Smútime za pápežom Františkom. Česť jeho pamiatke
Dnes ráno zomrel pápež František vo veku 88 rokov. Po 12 rokoch pontifikátu, počas ktorého priniesol do cirkvi veľa ľudskosti a dôrazu na skromnosť, sa začína obdobie smútku aj očakávania. Čo pre vás znamenal?
Česť jeho pamiatke. Mal veľké srdce.
@zic kedy bol v Rusku?
@ahhola no Trump toho narozpraval a naklamal ze keď on nastúpi k moci tak do 24 hodín ukončí vojnu. No žiaľ dezole opäť zatiahla do smrti pápeža Ukrajinu, Trump a Rusko a drevenú rakvu a ako hojne žije cirkev. Toto sú co čítajú s porozumením
@ahhola ty si precitaj co je nadpis a o čom by sa mohlo písať. Aj on bol človek a určite urobil aj chyby. Vo svete patril medzi obľúbené osobnosti. To ze sa tu niektorí budete hádzať o zem nič nezmení na jeho obľúbenosti.
@princkrason preto sa nás bojíte vy, ktorí nie ste ani kresťania 🙂 bububu
NIČ
Mňa to mrzí, pretože si myslím že bol veľký človek na správnom mieste a hovoril slová ktoré počúvalo mnoho ľudí a to je dôležité aj keď si to mnohí nemyslia... Obávam sa kto bude nový pápez.. nie som kresťan, takže sa obávam že ak sa aj tam dostane niekto kto nebude tak velkodusny ako bol František, ešte viac to rozdelí už tak rozdelenu spoločnosť..
@markusrasford a kto si ty aby si mi kázal kedy sa môžem vyjadrit a kedy nie? Miluj seba samého ako… to si tu už viac x predviedol. Ja som ti pápeža nijako nehanila ani nič obdobne.
@janinah dobre. Vies aj povedat, aky to malo realny vplyv na cely svet?
@lenkasarka tu*
@katulienkax vies, ze o tie "majetky" cirkvy vo Vatikane sa treba aj starat? Udrziavat, restaurovat. To nie je len tak.
@lenkasarka precitaj si co som napísal. Ja som ti nič nezakazoval. Nedáva mi zmysel že niekoho nezaujíma pápež ale pridá komentár. Teší ma že má sleduješ lebo ja o tvojom pôsobení na MK neviem nič. Musíš sa veľmi nudiť keď dokážeš ešte aj mňa sledovat
@markusrasford a ty si prečítaj ako znela otázka. Ja som normálne odpovedala. To,že tebe sa to nepáčilo je tvoj problém nie môj. Nenamyslaj si. Či tebe dáva či nedáva zmyslel mna vôbec nezaujíma.
@lenkasarka nenamyslam si. Vôbec. Máš pravdu ty píšeš samé také "mudre" veci Nezaujimam ta ale o to viac sleduješ moje príspevky. Máš to fakt premyslené. Aspoň rozmyslaj keď niečo napíšeš.
@markusrasford dúfam,že si sa bol vyspovedať,aby si tu neskôr dokázal aký dobrý kresťan si.
Sledovať niekoho a čítať komenty v téme to je veľký rozdiel,ale budiš.
@lenkasarka sleduj a citaj dalej. Robis mi radosť. Nie som dobrý kresťan nebol som sa vyspovedať.
@lenkasarka u teba to je jedno. Lebo ta nezaujimam ale čítaš moje komentáre. Tak potom ...ja som doteraz nevedel ze existujes
Už od začiatku som cítila, že bol pápežom akého ľudia potrebujú, za tie roky veľa toho čo hlásal, dávalo pre mňa zmysel, či už sa to týkalo pandémie, vojny alebo iného...nie som tá pravá veriaca, ale normálne mi bolo smutno, keď som sa dopočula o jeho úmrtí.
Prekvapilo ma že dnes ukazoval na stv 1 ukážky a žena mu podavala ruku ako zvyknu podavať tak jej ju chytil a treskol jej po ruke.Nepríde mi že je taký ako ho vykresľuju že je pokorný obetavý. Príde mi taký falošný ako aj farar. Toto sa predsa nerobí davali to na zabere ešte muž mi hovori pozri aku jej buchol po ruke. Tak s pekne vyfarbil.Bolo vidno na zabere že toto nečakala.Od hoci koho by to možno čakala ale od pápeža. Takeho čo sleduju miliony ľudi či tam na mieste alebo pri TV.Tak hovoril ako sa mu to hodilo.Kresťania.Pre nevericich je to obyčajný človek.Som zvedava na drevenu skromnu rakvu.
papez je vyberany na zaklade aktualnej situacie vo svete. takze je vybrany ako ten, ktory oslovi co najvacsiu cast populacie. jeho ulohou je hovorit to, co chcu ludia pocut. ma udrzat co najviac priaznivcov a privadzat novych. hovoril len to co mal. nikto nevie co si realne myslel.
proste zomrela vyznamna osobnost.
@maranta_leuconeura viem.a vie každy kto trochu porozmyšľa.pogoogli a sleduje aspon trochu svetove dianie...konkretna nebudem.pol hodinu písať ozaj nemienim
To ozaj nemáš co na robote? Riešiť pápeža?
@markusrasford OK, prepac, mal videohovor s mladymi v St. Petersburgu... nebol tam osobne...
@markusrasford hlavne že odcudzuje nasilie na ženách.Vodu kaže víno pije.Toto sa robiť nemá to že je pápež to neznamena že môže robiť čo chce.Neukaznena mlada žena jasne a potom sa ospravelnil však ON môže všetko tak tým že sa ospravedlnil tým príznal chybu a svoje hrozne agresívne správanie .Ale ON nič pomodli sa tak mu bude odpustene.Neodpustiteľne aby kazal o násili na ženách odcudzoval a sám to robi.
@alickapusinka už by si mu mala odpustiť.
@markusrasford nikto nevie co sa za tymi dverami deje a ake debaty prebiehaju. vzdy je to politicka volba
@alickapusinka tak ale uznaj že tá žena ho doslova stiahla a tak starý človek sa mohol dolamat. Zas jej nezlomil ruku.

@markusrasford 2 roky "nadrziaval" Rusom... navstivil Rusko (nie Ukrajinu), tam mal svoj prejav o "Velkom Imperialnom Rusku" (ktore potom kadejako obhajovali)... "radil" Ukrajincom sa vzdat... potom v jednom prejave niekde spojil zabijanie civilistov na UA a v Gaze a spomenul, ze je to zle... tak to je uplny svatec...