Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
A ešte jedna vec mamičky,predávajúca má dosť veľa predaných vecí,dosť dobrých hodnotení,aby potrebovala takéto problémy...Naozaj nevidíte vec tak,že každý máme tu rozdielny vkus,iný mienku o tom,čo za taký peniaz chceme kúpiť?koľko ľudí,toľko chutí...Ale toto haló je už trápne,najprav Andyka,teraz nová téma 😖 😖 😖
Ahojte, no ja tu v prvom rade vidím 16 rokov rozdiel vo veku, čo je citeľne poznať.. predávajúca sa vie vyjadrovať, písať slušne, nedá sa vyprovokovať k vulgarizmom.. na druhej strane nie vždy čo je mladé to je sprosté.. pravda je možno niekde uprostred, len aj vo vyjednávaní a obchodovaní treba vedieť udržať takt, úroveň.. zaútočiť na dieťa je to najhoršie čo môže byť.. kupujúca by sa mohla uvedomiť že dnes sme zdraví, zajtra nemusíme.. dnes máme zopár € navyše, zajtra môžeme mať holý zadok..
pridám moju skúsenosť.. pred cca 2 rokmi som tu predala golfáč chicco multiway, bohužiaľ kupujúcu si už nepamätám.. upozornila som na chybyčky, nám kočík nevyhovoval, pretože sme vysokí a stále sme kopali do koliesok.. tak som ho ponúkla na predaj .. osobne som sa pýtala na pošte ako to zabaliť, v živote som kočík neposielala.. poštárka mi povedala že stačí len obehnúť kuchynskou fóliou, aby sa nerozložil cestou.. že sa nemusím báť..
tak som na vlastné náklady kúpila pevné vrecia na stavebný odpad, všetko upevnila, znehybnila, poistila kvantom lepiacej pásky.. a poslala ako poistenú zásielku...
no prišla studená sprcha - kočík je poškodený, zlomené koliesko, nefunkčný, chce poslať naspäť a vrátiť peniaze.. boal som veľmi nešťastná, nahnevaná, padlo z mojej strany obvinenie že ho poškodila a teraz chce vrátiť.. komunikovali sme, už som bola nešťastná, keď som sa pýtala že či bol v poriadku obal, tak ho šla pozrieť a že si to nevšimli s mužom, že to čierne vrece bolo úplne roztrhnuté.. akou silou ho museli hádzať na pošte, keď to vrece udrží 50 kg stavebného odpadu.. že aj lep.páska bola potrhaná.. riešili sme reklamáciu, aj na ústredí pošty, ale bohužiaľ sme nepochodili, poistenie sa vzťahuje len na stratu, nie na poškodenie.. na nervy... vraj pošta nie je vedomá že by pochybila.. a že zásielka nebola riadne zabalená, že mal byť kočík obalený ešte molitanom.. ktorá poštárka sa mi prizná čo mi na pošte poradila, ako baliť golfáč? ani jedna.. tak sme nakoniec urobili kompromis, pol na pol sme zaplatili nové koliesko a kočík bol funkčný.. nebola to príjemná skúsenosť, ale vyriešili sme si to cez int.poštu, nie verejne.. urážky nikomu na kráse nepridajú, verím že to dopadne k spokojnosti oboch strán .. ja by som bola za to - poslať kuriérom kočík a potom peniaze.. veď obidve majú adresy tej druhej, pokiaľ peniaze hneď neprídu, vtedy treba riešiť políciu.. tie reči typu bla bla bla polícia, telka a neviem čo, je to smiešne.. a najlepšia obrana je útok.. sorry za dlhý príspevok..
@zazalienka asi musím súhlasiť,kompromis sa vždy musí nájsť a všetko sa dá riešiť seriozne,iste nemá chuť na dlhé opletačky ani jedna strana...
https://www.modrykonik.sk/bazar/?q=quinny+buzz ked clovek vidi ake sa podobne predavaju kociky.... to isteee.
A sedacka tam je za 20-40€ ...aj tak sa to da riesit.
@nanuska13 skus ospravedlnenie v IP 😉 ...
@terezka1947 skúsim ale IP ani nečíta teda odomňa
@terezka1947 a ešte chcela verejne...
@nanuska13 vies,kadeco si tu popisala...mozno si to napisala v hneve...afekte,ale mohlo to boliet...urcite sa dohodnete...ale uz to ries iba s nou...drzim palce obom
@ifkael No som pozerala tie kočíky,tak jeden sa tam moc podobaná na tento a stojí tiež iba 120eur,asi tiež vie prečo tak lacno predáva,len tie lepšie sú nad 200eur-novšie,nevyblednuté,ale výber bol veľký,no každý kupuje podľa možností...tu by som sa zmierila so skutočnosťou,že nový by nikto pod 200eur nedal,takže kúpa bola iste lacná-môj názor 😉
@nanuska13 slečna, ja som sa vyjadrila. Poštvala ste proti mne celý MK, navrhla som vám riešenie. Na ospravedlnenie je trošku neskoro. Keď celý koník čítal o mne niekoľko dní vkuse a polovica koníka ma dookola uráža , ... Viete, za svoje činy si nesieme svoju zodpovednosť aj následky. Toto, čo ste tu narobila, už nikdy nedáte dokopy . Môžte mi povedať, čo by ste robila, keby som vás ozaj oklamala a neposlala nič? Rovno by ste ma zastrelila.
A ako tu to tak teraz čítam, zdazu sa dozvedám, že už zrazu nie je poškodený? Už riešite iba farbu, lebo máte super zbraň? Dobré humusné fotky? Veď sama si spätne prečítajte svoje slova a to niekoľko krát - ste spomenula, že kašlete na farbu, že o to by ani nešlo, ale že je pokazený. Zrazu pokazený nie je a už vám len vadí farba? No coment!
Idem spať.
A mozme ist spat, sme poriesili 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@mardenad a ešte jedna odpoved čo by ste robila vy na mojom mieste keby sa vám dieťa skoro vykotilo? myslím že by ste sa zachovala rovnako... s odstupom času som si uvedomila že možno bola chyba v tom že ten kočík nebol poriadne zaistený. ale stále to nemení nič na fakte že tie fotky neboli totožné s farbou kočíka
myslím že by bolo fér vymazať z fotoblogu kupujúcej určité veci.. teda všetko.. nech je pokoj v duši..
@zazalienka po spoločnej dohode určite tak urobím... a potom sa všetci zobudia do nového dňa a zabudne sa nato... ako aj na všetko ...
Tak počúvajte milá slečna:
Po tomto všetkom, čo tu čítam mi je už jasné , odkiaľ vietor fúka. Nakoniec sme postupne prišli na to , že som vám predala pekný tmavý plne funkčný používaný kočík, akurát foťák možno trošku viac do červena vytiahol farbu, čo si ja uznávam, aj keď som to V ŽIADNOM PRÍPADE neurobila schválne. ( Potom by som tam nevkladala tú jednu fotku, kde má kočík reálnu fotku). To je celý záver. A ak si myslíte, že som ho podľa vás poslala špinavý, presne tak, ako tu napísala jedna mamička, zoberte handru, umyte si ho a máte v čom voziť dcérku.
Podľa mňa ste rozmaznaná a proste ste si dupla, že vy chcete fňuk fňuk červenučký kočík fňuk fňuk, a nie taký menej červený ... fňuuuk. Život je moja mila aj o niečom inom , ako o presnej detailnej farbe. Aj keby ste kočík kupovala nový cez internet , tak stále je možné, že fotky nebudú úplne zodpovedať reálnej farbe.
Zatiahla ste sa poriadne do svojích klamstiev.
No a o tom, čoho všetkého ste tu bola schopná , a to som čítala len 40-50% z toho všetkého kam ste celé 2 dni o mne nechutne písala, tak to už ani nehovorím. To hovorí za všetko. A vidí to kopec mamičiek , čo sú na mojej strane, čo mi písali aj do IP a podporujú ma.
A pritom ste ma len skúšala klamstvami a zavádzala aj tu mamičky o nefunkčnosti kočíka, len aby ste sa dopracovala k tomu, že vám kočík vezmem späť, tak to ste riadne prepískla.
Verím, že si Admin prečíta pozorne každé vaše slovo a vyjadrenie a že rozhodne spravodlivo, ale ja som sa definitívne rozhodla. Peniaze vám nevrátim! A ak mi zastaví konto, to bude riadna pecka. A vlastne, ja si tu vďaka vám už ani nepísknem. Kľudne nech mi zruší celý bazárik. Aj keď som doteraz mala len spokojných kupujúcich až pokiaľ som nenatrafila na vás. Toto bol asi ten môj trest- ten, čo ste spomínala, že ma Boh potrestal. Áno, presne vami.
Spätne si všetko, čo ste kade- tade popisala prečítajte a zamyslite sa nad sebou. Ste schopná všetkého. Zasiahla ste do môjho maximálneho súkromia. Písala ste tu verejne veci, ktoré sem vôbec nepatria. Ak riešime kočiar, tak riešme kočiar ale neťahajte tu moje dlhy( ktoré v roku 1998 ani neboli spôsobené mňou , preto ich nemienim vyplatiť) . Ste ako FBI, zadáte moje meno do google a pátrate. Ste maximálne trápna. Vypisujete kade- tade mojim blízkim, aby ste ma očiernila, toto už je na udanie! Ale ľudia, ktorí ma poznajú, vedia čoho som a čoho nie som schopná. Iba sa nad tým pobavia. Ste ešte hlúpe nedozreté dieťa.
Kľudne utekajte na políciu, aj napíšte do médii, do paľby, kde len chcete... políciu ste tu spomenula na celom MK minimálne 40 krát, tak prečo sa ešte chcete dohadovať?
Nech sa vám darí a ďakujem veľmi pekne, že ste tu zničila moje meno. Len som si tu chcela predať pár vecí tak, ako iné mamičky a precítať si nejaké diskusie, ktoré ma zaujímajú. O nič iné mi nikdy v živote nešlo tu na MK.
Zrazu sa chcete ospravedlňovať, dohadovať sa a uznávať si svoju chybu? Neskoro! Máte kočik, položte tam dcérku, všetko poriadne skontrolujte, doklapnite, aby sa vám dcérka neprevrhla, lebo to potom zvalíte na mňa a obviníte ma. A chodťe sa poprechádzať a venujte trochu času aj jej. Nie tu na MK od rána do večera ako taká kvoka aj s ďalšími kvokami len kotkodákate stále jedno a to isté. Ja tu končím a idem sa venovať takisto deťom.

@nanuska13 😀 😀 😀 No fakt sila,v živote som lampáreň nepozerala ale prvý raz musí byť všetko 🙂