Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@traktor jaaajaaaj..toto vsetko uz odznelo cez ip. Dostala som radu.ze ho mam oprat na 60.ona spat veci neberiem.nech sa nehnevam...bohuzial som uz napisala aj negatko :/
@zanika1983 ze super rada a este suprovejsia predavajuca 😖
@zanika1983 ok, ze ma uvedene, ze veci spät neberie..beriem, ak tovar napriek udanej velkosti nesadne, alebo sa len nepaci a pod....ale ak je flakate, tak ako ferova predavajuca by tovar mala vziat spät a vratit plnu sumu + preplatit postu...ty si nemas co tricko prat a davat do poriadku...ok ma byt uz ked sa predava... @momusa
@traktor tak to si aj ja myslim...ale tak dnes som ho uz oprala. Flaky UZ mema ale ta "biela" je fakt zadubena. Moj nema ani po dvoch sezonach take tricka ...
@innka666 neviem o čo tu ide 😕 no pozrela som kedy ste sa registrovala a čuduj sa svete teraz vo february mate vytvoreny nick,trošku zvlaštne nemyslite?zrejme by nebolo od veci vaš nik preveriť,sa da lahko zistiť či sa nejedna o viacnasobnu registraciu 😀 😀 neberte to v zlom ja ked som sa sem registrovala som strašne dlho netušila že takato tema je,juj mne sa akosi sem nepodarilo zabludiť
@stanislavao ty kokso, to je aky hnoj. 😠 😠 😠 Priserne. 😝
@lucia2105 ...písala si do "čiernej listiny",ale odpíšem ti tu ....bohužiaľ si urobila chybu,ak si poslala tovar skôr ako ti nabehla platba 😒 hoci pri serióznom jednaní by nemal byť problém aby kupujúca ten tovar zaplatila ...a druhá vec je,ako si poslala ten balík s oblečením ,lebo ak obyčajne tak ho možno ani nedostala ...ale ak doporučene a odsledovala si si,že ho prebrala tak je to naozaj nefér od kupujúcej ....skús ju vyzvať aj v tejto téme aby sa k tomu vyjadrila 😉 ,veľa vecí sa tu už podarilo doriešiť
@innka666 😲 😕 ...až na to,že keď nakupujem v sekáči tak ten tovar vidím "naživo" a teda žiadna chyba či poškodenie nie je zatajené 😉 takže je úplne jasné,že to nekúpim ...ale pri predaji cez bazár má byť tovar pravdivo opísaný a prípadné poškodenia=ušpinenie nafotené...tak je to v pravidlách a tie treba dodržiavať
Je zaujímavé,že sa tu oháňate zákonom a sama si dovolíte hodnotiť človeka a určovať mu kde má využiť svoju energiu 😉
@innka666 ďakujem za radu, zamyslím sa nad sebou, aj keď neviem, kedy a ako som osočovala. Ja som sa narozdiel od nana88 vyjadrovala vždy slušne 😉
@amandalear je to o tom, že mám na účte peniaze a zajtra ten super kabát posielam dotyčnej späť. Môj problém sa vyriešil, mohol sa aj tvoj.
@bodka13 krátke, ale výstižné. @innka666 predtým, ako ste si naštudovala trestný zákon, ste si mohla pozrieť pravidlá obchodovania na MK. Inak by ste nemohla uviesť, že je v poriadku, keď si kúpite tovar, ktorý nezodpovedá popisu, hoci to kupujete na bazáriku. Keby bola nana88 v inzeráte uviedla, v akom stave kabát skutočne je, príp. tam pripojila fotky, ktoré sem dala sasska, tak je jasné, že by ten kabát nepredala.
@innka666 ahoj, myslím, že tento príspevok nebol už nutný, pretože vec sa rieši... resp. vyriešila...
chcem zareagovať na tie zvláštne predstavy o tovare, ktorý si môžete kúpiť v sekáči ... zatiaľ som sa nestretla s tým, aby v nejakom secondhande predávali veci vyslovene špinavé ... možno mierne pokrčené, ale to je pravdepodobne tým dovozom - prevozom, prípadne "záujmom" kupujúcich ... takže netuším, o čom tu je reč 😅 ... (ani v kamennom obchode, ani na nete...tých kamenných je u nás v BA ako maku...)... a tak dosť dobre nerozumiem, prečo by mal niekto vedome, aj keď len v mamičkovskom bazáriku, predávať "špinavý" tovar s odôvodnením, že je to už vec nosená?... ak už, tak to opíšem ... niečo v štýle "som veľmi vyťažená a tak nemám čas nosiť to do čistiarne, preto je to na kupujúcej a cena to zohľadňuje ..." na tom nič zlé nevidím ... (napr. ak by sa mi páčil, tak by som brala aj taký tovar ... ale za cenu, ktorá by bola ešte stále v "norme", aj keď by som musela investovať do čistiarne😉 ... nič v zlom, treba si poriadne pozrieť pravidlá tohto bazára, s ktorými ako predajca / kupujúci súhlasíme pri zadávaní svojej ponuky ... alebo pri kúpe...
a ešte jedna poznámočka, nie ste sama, ktorú tá diskusia, čo sa tu rozpútala ohľadne "špinavého bieleho kabáta", "pobúrila"... väčšina tých hlášok, mala byť súčasťou IP... sledovali ju viaceré mamičky a nepridávali svoje príspevky, dúfajúc, že sa to nebude tak naťahovať... ale, táto diskusia je na to, aby sa veci riešili, bohužiaľ niekedy to trvá dlho ... a všetkým je jasné, že to závisí hlavne od schopnosti komunikovať, niekto ju má...niekto nie...a ak niekto vyjadrí svoj názor na vec, neznamená to, že sa tu budeme "upozorňovať" na § 206 (Z. č. 40/1961 Zb. Trestný zákon, v znení neskorších predpisov.) ... mimochodom, prečítajte si všetky jeho ustanovenia, ak ste tak znalá/znalí veci ...
samozrejme súhlasím s tým, že by sme mali vážiť slová a nehodnotiť sa navzájom ... urážkami ... za ten čas, čo som tu, a hlavne v poslednej dobe, som bola tiež "ohodnotená"... ale ... nenapadlo mi podať trestné oznámenie za ohováranie ... 😉 ... a tiež viem čítať zákony ...(a niektoré dokonca aj "poznám a denne používam" v práci... ) ... a neberte to osobne, ale vaše vyhlásenie, že si budete všímať "niekoho" postoj tu na MK, sa mi zdá z vašej strany ako "zastrašovanie" ...
myslím, že k príspevkom sa vyjadruje správca tejto stránky- admin - a to zodpovedne a nie je potrebné ho "zastupovať" práve týmto spôsobom ...
@ivett1 bože ženy !!! chytili ste každa jedna z vas ktora sa tu vyjadruje ten kabat a držali ste ho v rukych?,,,nejde tu o kabat ale o to ako sa tu navzajom k sebe spravate @babusinka toto vobec nieje vyhražanie ale diskutovanie ako to nazyva každa jedna z vas ved k tomuto sa može vyjadrit každy...alebo len tie čo navštevuju toto fotum pravidelne???@ivett1 a to že niekto napiše že si niekoho všimne je od kedy zastašovanie tak možno aj vas vaš manžel zastrašovla už len tym že si vas všimol nie???a pokial niektora z vas damy to citi ako zastrašovanie nech sa pači tam je organ činny v trestnom konani nech sa pači podat oznamenie..@vlad3331 damy podla vašich fotografii mam rakov raz tolko ale taketo žabomyšie vojny nikam nevedu.miesto toho by ste si mali rasdšej navzajom pomahat myslim ako celok lebo nieje vylučene že raz sa aj vy nemožte ocitnut v takejto situacii ako sa ocitlo už mnoho mamičiek ako som si spetne prečitala.ako vidim pomylili ste si pojmy s dojmamy lebo toto sa neubera formou diskusie ale formou utoku,podla mojho nazoru sa tu vytvorila určita skupinka žien,ktora vždy musi na niekoho utočit baby ,to už naozaj nemate nič lepšie na praci??
@stanislavao samozrejme , že si robím srandu, no ja som takéto čosi dostala v balíku a maminka veci spat neberie , takže asi tak 😀 😀 😀 táto to aspon vyfotila, ja som naletela na vyfotené nové a dostala som takéto 😢
@amandalear to vazne? no ja by som ju asi v zuboch trhala. by som admona bombardovala, nech jej pise, ze mi ma vratit peniaze. hnusne predavajuce su niektore.
@stanislavao admin mi odporučil oficialne riešenie, takže som si mohla jedine trhnút nohou a rešpektovat jej podmienky predaja, kašlem na to ! Viac x tu už nakupovat nebudem. Z 5tich nákupov 3 stáli za ...... tak to je viac než vela , tým to pre mna haslo. Takéto sa ani na bazoši nedeje čo tu, a to som sa nevćhala nahovorit na to, že každý má odporúčania, z toho sa dá vyčítat aký tovar dostanem 😀 😀 😀 To si zo mna vystrelila kamoška asi 😝 😝 Ak si niekto kto vráti peniaze nespokojnému kupujúcemu nechá vymazat negatívne hodnotenie, poto sa nikdy nedočítam, či budem s tovarom spokojná alebo nie ☹
@amandalear tak to ste mali poriadnu smolu. ja tu kupujem dost dlho a este sa mi nestalo, ze by som dostala zly tovar, alebo ak som dostala nieco ine, ako bolo deklarovane, tak ze by mi nevratili peniaze. neviem, preco ste mali take zle skusenosti.

@zanika1983 pokial ma flaky a nebolo na ne upozornene, mas narok na vratenie peniazkov..ak to nechce riesit, tak jej môzes dat negatko...môzes ju tu cez @ vyzvat, nech sa k tomu vyjadri..