Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok
Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem
@liljana tiez sme mali poruchu. Presnejsie auto zdochlo a ako sme to vyriesili ?? Zavolali sme odtahovku, ta nas odtiahla za hranice NL a potom sme zavolali taxik a auto sme nechali na parkovisku pri nemeckych hraniciach. O zvysok sa uz postaral majitel servisu, ktoremu moj priatel zavolal.
A nikto neplakal...
@tamitamitami LOL. Tak si asi vestec, ked vies dopredu, co sa stane. To vies dopredu aj ked sa ti pokazi tvoje auto? Zislo by sa mi nieco take.
Tie brzdy cestou tam fungovali. No ked si dovolis 3-4 tis eur na servis v nemecku a zabit 3 dni cakanim, tak nech sa paci.
@bessie12 my sme to riesili takto a svokor to opravil zadarmo. Ked vam peniaze nechybaju a neviete si poradit, tak sa dvihne telefon a vyberie kreditka.
@marca12 Ten autovlak na tej trase chodi? To mi napadlo ako prve, lebo je aj nocny vlak Ams-Vie, ale pozerala som a nic. Viem, ze chodi autovlak na trase Feldkirch - Vieden, ale Holandsko som nenasla: https://www.bahnreiseladen.de/ferien/autozug/wi...
@liljana Nie auto spôsobilé na jazdu neni šrot, auto ktorému nejdú brzdy na aute je hazard a na takom by som nešla. A aj keby nemám mať na iné veci tak si auto dám normálne opraviť aby som neriskovala svoj ani nikoho iného život.
Darmo sa tu rozčuľuješ si nezodpovedná, a nič iné na tom podstatné neni. Ja som na teba reagovala hlavne preto aby autorka ktorej radíš videla kto jej vlastne radí.
@bessie12 Pani tuto vyššie prekrúca čo som napísala, ani mi nemáme nové auto. Vy ste situáciu riešili úplne super. Tak ako by ju riešil každý zodpovedný človek.
@tamitamitami ty chapes pisanemu textu? Ked sme sli do de, auto fungovalo. Odkial mam vediet, ze sa brzdy pokazia na dialnici cestou spat?
"auto ktorému nejdú brzdy na aute je hazard a na takom by som nešla"
pocula si niekedy nieco o tom, ze brzdit sa da motorom a dost dobre?
nehovoriac o tom, kolko aut beha po ceste v horsom stave a majitel bude o tom vie, alebo ani nevie.
@maca12 ani tu nespominaju Autozug, kde su ine spojenia prevazne na trase, co som spominala: https://www.nightjet.com/de/angebote/automotorrad
Ja by som skusila aspon prejst cast cesty, robila vela oddychov zastaviek a isla pomaly. Ak mas muza pri sebe s navigaciou, nemusela by to byt katastrofa
@tamitamitami nervy som mala teda riadne. V noci chladno, cakanie na odtahovku nekonecne + unava. Dufam, ze uz nic take sa opakovat nebude 🙏
@liljana Prečítaj si ešte raz čo píšem.....to na akom aute si šla tam je vporiadku (nikto predsa nevie kedy sa auto pokazí).
To že si na ňom šla po tom čo sisi bola vedomá že mu nejdú brzdy je vec druhá. A ešte si to tu uviedla ako kladný príklad. Bolo to nezodpovedné, hazard......tak ako je hazard to čo radíš autorke.
Nebudem na teba už viac reagovať lebo je to zbytočné ty si aj tak o tom myslíš svoje a ostatný si názor spravia samy.
@tamitamitami Dosli sme domov v poriadku a nikomu sa nic nestalo. Predpokladam, ze v ten den sa urcite stali stovky nehod, kde soferovala neskusena vodicka na novom a bezchybnom aute.
Uprednostnim na ceste oproti sebe skuseneho sofera na aute kludne s mensou ci vacsou poruchou, ktory svoje auto pozna a vie soferovat. Ako neskuseneho idiota na novom aute, ktory mi neda prednost.
@liljana Tu nejde o nové alebo staré auto (nech má aj 25 ak je OK a ide na ňom všetko čo má). Ale o to že ty považuješ za vporiadku ísť na aute kde nájdu BRZDY ešte aj po diaľnici. A ako bonus to dáš ako kladný príklad čo všetko sa dá na ceste zvládnuť - nechápem naozaj. Všetci (väčšina) ostatný poradili autorke riešiť to inak iba ty ktorá má takúto hranicu zodpovednosti jej poradila aby vpohode šla.
Áno došli ste domov našťastie vpohode, ale stačilo by že by sa pred vás na tej diaľnici nikto tesnejšie zaradil, nastala pred vami havária, alebo ti len niekto vbehol do cesty na úseku mimo diaľnice a bol by problém na svete lebo ty by si nemala ako reagovať keďže ti nešli brzdy.
@tamitamitami Mozno vam to nevysvetlovali v autoskole, ale brzdit sa da aj motorom. A to velmi dobre. Takze vsetko toto co pises, bolo zapocitane v style jazdy.
@liljana áno dá ale nie keď musíš brzdiť núdzovo.....neviem si teda predstaviť ako by si brzdila tým motorom keby ti niekto vbehne do cesty....nijak
@liljana vidis a napriek tomu, ze tvrdis, ze sa stali stovky nehod, ktore mohla sposobit neskusena vodicka, tak odporucas cloveku, ktory 11 rokov nesedel za volantom ist 1000+ km 😏 neviem, mozno sa mi to len zda, ale trosku si protirecis
@liljana akú máš brzdnu dráhu pri brzdení motorom? Pri takej 80tke?ked sa pred teba strčí auto, alebo v 50tke,ked ti skočí v obci človek, zver? Snáď blbý pokus o vtip s tým brzdením motorom....
@heidy222 presne ako pises. To iste som chcela poradit aj ja.

@liljana Nie ja by som bola normálny zodpovedný vodič ktorý svojim konaním neohrozí seba ani nikoho iného. Áno presne tak zavolala by som si odťahovú službu a dala sa zaviesť do najbližšieho servisu kde by mi to opravili....tak ako každý zodpovedný šofér.
A ani keby som na opačnom konci sveta tak by som na aute kde nefungujú brzdy nešla....a keď si už aj teda šla a našťastie sa nič nestalo tak to neni vec ktorú treba dávať niekomu ako príklad (ako super som to zvládla).