icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sailes
15. nov 2012

@luna22 a nemáme rovnakého chlapa doma?

rough
15. nov 2012

@ivett1 vraj to dostala od svagriny, len jej nesadla velkost..nuz, mne stacil jeden pohlad a bolo jasne, ze su fake, a pre potvrdenie som skontrolovala ako gombiky (ktorym chyba ltd), tak sitie svov, prisitie znaku a hlavne vysivku loga....namiesto zrejmeho indiana rozmazany punker🙂 mam doma veci tejto znacky a toto je proste fake.. len ma to hrozne mrzi. Ja nechcem maminu obvinovat, mozno to skutocne netusila, naviac ma same dobre hodnotenia, verim, ze ma neklamala umyselne, no pre mna su to vyhodene peniaze. Najviac ma mrzi ten "zabity" cas a sklamanie po otvoreni balicka:/ ach jo, poucenie do zivota, ze nosene znackove veci kupovat len v sekaci a nie na webe.

ivett1
15. nov 2012

@rough no, tak potom ju skús slušne požiadať, aby to svoje tvrdenie, že ide o originál, prehodnotila😉... ak má dobré hodnotenia, tak sa odvolaj aj na ne... čo už... za to, že jej to navrhneš nič nedáš a ak budeš slušná a nebudeš "útočiť", tak myslím, že dosiahneš uspokojivé riešenie.... ak je to pekný tovar a mohla by si si ho aj nechať, tak aspoň jej navrhni, aby ti dala zľavu....keďže sa nejedná o originál😉 ... držím palce🙂

luna22
15. nov 2012

@sailes asi máme, lebo aj tak jeho výplata vyzerá, že sa ešte niekde s ňou delí 😀

sailes
15. nov 2012

@luna22 😀 😀 😀 😀 😀 😀

martinka17
15. nov 2012

Asi to tu už bolo, ale práve mi na mail prišlo upozornenie, že mám uloženú na pošte dobierku 😲 😀 😀 😀 Skoro som odpadla 😵 Tak asi by bolo fajn zistiť, ako sa to dá, ak to niekto vie, pls, napíšte mi, celkom užitočná služba 😵

benne
15. nov 2012

@martinka17 tak asi tá, čo posielala dobierku použila e-podací hárok a zadala tam tvoju mejlovú adresu, či?

martinka17
15. nov 2012

@benne ja na dobierku nezvyknem kupovať, ale toto je MArtinus - a tam sa komunikuje mailom...takže nabudúce mám skúsiť podací hárok? Super 😉

benne
15. nov 2012

@martinka17 no vieš čo.. ja som veľmi spokojná, lebo ja pod inzerát každej napíšem, ked odošlem takže ak niekto reklamuje, len pozriem dátum podania, vyhladám si to v mejloch v zložke, kuknem podacie číslo.. čistá robota, no čo ti poviem

bodka13
15. nov 2012

@luna22 na prvýkrát som to nepochopila ,až na druhý 😀 😀 😀 😀 😀

bodka13
15. nov 2012

@benne a zase viem niečo nové 🙂

benne
15. nov 2012

@bodka13 a ak natrafíš na pošte na osobu - tetu, čo to aj vie spracovať, tak to trvá o polovicu kratšie - podaj doporučených zásielok a balíkov 😎 podáš číslo (ja sa cítim ako lupič vo filme, čo podáva lístok "je tu bomba, navaľ prachy"), zahlásia ti sumu, zaplatíš a odkráčaš.. podávajú sa listy a balíky zvlášť ale ostatné podrobnosti (trieda, dobierka) si volíš sama.. hlavne pri balíkoch je to teraz dosť pomoc, ked im vyšlo to nariadenie, že musia písať plné adresy odosielateľa aj prijímateľa do systému 😝 🙂

martinka17
15. nov 2012

@benne pri klasických som aj ja už dávala podacie, ale elektronický som ešte stále nezačala, budem musieť 😉

benne
15. nov 2012

@martinka17 som ťa nepochopila teraz 😕

martinka17
15. nov 2012

@benne že keď som niečo poslala, dávala som si sledovať zásielku a dávala kupujúcim podacie čísla, aby aj oni vedeli čo a ako 😉 ťažký deň, sorry 😖 Ale musím elektronicky vyskúšať 🙂

benne
15. nov 2012

@martinka17 elektronický ti ale nebude sledovať zásielku, to máš to isté ako vypisovať ručne, akurát údaje nemáš v ruke ale čítaš z monitora

martinka17
15. nov 2012

@benne to sledovanie si viem nahodiť doma, ale keď mám viacej balíčkov, tak stojím pri okienku ako sviečka 😲 😀 😀 😀 POdľa toho čo píšeš, sa mi to státie skráti 😵

aurora18
15. nov 2012

@jarmila24 Slušnosť káže sa ospravedlniť ak niekoho očiernime bez overenia, pevne verím, že ste to tak aj urobila!!!
Keďže som si prečítala všetky Vaše komentáre a ohovárania, prvé čo by som očakávala, tak to je ,,OOSPRAVEDLNENIE", ešte pripomienka: Nerobte inýmto, čo nechcete aby bolo robené Vám! Všetko sa raz vracia!!!!

pastelka74
16. nov 2012

......rozhodla som sa že s výmenamy končím,dožrala ma totiž pani,s ktorou som menila naposledy,ja som jej poslala kabelu,ako ona sa sama vyjadrila že je štýlová a krásna a sukňu zn.kenvelo......ja som za to dostala zlomený podsedák na wc,deravé snehule,čo mi zamlčala a gumáky na ktorých bolo zaschnuté blato.....toto všetko som nejako predýchala,ale včera som len tak prezerala kabelky.....a našla som tam tú moju štýlovu,ako ju veselo predáva.....ja viem, je jej,vymenila ju so mnou.....ale dožralo ma na tom to,že vymení to za "odpad".....a na drzovku to predáva.....keby aspoň na inom bazáre..... 😖

judith793
16. nov 2012

@pastelka74 To je hnus 😠 😠 ja mám tiež zlú skúsenosť mala som akciu 2+1, jedna nemenovaná si u mňa urobila nákup a pozerám veci ktoré boli akože grátis podotýkam naozaj v dobrom stave si kľudne predáva . No to je teda biznis fuj ,niekedy chcem aby vecičky niekomu ešte poslúžili a takto si niekto záraba ,hanba ☹ 😠 😠

elka74
16. nov 2012

dobré ránko. mám takú otázočku. ešte som neposielala nič na dobierku. tak teraz neviem ako poslať vec vážiacu dajme tomu do 100 g. je to ako list alebo balík? neviem nájsť v cenníku sp cenu dobierky. dakujem za každú radu 😒

pastelka74
16. nov 2012

@judith793 ...bez chrbtovej kosti..... 😝 😝 😝

nikolca
16. nov 2012

@elka74 to chce poslať na dobierku?môžeš to poslať ako doporučeny list na dobierku,tam by bola cena za poštu 1,20eura+0,45eura pokial chceš aby ti prišli peniažky na učet,čiže spolu by bolo 1.65euraza poštu

elka74
16. nov 2012

@nikolca no ved práve, v inzeráte mám napísané poštovné v cene. cena za šálik je 8 Eur, ona ho chce za 7 a ešte ajna dobierku. tak to čo by som ho rovno poslala zadarmo 😝

nikolca
16. nov 2012

@elka7no mne sa včera jedna neprebrana dobierka vratila tak už na dobierku neposielam 😠 😠

elka74
16. nov 2012

@nikolca som sa rozhodla, že nepošlem ani ja. dakujem za odpoved. pomohla si mi 🙂

bodka13
16. nov 2012

@elka74 tak jej napíš,že poštovné v cene je myslené zaslanie doporučene 2.tr a dobierku si musí priplatiť ,takže potom by to bolo za 8,45€ (ak to dobre počítam )

biancaneve
16. nov 2012

@pastelka74 daj nick, napíšem jej či nevymení 🙂 to už nie je ani bez chrbtovej kosti, na takéto jednanie už neexistuje ani výraz, len ak veľmi expresívny a ten nie je v súlade s pravidlami na MK. Ale niekedy sú takéto výrazy pre akože mamičky adresné!!! Potom ako vychovávajú svoje deti, do r...i?? Ani sa nečudujem, ako niektoré deti reagujú a komunikujú so svojimi rovesníkmi! Ma to všetko rozčuluje!!!!

nikolca
16. nov 2012

@elka74 pri dobierkach su len nervy či preberie a ked sa ti vrati dobierka tak musiš znovu na pošte uhradiť poštovne,no nestoji to za tie nervy,minule mi pisala nereegistrovanamchcela na dobierku,tak som zvažovala či poslať alebo nie,chcela fusak do autosedačky,dala sa normalne zaregistrovať,tak reku že ok,jeden den napisala že ma zaujem,na druhy den ma nahanala,že kedy pošlem že potrebuju surne a ja jak blb letela do mesta na poštu lebo u nas pošta nie je 😖 že aby mala čim skôr doma a ona ho až tak surne potrebovala že zasielku prebrala 18-den-čo je posledny den prebratia,aj to som ju stale bombardovala spravami,stale sa vyhovarala,že ked dcere pride materska tak pojdu na poštu vybrať,potom zas ked zať pošle peniaze 😠 😠 tak ma naštvala a pohrozila som jej že ked zasielku nepreberie že zverejnim celu jej adresu na čiernu listinu,asi zabralo lebo prebrala 🙂 😉

erikaflenderov
16. nov 2012

Máte aj vy podobnú skúsenosť ako ja? Jedna kupujúca mala u mňa záujem o jednu vec, potom ma poprosila či by som jej to neposlala na dobierku, ja dobrá duša, samozrejme som jej to poslala, lebo tvrdila že každý jej vždy posiela na dobierku, ale neskôr v hodnoteniach som našla že to nie je pravda, lebo niektorým platila aj vopred na účet, tvrdila mi že má ďaleko banku. Poslala som jej to, napísala odkaz že to mala odoslané, asi po týždni som sa jej spýtala či jej to prišlo, to bolo 31.10, nato mi odpísala že áno má papierik že to má uložené na pošte, samozrejme si to neprevzala a mne sa to vrátilo späť čím mne zbytočne vznikli náklady, kedže som platila poštovné a ešte aj zato som musela ja platiť na pošte aby mi vydali vrátenú zásielku. Pridala som jej negatívne hodnotko a napísala adminovi. Ten mi odpísal, že najprv mám dať negatívne hodnotenie, potom sem pridať takto verejne diskusiu že čo sa mi stalo a keď nepomôže zakročí on. Prečo sú tu vlastne takéto kupujúce, robia si srandu či čo, strašne som nahnevaná. Mám uverejniť jej meno?