icon

Sladkosti, ktoré sa dnes už nevyrábajú

terry2003
13. aug 2022

Dobrý večer, spomínate si na nejaké sladkosti, ktoré ste mali radi, ale už sa nevyrábajú?

michaelam2
13. aug 2022

@zero_hero
@dskjhfdlkdjhl
vyzerali podobne ale v balicku boli len ruzove a kazdy bol este zvlast baleny v papieriku priesvitnom 😀

jankka1981
13. aug 2022

@jumama presne tú tyčinku si pamätám, len som nevedela názov 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
andrea78
13. aug 2022

@michaelam2 ja si ich tiez pamatam, len nazov neviem

andrea78
13. aug 2022

Sirup expreso tea, mnam😄

nelca84
13. aug 2022

@yellow28 askot som videla v Tescu, len je v troska mensom kelimku ako kedysi.

zuzitko74
13. aug 2022

Albertky, to boli také okrúhle sušienky.

janka_23
13. aug 2022

@terry2003 čokoláda bona a také maslové keksíky s kúskom lekváru navrchu, tuším Alica sa volali, princezky, trnavské fure

elanor
13. aug 2022

@kitycat och boze, si moj clovek, za starym dobrym tureckym medom “placem” do dnes. Zalepene zuby aj a celou pusou, jaj, to boli casy.
Ten moderny, co tersz robia, hje vylozeny hnus.
A este mi chybaju stare dobre štolverky.

h2
13. aug 2022

@viestta Arašidy v cukre som videla minulý týždeň v Kik, mali ich pri pokladni. Ani som si ich nevšimla, ale ponúkla mi ich predavačka. Aj sme sa zasmiali, lebo som odmietla s tým, že ma zuby rozboleli už len z pohľadu na nich a ona mi na to, že si k nim môžem kúpiť špáradlá, že sú hneď vedľa. A fakt tam boli, hneď vedľa tých arašidov. 😁
@oslo1 Ak myslíš nanuk Ledňáček, tak ten sa stále vyrába a aj je stále taký dobrý. 😋

veltraud
13. aug 2022

Ja spominam na sisinky, kofolu v sacku, pomarancovy drops vo valceku, cokoladove dukaty, lizatka s kravickou, mackom a s rozpravkami na obale a take, co vyzerali ako maly topol a mali drevenu palicku. A keksiky sviezenky, tutti fruity a vanila, ale tie som moc nelubila. A nugatova pochutka v svetkotyrkysovom obale s macickou. Jej, krasne spomienky 🙂

elanor
13. aug 2022

@michaelam2 kej, na tie som uz aj zabudla, ale perfektne si ich popisala, sz normalne citim tu ich vonu a chut v ustach. Nazov ale uz neviem

h2
13. aug 2022

@michaelam2 Veľmi intenzívne som nad nimi rozmýšľala a myslím, že to mám! Volali sa Šumivý roks. Našla som aj fotku, bohužiaľ, biednej kvality. Ale myslím, že sú to oni.

michaelam2
13. aug 2022

@elanor
@h2
dievcata mozno su to naozaj tie na obrazku, obal si nepamatam…ale mam na ne hroznu chut 😀

mijunik
13. aug 2022

Lunetky (bonboniéra v modrej krabici, bonbóny v tvare mesiačikov). A Miláčik, ale taký naozajstný, som ročník 1975, tak taký. Ten téglik mal typický zvuk, keď sa ho dotkla lyžička. A ešte si pamätám také cukríky, boli červené, neboli jednotlivo balené, ale boli nasypané v sáčku, na ktorom bol obrázok dvoch trpaslíčkov, ktorí mali medzi sebou vozík a na ňom bola jahoda alebo malina, to si nepamätám. Škoda, že neviem nikde nájsť fotku obalu tých cukríkov.

moniikka
13. aug 2022

@terry2003 cukríky atlasky a takisto Bari

andrea78
13. aug 2022

@mijunik milacik este v takom akoby papierovom tegliku? Nie v plaste. Ten si pamatam ja ako uplne mala, potom ten obal zmenili.
Kyslu smotanu v kockatom obale, to ma vzdy fascinovalo, ako sa vyklopila. A jogurty , bolo treba miesat, lekvar bol na spodku.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
veltraud
13. aug 2022

@mijunik to boli take zele v cukre, nie?

nikolka1986
13. aug 2022

@simonecka008 Toto sa dá kúpiť v pohode v jednom Anglickom obchode v Poľsku.

nikolka1986
13. aug 2022

My sme boli generácia, ktorá poznala poctivé cukrovinky. No a podľa zmeny chuti súčasných produktov, vďaka šetreniu bude zase táto generácia, ktorá kedysi poznala "poctivé" cukrovinky.

optame
14. aug 2022

@h2 tie arasidy v cukre kupujem len z Kiku, ( v inom obchode som ich nevidela) nechutia ako volakedy ,ale daju sa zjest 😉😀

nikolka1986
14. aug 2022

@optame Vyskúšaj toto, ak ti chutia arašidy v cukre tak bude aj toto, kupované v Lidl. Cez vianočné obdobie a veľkonočné tak taktiež zoženieš aj arašidy v cukre.

cacianka
14. aug 2022

@zero_hero čokoláda na váhu, kvadra čokolády, a veľkým nožom odkrajovali kusy

optame
14. aug 2022

@nikolka1986 tieto poznam 🤣 isteho casu zavislost 🙈 naucil sa na ne aj muz a ked ich zjedol skor ako ja...juuuj to bolo 🤣🤣🤣

elizabet173
14. aug 2022

@livka_ kúpila si horalky od Sedity? Lebo tí roky nemenili receptúru, teda aspoň to tvrdia, ja ich nekonzumujem, iba čo som čítala

mackamizjedlaskrec
14. aug 2022

@elizabet173 vies inu chut tej horalky citim aj ja .Receptura sa nemusela zmenit ...ale napr.oriesky co pouzivaju maju ineho urcite dodavatela ...lacnejsieho alebo aj ten stuzovac alebo co je citit take mastne teraz .

sisaka
14. aug 2022

@evamarek77 bóže tie cukríky Lipo by som si tak dala - to boli tie také mydielka a šoovičky. Mňam!

sisaka
14. aug 2022

@mackamizjedlaskrec
Určite niečo pomenili - slovenské, aj české dobošky typu - Tatranky, Horalky, Kávenky, Mila, Mata… sem tam kupujem v madarskom obchode, už fakt len z čistej nostalgie, lebo to už skoro nemá žiadnu chuť, čistý cukor, je to tam príšerne sladké, až je to nechutné.
Taktiež perniky plnené, čo tu dovážajú, tiež nič moc - poleva okolo čokolády len prebehla, vnútro suché a plnka skoro žiadna a gramaž z roka na rok menšia…

lasona
14. aug 2022

Jednoznačne Čierny princ....veľmi mi chýbaš...majú síce nejakú náhradu, ale to je teda odpad ..