Smrad z parfému v dámskej šatni v zamestnaní
Ahojtr baby,
Prosím vás všetky o pomoc a radu!
V práci sa musíme prezliekať v šatni na to určenej.
To len pre prípadné rady aby sme si to každá riešila infividuálne…
Pred niekoľkými mesiacmi začala jedna naša kolegyňa používať otrasný sprej/parfém/repelent alebo neviem čo to je.
Mnohé nás z toho rozbolí hneď hlava, je nám viacerým z toho jej smradu na vracanie.
Je to ťažká presladená “aróma”, a nie je nik, kto by sa jej to odvážil povedať, aby s ňou nešli do konfliktu.
Raz ktosi napísal na jej skrinku odkaz, aby sa nesťažovala, že jej je v zimných mesiacoch pri prezliekaní chladno, že to okno sa otvára kvôli jej smradu z ťažkej vône, keďže sa ona ešte ohrádzala na to okno.
Odvtedy však ona ešte pritvrdila a strieka si to tam naschvál na litre ráno aj poobedia. Aj do priestoru len tak, aby sa mstila(za čo??, -už tak trpíme dosť)
Nikto iný sa v šatni nekúpe v parfémoch. Proste si to každá riešime doma…
Na priamo jej to nepovedal nik, vedúca to odmietla riešiť, zavrhla to ako banalitu…
Smrdí to ako keby šla po práci do druhej šichty postaviť sa na diaľnicu.
Viete prosím poradiť ako si poradiť s takou škodoradostnou osobou bez toho, aby to nejako popudilo vedenie?
Ďakujem
no ak ste tak zohrany kolektiv (netusim, kolko tam mate v priemere rokov), tak by nemal byt problem sa dohodnut a povedat jej to jeden den v satni hromadne vsetci spolu naraz.
ale s citom. nie sa do nej pustit ako na trhu a zvozit ju pod ciernu zem, ci sa vysmievat.
uz len to, ze sa na teba zrazu vsetci pozeraju a vyjadria sa k tomu vsetci naraz, je blby pocit (predstav si seba v takej situacii). ale niekedy sa inak neda. preto opatrne.
a jednak to moze byt strasne ponizujuci pocit, ak by niektore k tomu navrch boli sarkasticke, ci vysmesne (a nedalo by sa divit, keby potom zareagovala odvetou).
a jednak, ak budu sarkasticke, moze to nasledne uplne rozlozit vztahy na pracovisku.
takze radsej nieco ako: Jula, pocuj, to kde si zobrala tu vonavku? vsak sa k tebe vobec nehodi. kto ti to poradil, ze tuto? ty mas predsa lepsi vkus. ved predtym si pouzivala take normalne, pekne.
proste zakomponujte do tej reci aj fakt, ze nepredpokladate, ze si nieco take sama vybrala. a ze si myslite, ze ma na viac, ako toto.
nie, ze je blba. ze smrdi ako prostitutka. ze je to trapne takto smrdiet na sto honov. to vsetko vynechat.
dalsia vec moze byt, ze moze mat nieco s cuchom.
ona tu vonu vobec nemusi vnimat ako silnu, ani ako divnu, lebo citi z nej len niektore zlozky. neciti to, co citite vy, a preto nerozumie, co vam vadi.
a este mi napadlo, ze ak je niekde okolo menopauzy, nemoze mat pocit, ze sa viac poti, preto smrdi a chce to takto zamaskovat silnou vonou?
A ja niekde hovorím že si ho písala ty???
Chápeš že najzakladnejsi problém je ten, že nikto jej nič priamo nepovie, len si jedného dňa nájde pani trápny lístok na skrinke sformulovany ako by ho písala zavistliva pubertiacka.....
Chápeš, že ste jej nikto nič nepovedali???? Ako potom môžte chcieť nápravu?? Nemáte právo ju za chrbtom rozoberať keď cusite a nič jej nepoviete!!
Prečo sa jej bojíte? Čo je čert? Alebo ste len jednoducho zákerné ohovaracky?
normalne jej povedz, ze nehnevaj sa ale boli ma hlava,obtazuje nás to, nám ta vona nevonia. Clovek to inak zoberie ked mu to niekto povie zoci voci, ako ked vypisuje kadejake listocky na skrinky atd.
Skús sa s ňou osamote o tom porozprávať.....ja Ťa chápem, mne tiež takéto "smrady" vadia...našťastie som v kancelárii sama 🙂 Alebo jej kúpte na narodky len tak z recesie nejakú peknú jemnú, sviežu voňavku .-)
@jankapepe 🙂nikto nepovedal, že sa jej bojíme.
Tá tvoja posledná veta… to bude uuurčite ono!
Konečne sme vďaka tvojim inteligentným posúdeniam prišli na koreň veci👍🏼
Fakt si pomohla
@viestta nehnevám sa. Diktovať jej nechceme nič, len prísť do miniatúrnej šatne kde je viditeľná clona jej ťažkého smradlavého spreju, len JEJ spreju, tiež neviem či je teda problém nás ostatných, ktoré z tolerancie voči ostatným toto nerobíme a máme “guličky” alebo pevné deodoranty.
nema ona ten pudrovy dezodorant? lebo podla tej clony ma presne toto napadlo.. ja sa z toho idem zadrhnut :D
No super, vidíš že sa dá pochopiť. Tak už stačí len otvoriť ústa a niečo jej povedať.
@janka_23 neviem, mala som aj smradlavych kolegov vars akych aj ohovaracke sliepky. Len ja som ten typ, ze hned to poviem na rovinu a pokial nepomoze neriesim. Smradlaveho kolegu som vzdy osprejovala sprejom na zachod aby pochopil, ze sa to ozaj neda. A zabralo vez slov som mu to kazdy den urobila, kedze to nepochopil po dohovore tak som to riesila tak

Ok. Riešiť súkromne. S prejavením účty ku nej, ku práci, ktorú vykonáva. Následne načrtnúť, či môžeš byť ku nej úprimná a ubezpečiť ju, že neútočíš. ....Môže to vziať dobre, môže ju to ,, pichnúť pri srdci". Akokoľvek, ukončí to tým, že Ti záleží na nej a aj na dobrých vzťahoch v celom vašom kolektíve.