Snažím sa naučiť variť, už som zúfalá
Baby prosim poradte mi lebo som uz ozaj zufala. Snazim sa naucit varit ale vsetky moje pokusy su jedna katastrofa. Moj priatel je z toho na nervy a povedal mi ze mi da poslednu sancu sa to naucit inak si najde inu co mu bude varit jedla. Problem je ze zaklad urobit viem ale neviem to dochutit. Ja som technicky typ ja mam rada vsetko podla navodu a vobec nemam predstavivost vo vareni je mi uz do placu. Myslela som,ze ked zacnem varit pojde mi to odruky miesto toho varim uplne gebuziny.
Som zufala nechcem ho stratit no neviem ako sa rychlo naucit dobre varit. Moja mamina mi ukaze ako to robi ale ja to vzdy dovrzem... dievcence radte len nie tym stylom,ze sa mam zbavit priatela. Dakujem
ja si myslim, ze takych muzov je plno, sama mam v okoli jedneho, ktory mal priatelku, ktora nevedela varit (pricom on vie, a teda jej varenie nebolo nevyhnutne), a stale to kazdemu hovoril, ze nevie varit a daval jej ultimata, nakoniec ho ona sama opustila, a on si nasiel taku, co varit vie, takze vsetci su spokojni, a on teraz vsade hovori, ze ta nova ako vari, a ze je spokojny
mam aj kolegu, mlady clovek a tiez ma sokoval, ked mi menoval klady jeho priatelky, a boli tam len varenie a upratovanie, a to je pre neho dostatocny dovod na svadbu, vadi mu, ze velmi nemaju spolocne temy, ale tak, ze to prezije 😂
aj keby si sa variť naučila perfektné vždy by si niečo našiel je to taký typ chlapa našiel by si vždy niečo na tebe v sebe by chyby nehľadal vždy len v tebe neopupratovala si dobre zaclona je nakrivo potom toto je zlé uložene takto to ma byť takže to nie je o vareni ale o tom chovani pošli ho do riti skôr než on teba budeš pri ňom trpieť je to debil taký si vždy niečo nájde a ty si najdeš lepšieho naučiť variť sa dá vždy ultimatum navariš ešte raz gebuzinu ťa opustim to je akože čo už včera bolo neskoro sa s takým rozijsť ked hľada mama hotel navarene, vyprate, vyžehlene ty mu máš byť patrnerka nie služka.
Ja sa čudujem, že ťa toto trápi. Chod od neho preč. Aby mi chlap povedal, že ma pošle do pecka len preto, že neviem variť tak ta za nič nemá. Tolerantní st tam chyba a ta je snáď najdôležitejšia vo vzťahu. Ja som tiež nevedela variť, muž mi pomáhal ci navaril on. Potom som sa to naucila a zbožňujem variť a piecť.
Nájdi si recepty. Začni jednoduchým niečím. Rezne a zemiaky urobíš.
Potom do ostatného žiadna veda. Soľ, korenie 😉a budeš mat 🙂neboj sa toho no nech ta toto nedepta a neodradza🙂
Teraz kritizuje varenie, potom možno ako upratujeme. Potom ako vychovávate. Príde mi to od neho ako čistá manipulácia. Len chce , aby ste sa cítili na nič.
On sa ma snazil naucit varit ale proste to neviem. Dohodli sme sa ze sa bude divat ako to varim a povie mi kde robim chybu
Ked chce jest tak nech ta on sam nauci ked mu je jedlo prednejsie nez ty sama :D .....jáááj si pamätam ked som prvy krat v zivote varila puding :D zhorel nielen puding ale este aj hrniec
Dievca moje.. To nie je o varení a vo vareni... Ak sa mas aspon trochu rada, dvihni hlavu a posli ho niekam...
“nech varí on”. Ja tiež neviem poriadne variť a dochucovať. Tuto činnosť u nás robí manžel. Mnohokrát, keď varím, manžel dochuti. Viackrát mi už povedal, že sa to moje jedlo nedá jesť. Ale beriem to v pohode, je to pravda 😊 už mi to aj deti niekoľkokrát povedali. Ja som zase na pečenie, koláčiky a pod. Funguje nám to takto už 14 rokov 😊 ešte aj na materskej mi varieval.
Ale keby mi na začiatku vzťahu povedal, že ak sa nenaučím variť, tak si nájde inú, tak tu inú aj má.
To ako fakt? Kopla by som ho do riti a nie že ty sa ho ešte zastavas! Takýmto spôsobom budeš u neho len handra a veru taký život by si asi nechcela...
on ti da este sancu? o ake laskave od neho 😯😕 no neviem. seriozne si zvaz ci je to co naozaj chces.
Ja celkom nerozumiem preco sa navazate do neho. Vy sa tu obhanate a obhajujete a na mojho priatela nadavate ze ci hlada kucharku a sluzku v jednom ale ved vacsina z vas robi to co sa od zien ocakava. Nevarite snad aj vy? Neupratujete? Neperiete,nezehlite? Ak robite tak ste rovnako sluzky ako ja. Ja ale to robim preto lebo mi vadi doma bordel. To ze neviem varit je podla mna zle. Som zena k zenam to patri. Preco by mal chlap varit? Ved zaraba peniaze a ked pride unaveny z roboty nepostavim ho predsa k sporaku ze nech vari.
Nepytam sa Vas ci sa mam s nim rozist pytam sa na vase ucenie. Tak sa prosim vyjadrujte k teme a nie k mojmu priatelovi
Rozdiel je v tom aspoň u mňa že môj chlap má berie ako rovnocennú partnerku...
ty nepracujes? vacsina zien tiez pracuje, tak podla tvojej logiky by nemal asi nikto varit
@liz_lemon presne som to išla napísať... Žena chodí do práce rovnako ako muž a keď príde z prace celá domácnosť + deti su na nej..
Treba si ženy uvedomiť, ze uz nežijeme v dobe kamennej kedy chlap chodil loviť mamuty a žena sa v jaskyni starala o oheň a potomkov..
Je síce pravda, ze vždy ss budú rozdeľovať mužské a ženské práce, ale mne sa zda, ze v dnešnej dobe su uz väčšinou len tie ženské..
Ja keď som si nasla,teraz už muža,som nevedela ani poriadne zemiaky uvarit.aj nedeľnú polievku som robila podľa receptu😜
No proste to nevzdávaj. Var zatiaľ presne podľa receptu. Pokiaľ nemáš skúsenosť tak radšej neexperimentuj. Daj sa tu do nejakej skupiny varenia,napr mirkina modrá vareska. A drahému povedz že není si vyucena kuchárka a určite ani on není muž všetkých remesiel a pretože je chlap neznamená že tiež vie urobiť všetko a ty že len preto že si žena nemusíš vedieť variť bez mihnutia oka. Inak varenie ja vôbec nemusím, ale už sa dari
No ale kolke tu pisete ze muz vam nepomaha. A ruku na srdce tiez by ste neboli s chlapom co nevie varit. Ja som bola naucena ze zena sa ma starat o domacnost a o muza. Muz sa ma starat o financie o technicke veci ako opravit veci v domacnosti ale zene nezasaahovat do jej veci. Nechapem co je na tom.
@angela85 moj priatel je aspon pre mna dokonali. Vela veci vyriesi,poriesi dokonca spravi veci lepsie nez moj otec. Na co siahne to spravi na 110% nema problem sa pustit do cohokolvek. Ma na to nadanie
Upratujeme obaja (teraz už aj deti), periem ja, občas žehlím. Ak nie ja, spraví to bez problémov manžel. Nevarím, to robí len manžel. A áno, po celom dni v práci, keď prídeme obaja z prace, on ide chystať večeru a obed na druhý deň a ja mám čas na seba, úlohy s deťmi a pod.
Ešte aj keď som bola na materskej, prišiel domov a navaril - lebo mi chcel pomôcť.
Čo sa ti tu baby snažia povedať je, že je ok, keď chceš variť, snaž sa naučiť variť, držím palce. Ale nie je ok, že ti partner dal to blbé ultimátum. Keď chce jesť a tebe to nejde, tak nech tuto činnosť prevezme on. A ty môžeš skúšať príležitostne ďalej, pripadne skúsiť niečo iné - napr. pečenie.
Tak skús zamakať aj na svojej sebaucte a sebavedomý a nikto není 100%.
no ako sorry, ale najdi si ineho muza. Nech vari on a nie nech stoji nad tebou. Keby chcel uprimne aby si sa to naucila tak varite spolu a vobec sa nehneva. Nie kazdy dokaze vsetko!!! Su jedla ktore vari len moj muz. Co za cloveka podmieni vztah tym ze sa musis naucit varit to co on chce jest???!!! Ved nech si to uvari, urcite mas ine prednosti a staras sa o ine veci doma.
Ja nechávam veľa krát dochucovat muža, ide mu to lepšie. Inak sú jednoduché jedlá ako mäso a príloha, ktoré nerobia problem a určite na to treba čas a veľa veľa varenia. Niekedy by som sa do kysnutého cesta nepustila, dnes skúšam. Aj chlieb som už urobila pár krát. Predtým som robila tak max rizoto. XD A uvarila, čo chutí mne..je iné variť jedla, ktoré nemusím..a vždy pozerám recept. 🙈 Aj keď to robím stí krát..
Nečítala som odpoveď. Ale skúste variť spolu a nech ti pomôže dochutiť alebo stále stále skusaj variť s mamou až kým to nebude ok
@hennyinnsbruck keby sa tak varenia chopil aj on! A ukázal ti co mu chuti??
Varenie spoločne je niekedy poriadna zabava. 🍀🤦🏼♀️
Ked si naucena ze zena ma varit a starat sa o domacnost tak pitom nieco bolo zanedbane pri vychove...
Je fajn ze vie zena varit.... nie je fajn ze muz dava ultimatum ze ta opusti....
Clovek kt miluje nedava ultimata ale podporuje a stoji pri milovanom...
Ach bože prečo sme my ženy take sprosté...
podla mna toto ani nemoze pisat zena, skor to pise ten jej priatel
Ahoj tak ja ak si skôr typ co vie správy podľa návodu určite veci, neskúšala si kuchárku knižku skúsiť podľa nej. Nik nespadol s neba múdri si myslím. Potrebuješ možno viac času sa to naučiť. Možno si typ ženy co jednoducho varenie nemá v krvi. Ja si myslím že keď budeš skúšať prídeš na to. Neboj sa ja som toľko jedál pokazila pokým som sa naučila co a jako aj teraz sa mi stane ze pokazí niečo a to už varím od 15r a mam 40 r Držím palce 😊
Skusali sme spolu varit lenze ja to robim ako som naucena od mojej rodiny a on zas od svojej a pri vareni sa hadame lebo ja cistim zemiaky inak on zas inak. A ja to nemam rada korwniste on lubi korenit
@klejkaez si asi myslela autorku 😊

To co zase za debila?🙊 Nestiham sa divit. By som mu rovno povedala tak ma to nauc! A sklapol by hned. Alebo az potom ako by som s nim vyrazila dvere🤣🤣🤭