icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

misinka0611
25. apr 2023

@karolinakr Tak snáď sa tu ženy nedourazali zbytočne 😂😂😂😂

yanni
25. apr 2023

@karolinakr 🤣🤣🤣🤣🤣

jana_eyre_2
25. apr 2023

@apolka77 vôbec nemám v pláne nejako oživovať hádky zo 16stranovej diskusie, len chcem podotknúť k tvojej poznámke, že už nevie čítať ani značky.. dúfam že ľudia dokážu poznať značky aj bez toho aby mali odjazdene 100vky km.. ja som poznala značky a dopravné pravidlá aj bez toho aby som mala vodičák, k tomu mi stačilo byť spolujazdec.. väčšinu poznajú aj moje deti, tak nepochybujem že žena čo sice nesedela 11r za volantom ale vedľa značky dobre pozná..

guiseppinka
25. apr 2023

@yanni viem, zijem tu a cestu od linzu po nas som jazdila denne 2x. Tam som nemala ziadny radar, zvysok muz pozna poslepiacky... Vtedy bola vynimocna situacia, mali sme v ba jedno stretnutie dolezite a z eoboty som odchadzala 2 hodiny neskor ako bolo planovane... Takze preto sme sli takto... A tu 140tku uz davno zrusili to bola trasa st. Valentin melk...

f333
25. apr 2023

Damy, na mk chodi vela nevyrovnanych a zial aj s dusevnymi poruchami uzivateliek/ov/. uz z obsahu aj sposobu pisania je mozne vidiet, ci je to osobnost vyrovnana,ci nie...tato sa vam zda v poriadku?.Takze autorov podobnych tem ako je tato musite brat z rezervou

anonymous87
25. apr 2023

No ja nadobudam pocit, ze tato tema je cela vymyslena 🤷‍♀️ Mozno nejaky socialne experiment 😃🫣

ivik4
25. apr 2023

Hej hej, pani nesedela za volantom 11 rokov a na prvy šup brázdi cez štáty jak nič 😃

aurora33
25. apr 2023

@ivik4 ved ale včera si predsa vyskúšali na ceste rôzne situácie 😂😂😂😂 čo tam po tom že 11 rokov nedržala volant v ruke

misinka0611
25. apr 2023

@ivik4 Veď jedna tu zhodnotila, že to je ako na bicykli, to nezabudneš 😂 A ešte aj rýchlejšie ako človek čo ma už čo to odjazdené.

miskaska
25. apr 2023

@aurora33
@ivik4

Ale zas, nie je to ani kvantová fyzika.

ruzovakrava
25. apr 2023

Autorka ešteže počas prestávok píšeš do diskusie a približuješ nám situáciu 💪 asi za tie tvoje šoférske skills môže tých pár kondičných jázd s mužom.
Dúfam že práve sedíš na gauči a ješ čipsy. Ty Ezop.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ruzovakrava
25. apr 2023

@miriam11 možné to je, s dlahou sa síce šoféruje naprd ale nie je to nemožné. Horšie bude ak sa niečo pritrafí a/alebo ich stopnú policajti.

apolka77
25. apr 2023

No hej teraz napíš tu o červenej Karkulke.
Dostala vodičák pred 11 rokmi a teraz macherka ešte stíha informovat kde sa akože nachádza.
Po 4 hodinách by bola na smrť unavená nie cumiet do MK....traposina ako traky...ale fajn len už by to mohli zmazať ,,som rada že sa zabávas a nikoho neohrozujes.

betulinka1
25. apr 2023

@apolka77 preco nie? Tie nove auta s asistentmi uz idu skoro same. Aj brzdí aj pridáva aj drzi medzi pruhmi aj upozornuje na slepy bod. Ak ma automat, tak realne jej staci drzat volant. Neviem, ci si ty alebo niektore co tu tolko riesia autorku, take auto šoférovali ale mozno sa niekedy treba tesit s ludmi, ktori prekonávajú samých seba. Akoze nechapem tie hejty. A Ano, ked je na pauze, tak preco by nenapisala ako jej to ide. A ak je to fejk tema, tak tiez mozno treba potesit autorku ako jej to pekne ide a aku pozornost strhla. Niekedy staci tak malo urobit radost druhym 😉.

stanno
25. apr 2023

@apolka77 nemusí to tak byť.. každý podlieha únave inak. Mňa unaví diaľnica po 3-4 hodinách, mám suseda, čo nemá problém potiahnúť aj 12 hodín vkuse. Ak je téma reálna, adrenalín ťa vie slušne udržať "nažive". Svojho času som dal cestu cez Rumunsko v noci na jeden šup, s polhodinovým pokusom o spánok.

apolka77
25. apr 2023

@betulinka1
@stanno ja vychádzam z faktu ze ona neodsoferovala doteraz ani 5 km ...nie je ani zaciatocnik tak neverím ničomu čo tu píše...hej, teraz má guráž ísť z Holandska ale guráž Trnava -Ba za 11 rokov nemala...prosím Vás.

stanno
25. apr 2023

@apolka77 ísť po dialnici na slušnom aute s automatom, ak nevznikajú nejaké extrémne situácie zvládne aj 10-ročné dieťa. A navyše nejde sama, ale má vedľa seba manžela, ktorý predpokladám je maximálne nápomocný. Nie je to ideálna situácia, ale pre nich je to krízová situácia. Ak manžel, na základe poznania jej schopností a povahy, usúdil, že to zvládne, tak je šanca, že to zvládne. Nebavíme sa tu o riadení dopravného Boingu (mimochodom aj s tým podľa inštrukcií dokázali v minulosti pristáť laici)

liljana
25. apr 2023

@stanno Take ani nehovor, lebo si tym prave prirovnal niektorych ludi k 10rocnym, lebo taketo nieco nezvladnu. 😉 Na to maju manzelov, co im kupia letenky.

guiseppinka
25. apr 2023

@stanno ked si obcas precitas tie temy tu, ze mam roky vodicak a neviem jazdit, bojim sa, po meste zvladam 2 trasy, ine neviem a dialnica je smrrrrrrrt, tak pochopis tie komenty... Lebo jedna to neda, tak to neda ani nikto iny... @liljana napisala ako vyriesili krizovu situaciu, tak dostala vynadanie, ze je neviem aka, lebo ohrozovala zivoty inych...

apolka77
25. apr 2023

@stanno lenže ona nejde len po rovnej diaľnici , ale hádať sa tu nebudem.
@guiseppinka neviem či si si nevšimla skúsene vodičky jej túto trasu neodporúčali.
A neohrozuje ????🤦

jankalukasova
25. apr 2023

No neviem... Cez Mníchov sme z NL teda nešli... Zbytočná zachádzka. Netvrdím, že tam nemôže byť nejaké obmedzenie v doprave ale nevidím dôvod ísť cez Mníchov. Cesta viedla cez Dusseldorf, Kolín, Frankfurt, Norimberg, Regensburg, Linz, Viedeň a sme doma...

guiseppinka
25. apr 2023

@jankalukasova ved touto cestou idu... Mnichov spominala, ale potom napisala, ze boli pri norimbergu...

aurora33
25. apr 2023

@guiseppinka samozrejme he ohrozovala a stále ohrozuje životy iných. Ved je absolútne neskúsená vodička. A len za to že jej muž je lakomý aby kúpil im alebo niekomu kto by po nich prišiel letenky tak teraz ohrozujú iných. To je fakt.

aurora33
25. apr 2023

@stanno kebyže je jej muž nápomocný tak to riešia úplne ináč.

jankalukasova
25. apr 2023

@guiseppinka aha ok...beriem späť.

jaroe
25. apr 2023

@jankalukasova spomínala, že sú na úrovni Mníchova, či nie o podobné, nie že sú v Mníchove...

autor
25. apr 2023

Dobrý večer, aj keď sa tu už zrejme pochopenia nedočkám ale dorazili sme s rodinou šťastne domov. Cesta bola náročná na vydrž ako pre mna tak aj pre manžela. Chcela by som dodať že napriek pochybam ktoré som mala som rada že sme nakoniec vyrazili. niekedy treba prekonať aj samého seba. Neviem prečo sem este píšem pri tom množstve negatívnych komentároch a pochybnostiach o pravdivosti príspevku ale každý jeden komentár o tom že to zvládneme mi dodal trochu istoty. Pekný večer

caroline_
25. apr 2023

To je super, teším sa s tebou. A po tomto zážitku sa uz odvazis častejšie soferovat?

guiseppinka
25. apr 2023

Gratulujem❤️Mohla by si, prosim ta, pre tie tvoje odporkyne, napisat trochu blizsie o ceste? Ake si mala napr. krizy, ako ti muz pomahal, ako to zvladali deti, kolko si mala prestavok? A hlavne, ci si absolutne cely cas nesoferovala od vodicaku alebo sem tam ano...