icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

aurora33
25. apr 2023

@brendaa tak sory ale je to absolútne nelogicke a nerozumne robiť to čo urobili. Žena nejazdila vôbec. A zrazu ide takú trasu v úplne cudzom prostredí. Aj keď chcem tak sa mi to ani nedá predstaviť.

autor
25. apr 2023

Dobrý den, len som sa chcela ozvať (napriek niektorým komentárom) pre tie ktoré sa v dobrom zaujímali. Sme na úrovni Mníchova a stojíme na obed. Vyrazili sme o 5:15 a Nemali sme žiadne problémy doprava je veľmi kludna netvrdím že cesta neni náročná ale zatiaľ zvládnuteľná. Najväčší problem bol sa vymotať z mesta na diaľnicu.

brendaa
25. apr 2023

@aurora33 15 strán sa o tomto píše

yanni
25. apr 2023

kde ste pri mnichove?

karolinakr
25. apr 2023

🤞🍀

zuzka1.
Autor odpoveď zmazal
zuzka1.
25. apr 2023

hlavne s pokojom, s kludom štastne do ciela, pozor si davajte, oddychuj

liljana
25. apr 2023

@lalala94 Ved to. Po ceste nas minaju stovky aut, absolutne nikto nema na skle napisane, kolko jazdi a ake ma skusenosti. Tam nikto nic neriesi. Ale tu uz idu oznacovat niekoho ako vraha, ze sa prisla poradit a pojde opatrne a pomaly pod dohladom manzela domov. Zakon to nazakazuje, ma vodicske opravnenie. Zakon iba hovori, ze vodic ma prisposobit jazdu svojim schopnostiam a moznostiam. Tak holt vsetky hysterky budu musiet preglgnut nasucho.

liljana
25. apr 2023

Vidis, pohoda, prid po ceste podakovat vsetkym hysterkam, co ta oznacili za vrahynu, nech si daju predpisat AD. Tato cesta ta nakoniec nakopne, ze budes soferovat pravidelne.

dannkaaa1
25. apr 2023

Držím palce, už máš riaden kus cesty za sebou.... verím že to dopadne dobre a hlavne v kľude a opatrne 🙂.

mira0611
25. apr 2023

Gratulujem autorka, som rada, ze si sa odhodlala. Manzel veril vteba! Si sikovna. Ked dorazite, budes unavena, ale hrda na seba a yz budes aktivnou soferkou. Som rada, ze si nasla odvahu!

aurora33
25. apr 2023

Ja sa nepovažujem za hysterku, ale nedala by som to, už len z úcty k svojim deťom. Stále si myslím že je to zlý nápad. A to pravidelne šoférujem. Manžel by nám v tomto prípade bez debaty kúpil letenky.

stanno
25. apr 2023

super!! teraz tu všetci budeme čakať na správu už z domu. Klobúk dolu.

bororka
25. apr 2023

@liljana Tebe nerozumiem. Naozaj, nie.
Každý normálny človek, ktorý jazdí dlhšie trasy a má čo-to odjazdené, vie čo to obnáša. Ty sa tváriš, akoby Pani nejazdila 2 roky a podpora od spolujazdca jej stačila na takú dlhú cestu so 100% zaručeným šťastným koncom.
Samozrejme, že nik nevie kto sedí vo vedľajšom aute, ale popravde dúfam, že niekto kto má jazdné skúsenosti aspoň také, že na tej diaľnici neprežíva svoju 1.cestu.
Teší ma neskutočne, že väčšina z nás je na úplne inej mentálnej úrovni a uvedomuje si dôsledky, ktoré by mohlo zapríčiniť podobné správanie.
Začínam mať pocit, že ani nie si žena, tobôž matka.

misinka0611
25. apr 2023

@liljana Už by si aj mohla skončiť nie? Niečo strašné čo tu predvádzaš 😒

sisa_s
25. apr 2023

@liljana uz ti kolko sprav vymazali a stale sa musis ozyvat a nazyvat tu ostatne hysterky...

liljana
25. apr 2023

@bororka Ja zase zacinam mat pocit, ze nie si zena, ale sliepka. Ale to iba vyjadrujem taky isty dojem ako ty, tak sa urcite neurazis.
@misinka0611 Ty to tu vlastnis? ak nie, tak dovidenia.
@sisa_s Vela sprav boli vymazanych mnou samou. A potom admin siel rad za radom vsetko, kde sa ludia urazali a vracali urazky. Nielen moje boli vymazane.
Nazyvam hysterky tie, ktore niekoho nazyvaju vrahynou, ze si s vodicakom dovoli ist na dialnicu, iba preto ze dlho nejazdila. Trafena hus zagagala?

anna_2
25. apr 2023

pri Mnichove? to znamena za polovicou? ved to uz mate kusok, 5 hodin. To sa neoplati ani prespavat po ceste. na 2-3 prestavky a si doma.

ibrunova
25. apr 2023

@brendaa spomenul, niekde to tu bolo 😂

sisa_s
25. apr 2023

@anna_2 do husi si mozes nadavat doma, nie tu..keby sa stala havaria, ty mas v aute male deti a dozvies sa, ze ta druha vodicka sedi prvykrat po 11r v aute na dlhu trasu, nehovor, ze by si mala pochopenie...ale s tebou skoda reci..v kazdej diskusii musis byt specialna..ak je diskusia a 99% ludi bude na strane autorky, ty budes presne ta jedna, ktora bude autorku spochybnovat..uz si tu znama hviezda 👏

ibrunova
25. apr 2023

To ste dáko rýchlo došli až ku Mníchovu.

liljana
25. apr 2023

@sisa_s Neviem, budes spokojnejsia, ked sa sejme v aute s detmi skuseny, ale agresivny sofer(ka)? Ty si nikdy nezacinala jazdit? Lebo podla toho co pises, tak si asi narodila sa s 20rocnymi soferskymi skusenostami. Odsoferovat v klude pomaly pod dozorom dialnicu pod dozorom skuseneho vodica je pre zaciatocnika dobry zaciatok. Horsie je sama a v meste, kde na nu z kazdej strany nieco vyleti.
Po tejto diskusii chapem, preco sa muzi vysmievaju z zenskych vodiciek a kazdy ich vidiac same soferujuc v aute zdaleka obchadza. Neskusenost a neocakavane prehnane reakcie. Aj ked sa bavime so skusenymi kamoskami, najviac chaosu na ceste robia vacsinou zeny za volantom. Chlapi su naopak zase prilis sebavedomi a prilis riskuju.

misinka0611
25. apr 2023

@liljana Naozaj? Zmaže ta ( aj ) admin a teba to vôbec neupozorní aspoň na to, ze sa budeš miernit vo svojich vyjadrovaniach? Ak si si nevšimla, ja ta preč neposielam, ze máš skončiť a odísť. Ja ti píšem, ze by si mala skončiť už v urážaní.

liljana
25. apr 2023

@misinka0611 Tak mu napis, on posudi, ci je to na zmazanie, alebo ci sa tu ty pasujes nepravom za admina. Pozri si svoj prispevok, keby ti to niekto napisal tebe, ci povedal, aka bude tvoja reakcia.

yanni
25. apr 2023

@ibrunova aj mne sa zda ze nejak rychlo. Sice nevieme odkial presne isli a akou trasou, ale ani väcsinu cesty (doposiel) isla v DE a to za 7 hodin z Holandska po Mnichov pri nasich nemeckych dialniciach a ako zaciatocnik, kotry neleti 200kou jednoducho enda. A hlavne, ak este urobi 1-2 ca. 30 min pauzy a nejake 1-2 cikpauzy,.

guiseppinka
25. apr 2023

@aurora33 ty by si to nedala. A podla seba sudis ju...

Autorka, za cca 6 hodin jazdy ste v trnave. V rakusku su pokojne dialnice, pojdete aj okolo nas, keby som poobede doma, tak by ste sa mohli zastavit aj u nas na prestavke...

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
25. apr 2023

@yanni no ja myslim, ze ide jej muz s vylozenou nohou, ale to je moj nazor. Ten timing nesedi.

yanni
25. apr 2023

@pink_lady jasne, z Mnichova pojde do Trnavy cez Prahu. A co si, z jahody spadla. Byvam Mnichov sever a davam BB za 7 hodin a to este s prestavkami. A idem predpisovo. Z Holandska sa dostanes k Mnichovu zo severu, to mozes ist na Passau-Linz-Wien-BA-Trnava. To je ca. 500 km a ano, da sa to aj za 5 hod, bez prestavky.

yanni
25. apr 2023

@anjelicek26 presne ani mne. Ak ma muz nohu v dlahe/sadre a soferuje, a sa stane nehoda, straci tuknutie, tak maju po chlebe. To ho bude stat viac ako tie letenky ci autovlak. POistka im nic nezaplati.