Sledujete aktuálne dianie na Slovensku a vo svete?
Co si myslite o udalostiach poslednych dni? Na Slovensku aj vo svete? Chystate sa v piatok na protesty? Preco ano.prečo nie? Co vam najviac aktualne sťažuje zivot? Kto myslite.že za to môže? Mienite s tym ako " obycajny clovek " nieco robit?
PS kto si mysli.ze diskusia s politickym podtonom tu nepatri.nech sa zamysli,ci staci dat našim detom jedlo.oblecenie.školu a krùžky a ich svetla buducnost v demokracii a slobode pride aj sama....
@olivia_c ja to skúsim v krátkych najpodstatnejších bodoch:
- Na návšteve Moskvy bol najprv Fico, potom menšia delegácia spolu s Tiborom Gašparom - nikto nevie o čom tam jednali.
- Opozícia navrhla, aby sa členstvo v NATO a EU dostali do Ústavy a na vystúpenie by tak bolo potrebné mať v parlamentu kvalifikovanú väčšinu. Gašpar aj Fico to odmietli s tým, že musime mať možnosť odísť, keby sa niečo stalo (máme ju aj teraz a mali by sme ju aj potom, ale bol by potrebný silný mandát od občanov).
- Zoskupenie Brat za Brata, ktoré má prepojenia na ruskú vládu, spustilo petíciu za vystúpenie SR z EU. Súčasne vydalo mobilizačnú výzvu na zakladanie partizánskych buniek po celom Slovensku s tým, že sa blíži očista.
-Fico už dlhodobo (min. od atentátu) komunikuje, že SIS má strašné informácie a naznačuje, že opozícia koná niečo extrémne
- Na dnes bol zvolaný parlament a malo sa hlasovať o odvolávaní vlády. Koalícia pod zámienkou, že musia odznieť tajné informácie zmenila schôdzu na neverejnú. Na základe tajnej správy SIS padli obvinenia, že opozícia spolu s mimovládkami plánujú štátny prevrat.
@gribka1 nech nadavaju, ale nemyslim si, ze ked niekto niekomu nadava, tak ho tym dostane na svoju stranu alebo ho prinuti pocuvat a uz vobec nie sa zamysliet.
@tykat Ako som vravela - nemá to zmysel. Stretli sme sa aj v iných diskusiách a tam si mala možnosť vecne diskutovať k tomu, čo je pravda, ergo aké sú fakty a čo faktami podložené nie je - v takých diskusiách voliči koalície príliš nevynikajú. Práve dnes a práve tu nemám náladu púšťať sa do ďalšej takej diskusie, lebo máme oveľa väčší problém a ty a tebe podobní ste už beznádejné prípady. (Ale tak pokojne ma v tých iných diskusiách oslov, reaguj tam logicky na argumenty, ktoré som uviedla a ja ti odpišem.)
@janinah nakolko som opat tehotna, na protesty akekolvek nechodime. Nikdy neviem, komu hrabne v lebeni. Kym sme boli bezdetni, chodili sme na tie Za slusne Slovensko. Aktualna situacia ma velmi znepokojuje, ale momentalne to vidim tak, ze protestovat by mali ti, ktori nam tento odpad zvolili. Ti sa napokon aj maju najhorsie, nakolko zvacsa ich volia nizkoprijmove skupiny. Akurat dnes som bola na nakup a jeden zakaznik nadaval pred predavackou ako pohan, ze "mal ten debil lepsie mierit" pretoze daval predavacke za cigarety 5,20€ a ona mu oznamila, ze uz stoja 5,50€. Normalme som mu povedala, sarkasticky, samozrejme, ze co sa mu nepaci, ved potraviny su skoro zadarmo, vsetko tu funguje a ani vojna u nas nebude. Takze taky nejaky postoj teraz mame doma. Minule jedna babka vracala maslo, ze 3,60€ nemoze zaplatit. V nasej dedine je 60% smerohlasvolicov a zopar SNSakov.
@olivia_c v skratke posledny mesiac:
Pad katastra – NBÚ upozornil na vážne nedostatky v ochrane verejnej správy, pričom vedenie nedokázalo reagovať na zistenia z bezpečnostných auditov. Zatiaľ čo vláda naliala miliardy do informatizácie, verejná správa stále nemá ani základné zabezpečenie, čo je neakceptovateľné !
Nefunkčná vláda – Opakovane sa ukazuje, že vláda je nefunkčná. Často sa stáva, že nevedia otvoriť schôdze, neprechádzajú im návrhy. Členovia vlády, ako Huliak a rebelujúci poslanci Hlasu, si za spoluprácu s vládou nárokujú rôzne benefity, čo je neprijateľné. Premier si nemá kupovať poslancov ani sľubovaním postov, aby zatvárali oči pred jeho neschopnosťou.
Cesty do Moskvy – Prvú cestu, ktorú Fico podnikol, urobil bez súhlasu vlády, čo je v rozpore s demokratickými princípmi. Tento krok zároveň podkopáva naše postavenie vo svete a robí z našej zahraničnej politiky nástroj ruskej propagandy, čo je pre Slovensko neakceptovateľné.
Plynová kríza – Fico sa začal vyhrážať Ukrajine, že stopne dodávky elektriny, ak nepredĺžia kontrakt, ktorý bolo jasné, že končí. Ak by skutočne zastavil dodávky elektriny, Slovensko by prišlo o stovky miliónov eur, čo by bolo pre náš rozpočet v súčasnej situácii katastrofa. Inými slovami, namiesto riešení škodí a ohrozuje ekonomiku.
Korupčné podozrenia – Fico strávil dovolenku v hoteli za 5000 eur na noc, čo si pri jeho priznanej výške platu nemôže dovoliť. Odkiaľ teda financuje takéto nákladné dovolenôčky?
Rok 2025 a vyššie dane – Rok 2025 priniesol vyššie dane kedže vstúpila do platnosti Ficova "konsolidácia", ktorá bola spravená veľmi fušersky. V daniach panuje zmätok, v reštauráciách sa platia 3 rôzne sadzby dane, čo len zvyšuje chaos a komplikuje podnikateľské prostredie.
Dnes - vláda SR utajila schôdzu na Ficovu žiadosť, je to niečo veľmi neštandardné a nemal na to absolútne žiadny dovod. Len nechcel, aby bola verejne vysielaná kritika na jeho osobu. Tento krok ešte viac podkopáva dôveru občanov v demokratické procesy vlády. Kde je transparentnosť ? Pracuje vláda pre ľudí a zodpovedá sa ešte ľudom ? Alebo komu sa vláda zodpovedá ?
To len tak veľmi v skratke.
nechápem, kto toho Fica 18 rokov volí, ked všetci sú proti nemu
@karolinakr Ja nechápem že vobec vyhral voľby po Tom čo tu predtým vládol bojím sa toho že v najbližších voľbách výhra zase Slováci sú nepoučiteľný a tiež nechápem kto ho stále voli
nechodím na protesty, svoju prípadnú nevôľu za akejkoľvek vlády prejavujem inak . Nebojím sa ani tejto vlády a nebojím sa ani o svoje deti , sú šikovné priebojné a nestratia sa či tu bude Smer, PS alebo ktokoľvek iný . Ja na rozdiel od mnohých rešpektujem výsledky volieb , nezhadzujem voličov Smeru, Hlasu atď, nenazývam ich ľuďmi s rôznymi poruchami , nevnímajúcimi realitu alebo podporovateľov fašizmu . Aj medzi voličmi koalície sú veľmi šikovní ľudia , rozhľadení , vzdelaní , vnímajú realitu , len majú iný politický názor. Ja som rada že žijem na Slovensku a aj tu žiť zostanem , neexistuje taký politik čo by ma z tejto krajiny " vyduril " alebo kvôli ktorému by som utekala kam ? každá piata tu uteká , sťahuje sa a donekonečna balí kufre a stále tu trčí . Choďte , skúste , žite inde , hranice sú otvorené , nikto nikoho nedrží . Môj otec je lekár , má 77 rokov a je uznávaný lekár a bol vyhľadávaný mnohými pacientami ( pokiaľ pracoval ) , mnohým zachránil doslovne život a je ficovolič , je to jeden z najlepších ľudí čo poznám . Nebavím sa s ním o politike , lebo ja sama nie som voličkou koalície , ale z opozície by som nevolila ani PS.
@subartic Vieš čo vás prezrádza? Vaše naučené heslá napr., že protest je nerešpektovanie volieb. Keby ste objektívne vnímali realitu a dávali pozor na občianskej náuke v ZŠ, tak by ste vedeli, že právo na zhromažďovanie a existencia opozície patrí k základným pilierom demokracie. Rovnako ako deľba a kontrola moci. Ale vám demokracia nevonia. Tieto vaše heslá platia len na tých, čo absolútne nerozumejú tomu, ako demokracia funguje. Okrem práva na zhromaždenie máme v ústave garantované aj iné práva, napr. podľa článku 32.: Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené."
@annm81 mňa nič neprezrádza. Ale teba prezrádza, snaha každého zaškatuľkovať " náš nepriateľ " lebo nejdeme na vlne osočovania a zhadzovania iných čo majú iný politický názor ako ty. Predstav si , ani ja nie som voličom koalície , ale nebudem sa s transparentom niekde natriasať, vykrikovať priblbnuté heslá a mávať transparentmi s ešte priblnutejšími heslami . Potom sa všetci rozídu , doma si dajú sprchu a čaj , urobia čiarku , napíšu na MK a.... nič. Život pôjde ďalej . Politika sa na ulici nerobí.
@janinah nie nechystame,steblo chytat, aprolo prosim ta Co je demokracia a kedy bola mi prosim ta napis naznac, Lebo takeho slova som nie si vedoma za ziadnej vlady😊ale zatial mame neake moznosti a kazdy sa zariadit, zatial, tak sa podla toho budem riadit😊Co ukaze buducnost who knows....
@annm81 nie , ty si nepochopila demokraciu a to že v demokracii sú aj ľudia s iným názorom , ktorí sa neurážajú nezosmiešňujú a nenazývajú skoro psychiatrickými pacientami . Každý má právo prejaviť svoj názor , každý jeden bez toho aby bol dehonestovaný za svoje politické presvedčenie. To len ty akosi nevieš tieto veci rešpektovať a budeš tu poučovať o demokracii, práve ty. Bráni vám niekto ísť protestovať ? Nebráni . Choďte a protestujte. Či kto nejde ide proti vám? Také heslá sa používali práve za totáča. Ja a mnoho iných ľudí si zvolili iný spôsob ovplyvňovania tejto spoločnosti .
@annm81 reálne vám niekto bráni ? Je vám zakázaný protest v piatok ? Pokiaľ viem tak nie je . Choď a protestuj . Realitu skreslene vnímaš práve ty. Všetko na p..., všetko h....., vyvolávanie paniky , všetci utekajme , berme nohy na plecia, vystúpi sa z EU a čo bude . Všade je super na okolí , choďte a žite , vyskúšajte si .
Pozor na označenie fašista, to sa nerozdáva len tak za pochodu a ako sa mi zachce, lárom fárom, zrejme si na to zvyknutá .
@tiezjedna Mali by sme sa poďakovať dôchodcom...Ten dement im "zalepil huby" trinástym dôchodkom a už to išlo...ako domino👎
@subartic Ja som na tej občianskej aj na dejepise pozor, na rozdiel od teba, dávala. Z ktorej definície fašizmu vychádzaš ty? Ja sa nebudem orientovať na nejakú konkrétnu, ale vezmem nejaký prierez od Griffina po Paxtona a vezmem, čo sa prelína naprieč nimi. A môžme si pekne označiť, čo z týchto bodov sedí na našu vládu. A ty mi môžeš, ako niekto, kto veciam rozumie a vníma ich objektívne, dať z ktorej definície vychádzaš ty a prečo by som to na vládu aplikovať nemala.
Takže pre fašizmus je typické:
- Ultrakonzervatívnosť (✅️) až antiliberalizmus (✅️) revolučnosť (✅️)
- presvedčenie o rozklade národa a tradičných hodnôt(✅️), ktoré ohrozuje vnútorný aj vonkajší nepriateľ (✅️), - populizmus (✅️) a tvrdenie, že len toto hnutie nám prinesie obnovu národa (✅️) a to až v mýtickom zmysle
- potláčanie opozície (✅️) a snaha o nastolenie diktatúry (✅️)
- legalizácia násilia (✅️)
- führerprincíp (✅️)
Tak, a teraz si na rade ty.
A či nám niekto bráni? Keby si videla krok dopredu a vnímala veci objektívne, tak by si si možno uvedomovala, ako sa uťahuje slučka - od neodôvodneného prijímania zákonov v skrátenom legislatívnom konaní, kde bola z diskusie vyradená ako laická, tak aj odborná verejnosť cez podpredsedu parlamentu až po dnešné rokovanie parlamentu. Od zverejňovania adries lekárov, po vyhrážky, že sa náš čas kráti. Od omieľania nedemokratických tvrdení, ako že protesty sú prejavom neuznania volieb, cez obmedzovanie práva na zhromaždenie až po to, čo sa deje dnes a ešte asi aj udeje s Ficovym "Majdanom". Od kriminalizácie mimovládok, po vyhrážky novinárom.
@xckaretxxx Konkretne trpim tupotou niektorých jedincov, trpím, pretože vela veci na slovensku je zlych a nevyzerá, že by sa to mohlo zmeniť, myslela som, ze v svojom zivote zazijem prognes, uvedomelú spolocnost. Toto vsak nepochopia jedinci, ktorym postačuje vodca, tanier polievky, že sa iní majú horšie ako oni, nejaké sociálne vyhodičky.
@kremlicka250 S tym súhlasím, mňa urážal smeráčik, tak pre mňa skončil. Ale len ten jeden človek, nebudem všetkých odsudzovať. Diskutovať viem s hocikým.
Ako tak citam diskusiu, niektorym niet pomoci. Nie kvoli tomu, ze nepojde na protest - to sa nedivim, mne by sa tiez nechcelo, lebo nadej uz nevidim. Ale kvoli tomu, ze fasisti a idioti, ktori sa po chrbtoch znamych dostali do parlamentu a ktori nevedia naratat do 5, kradnu demokraciu a vysmievaju sa vam do oci. To vam vobec nevadi? To vazne sa vam zije s tymto vedomim na Slovensku dobre. Vy platite politikov, vy mate pravo vediet vsetko, co si taky clovek kde len prdne a nie, ze niekto ide do Moskvy a neviete preco, o com bola rec, ak platite tuto cestu. Vy ste platili pobyt precedu vo Vietname - tiez mate na to, aby ste si dovololi takuto dovolenku alebo by ste na nu museli setrit x zivotov? Nevadi vam, ze sebe zvysili platy a vy ste dostali konsolidacny balicek? Ze Socialna poistovna ma dlh cez 2 miliardy Eur, ale veselo sa rozdavaju 13. dochodky? Este sa tesite na dochodok po tejto informacii? Ste v pohode s tym, ze v riadiacich funciach su ludia, ktori maju iq tykve, vyhadzuju odbornikov a dosadzuju si tam svojich ludi podobneho ducha? Paci sa vam, ze v zahranici maju po vyrokoch premiera Slovakov za totalnych idiotov a kolaborantov? Ze vam EU zastavi dotacie, z ktorych boli financovanych x projektov a bez ktorych by ste nemali napr. zrekonstruovane skoly, cesty a pod? Ste v pohode s komunikaciou premiera? Vazne sa vam zda, ze zlobu v ludoch rozosieva opozicia a nie vas milovany premier, ktory sa vyjadruje ako krcmovy korhel? Ze by strielal novinarov a fackoval studentov, fakt sa vam to zda v pohode?
Ja neviem, ale ked toto niekomu pride ok, tak je podla mna taky isty hlupak, zlodej a fasista 🤷♀️
Ja sa vyjadrím hlavne k včerajšku, znova sa potvrdilo akú slabú pamäť majú voliči fica. Včerajšie odhalenie sprisahania sa proti koalícii 🤦🏻♀️tu už bolo, keď Fico našiel dlažobné kocky 👀👀👀 po rokoch sa to opakuje. Je choré,že štát riadi mafia. Pretože nič iné nie sú. Plus Fico už má aj vyjadrenie sa od psychiatrov, už aj lekárska komora sa vyjadruje ohľadom Kotlára. Jediná čo mlčí je právnická komora,nakoľko Burda je ťažký ficovolic. Tam sa obuju do študenta

@iwwetka tak never, nenutim ta 😊