icon

Smrdí mi práčka, čo s tým?

simca1702
22. jún 2019

Ahojte neviem čo mám robiť... Smrdí mi strašne práčka... Kupila som uz krystalicku sódu a tou som varila pracku (pustila pracku na 95stupnou) ocot som skusala a nie 1x, kupila som čistič pracok značky Dr. Beckmann aj savom na pleseň som vystriekala bubon a nechala pôsobiť potom zase program 95 stupnou a uz fakt neviem co mam vyskúšať.. Vyčistil som aj zvlášť násobku kde pridávam práci gel a avivaz... Neviem cim to koze byť... Ak máte podobnú skúsenosť poraďte mi niečo som zúfalá ďakujem

Strana
z2
simca1702
autor
24. jún 2019

@jana2679 toto som presne spravila... Len som dala 2 litre vody a predtým ten ocot.... Aj tak nepomohlo

79viktoria79
24. jún 2019

@simca1702 a este je dobré 1-2x do mesiaca pustit pracku na vyvarku,bud utierky alebo co sa tak moze prat,

3petka
24. jún 2019

@simca1702 a hadica na odpadovú vodu je dobre. Možno ti zle odteká voda a pri vypúšťaní sa ti vracia späť voda aj z bordelom z tej hadice.

vivuska666
24. jún 2019

Mne tiez pradlo smrdelo. Prestala som pouzivat gelove prasky a kupujem uz len klasicke sypke. Odvtedy mam svaty pokoj 🙂

jana2679
24. jún 2019

@simca1702 tak potom neviem 🤔

simca1702
autor
24. jún 2019

@jana2679 hurá konečne mi vonia pradlo aj pracka... Kupila som Savo prach na pranie a hned zmena hoci som viacej prachu na pranie asi dala lebo výrazná vôňa ale teším sa ako blázon koooonecneee... A plienky bavlnené ako nové (dcérka s nimi stále spava, uteráky biele jemne aj ostatné pradlo super čisté a hlavne voňavé)

79viktoria79
24. jún 2019

@simca1702 inak ten prach je super ,aj ja ho používam 😊

simca1702
autor
24. jún 2019

@79viktoria79 dávaš aj avivaz lebo mne avivaz necítiť na prádle vyskúšam aj gel Savo

simca1702
autor
24. jún 2019

@79viktoria79 strašne by som chcela vyskúšať Surf ten novy kokosový 🥥

didaa
Autor odpoveď zmazal
79viktoria79
24. jún 2019

@simca1702 nepouzivam avivaz,nakolko mam susicku a tam davam taku gulicku s vonou ,a ten surf som mala ale nie kokosovy ale ružový a mna neohuril ako to savo ☺️ale vyskusaj

majanik
Odpoveď bola odstránená
lucia456
22. nov 2022

Ja pravidelne dávam 2 kapsule do umývačky riadu, práčku pustím naprázdno na 95 stupňov. Celý bubon sa krásne ligoce, vyčistí mi to sklo na dvierkach a aj gumu. A ešte aj krásne vonia.

abcmajacba
20. jún 2023

Ahoj. Prosím odvtedy teda používaš savo prach a smrad zmizol? 🙏

mucinka1
27. jan 2025

@simca1702 Ahoj, mam tiez podobny problém s prackou, zmenilo sa to tym pracim prachom? Ja uz neviem, co tam dat. Mam pocit, ze po doprati, ked pohnem bubnom, ze je tam trochu vody a smrdi to. Nepomahaju ani cistiace prostriedky na pracku. Pouzivam prach na pranie. Ocot namiesto avivaze, do bubna som vedela pridat gulocky lenor. Mam 2 práčky, s jednou som takyto probkem nikdy nemala, tato AEG je úplne nanič, aby som s nou mala taketo problemy a to ju mam len druhy rok.

simca1702
autor
29. jan 2025

@mucinka1 u mňa sa stav zmenil ako som prešla s kapsúl na pranie a teraz používam len prach ,niekedy gél na pranie ...
U mňa sa problém vyriešil tym že som :
Vyčistila všetkým možným práčku
Začala používať len prach alebo gél
Prála menej oblečenia - hlavne tmavé oblečenie mi smrdelo
Vyčistila som filter ,hadicu všetko čo sa dalo ( chlapa skôr porazilo )
Ale pomohlo to ... Držím palce ☺️

mucinka1
26. feb 2025

@simca1702 Ďakujem za radu, tiez som tak urobila, vycistila som bubon prostriedkom na pracku na 90°C, aj priehradku na pradlo, tesnenie okolo bubna, tam bolo bordelu a aj filter. Tiez pouzivam len prach a je to ok. Teraz ešte po prani nechavam pootvorenu nadobku na prach a samozrejme aj dvierka.

Strana
z2