icon

So psom do Tesca

30. mar 2023

dobrý deň mám rýchlu otázku keď mám psíka menšieho snahubkom môžem ísť do tesca? alebo mi treba taška na psa alebo nemôžem vôbec ?

Strana
z5
klarissa25
30. mar 2023

Do potravín nemôžeš ísť so psom.

nyusika
30. mar 2023

do potravin nie, pokial chces ist do nejakej nepotravinovej prevadzky , tak v pohode - u nas je v ramci tesca napriklad aj obchod pre zvieratka

zuzulka558
30. mar 2023

Do potravín nie ale už som videla psa ako sa šúcha o oblečenie v jednom obchode z oblečením,,, tak asi to je dovolené v nepotravinach

nyusika
30. mar 2023

@zuzulka558 a ja som videla ludi, ktori to oblecenie omakavali so svojimi spinavymi paprcami...skandaaaal

autor
30. mar 2023

@zuzulka558
@nyusika no ja som myslela že ide o to aby to tam niekde neocikal alebo neotravoval ľudí preto som myslela že s náhubkom a v taske sa môže

zuzulka558
30. mar 2023

@nyusika mne to nevadilo len nájdu sa taký čo sa po zabíjajú,,, my napríklad psa nemáme nezniesla by som ho na byte ale mam rada zvierata

bessie12
30. mar 2023

a nad kocikom pre psa / macku si neuvazovala ?? Ja si jeden chcem kupit prave kvoli tomu, aby som mohla ist s nimi aj nakupovat. Nemusel by tam cakat priviazany niekde vonku.

januska12323
30. mar 2023

Zvieratá do potravín nesmú, ešte si nevidela piktogramy s preškrtnutým psom? Jedine keď je slepecký a podobne.

miadi
30. mar 2023

Jedine takto😂

bessie12
30. mar 2023

Mam na mysli take nieco tzv. kocik pre psa

cookie29
30. mar 2023

Paragraf 60 Potravinového kódexu druhej časti I. hlavy hovorí, že vstupovať do predajne potravín so zvieraťom, okrem vodiacich psov pre nevidiacich, je zakázané. Vôbec pritom nezáleží, či má človek zviera na rukách alebo na vôdzke. A co sa tyka ostatnych obchodov, neexistuje pravna uprava, ale majitel/prevadzkovatel moze obmedzit, tak ako moze zakazat vstup so zmrzlinou, na kolieskovych korculiach alebo s kocikom.

A mimochodom, plati to aj pre letne terasy, tam psickarov vidavam casto.

tosomja
30. mar 2023

Nie, nemôžeš vôbec, ani v taške, áno na rukách. Pes ani žiadne iné zviera do potravín nepatrí.

panelacikova
30. mar 2023

@cookie29 ja žasnem, že to povolili v reštauráciách... pes nemá čo robiť tam, kde je akékoľvek jedlo. práveže skôr by som pochopila psa v kabelke v potravinách, kde je všetko zabalené a pes v taške, než pes ležiaci-sediaci v reštaurácii pri stole. nebodaj na stoličke sediaci (raz som aj to videla). už som tam viac nevkročila...

klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 pes nemôže ísť do obchodu ani keby bol v kočíku....raz máš napísané na obchode zákaz vstupu psom.. .

bessie12
30. mar 2023

@klarissa25 a niektori ludia by tiez mali mat vstup zakazany

klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 ale prosím ta, neplet hrušky s jablkami....rozprávame sa o psoch kde je to presne dane zákonom....

bessie12
30. mar 2023

@klarissa25 a co taky pes v kociku by urobil ?? velke nic narozdiel od ludi, ktori vsetko ohmataju, vyzeru, vychlastu, prelozia... vela krat sa mi stalo a prave na Slovensku, ze som nasla poloprazdnu flasu s vodou .. fuj hovada nevychovane.

klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 toto je kapitola sama o sebe viem o com hovoríš, robím tam....ale teraz sa rozprávame o psoch...

bessie12
30. mar 2023

@klarissa25 stale budem tvrdit to iste. Pes v kociku by nic neurobil. Od toho su vlastne taketo veci pre zvierata

klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 môžeš mať akýkoľvek kočík pre psa ak to zbadá niekde v potravinách, má právo ta vyviesť....

bessie12
30. mar 2023

@klarissa25 a vies, ze by mi to bolo jedno ??

tehulka2011
30. mar 2023

niektorym psickarom tu riadne hrabe

klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 tak to už nikoho nemusí zaujímať ci ti to je alebo nie je jedno...

bessie12
30. mar 2023
klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 za mna mas neskutočne arogantne spravanie ( názory) nedokážeš akceptovať to co je dané už niekoľko rokov a je to úplne normálne....a stále si ideš svoje....🤦‍♀️

bessie12
30. mar 2023

@klarissa25 vzdy si pojdem svoje. To sa vela ludom nepaci a je mi to jedno 😉 a ze neakceptujem ?? Akceptujem to, lebo so psom nikam nechodim, kedze ho ani nemam 😂

klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 ja si tiež idem svoje mam svoje názory....ale teda nesnažím sa a nejdem si svoje keď sa to jedna porušovania zákona alebo nejakých nariadení....

bessie12
30. mar 2023

@klarissa25 zakony sa daju zmenit

klarissa25
30. mar 2023

@bessie12 tak na tomto zákone by som osobne nemenila nič 😉

bessie12
30. mar 2023

@klarissa25 ty nie, ale ja ano. Napr. aj to, ze zviera, ktore je v klietke, v kociku alebo v taske by mohlo ist do obchodu.

Strana
z5