Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@959touareg ja tiež vela krat posielam obyčajne,zatial všetko prišlo. ale aj ja si davam lacne veci posielat obyčajne,ked niečo stoji par eur tak poštovne ma proste odradi
@denisocka
ale to je v poriadku, ja predsa nepisem, ze som proti takemu posielaniu, iba som napisala, ze ja kupujuce vopred upozornim, ze peniaze im spat nevratim, pretoze takouto formou posielania zasielky mi ani posta neprijme reklamaciu,ked sa balicek strati, nemam doklad, to je jasne.
@hori
presne ako pises. dotycna musi si byt vedoma rizik, ktore obnasa takyto druh posielania zasielky, sama si musi uvazit, ci jej to zato stoji, ci veri predavajucej . ked si je toho vedoma a napriek tomu to tak chce, je to jej rozhodnutie , ale musi vediet a byt upozornena vopred, ze peniaze spat nedostane. aty, ako predavajuci si kryty, ze v pripade straty zasielky si ona nebude vymahat vratit spat peniaze.
a pokial predavajuca iba automaticky posle balik ako obycajnu zasielku, balik sa strati, vtedy musi vratit peniaze, pretoze kupujucu na to neupozornila, ze to tak posle, nedala jej na vyber. mne konkretne sa velmi vela balikov stratilo, co mi poposielali obycajne a pritom som na to nebola upozornena, preto mi peniaze aj vratili.
@tinav - ak maminka trvala na obycajnej zasielke - tak by som akurat do buducna upozornila ze v pripade nedorucenie, nepreberas ziadnu zodpovednost... ja aj preto obycajne neposielam...
a inak - ak jej aj balicek nepride -mala by sa ist info na postu - lebo ak ju napr.nezastihli doma, mali by jej nechat info o balicku v schranke - no u nas sa casto stava,, ze teta postarka na to akosi zbudne... 😒 hlavne ak sa nejedna o doporucene zasielky
@959touareg alebo napisat take upozornenie do podmienok predaja... a kto necita, jeho chyba... 😉
ahojte,mam jeden maly typ..ked posielam obycajne,pani na poste mi vystavila na poste potvrdenku o zaplateni postovneho s aktualnym datumom...nie je to sice doporucenkovy listok,ale aspon nejaky doklad..
@hori
ja v mojich podmienkach predaja to mam uz davno napisane, ze posielam iba DOPORUCENE a ak dotycna chce obycajne,je to na jej ziadost a teda musi znasat aj riziko, ze balik sa moze stratit a peniaze si preto nemoze narokovat odo mna spat.
ale vzdy ich na to aj upozornim, pokial to tak chcu poslat, pretoze takmer ziadna kupujuca necita podmienky predaja predavajucej.
@andreaju
presne o tomto doklade, potvrdeni som pisala vyssie, ze aj ja si takyto papierik davam vzdy vystavovat. nie je to nejaky smerodajny doklad, ale aspon nieco.
Ja mám veľmi dobru skúsenosť s eva99 🙂 veľa som vymýšľala, trpezlivo čakala, a nakoniec mi aj tak kúpený tovar nevyhovoval. Bez problémov som ho poslala a ona vrátila peniažky spať 🙂 🙂
@tinav ..ja mam zas taku skusenost,ze mi uz tri krat neprisiel balik ako obycajny zasielka a ked som o tom informovala predavajuce,ze balik neprisiel,tak ani jedna nebola ochotna vratim mi peniaze ☹ bolo to na moju zotpovednost...jedna zasielka bola aj 1 triedou,co som si myslela,ze to bude istejsie ako 2 trieda...ale bohuzial aj tak sa stratila ☹ a najhorsie na tom je,ze si nemam ako overit,ci naozaj balicky boli poslane...
@luciferkax To ti uprimne zavidim, ja som nedavno objednala synovi zimny overal od ,,maruskat,, na ktory napisala ze je v 100% stave a velkost 116, prisiel mi vysediveny, dotrhany, parajuci a pachnuci overal velkosti 98. Tak som ju poprosila o vratenie penazi a ja by som jej zaslala spat balicek, ale nechce ani pocut a vselijako sa vyhovara. Este ma oklamala aj na postovnom. Nechapem taketo spiny.
@pipka @cristi na postu sa urcite spolahnut neda, nikdy si nenechavam posielat balicky obycajne a ked to kupujuca vyzaduje, vzdy upozornim, ze to nie je na moju zodpovednost. Zial, balicky sa "stracaju" :( Niekde medzi kupujucim a predavajucim, no kedze ziaden doklad o odoslani ani prevzati nie je..ja si aspon odfotim obalku (uz zabaleny balik), kedysi som to fotila uz aj na poste za okienkom opeciatkovane, pani bola ochotna mi to tam podrzat, ale povedala som si, ze toto robit nebudem, ja neklamem, nepodvadzam, ked kupujuca chce obycajne, poslem, ale ci dojde, vzdy doma trpnem, kedy napise, ze balicek dorazil. Bolo by mi luto, keby sa vecicky nedostali do tych spravnych ruk 😖
@pipka ked posielas obycajnu zasielku 1. triedou, ziaden doklad o tom predsa nemas äokrem potvrdenia o vyske postovneho), nikde to neeviduju, zasielky sa nedopatras. Ku mne sa tak nedostali tenisky, kt. predavajuca poslala 1. triedou z vlastneho rozhodnutia obycajne. Vratila mi sice peniaze, ale tesili sme sa na topky 😒
@pipka ..no mala...ale vzala som to na vlastnu zotpovednost...po takychto skusenostiach si vzdy platim doporucenu zasielku...ani jedna predavajuca mi taketo riesenie nenavrhla...len ma na tom prekvapilo,ze moje baliky obycajnou zasielkou vzdy prisli...potom rozmyslam aj nad moznostou,o serioznosti predavajucich...ale aj posta robi sachre-machre so zasielkami...bohuzial, nemam dokaz...
@cristi ano, aj mna obvinila predavajuca, ze tenisky nam dosli a ja som to zamlcala, co teda tlak mi dvihlo riadne 🤐 Bola som ochotna dat jej mena predavajucich,kt. mi poslali tiez z vlastneho rozhodnutia zasielku obycajne, vzdy prisla ale ziadala som od nich samozrejme vratit rozdiel na postovnom, ked som platila napr. 1,50 a ona zaplatila 0,60 €, ja nekradnem...90 centov nie je malo. Nemam dovod zamlcat, ze mi nieco prislo.
Preto nerada posielam obycajne, nikdy neviem, ci balicek fakt pride.
@akika722 baby maju na mysli potvrdenie o zaplatenej vyske postovneho, ale to nam je na dve veci, ked sa balicek strati...
@gabika7706 mne žiadne potvrdenie nedavaju a to posielam často 🤐 ak prvou triedou,pridem ,poveim že prvou tr.dam balik,eura,vidim že ho odvaži,nalepi na balik modry papierik a to je všetko 🤐
@cristi no ja si tiez ziadam vzdy poslat doporucene o to viac ma nahneva, ked si zaplatim za dop. zasielku ako minuly tyzden za drahsiu bundicku a predavajuca mi to posle ako OLZ a vypytala si postovne az 2€, 😠 🙄
jedineeee stastie, ze balik dorazil..ale do hodnotka som jej to napisala 😒
Ahojte, dlho som uvazovala, ci napisat, ale neda mi to. S neregistrovanou - luba.cerulova@centrum.sk - Ľuba Cerulova som sa dohodla na kupe topanociek. 12.9. mi napisala, ze poslala peniazky a dodnes nic. Neviem, ci dufala, ze poslem balicek skor, iba na zaklade spravy o odoslani peniazkov alebo co! Viackrat som ju kontaktovala a ziadala vysvetlenie, naco mi 21.9. napisala, ze ona ich odoslala, ze co budeme robit ... A odvtedy zase ziadna komunikacia. Takze kocky radsej budte opatrne pri obchodovani s nou
@gabika7706 hej,moze to byt aj obratene garde,ze predavajuca mi nemusi uverit,ze balik neprisiel a ziadam od nej peniaze.Ja som nikdy nepytala peniaze na spät.Tie obycajne zasielky boli poslane z mojho vlastneho rozhodnutia,aj som bola upozornovana na mozne nasledky z nedorucenia balika...to iste pisem aj ja pri zasielani obcajnou postou...obcas sa stane,ze to "opomenu"Zatial sa mi nestratila ani jedna doporucena zasielka.Ale aj to sa stava,no tam je sanca,ze ked uz nemam tovar,pridu mi naspat peniaze,ci?
@gabika7706 ved prave - hned som jej povedala, nech si overi v banke alebo cez internet banking ci ich odoslala a ak ano ci na spravne cislo uctu. Ale je to uz 6 dni a stale nic. Keby sa nieco take stalo mne overim si to hned, stvalo by ma to. Ale ona je ticho

@tinav
U nas na poste davaju doklad aj ked posielas ako obycajnu listovu zasielku....a ja, ked niektora mamina chce, aby som jej poslala iba obycajne, tak v poriadku, ked si to tak zela, ale vzdy jej nezabudnem napisat, ze ak sa zasielka strati, peniaze spat nevraciam, lebo posta mi za stratu vtedy nic nevrati a neda sa to ani reklamovat. Takze je to na jej riziko. Ak suhlasi, potom nie je problem a ak sa strati, tak vie, ze peniaze spat odo mna nemoze vymahat.