icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

pipka
20. sep 2011

@sirael a aky ma vlastne nick? 😕 ci som to prehliadla 😅

tunylyk
20. sep 2011

@sirael mne sa stalo podobne,tovar bol sice ok,no na postovnom mi bolo uctovane raz tolko,pritom som vyslovene pisala,ze to chcem poslat doporucene,tak som to hned hodila do hodnotenia,este v ten vecer som mala vratene peniaze a ospravedlnenie,opravila som hodnotenie,to sa da a to,ci za to fakt mohol len nepozorny manzel,radsej nebudem komentovat...

aduskatt
20. sep 2011

@sirael netrpezlivo cakam🙂

cmulinko
20. sep 2011

@bartokami nebola to ta ista pani? 😉

aduskatt
20. sep 2011

@tunylyk ja som potom asi divna, odo mna chcela maminka poslat obyc, postovne ma stalo 1 euro, kvoli hmotnosti, miesto 0,60.nie len ze som nepytala tych 0,40, ani som jej nepovedala, ze to stalo viac.......

sirael
20. sep 2011

@pipka Nick je zymga - trosku som to tam sformulovala inak, ale ma to tam 🙂
@tynulyk Jeeeeeej, aj tuto to posielal manzel a on to cele doplietol 🙂 Vidis, mne sa ani neodspravedlnila a este aj hodnotenie ziadala s vykricnikmi bez carovneho slovicka 🙂
@aduskatt A mne sa ukaze, ked mi odpise nieco na hodnotenie? To budem mat tiez v "kto ma spomina"?

tunylyk
20. sep 2011

@aduskatt nie si 😉 take aj ja robim 😉 a urcite sa nas tu dost najde a myslim,ze uz som to tu spominala,ze mi uctovali balne,v plastovej obalke a balik prisiel zbaleny v dvoch igelitkach 😀

aduskatt
20. sep 2011

@sirael to ked si kliknes na jej hodnotenia tam uvidis odpoved

pipka
20. sep 2011

@sirael nie neukaze, musis si to sama pozriet, ked si kliknes na MOJ bazar, tak hore vidis ci mas o jedno hodnotko viac 😉

pipka
20. sep 2011

@tunylyk to je podnikanie na slovensky sposob 😅 😅 😅
inak sila 😠 🙄

tunylyk
20. sep 2011

@sirael pozerala som,ci to nie je ta ista,ale nie,no zvalit vinu na manzela hm hm 😉 inak ako som si vsimla,presne problem s velkostou u danej predavajucej uz bol

beruska.zuzanka
20. sep 2011

akože toto už nie je pravda, čo sa tu deje 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

@sirael pekne...

baby, akože už niektoré nevedia čoby 🙄 ja som už neraz doplácala poštovné zo svojho a ak sa nejakou náhodou stalo, že bolo menej, ako som zapýtala, obratom som ho poslala na účet, alebo som sa s mamičkou dohodla na zľave z ďalšieho nákupu, ktorú aj dostala.... ale vždy som upovedomila o všetkom, ve kde sme???

aj mne sa už stalo, že zapýtali za doporučenú poštu a došlo obyč, nechala som to tak, ale už asi nenechám....

a ja balím ako kedy, podľa veľkosti balíka, balné nikdy neúčtujem...

ach jaj, slovenské podnikanie.... 🙄 🤐

fukylove
20. sep 2011

@sirael no isto za to ze nesedeli rozmery a za postovne by som dala negatko - ja som teraz pytala od mamicky postovne vo vyske 2 eur, no platila osm 1,40 na poste a tak som jej obratom poslala rozdiel + na to som jej napisala, ze ma to mrzi a ze som jej rozdiel poslala spat na ucet...
ja mam stale akysi hokej v postovnom - raz mi to co myslim ze ide ako list beru ako balik a inokedy to co mam pocit, ze pojde ako balik beru ako list..

bartokami
20. sep 2011

chcem sa opytat,ako zistim ci neregistrovana je ferova...

fukylove
20. sep 2011

a inak suhlasim s tym, ze pojem balne nepoznam 🙂 bez ohladu na to ako balik zabalim....

a co sa tyka postovneho - ak je viac - povazujem to za moju chybu, ze som si to zle nastudovala a tak to neriesim... a prvykrat sa mi stalo, ze to bolo menej a to som obratom poslala spat... skutocne sa nepotrebujem obohacovat na ukor inych mamiciek...

a inak pikoska 🙂 jedna maminka ma rezervovany kocik a celkom sa zabavam na tom, ze sa ma pytala, ci isto je kocik bez vady, ked ho tak lacno predavam 🙂 a pritom mne pride cena uplne normalna.. resp. nemam potrebu jazdeny kocik predat za cenu ako som ho kupila a pod. 😉

fukylove
20. sep 2011

@bartokami - ak s nou uz mal niekto skusenost, tak ak sa nemylim, je tu tema o dobrych neregistrovanych a potom cierna listina - kam sa pisu aj registrovany, aj nereg. 🙂

bartokami
20. sep 2011

@fukylove vdaka,idem hladat..lebo sa mi ozvala jedna ..tak zhurta,ze prva veta..aby som dala podklady k platbe...ci mozem jej dat ciclo uctu.. clovek uz neveri nicomu

fukylove
20. sep 2011

@bartokami no - ja som teraz objednavala nejake veci pre Sebika 🙂 a tiez som mamicke napisala, ze mam o danu vec zaujem a prosim si podklady k platbe (nakolko mali v profile ze platba na ucet 🙂 ) - nemala som dovod si pytat nic ine kedze o tovar este predo mnou nikto neprejavil zaujem 🙂 a jednalo sa o bodycka a teplaky - teplaky boli aj detailne premerane uz priamo v inzerate 🙂

bartokami
20. sep 2011

@fukylove mna len odrazda to ze je neregistrovana...neviem nic o nej

bartokami
20. sep 2011

@fukylove nevies dat link na tie dobre neregistrovane,,vdaka

sirael
20. sep 2011

@tunylyk Ano ano, to som aj ja predtym citala, ze je tam hodnotenie ze nesedela velkost, este som si tak povedala, ze tak rukavy bundicke snad dokaze odmerat. Podla mna to ani nemerala, len mi to len tak napisala..... Pretoze nemala kde bundu odmerat a behom par minut zrazu prisli rozmery....
@beruska.zuzanka Ja by som to postovne ani neriesila....aj ked, je to 1,4€, ale ma nahnevalo to, ze som jej pisala, ze to IDE poslat ako list, cize za 0,6 alebo za 1,2 a ona nie nie nie, proste ako balik za 2€ a nakoniec to pride ako list. Keby to tak este bolo aspon doporucene, ale takto? Juuuuuj, tak to kde sme? Celkovo ten pristup sa mi vobec nepacil......
@fukylove Aj mne sa parkrat stalo, ze som pytala postovne a na poste mi povedali ine, ale vzdy som doplacala zo svojho a nikdy som nepytala ten rozdiel, ale to bola moja chyba. Ty si sa jej ospravedlnila a poslala rozdiel, takze to je super, tak to aj ma byt....ale myslim, ze niektore, bud tu na to uplne kaslu, alebo chcu proste predat za kazdu cenu a mat same dobre hodnotenie... Ale je to smutne niekedy... A negatko som uz napisala.....

pipka
20. sep 2011

@fukylove bexu predavas? 😀

beruska.zuzanka
20. sep 2011

@sirael inak tá Tvoja expertka dnes pridala inzerát, alebo aktualizovala, tak nech nekecá, že nemá čas poslať nazad prachy... 😅 🙄 😎 😀

macamac
20. sep 2011

@sirael pozerala som jej hodnotká-a má 4 inzeráty a napíše pod hodnotko,že "pri toľkých veciach" som si nevšimla 😀 😀 😀 😕 😝

inak som rada,že sa načala téma s poštovným,akurát dnes som chcela o tom sem napísať
v poslednej dobe veľká móda tu na MK: vyslovene si v komunikácii vyžiadam poslať doporučene-aj to predávajúcej vysvetlím,napíšem a pošlem sumu na doporučko-a príde mi obyčajne 😠 😠
začala som to maminám po prebratí pošty písať a už nadrzo si peniaze pýtať späť 😖
jedna mi dokonca napísala,že ešte sa tu s takou požiadavkou nestretla(ako že by chcela od nej kupujúca vrátiť rozdiel na poštovnom),že aj jej posielajú obyčko a zaplatí doporučko-ale to je jej problém,že to nerieši a nie môj 😠 a potom v tom zmysle,že veď ide len o pár centov-čo by som chcela 😠
tak ako mňa nebaví písať každej dokola-že na viac obchodoch mi to robí už slušnú sumu a že mne peniaze nik zadarmo nedáva-ani centy 😠 a že to boli peniaze na poštovné, zľavu som na tovar nepýtala,platila som celú sumu-tak keď chce niekto "bohatnúť" na MK, nech si to zaráta na tovare-ale nie,že uberie z poštovného 😠
a nezabudnem každej napísať,že som zvedavá,ako by to riešila,keby sa tovar stratil-či by mi peniaze poslala späť
alebo,keby natrafila na neserióznu kupujúcu,môže sa tváriť,že jej nič neprišlo-a bude pýtať peniaze späť. a bude mať tovar,aj peniaze
ako kde berú tú odvahu poslať obyčko-veď nechápu,že sa aspoň ako tak istia proti strate? alebo špekulantským kupujúcim?
a vôbec-hanbila by som sa sama pred sebou,že na to kupujúca príde 😝

fakt neviem, prečo to robia 😔

sirael
20. sep 2011

@beruska.zuzanka Ano, ona tam stale nieco robi na tom bazare - som pozerala, uz tam mala dalsie dve bundicky, tie uz tam dnes nemala, zjavne ich predala, takze funguje normalne......
@macamac No je to cele nejake divne - ked nieco predavam, tak pisem pravdive informacie, vsetko niekolkokrat premeriavam a nie taketo. Uz nechapem co sa to tu deje. A s tym postovnym - treba si to pytat nech vratia ten rozdiel. Ano, je to par centov, ale takto sa na ludoch nezaraba a je to proste klamstvo. Ked si tak vezmes, kolko toho preda a kazda posle o 60centov viac, tak baba si este aj na tom privyrobi....☹

andilka
20. sep 2011

@macamac jeeeej, no dnes aj mne neda tema postovne..
kupovala som si pre malu topanky, opytala som sa na cenu postovneho a predavajuca ze 1 eur. Tak som jej napisala, nech mi to posle najlacnejsie, kedze neboli take drahe...ona ze najlacnejsie je to 0,80 cent a ze stale plati cena 1 eur ?????? Tak som si myslela, ze nevie pocitat, poslala som jej sumu za tovar plus 0,80 cent 🙂
No a dnes si prevezmem list a na obalke cena 0,60 cent !!!!!!!!!!!!!! nemam slov. A este si pyta hodnotenie, ktore som od nej ja dodnes nedostala za rychly nakup :(.

aduskatt
20. sep 2011

@sirael prave som pozerala to hodnotenie pre zymgu🙂)dobreeeeee

macamac
20. sep 2011

@andilka 😕 nechápem,fakt nie 😔 stalo sa mi 2x (ale to maminy poslali navyše korunky),že som poštovné platila menej-a akonáhle som prišla z pošty domov,preposlala som rozdiel kupujúcej na účet,ani som nečakala,či na to príde-ani by mi to nenapadlo. skrátka som napísala-balíček dnes poslaný,poštovné bolo menej,rozdiel som preposlala na Váš účet. a hotovo. tak to má byť. nechápem,fakt nechápem-veď sme ešte viaceré tu vychované v tej "poctivej" dobe, keď sa aj slušnosť ešte "nosila"...ale akosi sa mnohé prispôsobujú novej dobe a keď si niekto slušne pýta SVOJE peniaze,sa v lepšom prípade čudujú a v horšom ešte div sa neurazia ony 😝

sirael
20. sep 2011

@aduskatt Juj len ja by som najradsej take nic nepisala....☹ Ale tak co uz s nou - babou jednou.....

macamac
20. sep 2011

@sirael ale chápeš? ako určite na tom poštovnom nezbohatne neviemako-tak potom,prečo to robia? to ako úplne kľudne si tu robia ďalej? a mne tiež také,že muž posielal-sa pomýlil 😕 😒 aké otrepané 😀