Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Ak reaguje niekto neregistrovany na inzerat, odpoved sa mu odosiela priamo na jeho emailovu adresu?
Kocky, mam narok na vratenie tovaru, ak tovar neodpovedal znacke, ktory bol inzerovany? Podotykam, ze som sa predavajucej pytala, ci sa skutocne jedna o original, co potvrdila. Moja chyba je, ze som si nevyziadala detailne fotky na identifikacne prvky, ale spolahla som sa na usudok/ vedomost predajcu. Kupovala som vec pouzivanu, nie novu, preto som verila, ze tovar mal skutocne vyssiu povodnu cenu, co predajca nezabudol zdoraznit. Teraz neviem, akoze ono to nevyzera zle, ale ja proste fejky nenosim. Radsej neznackove ako fejk» co myslite?
@rough ja si myslim, ze mas na to narok. ja ako predavajuca by som sa hanbila uvadzat nieco falosne pod skutocnou znackou... ako pises, bud je to jej totalna neznalost, alebo zavadza. ci jedno, ci druhe, mas narok na vratenie tovaru a penazi. teda, podla mna ano. je to zavadzajuce a to je proti pravidlam... 😉 oslov ju, ziadaj ju o to, aby ste si to navzajom opat vymenili, tovar za prachy. uvidis, ako sa k tomu postavi, v kazdom pripade ak nebude suhlasit, kontaktovala by som adminov
@bodka13 , @mandragora22 , @martinka17 , Dakujem! Poradila som jej kombinetku /iked sa dnes nenosí, ale sú také sexi vecičky ako kombinetka na to som myslela/ alebo tielko. Odpoved bola takáto : "kazdy clovek, ktory chce nieco predat, zataji, ze je vec priesvitna, nikto normalny sa hned nepyta, ci presvitaju, nakolko si mysli, ze to ten druhy uvedie ako minus svojho tovaru. A v dnesnej dobe nosti kombinetku? tak to som este nevidela a do skoly pred ziakmi urcite nie a tielka? ved to vsetko pod tymi satami vidno... ani mi nenapadlo, ze mi nieco take dojde " Tak mne ten pulovrík s tielkom nerobil nikdy problém a tiež som každý den pred študentmi 🙂
@sailes ja by som ju vôbec neriešila...tovar by som späť nevzala...a ak viem,že nemôžem nosiť priesvitné oblečenie budem sa na to pýtať ,takže by som jej naznačila že keď ty nakupuješ pýtaš sa ty a neočakávaš,že predávajúca sama od seba napíše zloženie materialu ...ozaj aké vlastne bolo? 😉 😀
@sailes 😀 jáááj, čoby nemohla priesvitné😀...ak má na to postavu😵... si mi pripomenula jednu našu učiteľku na základke...bola to módna "fajnšmekerka" ... v lete normálne nosila topy po pupok resp. nad pupok, alebo vybíjané opasky... alebo sexi obtiahnuté blúzočky - skoro jej gombíky odleteli .... chalani (všetkých vekových kategórií) z nej boli hotoví😀 ... a neskôr z nej bola dokonca aj zástupkyňa školy... to boli časy...
ale k tvojej otázke... aj keby si uviedla materiál, na fotke to nemusí vyzerať ako priesvitné ... skôr mám taký dojem, že ak je to taký jemnejší úplet, tak ho príliš natiahla a potom by mohol aj presvitať, pravdepodobne nesadla veľkosť (to len tak tipujem ...) ... tak ...skúša... asi by som ju na to slušne upozornila, materiálové zloženie naozaj uvádzať nemusíš... ak ju to zaujímalo, mohla sa spýtať 😉
Baby stojí to niekedy toto všetko za to? Pýtam sa preto, lebo niekedy predáš niečo za euro, meráš ako cvok , zabiješ milión času a zisk vlastne ani nie je. Potom sa to všetko rieši, však samé vidíte 800 strán popisaných 🙂 . Kým som doma, dá sa. Ale , keď pôjdem do roboty, tak mi to nebude za to stáť. Takto sa prejdem na poštu, mám taký celkom dobrý pocit, že som čosi prispela aj ja do domácnosti. 🙂
@sailes ale že je jemne priesvitné vidno na foto...tak ako pozerala fotky?
@luna22 mňa osobne to baví a tie euráče každý mesiac potešia 😉
@ivett1 Dakujem za názor, tak ja som pulovrík normálne mala na prednáške, ale na mna sa zmestil 😀 😀 😀 možno ozaj ho riadne natiahla a jej presvitalo všetko 😲 Je dost arogantná , tak som jej navrhla , aby si miesto neho niečo u mna vybrala a odpoved? "od vás nič nechcem" 😀 😀 😀 Ale 10 mailov mi ešte napísala aká som hnusná klamárka 😖 😖 😖 Lebo presvitanie je zásadné mínus a chyba tovaru!
@martinka17 sa aj trocha lesklo tak ani to by nemohla 😀 😀
@martinka17 veď aj mňa, ale , takto sa niekedy niečo rieši naozaj sa smiešné sumy. Už, keď pôjdem do roboty, by som na to nervy nemala.
@luna22 ja už pracujem a popravde, toto je odreogovanie od práce 🙂 Ale ja väčšinou hneď na začiatku pri fotení pomeriam, napíšem si na papier a nahodím rovno aj miery a údaje, ktorý by mňa mohli zaujímať ako kupujúcu. Takže doplňujúce otázky mávam skôr typu, či je ozaj stav taký, ako opisujem 😉 ale to robím aj ja, pre isotu 😵
@sailes moji rodičia niekedy žasnú čo všetko predám a za aké ceny 😀 😀 😀 Ale zvykli si a už sú aktívny, že toto netreba, tak to už predaj 😵
@rough len, keď to tá predávajúca bez zaváhania potvrdila, nemala náhodou nejaký doklad originality, účet v zálohe ako dôkaz? ... lebo, ak to kúpila z druhej ruky, tak neviem, ako si môže byť taká istá ... lenže to isté platí aj o tvojom tvrdení, že to "nie je originál" ... na základe čoho si to myslíš? (to bola len rečnícka otázke, lebo asi vieš ako taký originál má vyzerať😉..)... ak vieš dokázať, že to nie je originál, tak potom máš určite právo vrátiť tovar... a tebe musí predávajúca vrátiť peniažky - cenu+2xpoštovné - pretože si sa jej pýtala na originalitu a ona ju potvrdila ...v tom prípade by išlo o zavádzanie z jej strany...len by si jej to mala vysvetliť😉 (ja by som asi uviedla všetky identifikačné prvky značky+našla originál a urobila detailné foto na porovnanie - len tých štítkov...to by hádam musela uznať, že sa mýlila🙂)
@martinka17 no aj ja snažím dávať miery tiež hneď, ale vždy dostaneš aj zbytočné otázky, na ktoré sa až čuduješ, ako sa toto môže niekto spýtať. banujem, že to nezapisujem.

@sailes ja by som neprijala tovar spat. presne ako tu pisu baby, nepredavas uplne novy tovar, aby si opisala kazdu jeho nitku, to je po "A" a po "B",dokonca ani pri uplne novych tovaroch velakrat nie je napisane zlozenie materialu, takze neviem o co jej ide, zrejme si to rozmyslela a chce to vratit, ale to uz je jej problem. Ked som predsa zvedava z coho to je, tak sa opytam vopred nie? 😠