Slobodné mamičky, ako ste si našli bývanie?
Baby ja len vyrevat sa tu potrebujem a možno sa opýtať ako ste si našli bývanie slobodne matky? Finančne dobre na tom čiže ste boli zabezpečené ale nikto mi nechce dať do prenájmu byt lebo mám dieťa🙈🙈 ja rozumiem že je to aj pre nich riziko že im môže niečo zničiť ale ja mám kludné dieťa doteraz nič neznicila nieje s ňou žiadny problém sme naozaj slušná dvojčlenná rodinka
Tak ja už nechápem kam ma ísť bývať slobodná žena s deckom? Keď každý hneď ma predsudky ?
Takto mi “padlo” už 5 bytov... a nemám čas čakať nejako dlho kým sa nájde niekto komu by to dieťa nevadilo
@extempore dá sa ten zákon obísť aj tak že dám nájomnú zmluvu napríklad na môjho otca čiže keby neplatím (čo sa nikdy ani nestane) tak ma môžu kludne vyraziť... a teda si tam radšej prenajímajte celu ZOO keď už decko je pre vás všetkých mor... totálna diskriminácia slobodných slušných zodpovedných matiek...
@jablkovastrudla presne ale radšej tam budú mat smrad chlpy a hnus zo psov a kadejakých zverov...
@lucilaines no ja som to tak aj chcela dať na môjho otca sám sa mi ponúkol že by mi tak pomohol, ale vykrúcačky a výhovorky prečo to nejde... no nech si nechajú tie byty 🤦🏽♀️
Už možno reagujem nervózne ale som už z toho prístupu naozaj vytočená lebo keď poviem že mám dieťa tak jednajú so mnou ako s nejakym odpadom ako keby som bola nakazená
off topic, ale keby pani zaborka radsej riesila toto, ako UPT .... zmenit tento zakon by bola vacsia podpora matiek s detmi. realne maju naozaj tazsiu situaciu zohnat si podnajom. nech zakon nastavia tak, ze ano, za urcitych okoélnosti nemoze bez dovodu prenajimatel vyrazit matku/rodinu s detmi. ale ak prestanu platit, tak kde sme? tiez podmienka nahradneho ubytovania .... a uplne idealne by bolo, keby sme maju doistatok najomnych mestskych bytov (nie len socialnych, ale aj s lepsim standardom) ... ale to by nasi pani mocipani museli mat rozum inde ....
Neporadim ti nic, len skusat stastie dalej. A napad so zaplatenim dopredu 3 mesiacov najmu sa mi paci, to by mohlo dat majitelovi aspon trochu istoty na zaciatok. potom ked tam budes byvat casom uvidi ze s tebou nebudu problemy a platis najom nacas. Drzim palce 👍
Asi až taka zodpovedná nie si... keďže si slobodná matka
Jasne, sak ja ta chapem. Viem si predstavit, ze je to frustrujuce. Ono problem je, ze ocividne pozeras pekne byty, novostavby, o ktore je vzdy vacsi zaujem. A staci ze okrem teba je len jeden dalsi menej “komplikovany” zaujemca a jasne, ze prenajimatel pozera hlavne na seba a vyberie si jeho. Aj ked nakoniec ten mu moze odist po dvoch mesiacoch alebo neplatit, ale tak to dopredu nikto nevie. Asi by som to skusala len tym, ze proste povedat hned na rovinu, ze to chapes ake su konplikacie a preto si ochotna pristupit na tu zmluvu. Nedat im sancu spekulovat. Chodit na obhliadky aj s dcerkou, nech vidia, ze je slusna a vychovana a psychologicky moment, ze uz dietatu sa tazsie povie nie. Drzim palce.
@extempore povedz mi jeden dôvod prečo by som nemala byt zodpovedná kvôli tomu že som slobodná ? Lebo akože toto som absolútne nepochopila ako si na toto prišla
Ja som nedostala ani dedinsky najomny byt pre socialne slabsich. Ale dostala to zena z uplne inej dediny. Pritom suseda starosta a vsetci vedia, zeby som nemala problem platit.
No ja som si v pohode nasla podnajom este pred rozvodom.majitelia mali malu dcerku ja dve deti a absolutne nebol problem.no to bolo iba na rychlo riesenie.o pol roka som vzala hypoteku a byvame vo vlastnom 3izbaku....na tvojom mieste by som fakt dala na bazos kade tade inzeraty ze ,hladas, spolahliva a s platenim problem nieje...drzim palce
@fodorka naozaj som si ani ja nemyslela že s tým bude taký problém som až prekvapená aké je to ťažké niečo nájsť
A hypotéku si si brala ako sama či si mala aj partnera ?
A ďakujem raz sa mi to hadam podarí
@veronikastrickova no ale socialne byty - tam musis splnat aj podmienky - napriklad prijem len do urcitej vysky.preto su tie byty socialne ... zvacsa stavame z dotacii a maju podmienky komu prenajijmat. aj najom tam byva nejako regulovany. rozdiel je potom mestsky/obecna najomyn byt.
Akoze, ja by som u takých ľudí, ani nechcela bývať, ani ich stretávať. Držím ti palce, určite niečo nájdeš. Starý byt má aj výhody, hrubé steny, menej ľudí za susedov, vysoké stropy, ticho a súkromie. Staré sú inak stavané, podľa mňa sú lepšie, ale to už je na tebe..
@slimstar no ale keby je aspoň prerobený
Pozerala som aj staré bytovky a prerobené
@ukulela 😂😂😂 vazne? Moj prijem bol iba RD a pridavky a tieto socialne byty dostavaju iba dobre zarabajuci ludia, minimálne na kysiciach urcite
@veronikastrickova v tom pripade tie byty nie su socialne ... a ak je problem s pridelovanim, da sa to napadnut - napr na MsZ. musia sa pridelovat podla nejakeho VZN, komisia zasada, pripadne poradovnik, alebo zrebovanie ... nemyslim si, ze je nieco smiesne na tom, co som pisala. ak mas pocit, ze sa tie byty prideluju po znamosti proti pravidlam, treba to napadnut.
@ukulela jasne ze sa prideluju po znamostiach, a ani poradovnik neplati.
Pozri ja prenajimam skoro novy byt jednoizbovy v Ke a neberiem ludi s detmi, neberiem ludi so zvieratmi a studentov. Naozaj je problem ten, ze v momente, ak je tam malolete dieta v podstate moje moznosti ako ta z toho bytu dost, ak by si rpestala platit, su mega obmedzene, ale mega...ja vlastne chranim seba, o ten byt je vzdy bitka a v moemnte, ekd si mozem vyberat ponuka dopyt a mozem si vybrat mlady rpacujuci parik, ci mladu kocku...radsej to. Ale potesim ta, moja mama sa rozvadzala s 3 detmi a vzdy byt nasla, cize hladaj to pride, len sa proste priprav na to, ze to bude na dlhsie.
@alby2014 vravím že zmluvu môžem dať len na seba alebo poprípade aj na otca čiže na zmluve by dieťa nebolo... v tom prípade ma môžu vykopnúť hocikedy
@veronikastrickova tak ale to sada riesit napadnut, ziadat kontrolu .... len do toho treba ist
Mozes sa hnevať kolko chces ale ak by si ako prenajimatel mala zo dve tri zabavne skusenosti s najomcom tak by si si rozmyslela nabuduce. A spekulovat ze nedas na najomnu zmluvu dieta to je tiež take zaujimave. Toto sa podla mna da lahko napadnut a asi by ta nemohli vyhodit no nie som ziaden odbornik na to. Neviem ako vyzeraju mestske byty ale ak je to ciste a nie vysoky najom tak celkom nerozumiem preco to nechces skusit ak chces samostatne byvanie. Niekde zacat treba.
Ale to je jedno, kto je na zmluve, pokial tam byva malolete dieta, je hrozne tazke najomnika delozovat. Dokonca skoro nemozne...mozes sa hnevat, ale tak to je proste. Preto sa byty este prenajmu rodine, ale v momente ked si samozivitelka, jeden prijem, je riziko pre mna ak prenajimatela vyssie...a ano, je to strasna blbost, ten zakon je na nic a ano mali by to riesit politici namiesto interupcii....
No Neviem prečo máš na takých ľudí "šťastie" .. nebude to tým čo vyžaruješ? Prečítala som si trošku z tejto diskusie ale mi príde že nech sa ti ženy snažia akokoľvek pomôcť napíšeš niečo v tom zmysle ako "nedá sa". Zaumienila si si novostavbu a bodka. Maj svoje ciele to je pekné. Ale príliš sa sústredíš na to že deti nikto nechce. Nie je to pravda ! Často počúvam aj to ako sa slobodné matky stretávajú s tým že na nich druhí ukazujú ako ja odpad alebo to čo ostalo. Ja osobne som sa s tým nikdy nestretla a to už som vyše dvoch rokov hrdá single mama. Podľa mňa je to hlavne o tvojom postoji a keď sa nedá tak sa ti to jednoducho plní presne podľa tvojho plánu - nakoniec že sa to naozaj nedá.
Tak sa tym dietatom nepochval
Alebo hladaj v krestanskych kuloaroch. Maju casto vacsie pochopenie (socialne citenie) a zaujem pomahat rodinam, detom
Ja som nemala nikdy problém. S dieťaťom pod 1 r., aj s dvojročným v oboch prípadoch stačilo ukázať pracovnú zmluvu. Ale tak nebolo to na SK
Ja ked som si hladala podnajom s malym synom tak nikto nemal problem s tym ze mam dieta a ani psik im nevadil.Ked som sa stahovala z podnajmu tak majitelovi bolo luto ze ideme prec.
Jaj vlastne ani s 2 deťmi nebol problém... Žiadne dieťa som na zmluve nikdy nemala, nechápem na čo. Raz ani neviem, ci som to vôbec spomenula, že mám dieta, zrejme hej, ale už fakt neviem. Vôbec mi to nepríde ako nejaká guľa na nohe. Veď veľa rodín s malým dieťaťom/detmi aj tak žijú z 1 príjmu... Ja len žiadneho extra dospeleho nemusím živiť 😉
Ale tak ako odpoveď raz som našla cez FB skupinu a dvakrát cez makléra

@simonaprava vidis a ja by som zas neprenajala byt ludom so psom. To zviera tam bude citit, nech sa on staraju akokolvek dobre.Teraz sa do mna psickarky nepustite ale je to tak. A to nie je o tom ze by pes ocikal gauc.