icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ifkael
30. apr 2013

Si uvedomte co stoji novy kocik ... A pokial je funkcny... Cena 1/6 - je ok.

A fotky- kazdy si nafoti ako potrebuje.... Tazko sudit. Predavajucou bola navrhnuta dOhoda... Tak sa toho drz

nanuska13
30. apr 2013

@ifkael
@monickapd
@lenocka123
@monculka
@luciferix
@monculka
@mardenad takže táto pani @brisilda ho videla na vlastné oči sama vám môže potvrdiť to čo tvrdím

cherry1981
30. apr 2013

@nanuska13 Nehnevaj sa, ale uz to prehanas s tymi urazkami. Ved sama @mardaned Ti navrhla, ze Ti korunky vrati ak jej kocik doneses v takom stave, ako Ti ho predala tak co sa stale hadas a urazas, mala by si namiesto chodenia po policii a ohovarania sadnut do auta a ist kocik vratit . Nemyslis si, ze by Ta predavajuca klamala a ked by videla, ze je kocik v povodnom stave ze by Ti krounky nevratila. Ja zas usudzujem, ze tu hras velke divadlo. Ja by som teba udala na policii za tie urazky ktore si tu pisala a riadne osocila predavajucu.
Drzim palce nech vyhra spravodlivost

ifkael
Odpoveď bola odstránená
brisilda
30. apr 2013

@nanuska13 rozumne riesenie

nanuska13
30. apr 2013

@ifkael pekné od vás že ste si ju zastala ale ja nemienim ako som už napísala previesť daľších neviem koľko eur za skoro 600km čo nieje lacná záležitosť

nanuska13
30. apr 2013

@cherry1981 keby si bola v mojej situácií pochopíš prečo by som mala ísť za ňou cca 600 km a previesť daľšie peniaze ??

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
mardenad
30. apr 2013

@dada1212 úmyselne určite nie. Všetko fotím takto týmto foťákom, ani vo sne by mi nenapadlo, čo všetko bude kvôli kontrastu. Normálne som nafotila fotky ako vždy všetko fotím, podala inzerát. Mňa by ani nenapadlo, žeby kočik vyzeral v reále ináč ako na fotkách. Pre mňa to bolo prirodzené, že blesk odfotí tak, ako odfotí. Ja nie som profesionálny fotograf. Najviac zo všetkého ma mrzia tie urážky a krivé obvinenia, že som fotky upravila. Ale načo by som to robila?? Nechápem. Veď úplne prvý záujemca mohol byť od nás z Košíc a kúpiť si to osobne, čo by som z toho mala, keby som úmyselne nafotila nejak inak, ako to robím bežne? Alebo som vedela dopredu, lebo som jasnovidka, že oňho bude mať veľký záujem táto slečna a bude ma prosiť , aby som ho predala práve jej?

Ale toto je jednoznačne poučenie pre mňa. A verím, že aj kopec mamičiek , čo to tu čítajú si z toho zoberú ponaučenie, že takéto veľké a drahšie veci predávať len osobne. Predíde sa takto zbytočným problémom.

A veľmi by som sa tešila, ak by tu bol nejaký odborník - grafik alebo niečo podobné, stiahol si moje fotky a vyjadril sa verejne, či fotky boli upravované. Veď ja ani taký program nemám , ani by som to nevedela urobiť. Proste cele je to nelogické, preto ma mrzia tie urážky a obvinenia a toto mám nechať len tak??

cherry1981
30. apr 2013

@nanuska13 Ale Ty chces vratit peniaze. A kde ma ona zaruku, ze jej neposles poskodeny kocik? Mne keby tak slo o vratenie penazi tak mi je jedno kolko km to je myslim, ze na benzin sa uz najde a niekto z rodiny urcite rad pomoze 😉 Ale urcite by som NIKDY neurazala a nebrala do ust jej rodinu a dieta to by som si vyprosila na jej mieste. Navrhla Ti riesenie tak uz by si to nemala viac rozoberat

xela555
30. apr 2013

je nad slnko jasné že kočík bol fotený ešte ako nový a málo používaný ......
@ifkael myslím že keby sa to stalo vám tak sa určite hanbíte voziť svoje dieťa v takom kočíku . a aj nové kočíky bývajú lacné, len treba hladať. to nie je o cene, ani o tom či kúpila nový alebo starý kočík....cena nie je primeraná stavu. a to nepustí. Tu ide o čestnosť, princíp a o čisté jednanie a to tu teda v tomto prípade nebolo dodržané ani jedno.

terezka1947
30. apr 2013

no co tu citam je fakt sila....myslim,ze uz nech sa stalo cokolvek...do osobneho zivota nikto nema pravo zasahovat-ani slovne a uz vobec,ked cloveka nepozna....nerozumiem tomu celkom=rozumiem,ale nechapem dialog.....a dalsie mamicky a ich reakcie-akoze kupujuca nie je spokojna s kociarom-ale tak bohuzial,co sa kupuje takto,je stale s rizikom...a dalsia vec,je pouzivany,stary,nevyraba sa-no ale nie kazda mamicka dokaze znicit kociar 😒 su aj mamicky,ktore vykocikuju deti a kociar je aj po rokoch ok...a dalsia vec...preco sa tu neveri iba predavajucej a jej fotkam?ved aj ona,tak ako kupujuca je na tom rovnako,ako mozte napisat,ze ona je ta zla,ona poslala spinavy,ona...
mamicky,nechajte ich dve,nech si to vysvetlia....ked je predavajuca chce peniaze vratit....snaha tu je,preco ju nevyuzit?ja viem,cesta,peniaze...ale tak 100 eur nie je malo...a najdolezitejsie je: ak si nieco kupim,hned ako mi to pride,rozbalujem,prezeram,skusam....takze ...fakt baby,nemiesajte sa do nich(myslim na tie,kt.iba rozduchavaju vasne,nie tie kt.sa sanzia o zmier).....a Nanuska-neutoc takto osobne,nevies s akym clovekom sa bavis,nevies,co ma za sebou 😒 ...drzim vam palce,aby ste sa dohodli....a kaslite na toto pisanie...je aj interna posta a telefon

nanuska13
30. apr 2013

@mardenad aký máte názor na moju ponuku?

nanuska13
30. apr 2013

@terezka1947 myslím že keby si ty mala ísť cca 600 km si rovnakého názoru

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
monculka
30. apr 2013

ja uz len koly pravde by som tolko cestovala...dobru noc

ifkael
30. apr 2013

@nanuska13 Ponuka je nafigu... Ak si ho pokazila ked nadavas, ze je nefunkcny- tak to vyhodne nieje.

Vsak sadnem do auta a prinesiem... Nekomplikuj to.

@brisilda videla si kocik? Co hovoris?

darinkazv
30. apr 2013

@mardenad ja nejdem urážať ani jednu. ale nehnevajte sa, píšete, že by vás ani nenapadlo, že by kočík v skutočnosti vyzeral inak, ako na fotkách. no, ja keď fotím, tak jasne vidím, či je medzi fotkou a skutočnosťou rozdiel. pani dala tu na koňa fotky od profesionálne fotografky, za denného svetla. je strašne vyblednutý, vôbec, ani zďaleka nevyzerá tak, ako na vašich fotkách. a keď sa vám už nedarí nafotiť danú vec tak, ako v reále vyzerá, tak to treba pri inzeráte napísať. že farba na fotkách nezodpovedá reálu. alebo prečo ste to nefotili za denného svetla? vyhli by ste sa takto komplikáciám.

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
ifkael
30. apr 2013

@xela555 ak sa to stane mne- poslem kocik kurierom a ak som vedoma, ze som kociku nic neurobila a predavajuca navrhne vratenie penazi- najlepsie riesenie. Skontroluje si to a vrati peniaze na ucet.

Uz to jednoduchsie byt nemoze. Ale ak toto nechce- tak jasne, ze s kocikom nieco urobila a ho pokazila.

dada1212
30. apr 2013

@mardenad naozaj, kto má pravdu viete len vy dve.
ale každopádne, možno toto všetko zlo bude dobré aspoň na to, že sa tu nájde dosť takých, ktoré si dajú pozor ked budú vec fotiť a dôkladne skontrolujú všetky nedostatky, aj také o ktorých netušia a nafotia alebo upozornia na nich.
lebo je tu dosť aj mamičiek čo by chceli všetko mať, hoci peniaze na to nemajú. a potom ide predávajúca do rizika, že ked kupujúca príde na to, že nemá ani na plienky alebo chlieb, tak že bude silou-mocou chcieť vec vrátiť aj za cenu osočovania predávajúcej, prípadne aj úmyselného poškodenia kúpenej veci.
čím sa nechcem nikoho dotknúť a nehovorím, že to bol aj tento prípad, lebo ťažko súdiť, pravdu viete len vy dve.

cherry1981
30. apr 2013

@nanuska13 Uz by si to nemala riesit sadni do auta a chod kocik vratit. Stale Ti nieco nevyhovuje uz Ti nevyhovuje ani riesenie ktore navrhla predavajuca. Ak si ho neposkodila, tak neviem preco stale vahas, to Ta bavi tu stale vypisovat a urazat? Ved dotycna Ti navrhla riesenie tak co stale riesis??? ach jaj idem si ja radsej lahnut....

terezka1947
30. apr 2013

@nanuska13 a sa jej cudujes,ze sa neozyva? po tom vsetkom? 😒
zober kociar a chod,aj keby sa mi malo po odratani cesty vratit iba 50 eur,stoji to za to-bohuzial strata je pri kupovani cez net ...uz aj mne sa kadeco postavalo-riziko bazarov,no...

argyro
30. apr 2013

@nanuska13 @mardenad
dostala som sa k tejto diskusii až teraz, stihla som si pozrieť inzerát predávajúcej, fotky kupujúcej, vašu komunikáciu..
Môj názor:
- To, čo navrhuje predávajúca je akoby nenavrhla nič 😒 Kladie si podmienku osobného prevzatia kočíka, pričom vie, že kupujúca je z inej časti SK + takisto vie z ich konverzácie, že ráta každú korunku - toto je uplny podvrh zo strany predavajucej
- k tej dalsej podmienke - ospravedlnenie vsetkych, ktore ju tu urazili sa radšej ani nevyjadrujem, lebo to uz dosahuje hranicu trapnosti
- predavajuca viackrat zdoraznuje, ze mala viac zaujemcov... tak potom prečo jednoducho ten kočík nevezmete späť, načo celé toto divadlo? hned v prvy den vam ho mohla kupujuca poslať späť, a vy by ste ho predali panovi, ktory chcel prísť osobne 😉
- za par dni kupujuca kocik nemohla takto znehodnotiť, to je vylucene

No a na zaver - dufam, ze admin rozhodne spravne.. z mojho hladiska odporučí predávajúcej, aby si nechala kočík poslať naspäť a vrátila plnú sumu...

brisilda
30. apr 2013

@ifkael ano videla ...dala som si tu namahu a sla mrknut a bola som zhrozena :( kocik je funkcny ale popisu v inzercii zial nezodpoveda 😒 fotky ktore ma nanuska v albume su este v celku pekne nafotene ...realita je horsia :(

monculka
30. apr 2013

@cherry1981 ale ved nemoze si dovolit tu cestu a aj keby sla co ak predavajuca neotvori?ach,never ending story

nanuska13
30. apr 2013

@cherry1981 to si už vyriešime my dve ... samozrejme že mi nevyhovuje previesť daľší benzín na 600 km vy na mojom mieste by ste to isto neurobila tiež

maznacik007
30. apr 2013

@dada1212 lenze toto moze byt aj opacny pripad ze predavajuca nema na chleba a preto urobi vsetko preto aby predala ....

tie podmienky na vratenie su dost divne ...osobne by som kocik poslala spat predavajucej s tym ze do pat dni odo dna prevzatia ocakavam peniaze na ucte, ak by neprisli tak to riesim cez policiu..

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
nanuska13
Odpoveď bola odstránená