icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

pastalkaa
28. apr 2013

@babusinka ahoj...ja si myslim ze by hodnotenie mala dostat ...ty si jej tu postielku rezervovala a drzala ju niekolko dni pre nu a tym si prisla o dalsich zaujemcov...podla mna je obchodu uzavrety uz tym ked niekto napise mam zaujem poslite mi cislo uctu ..adresa neni podstatna podla mna v tomto pripade..mne vela mamiciek posle adresu az ked prevedu peniaze a to cakam aj niekolko dni a tyzdnou kedze niekto si rezervuje aj na mesiac....vsak to by si potom mohol kazdy len tak rezervovat drzat mamickam tovar aj niekolko tyzdnou a potom kludne napisat ze uz nemam zaujem...kam by sme tak dosli..asi nikam keby to tak robila kazda mamicka ..vsak by z toho vznikli hoby zabavat sa na niekom...toto je moj nazor.... 😉

babusinka
28. apr 2013

@pastalkaa Ahoj. no, vieš ona ma takto naťahovala od 7.4 až do 25.4 a od tej doby sa neozýva, ani na moje výzvy ani na IP ked jej napíšem. Zostala úplne hluchá. A pri tom mi veľa krát sľúbila že si ju na 1000% zoberie len nech ešte počkám.Ja som preto stratila dvoch vážnych záujemcov, ktorých som kvôli nej musela slušne odmietnuť.

pastalkaa
28. apr 2013

@babusinka to je dost dlha doba....urcite obchod prebehol takze mozes dat hodnotenie s cistym svedomim ...ty si na tom stratila...postielku si uz mohla mat predanu....kedze pises ze mamicka nereaguje mas na to pravo..vsak mohla napisat ze si ju nezoberie ze jej to akurat nevychadza alebo podobne...urcite by si to pochopila 😉 nemusela ti doma stat do teraz ...vsak ty tiez nevies co robit....predas ju a potom sa moze aj ona ozvat zrazu a stazovat ze si jej predala postielku ktoru si jej slubila...proste daj hodnotenie ..mozno sa potom ozve a napise ti dovod a ty mozes svoje hodnotenie kedykolvek zmazat alebo zmenit ...ale hlavne budes aj ty vediet ako dalej

jasmina56
28. apr 2013

Zdravím, nie že by som bola konfliktnej povahy a tiež som len matka, ale ako reagovať na kupujúcu ktorá prejaví o tovar záujem, vyjadrila sa že ich berie, vy jej dáte už aj číslo účtu, ostatné záujemkyne rušíte a nakoniec vám kupujúca napíše že bola nakupovať a zistila že veľkosť jej nesedí...?
som mama a predsa viem že čo mojmu dieťaťu sedí a keď nie, tak sa spýtam na rozmer ale nie niekoho naťahovať a potom si to uvedomiť, že čo vlastne chcem,
danú vec som už mohla mať dávno predanú... mám 1OO chutí jej dať negatívne hodnotenie a to by bolo moje prvé...

zanika1983
28. apr 2013

@jasmina56 v poslednom case sa aj mne ozyvaju podobne kupujuce. Vypyta c.u. este aj zjednavaju cenu.potom 3-4 dni ticho a nakoniec napise nejaku vyhovorku....to by mohli vsetky pekne podostavat negatka a hned by vedeli co je slusnost 🙂

nanuska13
28. apr 2013

Kúpila som si kočík v nádeji že bude naozaj taký krásny ako na fotkách !!! pani mi napísala že na kočíku niesu žiadne chyby okrem toho že treba umyť kolesá a zo spodu je odtrhnutého kúsok madla... kočík prišle vyblednutý, pozatrhaný, pravá časť rúčky sa mi ked schádzam z obrubníka sama od seba uvoľní , a čo ma dorazilo úplne bolo že mi dnes skoro vypadlo dieťa v obchodnom dome pretože sa sedacia časť sama pretočila!!! Pani stále tvrdí že kočík bol vo výbornom stave!!! a že ho mohla predať niekomu inému ! Ja si stále stojím za svojím názorom v akom stave je kočík! ja som ochotná zaplatiť poštovné ak mi vráti peniaze !!! pani však nieje ochotná tvrdí že som kočík neviem ako nafotila !! TAK nech sa páči VŠETCI z PB sa môžte prísť pozrieť či klamem alebo nie !! prvé 3 foto predávajúcej ostatné nafotené v akom skutočnom stave je kočík!!! PANI @mardenad opätovne vás žiadam o vrátenie peňazí!!! pretože kočík vôbec nezodpovedá popisu !!! KLAMETE a niesom jediná ktorá sa sťažuje na vami popísaný tovar!!! čo som si všimla bohužial neskoro!!

mardenad
28. apr 2013

Tak to celé zhrniem, aby sme si vypočuli aj druhú stranu. Tu je inzerát ( zadal som ho opäť) : https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/uto9/koc...

1. Stojím si za svojím, že kočík bol vo výbornom používanom stave. Nebol ani špinavý, ani pozatrhaný. Rúčka drží tak, ako má, treba len dohliadnuť na to, aby zaklapli malé gombíčky do dierok poriadne. Kočík nie je vyblednutý, je presne taký , ako som ho nafotila v deň, keď som zadávala inzerát. Plne funkčný. NEEXISTUJE, že by sa vám vyvrátila sedacia časť, toto vám neverím, pretože pri tomto kočiari to snáď ani možné nie je. Napadlo mi, že či ste pred použitím kočíka ho nemala poskladaný napríklad v aute a pri vybratí z auta a skladaní ste ho zle poskladala a možno nedocvakol ako mal. Inak si toto neviem vysvetliť. Na malé chyby som vás upozornila pred kúpou.
2.kto sa vyjadril niekde v komentároch, že som fotky upravila na PC, tak na tom som sa dobre zasmiala, áno, nič iné na robote nemám , ako 20 fotiek prerábať 😅
3. Potom som v komentároch čítala aj koment, že to preto som ten kočiar fotila s tou dečkou, aby som zakryla nedostatky. Fotky s dečkou sú len 2, ostatných 18 fotiek sú bez dečky 😉
4. Ďalej som čítala koment, že kočík som odfotila nový a predala zničený a používaný. 😀 to mi príde strášne nelogické. Kúpim kočiar, odfotím si ho, fotky si dva roky skladujem, aby som ich potom tu na MK použila. Rozum sa mi zastáva.
5. Keď pani kočík vybalila, písala mi so smajlíkmi, že už ho má. Vtedy žiadna zmienka o vyblednutom kočíku nebola. Keby bol kočík taký , ako ho schválne nafotila, tak by mi napísala v sekunde , že to čo som jej poslala, ale ona reagovala spokojne a so smajlíkmi. Zrazu potom už ho videla ináč= vyblednutý. Tiež nepochopiteľné. Potom sa už len ďalšie " chyby" nabaľovali ďalšie a ďalšie
6. Predávam tu aj na inom bazariku, kde mám vyše 360 pozitívnych referencií, ani jednu negatívnu v priebehu 4 rokov. Myslím si o sebe , že som zodpovedný predajca a veci , ktoré patria do koša tam aj končia. Veci, ktoré predávam sú v dobrom stave a naďalej použiteľné / nositeľné. Sama som náročná, preto posúvam len tie veci, ktoré stoja za to a ceny prispôsobujem stavu vecí. Takýto kočiar, ako ho nafotila a opísala pani by som ani nepredávala.
7. Pani som ku kočíku pribalila novú prikrývku, doplatila som poštovné 4,60€ zo svojho , hodinu som sa trápila nad zabalením do kartónu, trepala som sa s ním na poštu, kde mi ho nevzali kvôli váhe, dojednala kuriéra a to len preto, lebo aj keď som mala ďalších dvoch záujemcov, pani ma prosila a naliehala , aby som kočík predala jej.

mardenad
Odpoveď bola odstránená
traktor
29. apr 2013

@nanuska13
@mardenad je fajn, ze ste sa tu vyjadrili obe..k fotkam..myslim, ze podla foto nakupujucej je tazko posudit stav, kedze su fakt slabe..staci ine svetlo a vyskocia flaky a vyblednutie aj tam, kde nie su..cize fotit treba za svetla..skus to este raz a pridaj ich potom tu..po precitani komunikacie sa chcem opytat jednu vec / technicke veci neriesim, kedze to vies posudit len ty, ked ides s kocikom/..preco si jej napisala po prijati kocika * dnes kočík dorazil... prišiel v poriadku ....* ved si predsa musela vidiet, ze je vyblednuty hned, k tomu nepotrebujes kocik vyskusat ani nic..to vidis hned napohlad....nehladaj za tym nic..ale teda toto ma hned napadlo, ked som to citala..verim vsak, ze to tu vyriesite 😉

zuzkahraskovie
29. apr 2013

@traktor ona to asi preto napisala,ze kocik prisiel v poriadku,ze ho uz ma konecne doma a tesila sa ,ale nemohla ho hned vidiet ,ved bol zabaleny v kartone, asi koli tomu napisala ,ze je v poriadku🙂).a az ked ho rozbalila tak vydela skutocny stav kocika,ale je pravda,treba ho najlepsie na dennom svetle pofotit tam je skutocny stav ,farba kocika..🙂

traktor
29. apr 2013

@zuzkahraskovie ale ved tam hned pise v tej vete *prišiel v poriadku mala ste asi dosť veľký problém pokiaľ ste ho zabalila však? emoticon a ja zase problém pokiaľ som ho poskladala*..cize ho poskladala a videla..ono pri kocikoch je to fakt tazke, co sa technickych veci tyka../ ako ide, zaklikavanie atd...ale zas farbu atd. sa da vidiet hned..bez skusania..myslim, ze teraz fakt pomôzu kvalitnejsie foto a uz potom oni dve uvidia co a ako..

nanuska13
29. apr 2013

@mardenad Pani poviem vám k tomu len toto :
rúčka ktorá sa vysúva je pevne zaistená dva cuplíky zapadli do seba nemajte strach ja mám namysli tú časť ako je tyčka smerom k tomu ako leží dieťa ... tá čo sa aj pretáča ked otáčam kočík tá sa mi ked schádzam z chodníka uvoľnuje doteraz to bolo asi 10 krát... ked si trváte na tom v akom super stave prišiel kočík tak prosím nech sa príde chocikto kto bude mať čas pozrieť naň.. a ako máte možno vidieť napísala som že prišiel v poriadku , bohužial moja mama býva na ptízemí takom že ľudia ked idú po chodníku tak sú vyššie ako jej byt preto máme celý čas zastreté žalúzzir videla som na ňom že je trochu vyblednutý ... špinavú vec som neriešila vyčistí sa... ALE MNE NEJDE ANI TAK O TO ŽE JE VYBLEDNUTÝ ŠPINAVÝ ale mne ide hlavne o to že je po technickej stránke zlý !!!!!!!! prečo ked máte teda toľko záujemncovv nepristúpite k nejakej dohode aby bolo OBE strany spokojné?:

zuzkahraskovie
29. apr 2013

@traktor no asi ano.ja som to tak pochopila,ze pisala ako jej prisiel ,ze dala info o tom,ze kocik dorazil v poriadku a podla toho ako bol zabaleny tak usudila,ze to bolo dost náročne poskladať a zabaliť.. 😉 .kedže hned potom ako ho mala zloženy a bola s nim vonku tak samé chyby?.no ale to je na uváženie,snád si to vydyskutujú a k neakému rozumnému riešeniu prídu .no ale ked tam ona hned napísala,že kým ho ona zas poskladala...hm,predsa ten skutocny stav kocika musela vidiet hned,aj tie chyby co pisala,ale nechapem preco napisala,ze kocik prisiel v poriadku?? ked videla,ze nebol..no kazdopadne držim palce 😉 .

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
ifkael
29. apr 2013

Ja len tolko... Kocik ma urcite viac ako dva roky.. Ved tento quinny sa nerobi uz davno.

A teda...kocik co bezne stoji okolo 500€- jasne ze za 100€ nebude bez chyby.

Kde je pravda tazko sudit...

zuzkahraskovie
29. apr 2013

@nanuska13 skus ho teda odfotit vonku na dennom svetle a pridaj tam aj fotku tu tyčku čo sa tam uvolnuje. drzim palce ze to dako vyriesite je to dost velka suma☹

nanuska13
29. apr 2013

@traktor
@zuzkahraskovie kočík som hned poskladala lebo som sa ho nevedela dočkať... hned som aj napísala to čo bolo spomínané ... farbu kočíka som nejako v rýchlosti neriešila... videla som že je vyblednutá ale nie až tak moc ... ( pretože sa opakujem moja mama býva na prízemí a kedže ľudia chodia vyššie ako je jej byt máme stále zastreté žalúzie) to som videla až ked som s ním išla von ...

nanuska13
29. apr 2013

@ifkael ale ja som sa jej jasne hned v prvej otázke pýtala na poškodenia

nanuska13
29. apr 2013

@zuzkahraskovie ok dakujem

zuzkahraskovie
29. apr 2013

@ifkael no ano ,ale aj ked ma dake tie chyby tak mali byt aj v popise inzeratu spomenute ,ci nie? iste by nedoslo k takemuto problemu.. 😒

nanuska13
29. apr 2013

@zuzkahraskovie ide len o to že sonm napísala že prišiel v poriadku ale kedže vyzerá ako vyzerá určite som to nespôsobila za tú hodinku čo som s ním prišla von...myslela som tým že prišiel v poriadku že mi bol doručený a že mi dalo zabrať pokiaľ som ho poskladala a ona zase ked ho zabalila... bolo to dosť náročné ... avšak mierne vyblednutie bolo vidieť ale ked som vyšla na svetlo bolo hned vidieť v akom je stave... opäť opakujem že moja mama býva na prízemií máme zastreté žalúžie aby nám ľudia nehľadeli furt do okien...a nejde len o farbu ale aj o technicky stav kočíka

ifkael
29. apr 2013

@zuzkahraskovie len pokym predavajuca tvrdi, ze kocik bol bez technickej chyby- komu verit?

nanuska13
29. apr 2013

@zuzkahraskovie presne o to ide :/ a ešte ked sa to vždy ako prvú otázku pýtam ako je možné vidieť aj tu v tom skopírovanom ( ktoré bolo bez môjho vedomie) ale už to tu je

nanuska13
29. apr 2013

@ifkael ja viem je to ťažké... ale viete si predstaviť že ste v obchodnom dome nakupujetetelevízor pozeráte ktorý je pekný vaše dieťa zaspí a vtom sa zrazu kočík prevráti a malá dole hlavou ... neviem si predstaviť že by som ju nemala zapútanú

zuzkahraskovie
29. apr 2013

@ifkael to uz vedia iba oni dve aky je stav kocika po technickej stranke..my možeme len konštatovať.. 😉 no snad sa dohodnu. aj ta suma 100€ je podla mna dost ked je matka na MD..

ifkael
29. apr 2013

@nanuska13 mali ste to dobre zacvaknute? Ved to sa na tomto kociku ani neda- sedacka sa neotaca dokolecka....

ifkael
29. apr 2013

Skoda, ze nebyvate pri mne... Hned by som to isla skontrolovat.... Nechce sa mi to totiz verit.... 😅

mardenad
29. apr 2013

@nanuska13 ja som tým nič neporušila, keď som sem pridala konverzáciu. Vaše osobné údaje som vymazala, nikto si ich neprečítal. Prečo? Máte s tým problém? Asi ste sa zamotala do vlastných klamstiev. Z toho všetkého mám pocit, že z týmto celým preháňaním sledujete to, aby som sa naštvala a peniaze vám vrátila. Môj osobný názor ( možno sa mýlim) je taký, že zrejme sa vám farba nepáčila alebo čo, ale ste si už kúpila iný kočiar alebo ste našla krajší a lacnejší. Fakt neviem o čo vám ide.

V našej komunikácii som sa vás pred kúpou pýtala, či ste z Košíc alebo ho treba posielať poštou. Ak by ste bola kupujúca z Košíc, veď by ste prišla osobne a kočiar by ste videla na vlastné oči. Vy alebo kdokoľvek iný. Hádam by som nepredávala osobným odberom niečo, čo vy opisujete.

nanuska13
29. apr 2013

@ifkael mne sa tá sedačka dáva do troch polôh do sedu do ľahu a potom do úplného ľahu kde je už dole hlavou

nanuska13
29. apr 2013

@ifkael škoda aj ja by som bola rada keby to prišiel niekto pozrieť aspoň by bol pokoj a situácia by sa vyriešila