Som podráždená a vybuchujem pre maličkosti
Ahojte,maminky.Som maminka na rodicovskej,v poslednom case zistujem,ze mi vela veci ide na nervy,ze so mnou niekedy ludia nejednaju fer,dost casto sa staviam do role obete.Je to aj tym,zntalne nemam svoje zaujmy,priatelky_ziadna si nevie njst cas,nastalo odcudzenie.Potom mam mozno vacsie naroky na okolie a vytaca ma vsetko,dlho v sebe bojujem,nech som kludna,nakoniec aj tak vybuchnem,niekedy aj ponadvam,co u mna nebyvalo zvykom.Take spustce su,ked mi niekto hovori veci dookola,alebo ked pride moja mama a dokola mi vycita veci,ktore sme uz prebrali a uz to vo mne vrie.Citim,ze chyba je najma u mna,lebo nemam to len pri jednom cloveku.na kazdom si tu chybicku nejak najdem,co ma vytoci.Zazili ste?Co Vam pomohlo?Este dodam,ze to nebyva v pritomnosti akychkolvek deti,o to sa aspon snazim.Vacsinou sa podari.
Toto je typický príklad, ako žena dopadne, keď nie sú naplnené jej vlastné potreby. Precitaj si knižku 5 jazykov lásky. A zamysli sa. Keď sa necitis milovaná a potrebná, potom sa správaš takto. Klasika. Ľudia zrkadlia. Buď na ľudí iná (vedome), budú iní oni na teba. A keď nie, maj viac v paži.
To vymizne, ked zacnes zit zivot podla svojho gusta + dostatok spanku, kvalitna strava, fyzicky pohyb, cerstvy vzduch
Ja mávam taketo stavy...asi som už vyhorena ..som už dlho doma, stále deti, domácnosť...na seba si nenájdem čas. ....a to bude ten problém...asi si musíš nájsť niečo čo ťa teší a zrelaxuje...opýtaj sa samej seba, kedy si šťastná...ja som toto už v sebe riešila...držím palce, aby si našla spokojnosť v sebe a bola usmiata mamina..😘
@pieksamaki daj do goglu a čítaj..ja som si prečítala a bude na tom niečo..
https://zena.pluska.sk/9x-ako-celit-vyhoreniu-v...
@tslobik možno moja rada bude znieť pre všetkých hlúpo, staromódne, náboženský, ale pre mňa je jedinou pomocou záchranou a spásou v živote Ježiš. Nech sa na to pozrie každý ako chce. Ja vravím o úprimnej čistej viere, nie viere v náboženstvo alebo inštitúciu. Jediný najlepší psychológ aj všetko ostatné je pre mňa On a že ma dostal z ozaj takých veci, ktoré sa ľudským rozumom pochopiť nedajú...
@staromodna mudra rec, ste múdra zena. Presne aj moj nazor, psychológ bol tak malicky clovek, pre mna, ze som mala pocit, ze ja pomáham jej, nie ona mne
@staromodna ako to myslis ze ježiš? Chodis do kostola alebo sa doma modlis alebo aka je cesta?
@staromodna to ano,viera v Boha,Jezisa,to ano,ked clovek chce,tam je naozaj cesta.Ta jedina spravna,No ja bojujem s tym,ze stale mi je nieco prednejsie pred modlitbou vecer(net,telka),potom sa v polospnku nieco pomodlim a hoci si racionalne uvedomujem,ze toto musim zmenit,tak moje horsie ja stale ma navrch,ale ja to dam.Verim,ze ano.Inak s tebou suhlasim.🙂
To s tym staranim sa o svoje zaujmy a o seba s tym urcite suvisi,je moze,ze sa pohybujem na pokraji vyhorenia.Mate pravdu.Dakujem vsetkym za reakcie,empatiu a cenne skusenosti,rady.Idem na tom pracovat.🙂
@miskahryzka333 nie, ja do kostola ani do žiadnej inštitúcie nechodím (aj keď nie je nič zle na Tom, keď sa stretávajú ľudia, aby sa povzbudili vo viere). Ja mám Bibliu, počúvam kázne napríklad Nick Vujicic, Henry Hinn...ľudí, ktorí žijú vierou, majú vieru. Ja sama môžem rozprávať lebo žijem vierou. Nie som náboženská, ale veriaca. Za svojho Pána som si zvolila Pána Ježiša, a tak nasledujem Jeho. Nie je to vždy ľahké a jednoduché, ale je to Cesta, Pravda a Život
@lukasko12 To bola otazka na mna?Ja to va sebe dusim co najdlhsie,kym vybuchem.No teraz som podrazdena castejsie a je to uz dost,aj tych vybuchov.
@staromodna tiez som si to myslela, kym mi niekto kvoli takemuto pristupu nezomrel ...
@lukasko12 nee,len som nevedela,ci to bolo adresovane mne,rozmyslam,aky ventil pouzivam,asi tak,ze vecer kava bez kofeinu a nohy hore na chvilu.
@staromodna ze ak je niekto ochotny ist k psychologovi tak ho treba v tom vsemozne podporit, lebo inokedy uz moze byt neskoro. nechce sa mi to tu rozpisovat. niektore problemy nevie clovek zvladnut sam aj keby ako chcel
Ja som uz skoro 6 rokov zena v domacnosti, velmi podobne obdobie som mala asi pred 2 rokmi, myslela som, ze kazdy je proti mne, nikto mi nepomoze, stacil len naznak kritiky a uz som bola dotknuta...jednoducho rola matky, vela zmien, stahovanie, rutina, dookola soplik jeden, druhy, o tyzden ina vec, prosto to na mna nenapadne padalo a nepomohlo ani zajst si na kavu s kamoskou, pomohla jedine odbornicka, ktora mi vsetky tieto pocity ,,zobrala,, a ,,dala,, mi ich ako nieco normalne, prirodzene, prestala som sa nasierat, riesit, obvinovat, ospravedlnovat, ale ANO, na odbornu pracu su odbornici, v tomto pripade na POCITY treba prebrat s odbornikom a ten zvoli mozno aj nejake vitaminy;), vela stastia a hlavne peace.
Asi by som zacala behat, plavat alebo aspon chodit von. Aj sama. Potom by som si nasla niekoho na pokec, aj z konika a mozno aj na stretavanie. Dobre by padol aj babsky vecer, par drinkov a zabavit sa. Potom by som pomojkala muza, ze prepac ze som obcas neznesitelna a pomojkala ho viackrat. No a kupila by som si mozno nieco nove alebo isla ku kadernicke. Ved cloveka maju tesit malickosti. Usmev je liek. Ked Ti mama vycita, povedz mami neries, das si varene vinko? Skratka maj sa rada, cit sa sama so sebou dobre...dalej malickosti vykonane pre druhych potesia aj Teba..a mna by este potesilo zvieratko. Mame aspon skrecka...skvele sa s nou debati, hehe neodvrava 😄
@meluela nebudem hovoriť, že nie. Ja vravím, za v mojom prípade mi pomohla viera, ale tu samozrejme nemáme každý na rovnakej úrovni. Ak môže niekto pomôcť a človek tomu verí (aj psychológovi), tak ok, ale ja osobne nebudem posielať nikoho, radšej budem šíriť evanjelium coz je dobrá správa. Vám želám ale úľavu na srdci, aby aj takúto tragédiu ste vedeli zvládnuť a vezmite si z toho možno aj sama pre seba ponaučenie a v srdci držte peknú spomienku, nie hnev
Milujem ked niekto napíše ze samonasieraci typ.. houbeles.. ja mam to iste a preto som taka lebo ma vytaca neschopnosť, debilita určitých ľudí.stavam sa agresívnou... a bohužiaľ nežijem život aký by som chcela.. a s niekým s kým by som chcela. Vitamíny a šport trochu pomôžu ale skor sa treba zamerať na seba a prísť na to co mi skutočne chýba.. a ísť si za tým.. ja verím ze tiež raz budem kludnejsia.. mam teraz bábätko musím uz len kvôli tomu..
@staromodna môžem otázku, lebo ma to zaujíma. Môžeš aj do správy...ako ti je lepšie. Koľkých psychológov si navštívila, čo ťa najviac na nich stvalo? Ze nešli k veci alebo bolo príliš nad vecou. A problém ktorý si mala si si ebdela dat dokopy a vôbec sa nenáviedli na cestu?

Presne akoby som o sebe citala , to je uz asi ponorka stale doma a to iste. Uz som rozmyslala ci zacnem do kostola chodit co ja nechodim aby som v nieco zacala verit 😂 lebo mi vsetko a na vsetkych vadi.