Som nonstop v strese, asi sa zbláznim
Neviem ako začať.ale asi tak,že napíšem ako sa momentálne v tejto chvíli cítim.zblaznim sa.poslednych 9 mesiacov je hrozných.neviem sa ukľudniť.som nonstop v strese.rano sa zobudím a neviem čo mám ísť robiť.ci najprv upratať kuchyňu.ci pustiť psa a sliepky.alebo sa najprv ísť umyť.vyzeram teraz ako debil ja viem.ale som totálne vystresovaná.neregistrujem čo mi kto hovorí.nepametam si.zabudnem hneď ako mi niekto niečo povie.napr.manzel sedí na terase a povie mi nech mu donesiem vodu.ja idem dnu pre ňu a nedonesiem mu ju.vojdem dnu a idem utrieť riad.a to sa mi stáva vkuse každý deň niečo.som tak na pochybách že niekedy si v hlave dávam príklady z násobilka či si ju vôbec pamätám.a mám pocit že neviem kto som.vobec si neverím.mam skončenú VŠ ale muž mi hovorí že načo som tam chodila keď vie o záhradke viac ako ja.ano.je to pravda.a nie len to.malo čo viem.nikdy som sa o nič nezaujímala to mi stále hovoril a teraz v 40tke sa cítim akokeby som priletela z inej planéty.mame dve deti.dcera 12 a syn autista 6.pracujem ako asistent v škole pri ciganoch.aj tam sa blbo cítim lebo nič neviem.desat rokov beriem AD ale vidím že to už nepomáha.bola som aj v októbri na elektrosokoch.no nič nepomohlo.u psychologičky som bola 3x ale tá mi len dávala vypracovať nejaké testy osobnosti.proste som mimo.bojim sa všetkeho.asi preto že neviem prebrať zodpovednosť za svoj život.hanbim sa.skoro nič cez deň
nespravím.par mesiacov dozadu k nám chodila svokra.navarila.upratala.vravela že to už robiť nebude.ze som si zvykla.proste mám chaos v živote.hlavne v mojej hlave.co robiť?
Pýtam sa teraz mm že čo chce jesť.pozera na mňa,.. veď som teraz dojedol 😒
@mala4 pri tvojom stave mysle potrebuješ kurz na mindfullness ako soľ a potom ju začať aplikovať v každodennom živote. Neviem, či sa to nejak prekladá do slovenčiny, ale treba vyhľadať psychológa, ktorý sa tým zaoberá a naviedol by ťa na to.
Nie, zjesť tabletku nestačí, síce nechápem, ako na to prichádzaš až ako 40 ročná s VŠ vzdelaním a s rokmi skúsenosti s psychológmi a psychiatrami (to len dokazuje, že stali s prepáčením za hovno), ale vždy je lepšie neskôr ako nikdy. Treba nájsť skutočných odborníkov, ktorí ti pomôžu nastaviť liečbu nielen medikamentoznu, ale začnú s tebou pracovať a navedú ťa na cestu prevzatia zodpovednosti za svoj život a zdravie. Držím palce.
@mala4 nie nemám na mysli všimavosť, toto je technika, pri ktorej sa naučíš byt plne prítomná v okamžiku, byt si vedomá, čo v tom okamihu práve robíš, naučíš sa nebyť príliš reaktívna a zahltená tým, čo sa okolo teba deje. Je to cielene uvedomovanie si, čo sa okolo teba deje v danom momente, byť mysľou prítomná tu a teraz
"Podľa mindful.org je mindfulness základná ľudská schopnosť byť plne prítomný a byť si vedomý toho, kde sme, čo robíme a zároveň nebyť príliš reaktívny alebo ochromení tým, čo sa okolo nás deje." cit. web

A že svet sa netočí len okolo mňa.