Sladkosti, ktoré sa dnes už nevyrábajú
Dobrý večer, spomínate si na nejaké sladkosti, ktoré ste mali radi, ale už sa nevyrábajú?
@jumama presne tú tyčinku si pamätám, len som nevedela názov 🙂
@michaelam2 ja si ich tiez pamatam, len nazov neviem
Sirup expreso tea, mnam😄
Albertky, to boli také okrúhle sušienky.
@viestta Arašidy v cukre som videla minulý týždeň v Kik, mali ich pri pokladni. Ani som si ich nevšimla, ale ponúkla mi ich predavačka. Aj sme sa zasmiali, lebo som odmietla s tým, že ma zuby rozboleli už len z pohľadu na nich a ona mi na to, že si k nim môžem kúpiť špáradlá, že sú hneď vedľa. A fakt tam boli, hneď vedľa tých arašidov. 😁
@oslo1 Ak myslíš nanuk Ledňáček, tak ten sa stále vyrába a aj je stále taký dobrý. 😋
Ja spominam na sisinky, kofolu v sacku, pomarancovy drops vo valceku, cokoladove dukaty, lizatka s kravickou, mackom a s rozpravkami na obale a take, co vyzerali ako maly topol a mali drevenu palicku. A keksiky sviezenky, tutti fruity a vanila, ale tie som moc nelubila. A nugatova pochutka v svetkotyrkysovom obale s macickou. Jej, krasne spomienky 🙂
@michaelam2 kej, na tie som uz aj zabudla, ale perfektne si ich popisala, sz normalne citim tu ich vonu a chut v ustach. Nazov ale uz neviem
@michaelam2 Veľmi intenzívne som nad nimi rozmýšľala a myslím, že to mám! Volali sa Šumivý roks. Našla som aj fotku, bohužiaľ, biednej kvality. Ale myslím, že sú to oni.
Lunetky (bonboniéra v modrej krabici, bonbóny v tvare mesiačikov). A Miláčik, ale taký naozajstný, som ročník 1975, tak taký. Ten téglik mal typický zvuk, keď sa ho dotkla lyžička. A ešte si pamätám také cukríky, boli červené, neboli jednotlivo balené, ale boli nasypané v sáčku, na ktorom bol obrázok dvoch trpaslíčkov, ktorí mali medzi sebou vozík a na ňom bola jahoda alebo malina, to si nepamätám. Škoda, že neviem nikde nájsť fotku obalu tých cukríkov.
@simonecka008 Toto sa dá kúpiť v pohode v jednom Anglickom obchode v Poľsku.
My sme boli generácia, ktorá poznala poctivé cukrovinky. No a podľa zmeny chuti súčasných produktov, vďaka šetreniu bude zase táto generácia, ktorá kedysi poznala "poctivé" cukrovinky.
@optame Vyskúšaj toto, ak ti chutia arašidy v cukre tak bude aj toto, kupované v Lidl. Cez vianočné obdobie a veľkonočné tak taktiež zoženieš aj arašidy v cukre.
@nikolka1986 tieto poznam 🤣 isteho casu zavislost 🙈 naucil sa na ne aj muz a ked ich zjedol skor ako ja...juuuj to bolo 🤣🤣🤣
@livka_ kúpila si horalky od Sedity? Lebo tí roky nemenili receptúru, teda aspoň to tvrdia, ja ich nekonzumujem, iba čo som čítala
@elizabet173 vies inu chut tej horalky citim aj ja .Receptura sa nemusela zmenit ...ale napr.oriesky co pouzivaju maju ineho urcite dodavatela ...lacnejsieho alebo aj ten stuzovac alebo co je citit take mastne teraz .
@evamarek77 bóže tie cukríky Lipo by som si tak dala - to boli tie také mydielka a šoovičky. Mňam!
@mackamizjedlaskrec
Určite niečo pomenili - slovenské, aj české dobošky typu - Tatranky, Horalky, Kávenky, Mila, Mata… sem tam kupujem v madarskom obchode, už fakt len z čistej nostalgie, lebo to už skoro nemá žiadnu chuť, čistý cukor, je to tam príšerne sladké, až je to nechutné.
Taktiež perniky plnené, čo tu dovážajú, tiež nič moc - poleva okolo čokolády len prebehla, vnútro suché a plnka skoro žiadna a gramaž z roka na rok menšia…
Jednoznačne Čierny princ....veľmi mi chýbaš...majú síce nejakú náhradu, ale to je teda odpad ..

@zero_hero
@dskjhfdlkdjhl
vyzerali podobne ale v balicku boli len ruzove a kazdy bol este zvlast baleny v papieriku priesvitnom 😀