icon

Slovenská pošta. Aké s ňou máte skúsenosti?

cristi
11. okt 2011

Myslim,ze tato tema moze byt zaujimava a prospesna pre vsetkych,ktory vyuzivaju sluzby SP nielen tu na MK .Napiste svoje postrehy,nazory a skusenosti so sluzbami,ktore nam SP ponuka.

Strana
z5
lazor
Odpoveď bola odstránená
sableinthine
29. jún 2016

Ahojte. Mám taký menší problém s našou Slovenskou poštou. Ako sme sa presťahovali na dedinu, posielam balíky tu na pošte. Absolútne nechapem aky tam maju system, kedze furt, ked poslm balik prvou triedou dokonca ich posielem rano, tak pride az o dva dni, ako ked poslem obycajne!!! Stava sa mi to zakazdym. Naco si potom priplacam tu prvu triedu??? emoticon a ked posielam zase obycajne,tak pride niekdy az o tri dni. Nechapem preco im to tal so pekla, dlho trva??!!.mate s tym niektora skusenost???

ivett1
29. jún 2016

@sableinthine a nepýtala si sa u vás na pošte?... neviem, či to nebude tým, že vaša pošta na dedine v určitý čas (možno poobede) odosiela balíky a dopisy na "oblastný uzol pošty" (nejaká centrála) ... a odtiaľ ich potom zase odosielajú adresátovi ...a ak on býva mimo doručovaciu (oblastný uzol) poštu (či ako sa to volá...), tak sa ani nečudujem, že 1.tr. ide 2 dni...

ale na tvojom mieste by som sa spýtala na vašej pošte, lebo sl. pošta má na webe, že list - 1.tr by mali doručiť - nasledujúci pracovný deň po dni podania (D+1)

alenkainicia
29. jún 2016

@ivett1
mila Ivett, otazka bola :ako ste spokojna so službami slovenskej pošty ?
podľa tvojej reakcie a odborných termínov usudzujem že tiež pracuješ na pošte ..

ivett1
29. jún 2016

@alenkainicia
milá Alenka, ... po 1. neodpovedám tebe, ale odpovedám na konkrétnu otázku od @sableinthine - kopírujem ju sem:
"Nechapem preco im to tal so pekla, dlho trva??!!.mate s tym niektora skusenost???"
a keďže som mala s doručovaním zásielok tiež podobné skúsenosti ako @sableinthine a tiež som nechápala prečo sú tie lehoty také ..."posunuté" ...čosi som si u nás na pošte pozisťovala ...😉
a po 2. tvoj úsudok na základe mojej reakcie je nesprávny - nepracujem na pošte ... našťastie...alebo škoda pre mňa - veď manažéri tam zarábajú nadštandardne😉

daniel111222
3. júl 2018

Dobrý deň. Milé ochotné pracovníčky za prepáškou. Trnava TESCO Pošta 3

vierkal
9. júl 2019

Ja hľadám niekoho kto robí na pošte vedúcupre jednu info. nájdem?

chrvacka
27. júl 2023

NIKDY, NIKDY, NIKDY nevyužite slovenskú poštu (konkrétne EMS), ak Vám ponáhľa nejaká zásielka !!!!
Potrebovala som doručiť zásielku (pas) do Nemecka, pretože mamine niekto ukradol doklady a nemala sa ako preukázať na letisku na ceste naspäť. Pani poštárka mi povedala, že keď zvolím Expres Mail Servis (EMS), tak mám rátať doručenie odo dňa podania (pondelok) + 2 dni (čiže streda). Moja mamina mala let vo štvrtok večer. Dnes je štvrtok a zásielka po 3 dňoch ani nedoletela do Nemecka. Všetci zamestnanci pošty sa obhajujú, že "termín dodania nie je garantovaný". To mi ale nikto v čase podania zásielky nepovedal. Z časovej tiesne a ubezpečovania, že vo štvrtok bude určite zásielka u príjemcu, som zvolila slovenskú poštu a veľmi, veľmi to ľutujem !!!!!
Ak si chcete ušetriť nervy, určite sa vyhnite slovenskej pošte.
Podotýkam, zásielka 0,053 kg stála 34 eur.

depenipisapa
17. aug 2023

@chrvacka že som toto nečítala skôr 🤯🤯🤯🤯 to iste momentálne prežívam. Zo Slovenska mi rodičia poslali cez EMS slovenskej posty lístky na vlak nakoľko sa nedali zakúpiť online z Nemecka. Zaslali v utorok ráno o 7:56 o 14:30 to ešte len opustilo mesto. Další deň ráno 5:20 je písaný výstup z krajiny odosielateľa a odvtedy to tam stojí 36 hodín bez pohnutia !!!! Lístky mám zakúpené pre seba a tri malé deti 10,3,2 roky !!!!! Na zajtrajší deň. Pani na infolinke mi povedala deň odoslania sa neráta medzi dni doručenia. Každopádne to tak nenechám na drzovku mi povedala nech si podám sťažnosť a reklamáciu. Riešili ste to nejako ?

maranco
17. aug 2023

@depenipisapa nemôže ti ich niekto kúpiť online zo slovenska a poslať na mail? a tie papierové zrušíš, len potrebuješ k zrušeniu vedieť číslo lístka

depenipisapa
17. aug 2023

@maranco chceli sme to tak ale musíš to byt originál lístky. Už to niekto skúšal a neuznali to v Nemecku. A dá sa to kúpiť len v kvc kase online kúpa nejde ani u nás.

depenipisapa
18. aug 2023
chrvacka
18. aug 2023

@depenipisapa tak to ma velmi mrzi. Kedze ste to posielali v utorok rano. Rata sa den podania (utorok) + dva dni. Cize vo stvrtok ste mali mat listky. Presne ako my. Nas pas nakoniec prisiel v sobotu doobeda. Ja som hned podala reklamaciu. Ale co s tym. Ked to clovek potrebuje. Na infolinke sa obhajuju, ze negarantuju garantovanu lehotu dorucenia. Asi to moc nedava zmysel 😔. Ja som vynadala hadam uplne kazdemu. Ale nic si nepomozete. A rovno mi povedala postarka, ze reklamacne oddelenie odpoveda za 2 mesiace.
Neviem ako ste to vyriesili, snad sa dostanete domov. Drzim palce

depenipisapa
19. aug 2023

@chrvacka môj manžel tu pracuje takze mame kde ostať ale potrebovala som na svk kvôli deťom. Už 81 hodín to stojí (výstup z krajiny odosielateľa). Tiež som všetkým nadala najhoršie je že som "vrčála" aj doma po svojich ale vytočilo má to do špiku kosti. Keby to mešká a vidím, že sa to hýbe ale ono to nikde nepostupuje ďalej. Ja to určite budem riešiť neskutočne aby ponúkali služby ktoré nevedia splniť . Našla som si zmluvu čo má SP s ministerstvom financií SR kde je zodpovednosť voči odosielateľovi v medzinárodnom styku. Toto neni prvý prípad ako som tak hľadala. Určite sa do toho obujem tie dva mesiace mi za to stoja aj keď si to mozu predĺžiť o dalších 90 dni. Človek nečaká na "zaľúbený list" toto sú naozaj veci ktoré urgujete "pas, lístky , dokumenty " a preto je človek zaplatiť za ich poštovné nie len dve eurá ale rovno 34. Tu ide o princíp. Verte mi, že momentálne vo mne buble krv a normálne to rozmýšľam dám spísať právnikovi a zavesiť do novín. Koľko ľudí takto oklamú a spokojne budú ponúkať službu ďalej. Lekár je zodpovedný za svoju prácu, u kadernícky budete dovtedy kým nebudete spokojná, každý má zodpovednosť a toto ?

chrvacka
19. aug 2023

@depenipisapa
Presne viem, co prezivate. Ja som tyzden mala tlak 200. Presne z principu. Moja sestra zije v DE a obvolavala vsetkych kurierov. Az sa dopatrala, ze na nemeckej strane to dorucuje DHL. Aj vedeli najst nas balik a kurier jej povedal, ze sme si vybrali najhorsi a najpomalsi sposob dopravy. Ze keby to posleme iba 1.triedou, ze je to rychlejsie. A zacal jej vysvetlovat, ze to ide na nejaku kopu a pri neskutocnom stasti sa to dostane do nejakej prednostnej kopy. Ale ze to aj tak to pride max o jeden den skor ako obycajna. Ja len dufam, ze mi vratia peniaze, lebo tu postu podpalim. A na vasom mieste by som pozadovala aj preplatenie listkov.

chrvacka
8. sep 2023

@chrvacka dobry den. Len pre info. Prave mi dosla platba na ucet 13,60. Bez ziadneho mailu. Nic. Ja som zaplatila 34,- 😂😂😂😂 budem cakat ako vysvetlia tu sumu.

depenipisapa
9. sep 2023

@chrvacka to nemyslite vážne. No dajte vedieť som zvedavá tiež dám info ako sa to doriesilo

Strana
z5