icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

monculka
30. apr 2013

@nanuska13 ako nehnevaj sa ale ja som to uz napisala ak je ten kocik v takom stave v akom ti prisiel ja by som jej ho osbone odniesla!!!

terezka1947
30. apr 2013

myslim,ze po tejto diskusiii kseftiky na bazariku pojdu tazsie 😀 😀 😀 ...berte to prosim z nadsazkou 😉
je to prekerna situacia...a nezavidim ani jednej z vas ☹ ....fakt drzim palce k obojstrannej spokojnosti...ale urcite ospravedlnenie za osobne invektivy by sa zislo 😒

maznacik007
30. apr 2013

@nanuska13 mas tam viacero moznosti ak si to posielala cez ucet mozes poziadat aj banku atd... a riesit to ako neopravnene obohatenie.. vzdy lespie ako tieto dohadovacky ...

v takom kociku by som aj tak svoje dieta nevozila ... uz z principu.. 😉

kahlan1
30. apr 2013

to je situácia ani z voza ani na voz ☹ najlepsi by bolo osobné prevzatie ☹ lebo postou sa moze kocik znicit - hodia ho alebo im padne a sa nieco zlomi - automaticky to bude na kupujucu a peniaze nedostane. ☹ A stretnutie na pol ceste?

sny
30. apr 2013

No je to tu zaujímavé čítanie...síce sa moc nerada niekedy tu vyjadrujem,ale toto mi nedá.Sama som pred necelými dvomi rokmi kúpila tu kočík od maminy,ktorý dávala za 155eur,adbor arte3x3,príslušenstvo,všetko.zjednali sme ho na 105 s poštou,lebo mi pekne napísala,že sa tam niečo ulomilo,čo dali prizvariť,tak reku ok.Bola som ešte tehu,tak sme doma kočík poskladali a fakt nebol taký super ako písala,no ale čo už,aj tak sa mi páčil.Za pár mesiacov som v zime porodila,malú vozila po snehu asi 2mesiace a zrazu sa mi celý kočík pokazil,praskli obe strunky pri otočných kolesách,lebo boli tak zodraté a nikde sa nedali zohnať.žial som to niako neriešila po takom čase a ostala som bez kočíka,musela som do zimy vytiahnúť pre 2mesačné mimi športový golfáč a našetriť na nový.
ide o to,že v tom čase,keby som vedela,ako to dopadne tiež jej ho oplieskam o hlavu,ale nie všetci sme konflikný a ja aj muž sme si povedali,že je to naša chyba,chceli sme kúpiť lacno a cez net,je to naše riziko,naša chyba.A myslím,že mal pravdu.Síce keď som došetrila som kúpila zase kočík tu,ale som max.spokojná.Tak asi len toľko,že každý máme inú predstavu,čo dostať za lacný peniaz,niekto očakáva luxus za málo,niekto sa uspokojí.A ako prepáčte,musím aj podotknúť,že sama mám dieťa ešte do kočíka a to keď dostane hociakú drobnosť do ruky na cmúlanie tak nie je problém,aby bol kočík za 10min.špinavý a takto ho čistím každý deň.Nejdem sa zastať ani jednej,ani druhej,kadžá má svoju pravdu,ale aj predávajúca je skúsená inteligentná žena,pričom kupujúca je mladé dievča,ktoré asi nevie čo chce a vyhrážať sa tu s tv a políciou je pod moju uróveň,ale asi pod jej nie.Podľa svojich nedávnych skúsenostiach viem,že všetko sa dá bez zbytočných emócií riešiť pekne súkromne a naozaj sa všetko pekne vyrieši.
PRE OBE by som poradila asi toto:každá má svoju pravdu,svoju zodpovednosť,tak nech sa stretnú niekto v strede cesty po dohode,tak by to bolo fér voči obom-podľa mňa.ak sa kupujúca nemá čoho obávať(či to naozaj trochu neprehnala a niečo náhodou nepoškodila,čo sa stať tiež môže),tak by som iste brala aspoň takúto variantu,aj keď by som bola v strate asi,ale ide tu o tú pravdu,ktorej sa kupujúca domáha....

argyro
30. apr 2013

@brisilda no prosím, čo na to predávajúca??
ach jaj, podľa mňa by vám mal byť pozastavený bazárik v prípade, že kupujúcej nevrátite peniaze.

@nanuska13 pošli jej ho naspäť, ja by som nečakala už ani minutu. aj tak ti je taka haraburda nanič, koľko by si zaňho dostala, 20 evri?
@mardenad oháňate sa vierou.. tak konajte podľa nej..vráťte kupujúcej jej peniaze, získali ste ich nečestne.

mardenad
30. apr 2013

@xela555 dám ti jednu otázku. Ty to takto robíš? Že kúpiš novú vec, odfotíš si ju, lebo už do predu vieš, že o 2-3-4 roky to raz budeš ponúkať niekde na MK ? Veď to by ani bezdomovec neurobil, keby nemal čo jesť. Neznášam takéto bludné myšlienkové pochody, ako máte vy a ešte pár mamičiek, čo mali rovnaký koment. Že odfotený novy a predaný starý. Už neviem ako vysvetliť, že kupujúca z neviem akého dôvodu sa rozhodla ho vrátiť a preto bojuje všetkými zbraňami. Jednou z nich je schválne katastrofálne vyfotenie kočíka.

nanuska13
30. apr 2013

@kahlan1
@mardenad návrh tejto mamičky?? stretnutie na pol ceste?

sny
30. apr 2013

ešte jedna vec:keby som mala kočík v takej cene ako ona kúpila,ktorý má síce drobné nedostatky,ako je vyblednutá farba(tá vybledne aj na novom koči na slnku do pol roka!!!),trochu špinavý,či neviem čo,tak si chytím handry,všetko vydrhnem a mám kočík hodný ceny,ako som zaň dala,keď na nový za 500eur nemám!som zabudla dodať,že na tom mojom pokazenom kočíku bola celá tašku naspodku kočíka dotrhaná,sa z nej sipal piesok a špina,som to drhla,prala a zašívala,ale aj tak nič,no potom som šmarila kočík cigánom...Ale ruky mi pri tom čistení neodpadli určite,všetko sa dá urobiť,ale si potom kúpiť kočík v záruke a je pokoj so všetkým....

matik1
30. apr 2013

@monculka súhlasím s Tebou. Keď som ho nepoškodila, tak nájdem šoféra, auto, peniažky na benzín a idem osobne....hneď zajtra, nečakám na nič... predávajúca sa určite nezatají. Po tom všetkom, čo si tu musela o sebe prečítať, by už toto neriskovala... A zobrala by som so sebou aj tie baby, čo ten kočík boli pozrieť. A určite by som sa s predávajúcou dohodla. Ten osobný kontakt je predsa len najlepší...

sny
30. apr 2013

@kahlan1 jej,tiež som toho názoru stretnúť sa na pol ceste,si ma predbehla 😀 😀 😀

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
nanuska13
Odpoveď bola odstránená
nanuska13
Odpoveď bola odstránená
nanuska13
Odpoveď bola odstránená
sny
Odpoveď bola odstránená
matik1
30. apr 2013

@nanuska13 vidíš, je to rozumné riešenie. Ide to aj bez urážky.... tak sa už len dohodni s predávajúcou a určite to vyriešite a ty nám o pár dní napíšeš, že je všetko v poriadku. Držím palce...

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
nanuska13
Odpoveď bola odstránená
monculka
Odpoveď bola odstránená
nanuska13
Odpoveď bola odstránená
matik1
30. apr 2013

@mardenad skúste sa teda dohodnúť a verím, že to obe vyriešite k spokojnosti. Dokonca som presvedčená, že keď sa stretnete osobne, tak dôjde aj k ospravedlneniu a obe sa už na celú vec budete pozerať ináč... 😉

butterfly22
30. apr 2013

@ifkael ste jednoznačne predávajúcej kamarátka, že ju tak bránite... prečo by si mala kupovať kupujúca nový kočík za 600 eur?? a nové kočíky sa pohybujú aj oveľa nižšie...kupujúca chcela predpokladám...síce používaný, ale zachovalý kočík a vtedy by tá suma zodpovedala. A ak tu predávajúca píše, že ho mohla darovať na charitu, prečo ho potom detailne nepopísala... mám pocit, že sa ho chcela rýchlo zbaviť a zarobiť na ňom... a ak kupujúca pôjde kvôli nemu do Košíc a ak by minula aj 70 eur s cestou späť, tak je to už ozaj zbytočné tam chodiť, lebo to na ňom nič nezíska... áno, môže ho hodiť do koša, ale predtým by jej predávajúca mala vrátiť peniaze...alebo nech si ho teda zoberie naspäť a venuje charite... mňa takto oklamali tiež a tiež to bola drahá vec a nijako som som sa k mojej pravde nedopracovala a odvtedy vnímam podobné veci veľmi citlivo... nemám rada klamárov a tých, čo chcú za každú cenu zarábať na iných !!!!

ifkael
Odpoveď bola odstránená
argyro
Odpoveď bola odstránená
kahlan1
30. apr 2013

@sny ma to napadlo koli tomu osobnemu odberu, znama tak predavala bicykel detský a kupujca chcela silou mocou zlavu ale nedohodli sa na zlave, tak ze vezme aj tak. Peniaze dosli, bicykel odoslala a potom sa pani ozvala ze tam nieco nie je v poriadku a opat pytala tu zlavu. Tak jej znama napisala nech vrati bicykel ze jej vrati plnu sumu penazi aj s postovnym. A mi vravela ze to co doslo bolo hrozne, vsetky skrtutky uvolnene, retaz zhodena ☹ ze bolo ocividne ze bicykel bol schvalne takto ☹ dorobeny. Mala smolu. Preto sa mi zda tato situacia velmi zlozita.

sny
30. apr 2013

@nanuska13 No je to blbé,ale keď ju tu už toľké osočujú,asi nemá chuť aj tebe zvlášť písať,keď to aj tak čítaš....neviem,je to len na vás,držím palce,nech to poriešite v obojstrannú spokojnosť 😉

ifkael
30. apr 2013

@butterfly22 kosice mam odruky, nepoznam tam nikoho.

Riesenie som napisala- poslat kurierom- peniaze jej ponuknute boli, ak kocik nepokazila. A nemusi nikam chodit....

sny
30. apr 2013

@kahlan1 No veď aj mne,asi by som to takto neriešila,keď nekupujem nový je dosť veľká pravdepodobnosť,že mi príde nový,v super stave.často víde na javo aj to,čo si si možno nevšimla,hlavne,ak dlho stál,niečo sa mohlo časom pošramotiť.A tá farba?No mala som už asi 4kočíky,na všetkých farba vybledla 😉

butterfly22
30. apr 2013

@sny podľa mňa má predávajúcu vec dať do poriadku predávajúca, alebo potom spomenúť v popise, v akom stave kočík je, aby sa kupujúca mohla rohodnúť, či ho kúpi, alebo nie. Ani ja nie som konfliktný typ, ale už som na to veľa krát doplatila a dosť draho.. a teraz ľutujem, že som nebola viac bojovná :(