icon

Sledujete aktuálne dianie na Slovensku a vo svete?

janinah
21. jan 2025

Co si myslite o udalostiach poslednych dni? Na Slovensku aj vo svete? Chystate sa v piatok na protesty? Preco ano.prečo nie? Co vam najviac aktualne sťažuje zivot? Kto myslite.že za to môže? Mienite s tym ako " obycajny clovek " nieco robit?
PS kto si mysli.ze diskusia s politickym podtonom tu nepatri.nech sa zamysli,ci staci dat našim detom jedlo.oblecenie.školu a krùžky a ich svetla buducnost v demokracii a slobode pride aj sama....

pieces
Autor odpoveď zmazal
pieces
Autor odpoveď zmazal
rikarika
22. jan 2025

@tykat noooo Fico má bohovsky plán. 👍

terezka1947
22. jan 2025

@jana_eyre_2 bohužiaľ ľudia nevnímajú prítomnosť,nesledujú správy,kde ešte by pamätali históriu.
Tiež som si nikdy nemyslela,že ja ako rodič pôjdem ešte niekedy niečo riešiť ako moji rodičia. A približne v takom vekom mám deti,keď rodičia išli a hoci sa (možno) nebáli,nevzdali to.
Smutné je,že práve tí,čo vtedy ticho sedeli doma si teraz užívajú život a mnohi ti,čo sa za niečo postavili tu už nie sú.

jana_eyre_2
22. jan 2025

@terezka1947 veľmi smutné a zarážajúce...

"Trestom za odmietnutie účasti na politickom živote je, že skončíte pod vládou ľudí, ktorí sú horší ako vy.“

Neuveriteľné ako sa história donekonečna opakuje....

jana_eyre_2
22. jan 2025

,

eva8
23. jan 2025

@simca06022011 s tym Gasparom suhlasim - zadne vratka, lenze v tejto situacii si tiez mohol kusnut do jazyka, pretoze otvoril cestu dohadom. Fico, ano Danko nepodali konkretnu spravu o navsteve Ruska, teda konspiracie su vysledkom.

Ludia sa nevedia zmierit s tym, ze na cele statu je arogantny klamar. Ako mozme mat istoty? A ake istoty mozme mat?
Dalej - v televiznych novinach hovorili, ako rastie kupischopnost obyvatelstva, ako rastu platy vdaka zvyseniu minimalnej mzdy. Ale ja nevidim v obchode, zeby zlacneli vajicka, olej, mlieko - to nie su zakladne potraviny? A v predvolebna kampan nebola zalozena na znizeni cien potravin vseobecne a nezvysovani dani? Minimalne o 100€ sa mi zvysili zakladne vydavky na byvanie, bez potravin, drogerie.... Aj dochodcom sa zvysuju vydavky. Ano, praveze schvalujem, ze koalicia mysli na dochodcov. A vidim, ze Fico je uz vycerpany (ani rok po operaciach) nielen fyzicky. Ale zavedenim diktatury a cenzury si respekt nevybuduje. Preto sa ludia buria, preto ludia protestuju. Nechcu to, co bolo kedysi - drzat pusu a krok na zaklade strachu. Nechcu zazit to, ze nebudu moct nikomu verit.
S Ficom sa zhodnem v tom, ze nie je dobre nechat schatrat ukrajinsky plynovod. Ale ako mu mal Zelensky verit, ked najprv vravel o azerbajdzanskom plyne, potom len o ruskom a hned siel za Putinom, Pellegriny hovoril o plyne z Kazachstanu, Kalinak spomenul 4. verziu. Haloooo? Ano, politika na vsetky 4 strany, ale nie zbrklo

tetapetra
23. jan 2025

@eva8 hlavne je úbohé,že všetci berú plyn z ruska, ale tvária sa, že nie. Všetci. Veď do Nemecka ide tiež ruska, len cez Poľsko. Do Rakúska detto. Všade. Keď nejde po plynovode, tak ide skvapalnený,tiež z Ruska.

diewcatqoo
23. jan 2025

A pozor, bravcove hlavy z Brat za brata chystaju partizanske bunky! 🙂

annm81
23. jan 2025

@eva8 Nie je tam s čím súhlasiť. Zadné dvierka máme a vystúpiť môžeme aj teraz. Jediný rozdiel je ten, že ak by sa členstvo dostalo do ústavy, tak na vystúpenie by sme museli zasa meniť ústavný zákon. Vystúpenie by teda potrebovalo oveľa väčší mandát občanov a nebolo by tak závislé na tom, kto vládne. Takže Gašpar aj Fico veľmi dobre vedia, o čo im ide - aby občania nemali väčšiu moc.

jana_eyre_2
23. jan 2025

Toto je celkom dobrá správa... Ale pridaním príspevku ma zaujíma, či je táto téma na hl.stranke.. lebo pochybujem a ak nie je, tak je to dôkaz, akým smerom ide MK..

jana_eyre_2
23. jan 2025

No veru tam nie je ...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
23. jan 2025

@lonely66 že pridaním nového príspevku sa neukáže na hl.strane, ako iné témy.. všimla som si to už viac krát, že témy ktoré sa nepáčia mk síce nevymazu, ale neukážu ich a tak sa o nových príspevkoch dozvedia len tí, čo už pridali vlastny príspevok..

No a keďže pravidelne mazu zo steny príspevky o proteste, tak je to podľa mňa jasné...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
23. jan 2025

@lonely66 a už to tam je.. zaujímavé... 🤔

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
enmery
23. jan 2025

@jana_eyre_2 Tak to ne sila.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
23. jan 2025

@lonely66 veru ja tiež.. a aj keď som pridala, niekoľko krát som aktualizovala a nič.. az teraz sa to objavilo.. no sledujú to tu.. keby to aspoň bolo k niečomu dobre...

gribka1
23. jan 2025

To nemyslíte vážne, to už sloboda zaniká? Jdu blejt

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gribka1
23. jan 2025

@lonely66 Toľko tu nie som ... Máme niekde zaujímavú tému?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gribka1
23. jan 2025

@lonely66 Nádhera, kde to žijeme.

ace123
23. jan 2025

@janinah ak to niekomu pomoze, Kosicke protesty prebehli bez problemov

terezka1947
23. jan 2025

@ace123 presne tak,bolo to normálne zhromaždenie a kľudný pochod

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gribka1
23. jan 2025

@lonely66 Môžeš ľahšie spočítať koľko ľudí vôbec nesúhlasí s krokmi vlády.