icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
1. máj 2013

@mardenad ..neriesim kde je pravda a ani nic podobne, to je uz medzi vami ..myslim, ze ta posledna kvapka uz padla..ale chapem ta ..vela aj na kona nieto na cloveka..zaslo to az prilis daleko..velmi osobne, velmi urazajuce a zranujuce a prilis vulgarne a to si nikto nezasluzi..drz sa, ja ti prajem len vsetko dobre..

maznacik007
1. máj 2013

ten inzerat bol zavadzajuci...proste kocik mali inu farbu ako bolo na foto a ci to uz bolo sposobene bleskom alebo upravou fotiek bolo to tak ... a argumentovat tym ze na jednej foto bola akoze real farba tak na to malo byt v inzerate upozornenie ...
mna osobne by nahnevalo aj keby som dostala co i len svetrik inej farby ako je odfotene ...a nieto kocik ....
a dat 100 EUR za take nieco tak to by som asi nepredychala....

myslim ze marend nemate pravo pisat ze nevratite peniaze lebo evidentne bola kupujuca zavadzana takze peniazky by ste vratit mali aj ked chapem ze ste v tazkej situacii ale to nikoho neospravedlnuje...

rovnako ani zdoraznovanie socialneho statusu kupujucej teda ze je slecna (nevydata) a narazkami na jej vek .... lebo to ze ma niekto 35 a viac nie automaticky znamena prevahu...

sama som zvedava ako to admin doriesi lebo evidentne doslo k poruseniu pravidiel zo strany predavajucej takze hadam bude spravodlivy a peniaze sa nakoniec vratia ....

maznacik007
1. máj 2013

a tiez sa netvarme ze to bola uplne super lacna ponuka na bazare sa daju najst lepsie ponuky realne nafotene este aj taka ista sedacka ....

lenocka123
1. máj 2013

Nemozem si pomoct, ja niesom na nikoho strane,ale jednoznacne mam pocit ze predavajuca hlada dovody preco nevratit peniaze.

Ze sa kupujuca rozculila? vobec sa necudujem. Najprv neodpoveda, ignoruje, potom si pianko napise vyjadrenie, mozno tiez s par klamstvami aby vyprovokovala druheho,a huraaa sme na koni. Podarilo sa, kupujuci sa vytocil a ja si to tu pekne vychutnavam a pianko odpovedam dalej.

Najprv napise ze peniaze vrati, potom ze v ziadnom pripade nevrati. Keby bol kocik super, a bola si vedoma toho ze ho poslala vo vybornom stave ako pise, nebol by pre nu problem vziat kociar spat.

lenocka123
1. máj 2013

A moja skusenost z minuleho tyzdna: kupila som malej kabat, cez bazar. STav:vyborny. Prisiel mi domov, pozeram, hnusny spinavy kabat. Po vybornom stave ani chyru ani slychu,este aj gombiky chybali. Farba vytahana, rukavy spinave. /pytam sa, preco ja by som mala ist teraz kupovat prostriedky a cistit ho? ked som ho kupovala s tym ze je vo vybornom stave?/.

Napisala som predavajucej, ta mi odpisala ze nieje mozne, tak som kabat odfotila ,poslala som jej fotky. Prisla mi sprava fakt s obrovskym ospravedlnenim,a ze nechape ako si to nemohla vsimnut,a ze mam pravdu,ze ju to mrzi, ze kabat je skutocne opotrebovany,a ze mi okamzite vracia peniaze spat,a kabat si mozem nechat. Tak som si povedala vtedy, klobuk dole, ked si niekto priznat chybu, mylit sa je ludske, ostala som v soku,ze aj takito zlati ludia existuju. Lebo priznat si niekedy chybu je niekedy viac ako vratenie penazi....

brisilda
1. máj 2013

@lenocka123 predavajuca sa zachovala v tvojom pripade ferovo ...presne tak by som reagovala aj ja 🙂

@lenocka123 trafila si do cierneho ...byt na mieste kupujucej tak ma asi porazi 😒 videla som kocik nazivo a skoro som sa rozplakala v akom otrasnom stave je :( kupujuca je teraz bez penazi - v podstate aj bez kocika a doma 6 mes. dietatko ...k tomu krasne pocasie .................. takze kupujuca ma plne pravo sa hnevat a uz duplom ak ju predavajuca ignoruje a neodpoveda .......naco mlcala ? cakala na to pokial sa to dotiahne az sem? Problem treba riesit okamzite ...priznat si chybu a snazit sa dohodnut aby boli obe strany spokojne ....

gubcikova
1. máj 2013

ako už toho bolo dosť nemyslíte?človek sa tu nič normálne nedočíta.zapratali ste 20 strán ohováraním a dohadovaním.ked sem niekto príde po radu ani u nedostane,lebo všetkých 30 vás rieši jeden kočík.trošku už kludu by to chcelo

matik1
1. máj 2013

@mardenad na Vašom mieste by som ju nechala, nech kočík donesie a uvidíte, či je v takom stave ako ste ho poslala. Ak áno, vrátila by som peniaze a kočík predala niekomu, kto ho potrebuje viac. Nie je múdre raz písať, že vrátite a potom nie. Alebo to nechajte na admina. Možno tam naozaj boli nedostatky, ktoré Vy neriešite, ale niekomu vadia. Možno bolo rozumné o všetkých maličkostiach popísať, aby ste sa vyhla takémuto nepríjemnému ataku z jej strany. Dúfam, že sa rozhodnete správne....

gubcikova
1. máj 2013

@admin mal by si to tu trošku pretriediť.veľa ľudí sa tu už do toho angažovalo a nevedia ani o čo ide.

zuzkahraskovie
1. máj 2013

neverím,čo všetko viete popísat, 😀 to sa už ani neda čitat ...ako sa jedna druhu ohovarate a všetky ostatne len pridavate do ohna.. nechajte uz kočik kočíkom už je to tak zamotane ze az 😀 a nech sa uz či dohodnu alebo nie je to iba na nich dvoch,len oni dve vedia aka je pravda....nietko mozno potrebuje inu radu ako vyriesit situaciu co sa mu tu stane na MK, ale ked toto tu cita tak ani nema chut nieco napisat,ani by ste zrejme na to nereagovali..také ste posadnuté tym kocikom... 😒

argyro
1. máj 2013

Tak toto je fakt smutna situacia 😒 Ja už len dodam, že keby sa aj predajcovia v eshopoch správali tak ako táto predávajúca, a na reklamáciu by reagovali slovami - musíte nám to doviezť osobne a ak nam budete robiť zlé meno tak sa mi všetci musia ospravedlniť... tak to by tu bol iny absurdistan. Jednym z pravidiel bazarika je, že fotky musia čo najvernejšie vystihovať ponukanu vec - viacere sme tu videli obrovské rozdiely medzi fotkami predávajúcej a kupujúcej.. tri mamičky z okolia kupujúcej sa osobne boli na kočík pozrieť a potvrdili, že na fotkách kupujúcej vyzerá ešte dobre, v skutočnosti je oveľa horší.. Tak pre mňa je toto dosť jednoduchá matematika - kupujúca má nárok na vrátenie kočíka, pretože ju predávajúca zavádzala.. zamlčala že je kočík ošúchaný, že je vyblednutá farba.. kupujúca položila hned na začiatku otázku ohľadom poškodení a toto jej predávajúca zamlčala. A inak @mardenad máte tam viac negat. hodnotení aj z minulosti, o tom, že pravdivo neopisujete stav predávaných vecí.
A čo sa urážok týka, myslím, že obe strany sú si kvit 😀
@admin ja si naozaj myslím, že ak predávajúca v tomto prípade odmietne vziať tovar naspäť a vrátiť plnú sumu, malo by jej byť zrušené konto - myslím tým len predaj v bazáriku. Lebo takto môže oklamať ďalšie a ďalšie kupujúce.

janka196
1. máj 2013

@argyro velmi trefne zhrnutie 🙂

zuzkahraskovie
1. máj 2013

Ja si myslím,že dobré riešenie pre obe strany bolo napr.keby pani @mardenad vratila adekvatnu sumu slecne/pani @nanuska13 a už by to uzavreli..a obydve by sa mali vzajomne ospravedlnit.. urážky nikdy nikomu nepomožu... 😉 .to je podla mna dobre vychodisko pre obe strany..naco cestovat,dalšie vydavky..atd....pekny dník slnečný želám 😀 !!!

nanuska13
1. máj 2013

@matik1 vieš smutné ale keby bývala 100km odomňa som tam naletená hned... ale bohužial ked je niekto vzdialený 288,51 km a daľších späť čo by som previezla toľko koľko stál kočík ... a ona si nastaví podmienky že mám prísť k nej čo vie že nieje reálne...ja už fakt nemám slov

nanuska13
1. máj 2013

@brisilda dúfam že pani už pochopí že to celé som si nevymyslela a vráti mi peniaze ktoré si zaslúžim ... práve sa naň bola pozrieť daľšia mamička
@lenka1108 a na moje prekvapenie zistila ešte daľšie chyby ako je úplne iný šrobik na konštrukcií čo ma už úplne dorazilo.... @mardenad zaujímalo by maa ako mi chcete toto vysvetliť... som z vás ako predávajúcej veľmi slklamaná nakoľko máte dobré hodnotenia... čomu nerozumiem...a chcem vás ubezpečiť niesom rozmaznané 19 ročné dievčatko!!! s týmto kočíkom by nebolo spokojných 99,99% mamičiek...vy sama viete čo ste mi poslala ale nečakali ste že budem takto reagovať vrátením peňazí...som ochotná vám doniesť kočík na pol cestu... alebo poslať vám ho poštou ale predtým mi musíte poslať minimálne 50% ceny... ja viem nastavila ste si podmienky tak aby v žiadnom prípade nebolo možné to vyriešiť... avšak ani nechápem prečo by ste si mali vy klásť podmienky ked v podstate je chyba z vašej strany! Ja som vám dala dve možnosti ako budem riešiť situáciu... Určite vám nepošlem kočík a nikde nemám istotu že mi peniaze vrátite...

nanuska13
1. máj 2013

@zuzkahraskovie viacerí ked sa pozrú len na fotky vedia že mám pravdu ... a pani bola tá čo to nechala zájsť až tak daleko...

nanuska13
1. máj 2013

@argyro a čo sa vyrieši tým že jej @admin stopne konto ja sa pravdy nedočkám peniaze nikdy späť nedostanem,.. aj ja si myslím že sme si s urážkami kvit ako ked mi niečkto napíše že som rozmaznané 19 ročné dievčisko tak to je už sila... ako ona čakala že nebudem reagovať že sa uspokojím že si neotvorím hubu len preto že mám 19 rokov??? ona si nastavila podmienky tak lebo ľahká matematika že do košíc 288,51 plus 288,51 km späť... že sa tam určite trepať nebudem

nanuska13
1. máj 2013

@zuzkahraskovie aj ja si myslím,... ale minimálne 50 eur dostala som vyjadrenie tých mamičiek čo ho videli a že by za ten kočík nedali ani 50 eur... ale ja sa uspokojím aspoň s tým... alebo nech mi pošle nejakú zálohu minimálne 50% sumy a ja jej pošlem kočík a ona mi potom odošle ostatok pretože kočík som nijako nepoškodila. avšak ona si nastavila podmienky tak aby som nemala možnosť ich splniť...

nanuska13
Odpoveď bola odstránená
sny
1. máj 2013

Tak mamičky,nemamičky,toto je už fakt husté....Naozaj vám toto stojí zato?ak budem mať trochu času,tak vám pridám foto posteli,ktorú som kupovala malej pred 2rokmi normálne cez obchod,ale foto mi ukázali cez net,tak sme objednali,mala byť taká červeno-ružová farba...No keď mi posteľ doniesli domov a my sme ju časom rozbalili tak farba bola tehlovo červená,vôbec nie ako na foto.No čo sme mali robiť?handrkať sa kvôli farbe?manžel že nech kašleme nato,bola celkom lacná,aj keď nová,tak reku doplácať už nebudeme a basta,nechali sme si ju a zvykli si na ňu.ide len o to,že v živote sa veľakrát stane človeku pri objednávke cez net,že nebude spokojný...nie je to predsa obchod,kde si tovar vieme prezrieť,vidíme farbu a hotovo,chceme kúpime,nie nekúpime....To že mala predávajúca iný foťák neznamená,že to urobila naschvál.Podľa mňa sú tie fotky úplne ok,keď som porovnala iné rovnaké typy kočíkov.Nie každý má peniaze na nikon za 1000eur,ale aj keby to bolo mobilom fotené,nemala dôvod ju oklamať,sama kupujúca musela vedieť,do čoho ide,keď kupuje najlacnejší kočík na bazári v tej kategórii.
Je to tu celé na hlavu,osočujú tu naozaj mamičky,ktoré do toho vôbec nevidia...Ešte by som predávajúcej navrhla,nech nabere poškodenie na video,pridá sem link a nech si každý pozrie,aký je nefunkčný po technickej stránke.A je zaujímavé,že neak neviem nájsť vyjadrenie tých žien,ktoré boli kočík osobne pozrieť....
Hociako,prajem obom skoré vyriešenie tejto banálnej situácie.... 😉 😉 😉

dada1212
1. máj 2013

@nanuska13 Ako som už stokrát písala, neviem ako to bolo, takže sa nebudem zastávať ani jednej strany.
Len tým, že celé dni tu budeš vypisovať statusy a príspevky nič nevyriešiš. A to bez ohľadu na to či si v práve alebo nie, ale ak ti nebude chcieť vrátiť peniaze, tým neustálym vypisovaním si ich nevydupeš.
Ak to nechceš nechať tak, kludne napíš do TV alebo chod za ňou, ak na cestu nemáš peniaze, myslím, že by sme sa ti na ňu aj poskladali aby bol kľud a aby pravda vyšla najavo. Ved preboha zase tá cesta nestojí milion.
Dúfam, že dnes už nebudeš sedieť celý deň za pc, radšej sa venuj malej, je krásny slnečný deň, tak sa ho snaž si užiť, lebo to celodenné vypisovanie fakt nič nevyrieši a nejako ti to nepomôže.
čim nechcem povedať, že nemáš o tom písať, ani ti to nechcem "zakázať", je to tvoja vec, len by si mohla vypisovať trocha menej.

sny
Odpoveď bola odstránená
maznacik007
Odpoveď bola odstránená
sny
Odpoveď bola odstránená
sny
Odpoveď bola odstránená
zuzkahraskovie
1. máj 2013

@dada1212 podla mna ona by uz ani nevypisovala keby dostala odpoved..tiez dala dve "realnejsie " sposoby ak sa dohodnut len dotyčna nereaguje...ale tymto nechcem povedat, ze si ju zastavam. najlepsie by bolo nech si pisu uz v IP... ked maju toooolko času 😀 .a načo pridavat dalsie video @sny? už je tu toho od strany 973 hadam aj dost či je vam malo?.. 😀 😀 😀

sny
1. máj 2013

@zuzkahraskovie Nie,mne akože nevadí,čo píšu,koľko píšu,len som za spravodlivosť,a keď poškodená píše,že je nefunkčný,tak dokázať sa to inak nedá.Ale je to na nich,tiež by som riešila IP,lebo potom sa do toho motá aj ten,koho do toho nič trochu iným spôsobom.... 😉 😉 😉 vidď.vyššie... 😀 😀 😀

nanuska13
1. máj 2013

@dada1212 nie milion ale približne cenu nového kočíka....

sny
1. máj 2013

@nanuska13 skús zvolniť tempo,netlač na to a uvidíš,že sa iste dohodnete,aj keď takéto veci vždy trvajú dlhšie,ale vždy sa to vyrieši,ked je komunikácia 😉 😉 😉

sante81
1. máj 2013

uz by ste to mohli milé dámy aj uzavriet, príspevky aj tak budu zmazané, v horsom prípade bude diskusiu uzamknutá. neviem čo stále riesis @nanuska13 písala si adminovi, on do 3 dní rozhodne, svojim chovaním, osočovaním , urazaním a včerajsími statusmi si akurát tak ukázala svoj charakter, ak si presvedčená o svojej pravde, tak chod znovu na policiu, napís do lampárne alebo do palby, ale celé sa to dalo riesit uplne inak. ja sa vôbec predavajucej nečudujem ze ti na tie tvoje kydy ani neodpisovala. asi tu viacere nesedíme 24hod a dávat ešte do googla jej meno a snorit čo by si mohla pouzit a ako jej viac pospinit meno. mala si počkat na rozhodnutie admina, a drzat hubu a krok. a farba kočíka vzdy inak ukáze, zalezí či je to fotené vonku, vnutri pri dennom svetle, mobilom, alebo fotákom ktory je novsí. do buducna kupuj veci len v osobnom kontakte, usetrís nám kopec nervov.