So psom do Tesca
dobrý deň mám rýchlu otázku keď mám psíka menšieho snahubkom môžem ísť do tesca? alebo mi treba taška na psa alebo nemôžem vôbec ?
do potravin nie, pokial chces ist do nejakej nepotravinovej prevadzky , tak v pohode - u nas je v ramci tesca napriklad aj obchod pre zvieratka
Do potravín nie ale už som videla psa ako sa šúcha o oblečenie v jednom obchode z oblečením,,, tak asi to je dovolené v nepotravinach
@zuzulka558 a ja som videla ludi, ktori to oblecenie omakavali so svojimi spinavymi paprcami...skandaaaal
@zuzulka558
@nyusika no ja som myslela že ide o to aby to tam niekde neocikal alebo neotravoval ľudí preto som myslela že s náhubkom a v taske sa môže
@nyusika mne to nevadilo len nájdu sa taký čo sa po zabíjajú,,, my napríklad psa nemáme nezniesla by som ho na byte ale mam rada zvierata
a nad kocikom pre psa / macku si neuvazovala ?? Ja si jeden chcem kupit prave kvoli tomu, aby som mohla ist s nimi aj nakupovat. Nemusel by tam cakat priviazany niekde vonku.
Zvieratá do potravín nesmú, ešte si nevidela piktogramy s preškrtnutým psom? Jedine keď je slepecký a podobne.
Paragraf 60 Potravinového kódexu druhej časti I. hlavy hovorí, že vstupovať do predajne potravín so zvieraťom, okrem vodiacich psov pre nevidiacich, je zakázané. Vôbec pritom nezáleží, či má človek zviera na rukách alebo na vôdzke. A co sa tyka ostatnych obchodov, neexistuje pravna uprava, ale majitel/prevadzkovatel moze obmedzit, tak ako moze zakazat vstup so zmrzlinou, na kolieskovych korculiach alebo s kocikom.
A mimochodom, plati to aj pre letne terasy, tam psickarov vidavam casto.
Nie, nemôžeš vôbec, ani v taške, áno na rukách. Pes ani žiadne iné zviera do potravín nepatrí.
@cookie29 ja žasnem, že to povolili v reštauráciách... pes nemá čo robiť tam, kde je akékoľvek jedlo. práveže skôr by som pochopila psa v kabelke v potravinách, kde je všetko zabalené a pes v taške, než pes ležiaci-sediaci v reštaurácii pri stole. nebodaj na stoličke sediaci (raz som aj to videla). už som tam viac nevkročila...
@bessie12 pes nemôže ísť do obchodu ani keby bol v kočíku....raz máš napísané na obchode zákaz vstupu psom.. .
@klarissa25 a niektori ludia by tiez mali mat vstup zakazany
@bessie12 ale prosím ta, neplet hrušky s jablkami....rozprávame sa o psoch kde je to presne dane zákonom....
@klarissa25 a co taky pes v kociku by urobil ?? velke nic narozdiel od ludi, ktori vsetko ohmataju, vyzeru, vychlastu, prelozia... vela krat sa mi stalo a prave na Slovensku, ze som nasla poloprazdnu flasu s vodou .. fuj hovada nevychovane.
@bessie12 toto je kapitola sama o sebe viem o com hovoríš, robím tam....ale teraz sa rozprávame o psoch...
@klarissa25 stale budem tvrdit to iste. Pes v kociku by nic neurobil. Od toho su vlastne taketo veci pre zvierata
@bessie12 môžeš mať akýkoľvek kočík pre psa ak to zbadá niekde v potravinách, má právo ta vyviesť....
@klarissa25 a vies, ze by mi to bolo jedno ??
niektorym psickarom tu riadne hrabe
@bessie12 tak to už nikoho nemusí zaujímať ci ti to je alebo nie je jedno...
@klarissa25 🙈
@bessie12 za mna mas neskutočne arogantne spravanie ( názory) nedokážeš akceptovať to co je dané už niekoľko rokov a je to úplne normálne....a stále si ideš svoje....🤦♀️
@klarissa25 vzdy si pojdem svoje. To sa vela ludom nepaci a je mi to jedno 😉 a ze neakceptujem ?? Akceptujem to, lebo so psom nikam nechodim, kedze ho ani nemam 😂
@bessie12 ja si tiež idem svoje mam svoje názory....ale teda nesnažím sa a nejdem si svoje keď sa to jedna porušovania zákona alebo nejakých nariadení....
@klarissa25 zakony sa daju zmenit
@bessie12 tak na tomto zákone by som osobne nemenila nič 😉
@klarissa25 ty nie, ale ja ano. Napr. aj to, ze zviera, ktore je v klietke, v kociku alebo v taske by mohlo ist do obchodu.

Do potravín nemôžeš ísť so psom.