Som lenivá ?
Chcela by som počuť objektívne názory lebo muž mi vždy pri hádke vyčíta že som lenivá a neupratujem a neviem čo všetko . Mám 2rocnu dcéru , chodím na vysokú externé ,teraz som začala študovať aj doplnkové štúdium čo je ako vysoká len trvá dva roky. Doma varím približne každý druhý deň(často zvlášť ešte jedlo pre dcéru ) , každý deň upratujem kuchyňu zametam .podlahu umývam tak raz za dva týždne prach asi tiež tak aj kúpeľňu . Nákupy robím iba ja doobeda aj s dietatom.asi každé tri dni .je to často ale potrebujem chodiť von medzi ľudí.snazim sa aj udržiavať seba fyzicky .cvičím doma a väčšinou varím pre seba zvlášť. Večer hodinu uspavam .a som celkovo dosť unavená .podľa muža nemám byť z čoho .ale podľa mňa som není lenivá(ale zas ani to nepreháňam sčistotou ). .ja si myslím že každý je v živote na iné veci a ja som asi viac intelektuálne založená ako on a on to nechápe aj keď tie potrebné veci robím ako samozrejmosť.
Ryham z tych prvych komentarov, dalsie som ani necitala. Za mna wow, klobuk dole! Zvladas to super a robis toho kopu 😮 Na muza a na kravy na koniku kasli. Podla mna si uzasna a muz by ti mal byt vdacny. Neviem, co riesia zmyvanue podlahy. My doma nezmyvame takmer vobec (naozaj zriedka) a to mame 2 psy doma 😂 Mam 2 roc syna a bol dokopy 3x chory, takze na imunitu je to skor prospesne, nez problem. Z toho, co si napisala, mi pripada, ze sa skor nezastavis. Muzovi radsej zaves na vikend dieta na krk so zoznamom veci, co robis a nech si to skusi a potom nech kvaka ;) A fakt nepocuvaj tie hlupane tu, si super a robis pre svoju rodinu dost ❤️
@nightrover dakujem za milé slová . Mužovi dieťa na krk? Nikdy :D nie že by bol úplne neschopný ale ja mám takú povahu že dieťa nikomu lebo nikomu neverím na toľko ako sebe . Áno viem že sama sebe robím zle :D ináč ani moja mama skoro vôbec neumyva podlahu iba asi fľaky utiera a podlaha je normLne na pohľad čistá .
@som_ponorka muž dôjde z práce naje sa .oddýchne si pri pití kávy a potom buď prerába robí vonku alebo je stále s dieťaťom a venuje sa mu .určite nie je dokonalý ale svedomie by mi nedalo keby som chcela ešte aby upratoval
@komplikovana no je v tomto čudný .pritom sám v svojich veciach má ešte len humus ako to tu všetci volajú :D a to je už moc aj na mňa . Ale tak proste občas mu šibe a som leniva
Nemyslím, že si lenivá. 😉 Len máš toho teraz dosť. Bude lepšie 👍 treba chvíľu vydržať
@ptmt1011 aj ja mám také dni .aj dva dni za týždeň. Väčšinou pondelok a piatok lebo víkendy u nás sú strašne náročné lebo musím variť pre viac ľudí keďže chodia pomáhať na dome a v nedeľu buď výlety alebo chodenie po rodine . Ja mám tie možnosť babiek ale všetky treba ísť zobrať a zaviesť čo je úplne odveci časovo a druhá vec nechcem byť bez dieťaťa na dlho
Ahoj, podľa mna lenivá vôbec nie si, viem aké ťažké je učiť sa do školy popri malom dieťati, ešte keď si s ním pomaly cely deň sama a ešte večer sa musíš napr učiť hej...to upratovanie je podľa mna v pohode, až teda na tu podlahu, ja umývam tak dvakrát za tyzden, ale ja mám zas 11-mesačného a on sa váľa stále po zemi, čiže keď neumyjem, tak mozem hneď prať jeho oblečenie 😂 ale akože ak sa pánovi nepáči, tak nech si upratuje sám...mohol by občas pomôcť, veď nie si jeho slúžka...ešte keď varis 3 obedy 🤷♀️
Mne zase muž hučí že umývam často podlahu každý druhý deň.. Ze stačí povysavat... 😀 Že stále je niečo mokré... Myslím zem 😀😀😀 varím každý druhý deň.. Ale keď sa mužovi nepáči tak nech ti pomôže
@miskakyska presne, správna dokonalá mater má predsa doma vždy vylízanú podlahu, kúpeľňu aj kuchyňu. A ako vidno u podaktorych tu, často bohužiaľ aj v hlave a ešte tú čo sa venuje aj vzdelaniu a svojej budúcnosti budú zhadzovať.
Ale keď sa na iné než môžu, bohužiaľ, ale je to ich vizitka.
Tu školu ťa obdivujem!
Ohľadom upratovania ja umývam dvakrát do týždňa aj kúpeľnu. Ja mám rada čisto. Záleží, ako si doma udržiavate, ja som ale pedant. Naleštene batérie atd...
@marca12 pripomenula si mi jeden diel Anny zo Zeleného domu, kde sa do ich dediny pristahoval starsi pán, o ktorom si mysleli, ze je slobodny stary mladenec. Az kym za nim neprisla jeho zena, od ktorej odisiel, lebo od rana do vecera len upratovala, drhla cely dom. On to vysvetloval, aj ona, ze trvalo jej, kym pochopila, ze to takto nie je spravne. Uz som to čítala sice dávno, ale cca takto to tam bolo popisane.. ano, chlap musi byt najedeny( nervozny clovek je zly a podrazdeny- aj zeny), ale potrebujú aj spolocny cas travit. Asi tolko
Ahoj, pravdupovediac ako keby som o sebe citala 😀 rozdiel je len v tom že ja nechodím na VS a nemam jedno dieta. Pracujem a mam dve deti... Ale inac to sedi. Tiez neupratujem pre radost a poriadok robim preto ze proste to treba. Tiez neumyvam dlazku kazdy den, skor flaky utieram ked su 😀 Robim tie zakladne veci ktore su nevyhnutne - riady, oblecenie, smeti, hracky popratat... A na nejake super upratovanie nemam chut. to idem radsej von s detmi... A hlavne teraz ked uz aj pracujem. A tiez moj manzel ktory je za normalnych okolnosti super a v pohode, tak ked je z casu na cas napata situacia tak vytiahne taketo somariny - ze mame pavucinu niekdy alebo ze mame kopu pradla a on nevie kde ma trenky v nej 😀 😀 tak sa vtedy porozpravame o tom kto co robi, kto co nerobi, vytkneme si nevymalovanu chodbu a na oplatku neumyte riady 🙂 a zas je pokoj na chvilu. Myslim ze si uplne normalna a aj tvoj muz 🙂
Mne domácnosť nehovorí nič. Vôbec nič. Aj sedím v tom bordeli, nacuvam a nič, ani slovo. Asi mi chýbajú nejaké upratovacie gény alebo co. Zase, naložím a vyložím umývačku a milujem žehlenie, takže nadšene strkam každú handru hneď do práčky, aby som mohla žehliť (ale inak som pomerne normálna), ale umývať dĺazky, utierat prach ci upratovať ma pre mňa pôvab stredovekého mučenia. V živote mi muž nepovedal, že som lenivá (som, ale on ma silne vyvinuty pud sebazáchovy). Starám sa o deti, naše dve firmy, svoju prácu popri tom a domácnosť vypuliruje vždy raz do týždňa upratovačka (vlastne upratovac). Lenže môj muž je typ, ktorý bude radšej v rozhádzanej obyvacke filozofovat o Spinozovi než vo vyluxovanej domácnosti o Farme.
@vroni Nehladate rodinnych priatelov? Mam pocit ze by sme si vynikajuco rozumeli! 😉
@vroni posielam adresu mam kopu nevyzehleneho pradla 🙂
Mám dve vysoké školy a čistý byt. Je to o nastavení 🙂
@basullinka, no teda nie. Adresu pošlem ja, ty prídeš, ja ti pozehlim a ty môžeš upratať. Alebo dokončiť moju robotu, to by šlo tiež. Ako ti ide projektová analyza? 😂😂😂
@kakawah ja som zila v UK a teda zeny tam boli ovela viac upravene ako u nas. Pracovala som v stanej sprave a potom pre recr. agency - a 90% kolegov sa skvelo obliekalo aj vyzeralo. Pre mna je prave UK, taka motivacia, ze mozem vypadat skvelo aj ked budem starsia. Ja mam 36 - takze niesom ziadna mladica - ale ked som tam bola tj 16 rokov spat, tak odkial som ja, tak sa zeny sice o seba starali, ale nemali taky smrnc. Tam bezne 1x do mesiaca ku kadernikovi, spolocensky skvely zivot. Uplna parada.
@vroni projektova analyza mi ide veľmi dobre ak ti nevadi, ze ta vyhodia z prace :D a inak kludne mne nevadi upratovat ale neznasam zehlenie, aspon si pomozeme :D
@siska53 mne manžel nikdy nepovedal krivé slovo na domácnosť, dieťa a pod, ale keď som bola v pôrodnici s druhým babom tak pochopil čo to je byť doma " na materskej" a to neupravoval, nevaril, iba sa staral o syna a za 3 dní som bola späť z nemocky a zvládala som to čo predtým + ďalšie bábo. Takže tak a mala by toho svojho tiež nechať na pár dní že" na staraj sa ja idem hajde". Odvtedy aj viac urobí bez toho aby som mu hovorila, pochopil že byť doma s dieťaťom nie je len o práci s dieťaťom, ale zahŕňa to kopu roboty, ktorú nevidieť.
Ale keď tu tak čítam niektoré komentáre mám dosť. Každý si podľa mňa naloží toľko koľko zvládne, jasné že niečo ide na úkor iného, ani ona nebude študovať večne, pôjde do práce , to aj potom bude lenivá? Však nech sa manžel chytí mopu, alebo dieťa von a ona zatiaľ uprace.
@kittykat22 nehovorím ze sa nestaraju ale nemaju ako ty hovoris šmrnc. Tetaz je to
@kittykat22 teraz su v mode zelené a modre vlasy a to je pre mna nieco hrozne. Vyrazne liečenie a riasy az po nebo, hokejkove obocie. Nwvidim v tom krasu. Chyba mi jednoduchost a prirodzenost. Som staršia od teba o dosť tak asi to takto vnimam.

Boa všetky , aké čistotnice,na ktorú riť Vám je potom ten upratovací poriadok na ktorom fičí po novom pol koňa🤔😁 😚