icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

denisocka
23. sep 2011

@mmacca ja mam napisane balne,ale neuctujem. Mam kupene plastove obalky

danielaj
23. sep 2011

@mmacca ja si tiež balné neúčtujem 😉 kupujem si tvrdší baliaci papier, prípadne bublinkové obálky aj papierovú lepiacu pásku, ale v živote by ma nenapadlo si pýta´t peniaze za balné 😒 a mne chodia balíčky zabalené všelijako, do igelitiek, krabíc od sušeného mlieka atď. každý balí tak, ako mu vyhovuje a čo má doma 😉

macamac
23. sep 2011

@missy97231 ja keď som predávala kresielko,išlo v originál krabici, všetko zvlášť pobalené-ako pri kúpe, so všetkými dokladmi aj návodmi. ako nechápem niektoré maminy,prečo,ak má v inzeráte ešte záruku-nepošle aj záručný list?žeby klamala? ale načo to robia? naozaj sa mi niekedy rozum pozastavuje 😒 ja by som hodnotko nedala-žiadne.alebo si to dodiskutujte,vypýtaj si to,čo tam malo byť-a podľa toho sa zariaď 😉

petruci6
23. sep 2011

@missy97231 najprv jej napis kde mas zarucny list a potom uvidis 😉

tinusiatko
23. sep 2011

kočky máte niektorá skúsenosti s mamičkou registrovanou ako slnieeeeckoo111 ???????,

triminka
23. sep 2011

@mmacca ja balne tiez neuctujem.ale minuly tyzden sa mi 2x stalo pri kupe,ze cena bola navysena o 30centov. aj ma to nahnevalo,ale neriesila som to,lebo som tie veci chcela.no bola som velmi zvedava ako to pride zabalene. jedna zasielka bola v igelitke a olepena lepiacou paskou a druha tak isto (boli to dve rozne predavajuce). tak akoze sorry,ale pytat si za igelitku z dm-ky a kusok lepiacej pasky 30centov mi pride dost sproste 😝 ......ja tiez vacsie veci tak balim,ale nepytam za to prachy....a tiez pouzivam krabice z kasiciek alebo UM alebo obalky.....
@missy97231 podobne ako pise @macamac ....pri predaji kresielka som ho posielala v original krabici so vsetkymi papiermi co k nemu boli. ....vacsinou si z veci,ktore viem,ze budem predavat, nechavam krabice....aj ked je niekedy dost narocne uskladnovat ich 😒
a este nemam rada,ked napisem predavajucej,ze prisiel balik a pisem hodnotenie....hodnotko napisem,ale spatne ani mu ani bu.....a je mi trapne pytat si hodnotenie....

michelleuk
23. sep 2011

tak ja balim vzdy ale vzdy do gumenych obalok ktore stoja 4 jednu libru alebo do tych co maju pukave vnutro a este nikdy ma nenapadlo si pytat za to peniaze 😝
@triminka

triminka
23. sep 2011

@michelleuk ja pochopim ak si baba pyta za tie plastove,gumenne,bublinkove obalky.lebo ich musi kupit.ale pytat 30centov,co je vlastne 9sk za igelitku s lepiacou paskou....no neviem...
a to teda ani jedna baba nemala v podmienkach pisane to balne....len tak prisla navysila sumu.....

michelleuk
23. sep 2011

@triminka no biznis je biznic co ti poviem 😕 mozno tie igelitky boli znackove....mne uz tiez dosiel raz balik s ebaya v sacku od koca a tam je za podtu niekedy aj 4 libry

triminka
23. sep 2011

@michelleuk hej,znackove - z dm-drogerie 😀 tam ich davaju k nakupu zadarmo 🙂 ale ako vravis,biznis je biznis 😀

missy97231
24. sep 2011

@triminka @macamac @petruci6 ved akoze ja som cakala tiez ze bude v original krabici zabalene, s papiermi -zvlast navodom a zarucak... Nie kazdy mm je taky sikivny ze to zlozi z pamate.. Napisala som ze som balik dostala ale riadne prekvapena ze prisiel iba v baliacom papieri a bez navodu a zarucaku.., holt, zatial sa neozvala ☹

petruci6
24. sep 2011

ked sa neozvala,tak pockaj este den a hod jej negat hodnotenie,toto neni seriozny predaj

andilka
24. sep 2011

@mmacca aj ja som teraz kupovala topanky a napisala mi cenu za postovne jedno euro, a ja ze podla coho, ze chcem najlacnejsie a a ona furt to svoje, ze dobre teda 0,80centov...cize 1 euro???? 🙂 tak som jej poslala 0,80centov 😀 a ked prisiel balik postovne bolo 0,60centov 😠, asi to mala ako balne!!!

triminka
24. sep 2011

@missy97231 zas na druhej strane,ktovie ako dlho mala to kresielko doma. a zas nie je povinnost cez bazar posielat veci v original krabici a s navodom....jedna vec co ocakavas,druha co pride. treba sa na to pytat predavajucich.... negativne by som jej asi nedala,lebo prislo kresielko? prislo. je v poriadku? je..... a to ako prislo zabalene..... mala uvedene v inzerate ze original krabica? jedine co sa da vytknut je ten zarucny list.....

piacere
24. sep 2011

no my sme napr. kúpili kresielko v obchode tri kroky od našej bytovky... a niesli sme ho rozbalené domov 😅 nedostali sme krabicu...

piacere
24. sep 2011

Baby, jedna vec mi vŕta v hlave.... mala som neregistrovanú záujemkyňu, celý čas so mnou komunikovala ako neregistrovaná, platba nabehla okamžite bez problémov, super komunikácia,, info o doručení balíčka... a potom šup, hodnotenie z nicku, ktorý tu fičí dobré dva roky ... pozerám nick a tam samé dobré hodnotenia (čiže teoreticky nemala čo skrývať)... dodnes nechápem 😅

akika722
24. sep 2011

@piacere tak toto je divne prečo ti potom pisala ako neregistrovana 😅 😒
a ten obchod 😀 😀 😀 ved krabicu by si mala mať hned k tovaru nie? 😀 😀 😀

piacere
24. sep 2011

@akika722 to bude asi tým, aký je to obchod 😅 Kočík sme tam trikrát reklamovali, nakoniec vrátili peniaze... som sa zaprisahala, že ta viac nič nekúpim 😅 a aj tak som tam naklusala na matrac do postieľky... našťastie sa zatiaľ nerozpadol 😀

akika722
24. sep 2011

@piacere 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak nech drži aj matrac aj kresielko 😀

fukylove
24. sep 2011

@missy97231 - ja osobne som taky tovar este nepredavala ani nekupovala... ale ak raz napisem, ze tovar je este v zaruke a chcem sa ho definitivne zbavit, tak by som kupujucej prilozila aj original doklad o kupe + zarucny list ak obsahuje...
co sa tyka navodu na pouzitie 🙂 to uz je trosku horsie, predavam teraz kocik a skutocne, keby mamicka nepisala, ci nahodou nemam este aj navod na pouzitie, tak by ma veru nenapadlo to pohladat 🙂 ale zase som planovala jej manual napisat 🙂
originalna krabica nie je potrebna k zaruke, tj ja krabice nikdy doma nemam a neodkladam 🙂
co sa tyka hodnotenia - k tomu sa vyjadrit neviem... napisala som iba ako by som postupovala ja... 😉 a veci ohladne zarucneho listu, resp. dokladu o kupe a aj navodu by sa mozno dali doriesit ja cez IP - ked sa na to opytas/poziadas... 🙂

pietra
24. sep 2011

@missy97231 my sme kresielko v obchode tiez kupovali bez krabice. a kedze ulozneho priestoru mame minimum a som rada, ze mam kam dat potrebne veci, tak krabice neodkladam, kedze ich ani k reklamacii nie je treba.Ak v inzerate nebolo, ze predava s original krabicou a navodom, tak to nie je na negatko. Jedine sa da vytknut ten zarucak, lebo ked bolo v inzerate pisane, ze je este v zaruke, tak zarucny mala poskytnut automaticky.

akika722
24. sep 2011

@missy97231 a ináč,aj moje je ešte v zaruke ale krabcu som vyhodila ked sme sa sťahovali do väčšieho 😅 no zaručny list a papiere k tomu mam-ale ak by som to posielala tak by som to prajdepodobne poslala kurierom vcelku 😅 alebo ak zrozložene tak v nejakej inej -nahradnej krabici 😅
baliaci papier by sa podla mna mohol pretrhnuť 😅
ja som posielala chodačku-normalne vcelku a použila som 3x obrovsky čierny mech-vrece..došlo to ok.ale napelipi na pošte nato že "opatrne"

fukylove
24. sep 2011

babulky - ja taketo nespratne veci na ktore vacsinou uz nie je doma krabica balim do "stretch folie" - ci ako sa to presne vola... vyzera ako potravinarska, no je pevnejsia, kupujem v baumaxe.. a ak by tam boli casti ktore su krehke, tak tie zvyknem balit do bublinkovej folie 😉

fukylove
24. sep 2011

jaaaaaaj - a balne si neuctujem.... 😉

bartokami
24. sep 2011

@denisocka a kde sa daju kupit tie platostove obalky?

pipka
24. sep 2011

@bartokami ja ich kupujem v ŠEVTe v papiernictve 😉

milek
24. sep 2011

Dievčata možete mi poradit ak ste niektora predavala nejaku vačšiu vec ako ste to posielali či cez poštu alebo je to kurierom výhodnejšie?Chcem kupit postielku a neviem ako si to dat poslat.Ďakujem za radu.

denisocka
24. sep 2011

@bartokami na mmb, ebayi

@milek cez kuriera sl.posty. mas to do 10eur

missy97231
24. sep 2011

ja akoze som ani neplanovala dat neg.hodnotko,,,prislo OK.Len akoze ma zarazilo,ako bolo zabalene,ved tie tycky sa lahko dolamu,ked 100tazkych balikov na to hodia...Ved vieme si domysliet,ako nakladaju s balikmi 🙂 a na tu zaruku som sa 3x pytala,nez som dostala balicek a prisiel bez zarucneho...Ale hlavne-funguje, snad ani zaruku nebudeme potrebovat za ten rok aj mesiac 😀

zzzz128
24. sep 2011

@piacere ahoj,aj mne sa stalo to isté,že som obchodovala s maminkou ktorá nebola registrovaná a keď obchod prebehol pridala mi hodnotenie zo svojho nicku 🙂 podľa mňa,chcú zistiť či sme férové aj k neregistrovaným,keď si myslíme že nám nemôžu pridať hodnotko,nič 🙂 na nič logickejšie som neprišla 🙂