Sladkosti, ktoré sa dnes už nevyrábajú
Dobrý večer, spomínate si na nejaké sladkosti, ktoré ste mali radi, ale už sa nevyrábajú?
Zele hadiky - predavali sa vazene, trojfarebna zele tycinka a visne v marcipane a horkej cokolade
@terry2003 tyčinka Študentka😍
@zero_hero áno, u babky som si ju vždy v spajzi ulamovala
@oslo1 lednacek majú v Ba
@evamarek77 lipo cukríky takisto majú v ba
@sisaka mám známu čo robí v Sedite, menila sa po rokoch trošku receptúra keksov horalka, mila, mäta,...
Ja som mladšia generácia, tie spomínané "pravé" sladkosti ma obišli, ale roky smútim za Deli guarana, čo som ako decko stále žula 🤭 teraz ako dospelej by sa mi fakt zišla 😀
Lusette trubičky od Sedity 🥲 vraj modernizáciou technológií už nie sú schopní trubičky vyrábať a druhým dôvodom bol vraj nízky odbyt. Nepoznám vo svojom okolí nikoho kto by tie trubičky nemiloval 🥲
@katkine_terapie
Táto milka čokoláda so slanou kukuricou. Bola tuším limitovaná a predávala sa v Tescu. 😁
@alexka89 jarka nanuk ešte je ❤️
@mackamizjedlaskrec to je možné
@simonecka008
@zivotgombicka Milka má teraz takú 🙂
Oskarky. Gumene cukriky... taku chut nemaju ziadne ine odvtedy...
@janka_23 Lucie, nie Alica.
@michellemary jeeej dakujeeeem, som si za svet nevedela spomenúť 😄
@terry2003 casto si spomeniem na pernik.bude klasika kvadrovy- v cokolade horkej v bielocervenom obale alebo aj okruhly tvar-medovy perník a bol bez polevy.mnamka to bola
@zuzitko74 našla som recept na ne
https://sistersbakery.sk/recipe/domace-kekse-al...
@andrea78 ja si pamätám len miláčik v plastovom tégliku a uzáver bol taký “alobalovitý” a na ňom bol obláčik (alebo to bola kvetinka?).Téglik bol biely a “vrchnák” strieborný a obláčik žlto-modro- červený. A ešte mi chutil čokoládový termix. A smotanu v kockatých obaloch si pamätám aj ja. A kyslé mlieko v tégliku, ktorý bol “hranatý”, ale smerom hore sa rozširoval. Bolo to tak, že? Alebo to sa mi len zdá? 🫢😄
@terry2003 nanuk Pajo. Milovala som ho
@22abigail22 ? nerozumiem, ja som myslela nieco uplne ine.
@mijunik kysle mlieko neviem ake myslis, ale v takom tegliku bola aj Dolinka a Jovonka, ochutene jogurtove mlieka, co som spominala. Nacala som roztek na obale a pila😄 Ciste kysle mlieko si nepamatam. Aj tie jogurty som nemala rada, husty lekvar na spodku, jogurt samotny nad tym a kyslejsi, proste klasicky poctivy ,,pravy,, jogurt.
Ten milacik si pamatam obal este predtym, ktory opisujes Ty. Skusala som najst obrazok, no nepodarilo sa mi to. Kelimky mal oco par rokov potom v dielni na srobiky, aj preto si ich pamatam, mala som ich pred ocami a bola som uz starsia, inak by som na ne uplne zabudla a pamatala si tie novsie.
Pribináčik ale orieškový, jahodový a neviem ešte aké boli príchute.teraz len čoko,vanilka,duo,karamel duo, čučoriedka,smotana
Malé čokoládky Tom a Jerry od Figaro

Ja som mala velmi rada cokoladu Africana a nanuk Kosicky krem ☺