icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sirael
20. sep 2011

@macamac Ale ked si vezmes - 60 centov tu, 60 centov tam....a baba ma prachy..... Neviem, ja taketo tiez nechapem......na to musi mat clovek asi povahu....

pipka
20. sep 2011

ja tomuto tiez nerozumiem, ved uz len ta hanba, ked si kupujuca preberie balicek a tam suma 0,60 a ja si mam pytat 2€ alebo aj 0,80...by ma hanba fackala, keby mi niekto potom napisal do hodnotka, ze nerealne postovne 😖
ale zial, nie sme vsetky rovnako poctive, stale sa najdu vychytrale mamicky, co si rady privyrobia na ukor tych poctivych 🙄

mne sa tiez uz stalo, ze si pytali za poslanie malej veci postovne 3€ !!!😕 tak to som jej rovno napisala, ze chcem aby mi to poslala ako doporuceny list v obalke a ze posielam na ucet sumu plus postovne ako som vyratala ja...a balik prisiel a cuduj sa svete, islo to za tu sumu 😝 takze niektore mozno len skusaju, lebo urcite je vela takych, co postovne neriesia a poslu tolko, kolko im predavajuca povie 🙄 😖

zuzana1710
20. sep 2011

no postovne...tak toto som uz prestala ja riesit..ja doma vahu nemam a vzdy sa pytam ako im vyhovuje aby som to poslala..ked napisu obycko ako list,tak to tak poslem a ked ako balik,tak to nikdy neviem presnu sumu,tak im dam tu najmensiu 1,20 a stalo sa mi maaalokedy,ze som sa trafila..vzdy som doplacala,lebo ozaj to nevazim a ani ten cennik neovladam..sama panulka na poste sa musi pozriet do papierov,ze kolko to kostuje..takze aj mne ked pride nieco s inou sumou za postovne,tak to neriesim..napriklad raz som si vypytala za postovne 1,20 a platila som 3,50,lebo som to dala ako krehke a co ja viem co este vsetko..ja som bola rada,ze som predala tovar a ze maminka bola spokojna..ako zaraza ma niekedy postovne..ako napriklad dnes som si pozerala jednu vec..stala 4,50evri a postovne 3,10evri..ako kde na taku sumu prisla,tak to nemchapem..a ta vec mohla mat asi pol kila maximum...tak takej navrhnem ci by mi to poslala ako list za 0,60centov,alebo 0,80 centov a ked nesuhlasi,tak to neberiem,lebo postovne je pomaly drahsie ako dana vec... 😝 😝 a keby to aj posle za tych 0,60 centov a poslem 1 evri,tak to necham tak,lebo predsa aj ta obalka nieco stoji..ja kupujem tie bublinkove obalky a neni su najlacnejsie,ale nepytam za to ani cent..nerobim si tu mega biznis..ide mi o to aby mi to tu nestalo doma a par supov aby sa mi vratilo aspon na pancusky pre malu... 😉

pipka
20. sep 2011

@zuzana1710 na stranke slpvenskej posty mas cennik, kde si zadas presne typ zasielky a to ti vyhodi sumu 😉 tu vahu nemusis vediet presne, lebo tam je to rozdelene do pol kila, do dvoch kil...atd. A to uz zas odhadnes, ci bundicka ma pol kila alebo dve 😉
ja tiez davam radsej to nizsie postovne a ak aj tych 0,20 centov doplatim, to mi nevadi, hlavne aby som neplatila menej ako som si dala poslat 😉

a tiez vsetko posielam v bublinkovych obalkach alebo skatuliach s baliacim papierom ale v zivote by ma nenapadlo pytat si "balne" 😅 😉

zuzana1710
20. sep 2011

@pipka ano viem,ze je tam ten cennik,ale aj ked som to podla toho pozerala,tak mi to nikdy nesedelo s postou,tak som to vzdala..nepredavam zase kazdy den,tak zase az tak na tom netratim.ako som uz pisala..som rada,ze to aspon za par supov predam a ze to urobi radost inemu dietatku 😉 a to balne keby mam pisat co vsetko stoji..mam milion obalok a milion papiera a tak kaslem na to.to ma z biedy nevytrhne..aj ked nemam nazvys peniazkov...keby neexistuje bazar na nete,tak veci idu do kontajnera 😅 😅 😅 😅 a dakujem,ze existujte takato moznost predaja 🙂 🙂 🙂

macamac
20. sep 2011

@zuzana1710 ale mne tie veci prišli zabalené v igelitke alebo papieri 😉

zuzana1710
20. sep 2011

@macamac aj mne tak chodia..pohoda klidek a tabacek... 😉 😉 a tiez to balim do papiera,ked sa mi to nezmesti do obalky..alebo do krabice a potom este obalim papierom co kupim na poste. 😉 😉 😉

zuzana1710
20. sep 2011

mna zatial nik nenasral tak aby som dala negativne hodnotenie 😉 😉 aj ked mi platba prisla asi o 2,5 mesiaca neskor,ale prisla a aj s urokom a to som bola viac nahnevana,ze preco naviac,ked sme boli dohodnute na inej sume..tymto pozdravujem maminku ak toto cita,tak sa mozno spoznala..ale je mila maminka. 😉 😉 😵 😵

macamac
20. sep 2011

@zuzana1710 😉 aj ja tak balím,ja len na margo toho,ako si písala,že aj obálka niečo stojí 😉
vieš,tie maminy-ani jedna-nemala v podmienkach predaja,že ráta aj balné 😉 aj som sa každej pýtala-a že nie,neráta,ale na poštovnom to akosi prerátali 😀 😉 😝
no a dosť, napísala som,čo som chcela 😉 poštovné doriešené 😉
papa

zuzana1710
20. sep 2011

@macamac jasne jasneeee..chnapeme 😉 😉 😉 dobruu

macamac
20. sep 2011

@zuzana1710 díky-aj tebe 😉 ja ráno idem do práce 😝 😉

zuzana1710
20. sep 2011

@macamac ja zatial iba do skolky a praca uvidim 😕 😉

kilian
21. sep 2011

predstavte si kocky,taka som nervozna.predala som jednej pani neregistrovanej tricko,maly ho ani nenosil,lebo nam tam zavadzala kapucna a ona mi teraz pise ,ze je derave a ze toto je nosene tricko!!a mam jej vratit okamzite peniaze.to ako ,ked ona tvrdi nieco ine a ja tiez.kto odo mna uz nieco kupil,vie,ze len 100 % veci predavam. 😠

huxy
21. sep 2011

@macamac inak aj mne velakrat berie balicky na postu muz.a veru nie raz sa pomylil,alebo ma nepocuval.ale na to som skor doplatila ja.povedala som mu,nech nieco posle doporucene 2.triedou a on to poslal aj tak 1.triedou,cize na kazdom balicku asi o 20 centov viac.ale uz som mu to hovorila znovu a znovu,tak to uz nerobi 🙂
takze ked potrebujem,aby mi tam nieco znovu zobral,podrobne mu vysvetlim,co treba ako.

aduskatt
21. sep 2011

@sirael no to nas je viac, ale ked sa inak neda...............ako vystraha je to fajn

mmacca
21. sep 2011

Už sa vám to stalo? Poslala som poistený balík a kupujúca sa po príchode balíka ozvala,že ona ďalšie peniaze platiť nebude.( Išlo o sumu poistenia). Vyhrážala sa políciou a neviem čím ešte, namiesto toho, aby si overila, čo to znamená poistený balík. Pritom som jej písala, že to tak posielam a vôbec sa neozvala,že nevie, čo to je. Ale ma to vytočilo! Pritom poštovné som platila ja.

aduskatt
21. sep 2011

@mmacca a na policii co chce riesit?

fukylove
21. sep 2011

@pipka - jou, jou 😀 uz mam aj zaujemcu, len chuda je teraz v nemocke 😉 sme totiz kupili jazdeny Phil&Teds - kedze Sebik sa velmi rad vozi 😉 a viem z toho v pripade potreby urobit kocik pre dve deticky 😉
a este ide predat aj golfac - len akosi nemam cas ho nafotit 😀

@sirael - inak - ono pri tom merani - ja som si povedala, aby sa nevyskytli nejake problemy 🙂 tak ked meriam, rovno aj fotim.. a tak mamicka vzdy viem odkial - pokial som pomerala 😉 😉 😉 😉 a vacsinou pridam potom foto aj do inzeratu (tak som teraz predavala overal... si mamicka vyziadala rozmery, tak som jej pridala do inzeratiku fotky s metrom 🙂 )

@bartokami tu je ta tema https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/bazar-pozitivne-hodnotenia-spolahlivych-neregistrovanych/

inak s tym postovnym - mna priznam sa nikdy nenapadlo kontrolovat cenu postovneho za balicek 😉 asi si na to budem musiet dat pozor... lebo ovela viac nakupujem ako predavam 😉 😉 😉 zatial 🙂 a fakt nerozumiem tomu, ze posielaju iba obycajne - odo mna teraz mamicka kupovala zimny overal za 5 eur (v super stave, vel. 74, skoro nenoseny) a chcela to poslat obycajne... to je zrovna ta,, co som jej posielala navyse peniaze - za postovne som si vypytala 2 eur, lebo bohuzial neviem odhadnut, ci to pojde ako balicek ci ako list... uz som sa na tom viackrat okaslala... no a nakoniec to islo doporucene + prvou triedou a este som jej 60 centov vratila... 😉 a do podmienok som si dala, ze obycajne nezasielam... si fakt neviem predstavit ako potom riesit situaciu... lebo v konecnom dosledku - ak je to poslane obycajne ako list, tak nikdy nemate doklad o tom, ze ten balik bol ci nebol prevzaty, tj vznika priestor pre spekulaciu.... balicek zakaznik moze prebrat a tvrdit, ze neprisiel... a ziadat este aj peniaze naspat...

fukylove
21. sep 2011

@huxy ked nahodou ide manzel na postu s balickami,, tak na kazdy mu davam take tie memory listky lepiace na kusku 😀 s poznamkami 😀 bo on keby som mu to povedala, tak to zabudne za 30 sekund 😀 😀 😀 a ked, tak uz to riesim tak, ze mam doma doklady a vypisem a nalepim na ten - ci to ide prvou alebo druhou triedou a tak 😉

@mmacca - fuuuha - a to co chce riesit ta kupujuca? akosi mi unikla pointa... 😒

huxy
21. sep 2011

@fukylove to je dobry napad,tie memory listky 🙂 asi vyskusame

fukylove
21. sep 2011

@huxy - aspon vies, ze ti nic nepopletie 😀 ja som sa totiz tak naucila uz v robote - ked som bola tehu, tak casto chodil na postu s balikmi a pod moj sef 😀 a jemu ked som nieco nenapisala.... 😀 😀 😀 😀 a rovnaky system sa mi veru osvedcil aj doma 😀 😀 😀

mata262
21. sep 2011

@fukylove ja tiez mam pisane ,ze posielam doporucene ,ale pri 1€ a nizsich cenach sa viacerim nechce platit post.viac ako za tovar a pisu,ze staci obycajne 😉 je to ale na ich zodpovednost-to im tam vzdy aj napisem

fukylove
21. sep 2011

@mata262 - no ja som zatial predavala iba trosku vacsie veci 😀 za euro a menej nic 😀 tak to veru som netusila... a ked budem predavat potom oblecko po druhom drobcovi, tak planujem urobit skor balicky ako to predavat na kusy... lebo to sa fakt neoplati 😉 aj kvoli postovnemu... aj ja ked nakupujem, tak sa snazim od jednej mamicky viac, tj vyhovuju mi skor inzeraty, kde najdem povedzme 2 - 3 ks teplacikov ci bodyciek... 😉

rebecenka5
21. sep 2011

prosim o radu 😒 posielala som doporucene balik neregistrovanej,ale este stale jej neprisiel a ani mne spat(cca 3tyzdne od poslania).mam si napisat reklamaciu na postu kde som to posielala?alebo mi posta da nejaky papier kde to spisem? ☹

bartokami
21. sep 2011

@fukylove dik za link..len tu moju neregistrovanu som tam nenasla,medzi spolahlivymi..jzigova@centrum.sk ..ma uz niekto s nou skusenosti?

bartokami
21. sep 2011

@denisocka dik za link

mmacca
21. sep 2011

@aduskatt
@fukylove Ono je to v podstate na smiech, ale v prvej chvíli ma to riadne nahnevalo, keď som začala čítať tie vyhrážky. Myslela, si že k sume, čo zaplatila za balík ešte musí platiť aj to poštovné 30€. 😝

aduskatt
21. sep 2011

@mmacca no krasa.........ale ako jej muselo odlahnut, ked zistila, ze nemusi, hehe

pipka
21. sep 2011

@fukylove presne s tym posielanim obycajne je to problem..ja posielam, ale len na vyslovenu ziadost maminky, a s tym ze prebera plnu zodpovednost ak jej balicek nepride 😒