá mi ich asi o dva dni priniesla tak do dnes po nich pátram. 🙂

kucminka
8. nov 2012

@traktor Ja vždy keď posielam podklady k platbe,sa pýtam,či chcejú poslať obyčajne.Takže aj teraz som poslala
@m.zuzanka obyčajne,a ozaj sa mi to stalo prvý krát,že balíček neprišiel,Mamička je v pohode,že sa nič nedeje,len
ma to štve,že to nedošlo.Má aj kamarátku na pošte,že sa pýtala a že tam nič nemá.Ja som jej posielala
šaty,len som zabudla pribaliť vestičku,tak som ju posielala druhý krát,prvý balíček jej došiel a druhý nie.
Prečo to aspoň nepošlú na spätnú adresu,keď sa to nedostalo k adresátovi?

mawka
8. nov 2012

tak mne sa stala ina srandovna vec. z mma som vyhrala aukciu, platba vsetko ok, mamina poslala balik, mna posta neupozornila, ze tam mam zasielku, po 18 dnoch sa vratila, pisem mamine, ze ci uz posielala balik, ona ze hej, ze uz pred tromi tyzdnami. jej sa vratila, lenze tiez nemala oznamenie a navyse boli prec, tak balik skoncil v nejakom zbernom sklade 😀 takze nastastie mam podacie cislo a musim si podat ziadost, aby mi opat dorucili zasielku 😀 este ze to boli veci pre maminu, ze z toho nestihne vyrast. tak som sa na tom rehotala, ze ako vlastne balicky mozu cestovat 😀

mawka
8. nov 2012

20.09.2012
10:41 Zásielka podaná na pošte Košice 19, Trolejbusová 1, 04001 Košice 24.09.2012
07:47 Zásielka prevzatá na doručenie 24.09.2012
13:16 Zásielka nebola doručená - adresát nezastihnutý 15.10.2012
07:12 Zásielka vrátená odosielateľovi - neprevzatá v odbernej lehote 17.10.2012
07:10 Zásielka prevzatá na doručenie 17.10.2012
13:22 Zásielka nebola doručená - adresát nezastihnutý 06.11.2012
06:37 Zásielka vrátená odosielateľovi - neprevzatá v odbernej lehote 06.11.2012
15:51 Zásielka uložená v Poštovej ohlasovni a úložni
😀 😀 😀

ivett1
8. nov 2012

@mawka tak, toto je veľmi zaujímavé🙂

ivett1
8. nov 2012

@kucminka ahoj, ale balíčky sa posielajú po určitej lehote späť adresátovi (aj obyčajné zásielky, to viem z vlastnej skúsenosti...)...aj ja som raz posielala balíček obyčajne a tiež "blúdil" ("adresát nezastihnutý") a po určitom čase -tuším 17 dní- som si našla lístok, že si ho mám vyzdvihnúť... bolo to zvláštne, lebo tá mamička, ktorej som zásielku posielala bola celý čas doma, lebo mala tuším choré dieťatko, alebo niečo podobné, takže obe sme potom dumali, čo asi mohlo byť vo veci ... prečo ju tá poštárka "nezastihla" ... posielala som ho ešte raz a potom už dorazil... ale, tiež mi to bolo nepríjemné ... a stálo ma to kopu nervov... teraz vždy upozorňujem v komunkácii, že ak chce záujemkyňa poslať obyčajne, tak je to LEN na jej vlastnú zodpovednosť ... 😉 ...ale, aj tak vždy tŕpnem, či bude všetko ok...

kucminka
8. nov 2012

@ivett1 aj mňa to štve,lebo už som fakt poslala veľa balíčkov,ale toto sa mi ešte nestalo,ešte že to nebola nejaká drahá vec.No uvidím,či sa balíček po čase vráti ku mne.

jankah77
8. nov 2012

@severanka96 no moja, mylis sa, Zákon o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji sa sa NETYKA SUKROMNEHO PREDAJA ! Tyka sa zivnostnikov a pravnickych osob.
citaj pozorne http://www.bezpecnynakup.sk/files/Zakon_108_200...

najma par. 10 odst (1)

(1) Pri zásielkovom predaji je predávajúci povinný pred uzavretím zmluvy na diaľku súčasne s ponukou tovaru
alebo služby spotrebiteľovi oznámiť
a) Svoju totožnosť, trvalý pobyt a živnostenské oprávnenie, ak zásielkový predaj vykonáva fyzická osoba , obchodné
meno a sídlo, ak zásielkový predaj vykonáva ako právnická osoba,
....

Takze, ak mas v rodine pravnikov ... tak sa ich najprv spytaj, ak chces na niekoho utocit ci vysmievat sa .... ja mam tiez pravnikov v rodine, ale vacsinou mi postacuje vediet hladat a najma pozorne citat

bodka13
8. nov 2012

@monykam zatiaľ sa tu nič od teba neobjavilo 😕 😉

monykam
8. nov 2012

@bodka13 viem večer to napíšem celé sja sem, ked mi malá zaspí, nemám teraz toľko času

ivett1
8. nov 2012

Zaujala ma tu diskusia, že môžete vrátiť tovar do 7 dní predávajúcej bez udania dôvodu a odvolávka na §12 Zákona č. 108/2000 Z.z o ochrane spotrebiteľa ... mám taký dojem, že sa to týka podnikateľov - právnických a fyzických osôb... (keďže kontrolné orgány -dozorné potrebujú do zápisu uviesť buď meno a priezvisko fyzickej osoby, jej miesto podnikania a identifikačné číslo alebo obchodné meno alebo názov právnickej osoby, jej sídlo a identifikačné číslo), ktorí prevádzkujú "predaj" (v obchodoch, e-shopoch a pod...)... takže, ako tu už bolo viackrát spomenuté, takýto - napr. náš "koníkovský" bazárový predaj podlieha skôr niektorým ustanoveniam občianskeho zákonníka... zákon č. 108/2000 by mohol platiť aj tu, ale skôr pre tie predávajúce, ktoré sú registrované v PROshopoch - ponúkajú nové veci, alebo by mali ... takže pozor, žiadne vrátenie tovaru "bez udania dôvodu" tu pre predávajúce mamičky neplatí🙂 ...
platí len vrátenie tovaru, ak mal zamlčané vady, nebol pravdivo opísaný, nafotený atď. a tovar, ktorý nám "nesadol" veľkostne, farebne, nepáči sa a pod. sa určite späť neberie ...
😉