icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

erikaka
22. nov 2012

Ahojte, kúpila som som si od predavacúce čiapky. dala som si ich premerať a odpísala, že majú obvod 46cm.
Doma som zistila , že sú synovi malé - premeram a obvod jednej 40cm a druhej 43cm. napísala som jej že chcem ich vrátiť s čím súhlasila. teraz si nechce prebrať dobierku na pošte /ona posiela iba dobierkou nie prevodom na účet/. obvinila ma, že som na nej chcela zarobiť. ale ja som jej iba napísla sumu 6,10 e -= 4,05e čo som ja zaplatila+2,05za spatnú poštu. poradte ako dalej, lebo ak sa mi vráti späť tak prídem o 6e.

martinjasen
22. nov 2012

@bartokami @januela

Presiel som si komunikaciu k inzeratu a reakcia uzivatelky januela bola absolutne neadekvatna a utocna na otazku, ktora bola na mieste. Nasledne reakcie su prejavom osobnej nevrazivosti bez snahy riesit situaciu zmierenim.

- Mazem hodnotenie uzivatelke bartokami od uzivatelky januela
- uzivatelka januela bude docasne zablokovana (1 tyzden) za prejavy osobnej nevrazivosti a vyprovokovanie tejto afery.

Martin Durina
Asmira Team

bartokami
22. nov 2012

@martinjasen Dakujem veľmi pekne za vyriešnie neprijemnej situacie...pekny zvyšok dňa

januela
22. nov 2012

áno,tak som to myslela...dovidenia...

jankah77
22. nov 2012

@mysky taaakze, za
1) mozno aj zivnost ma ked ma kamenny obchod, nepovedala som ze nie. ALE, veci, ktore predava tu (a su z jej tovaru z obchodu) predava aj s fakturou? Pokial viem @benne ziadnu nespominala, a Kiarka jej tvrdila, ze su to jej osobne veci - ktore nosili jej deti, napriek tomu Benne dostala vestu oznackovanu cenovkou zo sekaca (ak ich aj dala do stavu sekaca (uctovneho, prijem), tak uz to nie je jej sukromny tovar ale tovar predajne! Takze, ak nevystavuje blocky/faktury bez registracnej pokladne, tak peniazky isli do jej sukromneho vrecka nezdanene!!!
2) ano toto je bazar. Aj sekac je bazar. ALE toto je sukromna inzercia, tu moze clovek predat osobne veci , ktore uz nepotrebuje a KUPIL ICH za ucelom osobnej potreby. Ak nieco nakupil za ucelom zisku, tak ide o maloobchodny predaj! Ak aj sukromne veci vzala do uctovneho stavu svojej firmy, stavaju sa majetkom firmy. Maloobchodnypredaj nepatri do sukromnej inzercie, ale na PROFI - UCET. A samozrejme, blocek z registr. pokladne musi byt aj ku sekacovym veciam!

januela
22. nov 2012

@martinjasen Ďakchvála ujem za vyriešenie problému a
@bartokami spokojnosť?U mňa určite!!!A chvála Bohu!!!Že sa to vyriešilo!!! 😀

mysky
22. nov 2012

@jankah77 Ako som už viac krát písala, nebudem sa vyjadrovať k podnikateľským, alebo nepodnikateľským aktivitám nicku Kiarka. Je to jej vec. Marcelatt už dala vec prešetriť adminovi, a pravdepodobne aj orgánom činným v trestnom konaní. Je to už iba na nich. Snáď len podotknem, že ak niekto prevádzkuje iba e-shop, tak registračnú pokladňu mať nemusí. Platby vtedy neprijíma v hotovosti, ale prevodom na účet, alebo dobierkou cez kuriéra a k tovaru vystavuje iba faktúry. Vyjadrila som sa iba k problému, ktorý mala Kiarka s Marcelatt. A aj to len preto, lebo marcelatt, ma do problému sama "zatiahla", keď ma KRIVO OBVINILA z niečoho, s čím som ja osobne, ani firma pre ktorú pracujem nemala nič spoločné. Vám aj ostatným na MK prajem príjemné, ničím a nikým nerušené predvianočné obdobie 🙂 .

jankah77
22. nov 2012

@mysky ja som sa vobec nevyjadrovala k vasim tahaniciam o zatuchnutom tovare, k nejakemu svetru ci o com sa natahuju.
Ja sa vyjadrujem k MALOOBCHODNEMU predaju na BAZARI. Aj e-shop musi vystavovat faktury, aj ked ide o bezhotovostny prijem! takze, kde su faktury k predaju? Je povinna ich vystavit a poslat spolu s tovarom! Ak nevystavila, tak si to uliala z uctovnictva do vlastneho vrecka. A ak ich poslala, tak zas porusila pravidla MK! Na bazariku sa nesmie robit maloobchodny predaj, aj ked ide o secondhandovy predaj!

mysky
22. nov 2012

@jankah77 V tom prípade napíšte pod príspevok niekoho, kto túto záležitosť tu na diskusii riešil 🙂 Napísala som, že e-shop nemusí mať registračnú pokladňu, nie že nemusí vystavovať faktúry. Registračná pokladňa je nutná iba v prípade prijatia platby v hotovosti.

monika15
22. nov 2012

@martinjasen ze preco ma tu este stale niekto taky povolenie predavat co ma hodnotenia :

hnusná KLAMÁRKA. neodporúčam sa s ňou vôbec unúvať a už vôbec sa nechať nachytať na jej prázdne sľuby, že len na dobierku a určite prevezme.... - 14. novembra 2012 o 15:00
ceresnicky no pekne, az teraz tu citam hodnotenie a ja ze preco mi stale neprisli peniaze za dobierku, a mamicka sa ani neunuva odpisat mi - 14. novembra 2012 o 12:24
kimi2 Neodporučam ,dobierka sa mi vratila nazad a to tvrdila ze je vyzdvihne - 8. novembra 2012 o 18:32
llubbkka mamičku vžiadnom prípade NEODPORÚČAM, dobierka sa vrátila nazad - 8. novembra 2012 o 13:08
zofija no tak vajicko od tejto mamicky sa nam vratilo velmi pekne dakujem !!! niesla som to na postu ktora je 12 km od nas malu som mala na rukach natrapila - 5. novembra 2012 o 09:38

:((((

luna22
22. nov 2012

Ja nechápem, čo sa baby neregistrujú,. Dnes je na mňa jedna nahnevaná, že nechcem poslať tovar dopredu.´že ma nechce o euro okradnúť,ja to berem ale nikto vám nepošle skôr tovar ako nabehnú eurá. Ešte by som pochopila, že ma niekto kladné hodnotenia, ale takto sa na mňa hnevať. Navyše, ak je to súrne, môže sa spraviť aj priamy vklad.

jarmila24
22. nov 2012

@aurora18 Ja som sa ospravedlnila!!!! Bola som nahnevana na predavajucu lebo som si myslela ,ze ma vodi za nos!!Tak mi tu nezdoraznujte co mam robit,nie som idiot!!!! Myslim si ze asi aj Vy by ste bola nahnevana keby ste cakala na balik mesiac aj pol!!!s Myslim si ,ze sme poucene obe.

martinka17
22. nov 2012

@erikaka podľa mňa, mali ste sa dohodnúť skôr ako si poslala aj na sume. Ja viem, máš nárok na vrátenie poštovné aj za spätné poslanie, teda to čo si nárokuješ, ale ťažko ju prinútiť. Skús jej napísať, hľadajte spolu nejaké riešenie. Ak nebude reagovať, riaď sa pravidlami, skús ju pozvať do diskusie sem, resp. máš právo jej dať negatívne hodnotenie.....neboj, nejako sa to vyrieši 😉

martinka17
22. nov 2012

@monika15 myslíš, že niekto pri takých hodnoteniach ešte kúpi resp. pošle dobierku? 😉 Ty by si poslala? Ja nie 🙂

miriamkac
22. nov 2012

@erikaka
Ja len podotknem, že ani ja nepreberiem tovar poslaný s5 na dobierku. Tovar, ktorý je vrátený musí byť poslaný klasicky a peniaze vraciam na účet ale píšem len za seba a ďalšia vec poštovné nie je nárokovateľná "zložka" sumy pri vrátení tovaru, je to na dohode medzi predávajúcim a kupujúcim. Ja osobne poštovné vraciam, ale len ,za ktoré je poslané predávajúcemu, nie poštovné, za ktoré je poslaný tovar s5, to je riziko internetového nákupu, na ktorom by sa mal podieľať ako kupujúci tak aj predávajúci, to je moja osobná filozofia 😉

patricia1992
22. nov 2012

baby prosim vas,jednu otazku. v cenniku posty je balik len do 15kg. a ja mam bicykel tazsi. ako ho mam poslat? zoberu mi ho aj tak? a co to stoji? dakujem 😵 som z toho koza 😀

mawka
22. nov 2012

mna zase vie dorazit, ked si niekde pytaju za priamy vklad 0,50 aj napriek tomu, ze uz ako vkladatel platim poplatok a idu mi tvrdit predavajuce, ze aj tak treba prihodit k sume, lebo sa im to strhne z uctu. aj to aj napriek tomu, ze ma v banke ubezpecia, ze rozhodne sa im nic uz nestrhne, kedze to platim ja zvlast ako poplatok. konkretne sa mi to stava pri predavajucich s uctom v SLSP. uz mam pocit, ako keby s tym vybabravali 😠

nikolca
22. nov 2012

@miriamkac juj zbožnujem toto ked predavajuca napiše že to je riziko internetoveho nakupu 😠 😠 čiapka bola zle odmerana a čia je to chyba predavajucej či kupujucej?snad nebude kupujuca ešte doplacať na poštovnom ked tovar bol zle odmerany,mne pred tyždnom prišli rifle,ktore boli zle premerane,kontaktovala som predavajucu,ta sa branila tym že ona predava ako sukromna osoba a tovar späť nezoberie 😕 😕 ,kontaktovala som administratora,poslala fotky,administrator uznal že pochybila predavajuca a narok mam na platbu+poštovne ktore som jej uhradila a taktiež je povinna znašať naklady spojene s poštou za ktore som jej tovar poslala 😝,
@erikaka

erikaka
22. nov 2012

@martinka17 presnú sumu ma vôbec nenapadlo ja so ja iba spýtala:
pošlem vám ich dobierkou, alebo mi pošlete peniaze na účet?odpoved Poslite mi to tak ako som to ja posielala VAM.
a kedže ona posiela IBA dobierkou automaticky som to brala takto ako som to spravila.
@miriamkac ale ona si to kázala poslať dobierkou. ak by som brala viac vecí a vracala iba čiapky tak by som bola ochotná zaplatiť to poštovné späť ale v balíčku boli iba tie 2 čiapky. neviem prečo by som mala ja byť stratová 2e za veci ktoré nezodpovedali rozmeru. ak by som bola brala iba podľa veľkosti tak potom to beriem ako moje riziko ale preto som si to dala premerať aby mi to bolo dobré a nie sa vyhovárať na riziko internetového obchodu.
@nikolca predavajúca ma obvinuje z toho že chcem na nej zarobiť - už som jej to 2x krát vysvetlila, že tie 2e naviac je poštovné k nej späť a ona stále tvrdí, že chcem na nej zarobiť.

monika15
23. nov 2012

@martinka17 no vidis :( ze sa to stalo :((((

martinka17
23. nov 2012

@patricia1992 môžeš klasickú kurieérsku službu, ako je DHL...alebo pošta má tiež kuriérske služby. Ja som zavolala, dohodla si termín, zabalila (bola to veľká komoda) a prišli si pre to až ku mne domov. 😉 Stálo to 15€, ale zase mala nejakých 40kg tuším, takže preto taká vysoká cena.

martinka17
23. nov 2012

@monika15 to ma mrzí ☹

janka196
23. nov 2012

@mawka ale naozaj to v sporitelni strhuju ten poplatok :( teda aspon do teraz to tak bolo. uz dlhsie mi nikto priamo nevkladal takze teraz naozaj neviem. mozno ze to uz zrusili

janka196
23. nov 2012

@mawka volala som prave do banky tak mi potvrdili ze po novom to vkladatel plati priamo cize uz z uctu prijimatela nestrhuju nic. dakujem za upozornenie, idem si hned zmenit podmienky predaja 🙂

aurora18
23. nov 2012

@jarmila24 Každá si spytujte to vlastné svedomie, a ktorá má na tom väčšiu vinu!!!! A hlavne ako som si celé Vaše obvinenia na predávajúcu prečítala, viazlo to vlastne na Vašej pošte. Tak sa pýtam, kto mal mať horšie hodnotenie Vy alebo predávajúca? Pekný deň. 😖

bodka13
23. nov 2012

@monika15 ja sa zase čudujem,že aj napriek množstvu negatívnych hodnotení nájdu mamičky odvahu na nákup od tej predávajúcej 😉

veronicka1901
23. nov 2012

Prosim neposielajte na dobierku neregistrovanej uzivatelke Anna Plachetkova, neprebrala si balik 😒

monika15
23. nov 2012

@bodka13 vsak prave to pozeram....
ja ked nieco pozriem a vidim ze ma negatko... tak vaham... a ked 2 tak uz urcite nic od nej !!!
a tu kukam ze kolko negatka a baby stale kupuju.... hruza.....

luna22
23. nov 2012

To myslíte tak, že , keď niekto má vložiť 5 euro, tak už dotyčný má vložiť 5,5 ? Zlatí IB, naozaj je to dobre, lebo napr, môžeš obratom vrátiť za poštovné.

mawka
23. nov 2012

@janka196 mne to hovorili uz v lete, ze od juna/jula - neviem presne, sa zmenili podmienky, konkretne hovorim o SLSP. dakujem, ze si iniciativna a zavolala si, overila si. lenze je xy mamiciek, ktore budu bez overenia stale tvrdit ze no co, mne strahaju, priratajte poplatok a ze je to moj problem, ked si banka pyta este poplatok pri vklade.

stalo sa mi par dni dozadu na inom portali. ok, nevsimla som si postovne, resp. som si ani nechcela vsimnut, drazila som vec, ktoru som milion % chcela. potom kukam, ze posta 2,20 - ta vec mala asi 100 gramov 😀 takze aj keby to slo v tom baleni v akom to slo, posta by bola tak do 1,50. no a samozrejme, SLSP, vklad + poplatok, platim pri vklade a este som bola zdrbkana, ze som nepriratala poplatok za priamu platbu. aj napriek dokladu o uhrade poplatku si predavajuca stoji na doposlani 0,50 e co jej banka strhne. vraj. ale v banke mi povedali, ze nie, nestrhnu jej nic, kedze som poplatok zaplatila pri vklade a nie 0,50 ale 0,45. ked to zratam a sla by som podla predavajucej, tak vydrazim nieco za 6 e, posta 2,20 + poplatok pri vklade 0,45 a este jej poplatok 0,50 co si furt pyta. a pritom by posta stala v tomto pripade tak 60 centov - lebo ani doporucene to neslo, ani ako balik a kkrabicka nebola original, nebola ani obalena, len zalepena a plus vklad 0,45. predavajuca tak namiesto 1,05, max 1,50 zarobi na mne teda o dve ecka navyse 😒 smutne! a toto sa deje aj tu. velmi si davam pozor, kto ma ake postovne a balne a aj na poplatky. pri priamych vkladoch sa uz pytam v banke, ci sa na tom ucte strhne poplatok alebo nie. a na niektorych sa nestrha a aj napriek tomu si ho pytaju mamicky. poplatkovy a "balne" biznis.
v bankach sa s poplatkami menilo dost veci, je v zaujme kazdej predavajucej, aby si to overila. lebo 50 centov nie je maly peniaz, ani euro. a su banky, ucty, kde sa nestrha nic ani pri priamom vklade.