Smrad z parfému v dámskej šatni v zamestnaní
Ahojtr baby,
Prosím vás všetky o pomoc a radu!
V práci sa musíme prezliekať v šatni na to určenej.
To len pre prípadné rady aby sme si to každá riešila infividuálne…
Pred niekoľkými mesiacmi začala jedna naša kolegyňa používať otrasný sprej/parfém/repelent alebo neviem čo to je.
Mnohé nás z toho rozbolí hneď hlava, je nám viacerým z toho jej smradu na vracanie.
Je to ťažká presladená “aróma”, a nie je nik, kto by sa jej to odvážil povedať, aby s ňou nešli do konfliktu.
Raz ktosi napísal na jej skrinku odkaz, aby sa nesťažovala, že jej je v zimných mesiacoch pri prezliekaní chladno, že to okno sa otvára kvôli jej smradu z ťažkej vône, keďže sa ona ešte ohrádzala na to okno.
Odvtedy však ona ešte pritvrdila a strieka si to tam naschvál na litre ráno aj poobedia. Aj do priestoru len tak, aby sa mstila(za čo??, -už tak trpíme dosť)
Nikto iný sa v šatni nekúpe v parfémoch. Proste si to každá riešime doma…
Na priamo jej to nepovedal nik, vedúca to odmietla riešiť, zavrhla to ako banalitu…
Smrdí to ako keby šla po práci do druhej šichty postaviť sa na diaľnicu.
Viete prosím poradiť ako si poradiť s takou škodoradostnou osobou bez toho, aby to nejako popudilo vedenie?
Ďakujem
To fakt nikto u vás v práci nevie rozprávať?
Ako sa rieši keď ti niečo vadí??? No povieš to!!! Dotyčnej!! Nie celému svetu okrem nej! A už vôbec nie anonymným provokacnym lístkom na skrinke!
Nie si trochu rozmaznaná? Prezleč sa za 5 min a choď na pracovisko. Kým sa prezlečieš sa hádam nezadusíš 😀 Okrem toho, žiadna lacná vôňa nie je taká trvácna, aby tam voňala celú smenu.
Dospeli ludia, vsetci o nej viete a ona vie ocividne o vas ale nikto nic nepovie... Nedivim s nadriadenej, ze to nechce riesit 🤦♀️
Mozno keby ste ju naozaj do oci poziadali, aby ho do prace nenosila aby sa nim nasprejovala cestou z prace mozno by vam ustupila
no ako by som to riesila: "Pocuj Jula, ta tvoja vona vonia tak, ze tu migrenuje cely kolektiv, co keby si si to striekala na seba doma??" ak nepomoze, pritvrdte ze proste tam sa neda existovat pri nej, ale musite jej to rovno povedat... prinajhorsom kupte nejaky smrad hovienkovy vo "vtipnom obchode" a nastriekajte jej skrinku :D nech vonia... ako budete chvilu trpiet vsetci, ale mozno pochopi :D
Vas je hadam viac, ktorym to vadi, tak coho sa bojite?
Zacinam mat pocit, ze som mega tolerantny clovek.Aby niekomu vadilo, ze lyzickou bucha o sklo pri jedeni jogurtu?Ved normalne jej ten parfem vytrhni a hod o zem🙂)Vasa veduca musi mat hlavu ako balon toto pocuvat ako deti v skolke.
@viestta hlavne by som chcela vidiet tu kreativitu dotycnej, ked dve hodinydokaze buchat lyzickou o jeden kelimok kazdy den, ta tam musela zlozit symfoniu minimalne 😂
Mila autorka, nie je nic lahsie ako povedat jednu vetu, prosim ta Zuza, strasne ma z tej tvojej vonavky boli hlava, mozes trocha ubrat? Diky. Ked nie a bude sa naschval striekat dvakrat tolko, tak ocividne mate v kolektive vacsie problemy ako jednu vonavku.
Robila som inak istu dobu personalistku v strojarskej vyrobe, kolektiv muzov aj zien a ako v materskej skolke som si pripadala skoro kazdy den. Knihu by som mohla napisat pod nazvom Neverim, ze toto riesia dospeli ludia na pracovisku. Zo zaciatku mi to bolo vtipne, teraz uz nie je. Spomenutej veducej by som rada poslala sucitnu cokoladu, ked mi na nu posunies kontakt.
Zase tá komunikácia. Veď slušne prídem a poprosím ju, či by sa nemohla sprejovať inde, že je vám je z toho naozaj nevoľno. To nie je žiadna ,,výzva do boja”, iba normálna prosba, ktorú pochopí aj priemerne inteligentný človek. 🙂 určite by to malo ďaleko lepší účinok, ako nejaký papier s urážkami vycapený na skrinke.