icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

gubcikova
10. feb 2013

baby ako reagujte ked vám niekto napíše na inzerát bez ani bu ani mu,len rozmery?v akom je stave? a potom ešte zjednáva cenu a nikde ani mu ani bu žiadny pozdrav?

myska2233
10. feb 2013

@matik1 Dík za tip, no najskôr musím nejake peniaze od predavajucej dostať a potom to takto poriesim, výborný nápad....ja sem nechodím takze neviem kto tu čo rieši.... Mne to odporučil admin aby som to sem zavesila kedže predavajuca so mnou nekomunikovala....

matik1
10. feb 2013

@myska2233 keď Ti prídu od nej peniažky a bude to bez poštovného, tak jej to pexeso potom pošli dobierkou, s tým, že tam dáš poštovné, ktoré Ti prináleží... A vec vybavená.

aslana
10. feb 2013

@matik1 myslis ze je seriozne ked som predtym platila postovne ja lebo som bola ochotna jej zaplatit tu postu, aby som ju zasa zaplatila ja?

alienka73
10. feb 2013

@stanislavao ja by som jej napisala, ze cena je 25 eur a nic viac by som nepisala, ked chce lacnejsie nech hlada lacnejsie...🙂

gabika7706
10. feb 2013

@gubcikova Zasadne vzdy pozdravim, podakujem za zaujem a odpoviem na otazky.Niektore sa uz neozvu , niektore pri dalsej komunikacii aj pozdravia a podakuju...🙂

aslana
10. feb 2013

@myska2233 neviem kto sa tu chcce "ocistit" boli ste tu kazdy den pocas predchadzajucich styroch dni (az tolko namahy som si dala aby som si to skontrolovala) a pisala som vam ze vam peniazky posielam sekom a doteraz ste nereagovali ani neodpisali na moju spravu. posielala som ich na adresu, ktoru ste uviedli ako adresu na dorucenie tovaru, ked ste si ho objednavali....a aj napriek tomu ze ste tu boli kazdy den tak ste si na to spomenuli az teraz.
Nechccem sa obhajovat ani ocistovat, doteraz som nemala ziadne problemy s kupujucimi a ani s predavajucimi....
A este raz dodavam ze POCET DIELIKOV SEDEL ANI SOM NETUSILA ZE NAMIESTO CISLA 5 SU TAM DVA ROVNAKE OBRAZKY (kedze sme s tym ani nehrali, tak ma ani nenapadlo ze by tam mohli byt nejake dieliky zamenene). Keby som to vedela, urcite by som to uviedla v bazariku alebo zohladnila v cene a nezavadzala by som niekoho a uz vobec nie klamala, to nie je moja parketa......a nerobila problemy ani jednej z nas

@matik1
bola som natolko seriozna a ustretova a zaplatila postovne pri zasielani tovaru kupujucej, preco by som mala platit aj teraz?

aslana
10. feb 2013

@macamac ozvala sa mi az teraz po tom, co som tu napisala....ja viem ze tu bola, posledny krat som jej napisala v stredu, odvtedy tu bola kazdy den ale neozvala sa az teraz ☹

aslana
10. feb 2013

este som zabudla dodat: KEBY BOL KAZDY TAKY SERIOZNY A USTRETOVY.......

matik1
10. feb 2013

@aslana pretože tovar nebol v poriadku. Keby ste sa boli dohodli a tovar, ktorý nezodpovedal popisu vzala hneď späť, možno by to kupujúca nepožadovala. Ale teraz pokiaľ viem, nechce platiť poštovné za tovar, ktorý mať nebude. Neostáva Vám nič iné, len to prijať. Možno nabudúce bude lepšie dohodnúť sa, v prípade, keď urobíte chybu. Toto je na vzájomnej komunikácii a ochote.

aslana
10. feb 2013

@matik1 este raz pripominam ta chyba nebola spravena umyselne!!! .....keby som to vedela urcite by som to nedavala tu a neropbila si problemy. a ked som vtedy ja ochotne pristupila na dohodu a zaplatila postu ja, preco nemoze teraz zaplatit ona??? aby sme teda boli spokojne obe
ani vtedy nechccela platit za tovar, aj ked vedela ze ho mat bude 😒

matik1
10. feb 2013

@aslana mňa sa nepýtaj, prečo nemôže zaplatiť poštu ona. Pokiaľ viem, nebola si ochotná problém riešiť, až kým sa nedostal sem. A toto je výsledok. Teraz Ti neustúpi ona. Ak sa Ti to zdá nespravodlivé, musíš sa dohodnúť s kupujúcou. Ja jej to nemôžem "prikázať", keďže bola poškodená. A to, že nechcela ani pri predaji platiť poštovné, veď si na to nemusela pristúpiť. Ja nie vždy vyhoviem kupujúcej v tomto smere. Dúfam, že to vyriešite k obojstrannej spokojnosti. Na Tvojom mieste by som jej to poštovné preplatila, žiadala by som to poslať dop. II. triedou. Myslím, že to bude lacnejšie, ako dobierka... Ale je to na Tebe.

sisaha
10. feb 2013

@aslana aj ked neumyselna chyba, no stala sa..treba to vediet prijat. To, ze si platila prvykrat postovne bola tvoja volba, teraz ho mas zaplatit preto, ze tovar nebol v poriadku.

aslana
10. feb 2013

@matik1 ja len tak, kedze radis jej aby si poradila aj mne. To, ze som jej vyhovela, poukazuje na moju dobrosrdecnost, ale keby som vedela ze to skonci takto tak by som ju nechala zaplatit tu postu a teraz by som ju zaplatila ja a boli by sme vyrovnane....nevidim dovod preco by som mala platit ja dvakrat...jedine to mi neide do hlavy.

matik1
10. feb 2013

@aslana veď Ti radím. Požiadaj ju, nech Ti to pošle dop. II. trieda, to bude nejakých možno 1,10€, možno 1,25€. Podľa váhy, by to viac nemalo byť. Dobierka Ťa vyjde drahšie. Keby si bola poškodená Ty, poradím to aj Tebe. Ale chyba bola na Tvojej strane, aj keď ako hovoríš, neúmyselná. Vieš, keby sa to stalo mne, hneď by som sa ospravedlnila, že som si to nevšimla, tovar vzala späť a aj uhradila poštu. Bohužiaľ tým, že si to nechcela hneď riešiť, si si len uškodila. Nabudúce musíš byť opatrnejšia....Určite uznáš, že to za toto všetko nestálo.

aslana
10. feb 2013

@sisaha keby bol kazdy taky seriozny.......bolo by lepsie

aslana
10. feb 2013

@matik1 diki...uz som uznala, keby som to co i len tusila, na ten obchod s dotycnou by som ani nepomyslela 😒 co uz.....niekedy sa nevyplati konat "ludsky"

sisaha
10. feb 2013

@aslana ja ti rozumiem na jednej strane, chyba sa naozaj moze stat aj neumyselne..len ako vtedy je naozaj rozumnejsie to prehodnotit. Ak to kupujuca vyslovene nechce, vziat späť, ak chce, tak ponuknut zlavu

aslana
10. feb 2013

vecicky spät neberiem, kedze je to bazarovy predaj (ako mnohe z tejto stranky) .....a na zlave sme sa bohuzila nedohodli, kedze ona chccela 50% z ceny a to sa mi zdalo privela, kedze to bolo uplne nove a nehrane, mala som ochotu poslat nejaku "utechu" no na tom sme sa tiez nedohodli
@sisaha ....som vdacna za rady

sisaha
10. feb 2013

@aslana jasne, mas pravo sa rozhodnut ci tolko das alebo nie 😉

latkovkybrno
10. feb 2013

Nečtu diskuzi ale přidám příspěvek k tématu, POZOR NA PODVODNICI @monny89. Nechá si zaplatit zboží a nic nepošle.

myska2233
10. feb 2013

@aslana @sisaha @matik1 kedže sa tu hufne diskutuje tak pre všetky zucastnene strany.... Prečo tvrdíte že som nebola ochotná platiť ani prve postovne? Ja som sa slušne spytala či by tá cena mohla byt aj s poštou a vy ste súhlasila ( no tak ako píšu kupujúce aj mne tak som Skúsila aj ja, ak by ste odmietla tak by som si ho zaplatila). Ja predavajucu neobvinujem, že to urobila úmyselne (ved stat sa môže aj mne sa stalo a chybu som si priznala a kupujucej peniazmi vrátila) ja som sa chcela dohodnúť na zlave alebo že v tom prípade ked je puzzle nekompletne som ho chcela vrátiť. Chcela som zľavu 50% ( teda cca 2-3 Eura)... To odmietla, no inú zľavu ani nenavrhla ( ved všetko je o komunikácii vyslovení svojich názorov a hľadaní spoločného riešenia). Tiez mi nie je teda docela jasne zmyslanie predavajucej, že mi chcela poslat DVD ako utechu, za prve tá utecha by neodstranila tu chybu a za druhe ved aj DVD niečo stoji a chcela mi ho poslat na svoje náklady , čo tiez zase niečo stoji, tak sa pýtam DVD+postovne by vás vyšlo lacnejšie ako tá moja pozadovana zľava???????

sisaha
10. feb 2013

@myska2233 ja sa nezastavam ani jednej, ani druhej strany, naopak, tvrdim, ze chybu si treba uznat a tovar vziat späť.. Neviem preco som si myslela ze ide o pexeso...Puzzle je nieco ine.., tam sa chybajuce karticky nahradit ani vyradit nedaju..

aslana
10. feb 2013

@myska2233 jasne, postovne by ma vyslo max 0,80€ a DVD mam doma, takze ziadne dalsie vydavky by neboli, a stale by to bolo lacnejsie ako pozadovana zlava.....a keby ste s tym suhlasili tak by bola spokojnost na oboch stranach, co teda nie je. ja vecicky predavam, mam ich doma kopu a potrebujem sa ich zbavit, aj to je jeden z hlavnych dovodov preco by som pristupila aj na tu dohodu a preco som to nechcela vziat spat.

aslana
10. feb 2013

@sisaha neide o klasicke puzzle, cislo 5 ktore chyba sa da kludne nahradit obrazkom, kde je pät zvieratiek , takze myslim ze "vobec" pouzitelne ako to pise kupujuca to zas nie je....ale jasne, beriem to. moze sa to stat kazdemu ze si taku malickost nevsimne....

myska2233
10. feb 2013

@aslana no ale ja som Vám vysvetlila že DVD mi je na dve veci... Takze spokojnost by bola zase na vašej a nie mojej strane... Vy ste prestala so mnou komunikovať a uz fakt nemám na to čas a chut sa tu dotahovat žiaľ mám prijemnejsie povinnosti...

aslana
10. feb 2013

@myska2233 jasne....komunikujem s inymi 🙂

matik1
11. feb 2013

@myska2233 ja tvrdím, že ste nechcela platiť prvé poštovné? Treba si to ešte raz prečítať. Tvrdím, že keď Vám vyhovela predávajúca a túto zľavu dala, to nezn., že teraz by ste mala platiť poštovné za tovar, ktorý nemáte. 😀

myska2233
11. feb 2013

@matik1 nie to tvrdila predavajuca....len som to dala ako odpoveď na všetkých čo sa zapojili do debaty 🙂

danabel
11. feb 2013

Ahojte, pridávam ďalšiu moju skúsenosť s neserióznou začínajúcou predávajúcou (zatiaľ má iba 7 pozitívnych hodnotiek) 😠 😠 😠
Jednalo sa o balerínky, v inzeráte uvádzala dĺžku 15,5cm, ešte raz som sa jej pýtala, či je to merané na doraz alebo je tam ešte nejaká rezerva - napísala mi, že je to merané na doraz.Keďže išlo o premeranie otvorených topánočiek, kde pekne vidno celú vložku, nemyslela som, že je nejaký problém to presne odmerať - iné je to pri čižmách, gumákoch a iných zatvorených topánkach, kde nie je dobrý prístup. Ďalej som chcela balerínky poslať 1. triedou, za ktorú som si zaplatila a balerínky mi boli poslané obyčajne. Po dorazení balíčka som balerínky premerala, lebo hneď som videla, že sú veľmi veľké a vnútorná dĺžka bola 16cm - moje dieťa ich môže nosiť tak asi v zime a na toto leto jej môžem kupovať druhé. Skôr než som stihla reagovať, inzerát bol zmazaný. Písala som teda pani IP, ale ani sa neunúvala mi odpovedať a nie to ešte riešiť, čakala som týždeň a keď som videla, že si aktualizuje inzeráty, tak som vedela koľká bije. Upozornila som ju, že jej napíšem negatívne hodnotenie, do témy skúsenosti s predávajúcimi a na čiernu listinu. Takže pozor na predávajúcu @sophia08 !