icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

trudka4
10. apr 2013

@traktor velikost nevím, jestli jsem udala přesně, protože nejsem odborník na velikosti oděvů, ale míry mám v inzerátech správné. Proto tam ty míry v cm udávám, protože si nejsem jistá tím označením velikosti, ale při zadávání inzerátů to vyžadují.

skalarka
10. apr 2013

@trudka4 mikiny som nijak nearanžovala na fotenie,to by bolo vidiet na fotkach ze su natiahnute,.opakujem ja nemam dovod to robit

trudka4
10. apr 2013

@skalarka to je úplná blbost. Za prvé já neměřím věci v podpaží, ale níže a za druhé, když si mikiny pořádně ponatahuju, tak si jich nafotím aj v 5 velikostech. Ale pořád tě nechápu, proč si myslíš, že bych to dělala, co bych z toho měla ?

trudka4
10. apr 2013

@skalarka a já snad mám důvod psát do inzerátů nepravdivé údaje ? Zamysli se nad sebou ....

luna22
10. apr 2013

@skalarka skušíš tu šírku pomerať aj na iních miestách či sedí?

traktor
10. apr 2013

@trudka4 ako som pisala, stojim tentokrat pri nakupujucej, mikiny nevyzeraju vôbec ako natahovane a rozdiel medzi mierou v inzerate a mierou na foto je znacne rozdielny.. + este dodam, ze na jednej mikine je udana velkost M a v inzerate to vôbec nie je spomenute..cize ja si stojim za tym, ze ma predavajuca narok na vratenie plnej sumy + obe postovne

skalarka
10. apr 2013

@trudka4 uz ako som napísala ja Vás neobvinujem že to bolo zámerne ale su skutočne obrovské a tie miery absolutne nesedia . dohodnime sa na vrátení a sama uvidíte že som s nimi nič nerobila

sanym
10. apr 2013

@skalarka predávajúca má pri inzeráte jasne uvedenú veľkosť 128, aká veľkosť je na štítku na mikinách? Ak iná, jednoznačne ide o nesprávne označenie veľkosti a máš nárok na vrátenie plnej sumy aj s oboma poštovnými.

skalarka
10. apr 2013

@sanym na jednej je vel. M a na druhej neni nič

traktor
10. apr 2013

@skalarka tak nie je o com..v inzerate nie je zmienka o oznaceni velkosti M ..mas narok na vrateni peniazkov + obe postovne ..podla mna sa to tu uz moc dlho rozobera..uz len ta velkost M staci na reklamaciu tovaru

trudka4
10. apr 2013

@skalarka Jeden a půl poštovného vám určitě neuhradím. Já už na to dohadování s vámi nemám nervy. Po dohodě s kompetentními jsem ochotná, i když PROTI SVÉ VůLI, vám zaplatit jedno poštovné 1,45 € + 4 € za ty mikiny. Pošlete mi to na dobírku za 5,45 €. Protože já vám peníze první nepošlu, protože už vám nevěřím, že byste mi to poslala. A to když si objednávám od jiných maminek věci, tak normálně platím na účet dopředu. Ale vám už bohužel NEVĚŘÍM !

sanym
10. apr 2013

@skalarka tak potom predávajúca jednoznačne nemala právo udať veľkosť 128, tie mikiny hlavne keď sú oblečené vyzerajú ako by to bola dámska veľkosť, nie detská (tomu by zodpovedalo aj označenie M), je možné, že predávajúcej dcéra je veľká a nosila to v deviatich rokoch, ale aj tak nemala v inzeráte udať veľkosť 128. Tu podľa mňa nie je o čom debatovať, pravda je na tvojej strane a nechápem čo @trudka4 tak vytočilo.

trudka4
10. apr 2013

@traktor Na toto označení vůbec neberu zřetel. Opakuju všem už asi po tisícáté, že kvůli těmto označení velikostí udávám ve svých inzerátech rozměry v cm.

kararinka
10. apr 2013

@luna22 @trudka4 priznam, ze som tvoj status len rychlo preletela a nebolo to uplne jasne, na druhykrat som to pochopila tak, ze tipujes velkost, ale potom dalej pises:
"Délku, kterou uvádím je délka zad /chrbta/, délka rukávů asi od krku .... Nahazovala jsem ty inzeráty už hodně dávno, tak si nepamatuju detaily."

na prvej fotke je mikina volne polozena na zemi a aj tak ma o 10 com viac ako uvadzas. Nechapem, ze ak aj predavajuca pise, ze tvoje mikiny su naozaj pekne a v dobrom stave a este boli aj skoro zadarmo, ma 7 rocnu dceru, preco by si mala vymyslat o velkostiach a ked este svoje tvrdenia potvrdi fotkami, tak tvrdis, ze ich natiahla.
Jedina pricina, preco som sa do toho zamiesala bola, ze mi bolo luto, ze obidve dobre hodnotene predavajuce sa akosi "nepochopili" a podla mna uplne zbytocne mrhate svojim casom.

traktor
10. apr 2013

@trudka4 trosku fakt nechapem, preco jej neveris?jedna slusne, snazi sa odpovedat a odpisovat..preco by mala klamat?a hlavne,preco by mala doplacat na postovne, ked ona chybu neurobila...prisla jej mikina velkost M ..vies o tom, ze to bolo na stitku napisane?..ok, ak nie je na stitku velkost, tak zadam k najblizsej, ku ktorej vec sedi + dam mieru..ale tu velkost bola uvedena, kedze na stitku je M

trudka4
10. apr 2013

@sanym Po tisícprvé tu opakuju, že označení velikostí na oblečeních nehrajou prim. Každý výrobce má jiné velikosti a myslím si, že to dobře všechny víte. Proto udávám ve svých inzerátech rozměry v centimetrech.

sanym
10. apr 2013

@trudka4 odkiaľ ste vzali tú sumu poštovného 1.45 eur? To je sadzba za doporučený list 2. triedy s hmotnosťou do 500g, poštovné za dobierku je predsa vyššie. 😒

luna22
10. apr 2013

Viete niekto, kde je teda rozpísané, kde sa má šírka presne merať? Kde rúkav? Zo spodu, či zhora?

trudka4
10. apr 2013

@kararinka To že mrháme časem, máš pravdu !!!! Ale to, že rozměry ve svých inzerátech mám správné, za tím si stojím.

garzonka
10. apr 2013

@luna22 napisane to nikde nie je. kazdy kto predava a chce aby kupujuca bola spokojna, napise rozmery presne a uda aj kde to bolo merane,

sanym
10. apr 2013

@skalarka ja na tvojom mieste by som sa s takouto neochotnou predávajúcou nenaťahovala ak šlo o 4 eurá (jasné, aj to sú peniaze) a predala by som mikiny ako dámske. 😀 Sú pekné, iste ich ľahko predáš a máš pokoj.

luna22
10. apr 2013

@garzonka ja píšem že rukáv po spoj, no ale je to zhora, teraz vidím na fotkách , že to merá zo spodu.

trudka4
10. apr 2013

@traktor
já jsem chybu nikde neudělala, tak proč bych já měla platit její poštovné ?

trudka4
10. apr 2013

@garzonka ještě jsem nenatrefila na inzerát, kde by bylo napsané, kde přesně je to měřené. Proč píšeš také haluze ?

trudka4
10. apr 2013

@sanym tak bych to řešila i já. a už jsem jí to DÁVNO napsala.

traktor
10. apr 2013

@trudka4 sama si napisala, ze chyba sa stat mohla, kazdy sme len clovek..a urobila si chybu,..nenapisala si velkost uvedenu na stitku..
@skalarka este môzes tu velkost odfotit..a ak sa neda riesit dalej, dala by som hodnotenie a obratila sa na admina ..verim, ze ti da zapravdu a ty dostanes spät plnu sumu + obe postovne..

trudka4
10. apr 2013

@sanym a neurážej mě - nejsem neochotná prodávající. odkud mě znáš, že tu píšeš také věci ?

sanym
10. apr 2013

@trudka4 akože ste neurobili chybu? Predsa ste udali nesprávnu veľkosť (128) a to je zavádzanie bez ohľadu na rozmery a dokonca aj tie sú nesprávne. Veď je to jasné.
A fúha, odkedy je označenie "neochotná" urážkou. Dokonca vám vykám, čo na fóre nezvyknem. Stojím si za slovom, že ste neochotná riešiť tento problém.

trudka4
10. apr 2013

@traktor jen nech dá paní hodnocení, já dám taky. A pravdivé. A adminovi to taky klidně vysvětlím.