Skutočne pandémia na Slovensku nebola?
Splnomocnenec vlády na prešetrenie manažovania pandémie a poslanec Peter Kotlár (za SNS) to vyhlásil v Národnej rade na mimoriadnom zdravotníckom výbore.
„V závere môjho vyšetrovania, ktoré prednesiem v septembri, je aj jasný dôkaz toho, že na Slovensku pandémia nebola z hľadiska toho, čo pandémia znamená, z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov,“ povedal Kotlár na parlamentnom výbore.
Slovensko sa ako jediný členský štát Svetovej zdravotníckej organizácie nezapojilo do aktualizácie medzinárodných zdravotníckych predpisov (známych pod skratkou IHR), teórie o plochej Zemi, a toto je ešte len začiatok.
Čo nás čaká v budúcnosti? 🤪
@atinkaa tak este raz a pomaly...
Su pojmy, ktore sa bezne pouzivaju bez toho aby za tym ludia videli konkretnu definiciu, napr. hyperaktivita, depresia. Zabudaju na to, ze tieto pojmy neznamenaju oznacenie dietata ktore je neposedne ani cloveka ktory je casto smutny. Ale ze to su konkretne diagnozy.
Takisto pandemia ma nejaku definiciu, kriteria ktore musi splnat. V case kovidu bol stav vyhlaseny ako pandemia. OK
A ja len pisem ze ti ktori hlasia ze pandemia nebola bud
- nasli definiciu pandemie ktora nepopisuje stav Slovenska pocas kovidu (preto ma zaujima aku definiciu pouzili)
alebo
- si upravia/poohybaju data tak aby nesplnali kriteria kedy ide o pandemiu.
Chapes?
@tykat ano. Ja som si aj vravela, ze to mas napisane dvojznacne, ale kedze si tam dala nie uplne vhodny komentar o vyvine, tak som reagovala. To co ludia oznacuju depka nie je ani podla najsirsich kriterii nic, len odhad v ramci samodiagnostiky a nevhodneho narabania s terminologiou. Poruchy pozornosti ziskali sirsie kontury v DSM a to ma zmiatlo. Dik a pardon ze som ta oznacila nevhodne.
@jana_eyre_2 Ten nema cas sa takymito vyjadreniami zaoberat,lebo siri lasku a mier,zlacnuje kazdy den potraviny a aktualne vybavuje mier na Ukrajine,co to nevidis? 🤭
@iwesska 🤣🤣🤣
V dnesnom O 5 minut 12 michalko vysvetlil Kotlarove vyhlasenie tym, ze po dokazani, ze virus bol z laboratoria, bol to bioteroristicky utok. Bolo to extremne vytrhnute z kontextu.
Ale Kotlar tu "nie pandemiu" vysvetloval inak. Oni tak presvedcivo taraju... A tychto volime?

@tykat a aj toto je diskusia na Slovensku....ved mi napis co som si precitala zle, ty navazas sa🙈 ako cim? ze pises o kriteriach na urcenie diagnozy konk. si zmienila hyperaktivitu...a to s lahkostou bytia aktualnych politikov ...ved sak nakoniec sa da povedat ze to s plochou zemou myslel inak a je z toho len hyperbola?
co presne nerozumies v odkaze who o pandemii, ze ano vsetky tieto veci, ktore by si akoze rada chcela mat vysvetlene akú definíciu "pandémie", aké kritériá použili a ako to vyhodnotili - ze to vsetko je uz davno zadefinovane, ci ma prist niekto k tebe osobne, aby ti to poukazoval a vysvetlil, alebo co som akoze si mala precitat viac vklude?
toto je presne ukazka preco to tu funguje ako to tu funguje, lebo ano ja som si mohla cokolvek zle precitat, nepochopit, lebo je to online, nepoznam ta - kazdy pise nejako, moze to byt skratka, ktoru som prave ja nechytila a ty zas ale mozes reagovat velkoryso alebo aspon normalne alebo ta rozhodilo, ze nemas srandovat? ci v principe to je tak, ze sa ti ma len prikyvovat. A veta ze nemas so mnou o com, ma fakt akoze dostane.....a teraz myslis, ze co? Na co su take vety dobre.... az na taky drobny detail, ze to dobre ukazuje, ze tu nema nikto nic z nikym a furt si len ludia vzajomne dokazuju od posty a obchodu u nich v dedine zacnut, kto ma kde ako suchat nohami a podobne. Ved sak sa normalne obhaj - si v diskusii, napis mi, ze kde som to precitala cele zle ...alebo je to ozaj tak narocne normalne spolu komunikovat? Nechapem. A ano, ked citam bludy typu Kotlar a nie je pandemia a to ze nas to aktualne reprezentuje, tak kus mdloby na mna idu, a asi najviac preto, ze tolko ludi je s tym ok. hlavna vec, ze zadok v BMW a dovolenka v Chorvatsku bude....a staci, nie je treba ani tie lacne potraviny.