Som precitlivená?
Ahojte, riešim v sebe vnútorne veľkú dilemu. S priateľom sme spolu cca 6 rokov. Vychovávame môjho 8-ročného syna z predchádzajúceho vzťahu. Spolu máme syna, ktorý má 9 mesiacov. Priateľ je dobrý otec, snaží sa, stará sa, pomáha mi, pracuje, vôbec nepije. Medzi deťmi nerobí rozdiely, myslí na mňa ( napr mi prinesie obed či kúpi obľúbený časopis). ALE. A tu prichádza to veľké ale. Máva záchvaty hnevu,ktoré trvajú pár minút. Niečo ho veľmi nahnevaná a prestane sa ovládať. Napr včera som ho nechala vyspať,mal náročný deň,ľahol si poobede a dve hodiny pospal. Ja som varila,robila úlohy so synom atď. On vstal a išiel hneď fajčiť čo je ďalšia pol hodina ( videl ma že stojím pri hrncoch a malý sa mi šplhá po nohe). Keď sa vrátil mu hovorím, že jemine teraz musíš chodiť preč keď tu mám najviac roboty, vezmi malého. Jeho to strašne rozčúlilo, zdrapil ma za ruku a metal so mnou ( malého som mala na rukách) a kričal na mňa že roz*ebem ťa a podobne. Keď som sa rozplakala tak kričal že sa nemám hrať na obeť lebo ho provokujem. Dnes zasa starší syn mu odpovedal na otázku,že nie to nie je pravda, ja som to zjedol a on ho zdrapil za krk a kričal že mu utrhne hlavu keď bude odvravat... Potom sa ukľudní, vysvetľuje normálne potichu. Ja si myslím, že to nie je normálne ale on mi povie že ho vždy provokujem a som precitlivená. Sama som zmätená či teda ozaj preháňam.
Nie, toto nema s precitlivenosťou nič spoločné. Takto sa správa človek s psychickou poruchou, diagnózou, prípadne pod vplyvom drog. Vo svojom vlastnom záujme a zdravého vývoja detí by som to riešila čo najskôr. Nejaké chlácholenie a sladké rečičky v tomto prípade nemajú význam. Držím palce!
Jedno je ze áno nevieme akym. Tónom ai mu povedala nech vezme dieťa na ruky... (ta jedna konkrétna situácia) Ale aby ta schmatol za to za ruku tak to je cez à úplne cez je aby schmatol 8rr dieťa pod krk.
Keby moj Partner schmatme moje dieťa pod krk tak odchádzam a teda žiadne diskusie ani ospravedlnenia by neboli. A nie ze ešte by som sa musela ja ospravedlniť.
A u vás sa to stupňuje preto lebo si je tebou isty
Dg. Explozivny psychopat.
Vráť chlapa do obehu a ty to skus do tretice. Henten ti zo synov výchova iba rovnakých/vacsich pošukov. 👽👽
@heleninamama ja si myslím, že autorka tvojej ironii nepochopila.
Autorka, chceš aby ťa tento idiot raz zavraždil?
No paneboze. V momente by som volala policiu. Cakas az ti v amoku bodne nozom syna? Alebo vas tam pobije?! Akurat vcera som citala clanok o zenskej s takymito psycho atakmi co pred rokom a pol zabila svoju 15 rocnu dceru.... bola rozvedena, a otec dievcata sa vyjadril ze o tych zachvatoch vedel, no nemyslel si ze by to zaslo az tam.... teraz mu ostali oci pre plac. Potrebujes toto zazit????
Takze on caka, ze ty sa budes vkuse ovladat, byt mila, aj ked ta sere, ale on sa ovladat nevie? Ved to je nonsens. Nech si uprace pred vlastnym prahom najprv. A urcite to nie je normalne spravanie, ja by som nechcela takeho cloveka u seba doma, pre mna by to bolo velmi stresujuce
raz by mi takto sahol na dceru a prisaham, ze ma zavru
Treba na frajera volať políciu keď ma záchvat a vyhodiť ho z bytu
Z toho co pises je to agresivny sialenec a bodka.
Neospravedlnuj ho a urcite sa nesnaz byt ta chapava servilna oddana partnerka, ktora mu bude pomahat sa z toho dostat! On to ma v sebe, a riadne hlboko, ty mu nepomozes, iba by ta zmanipuloval a znicil.
Zial, lepsi uz nebude, len horsi a cim skor sa s tym zmieris tym skor odides s deckami od neho. V tomto ich urcite vychovavat nechces. Co najskor prec od seba.
Si kompletna, ze sa tu vobec pytas? Raz by mi zdrapul dieta za krk alebo metal so mnou, to este nezazil tolko sily odo mna. Asi by som zbila aj vazou! Uz ma tvoj syn dost traum, stopni to a odid. Este ti kkt povie, nehraj sa na obed, ze si ho vytocila! Ja som tak raz mohla aj za byvaleho bolesti - lebo koli mne prsalo a vtedy mal bolesti silnejsie.
Nenechaj si navravat take debility od neho! Je to psychopad.
A este nieco. Oni dokazu osuskat aj psychologa, ze uz su fajn. Ty nemas moznost psychopatovi pomoct. Musi chciet sam a byt sam. On by vas znicil!
Fuha, to su ruadne prehnane reakcie! On je agresívny!
Však ho skús raz ty nečakane zdriaonut za ruku, pod krk a podobne, keď máš odvahu a uvidis ako sa zatvari. Povedala by som mu, ty toto somnou robis nonstop.
Pomimo, ako písali iné. Nie, nieje to dobre 😔
dnes je to metanie a o rok ti rozkope hlavu tak, ze budes mat lebku na kašu a susedia ta budu zbierat po chodniku.. Ale ved on je taaaky dobryyy, zeeee
Ty si nevazis samu seba a ani svoje deti, ked toto dovolis, aby sa dialo im a aby sa na to cele museli pozerat a zazivat to. Ved ani ten psychopat co vrazdil tych gejov bol taaaky dobryy, neflakal sa, nepil... Pochop ze ked su raz mozgove laloky zdegenerovane ( vie to krasne ujazat mri rezonancia apod) tak je to clovek, ktory je CHORY a potrebuje pomoc, lebo je nebezpecny tak pre seba ako pre svoje okolie? Ty zijes s chorym clovekom, on moze v noci vstat a dorazit vas vsetkych nozom, lebo mu prepne nevies kedy. Toto neskonci dobre...
@luccija hej, presne, ja aom dost vybusna, hlavne ked sa sostanem do caaoveho stresu, mam pocit, ze neatiham, vsetko sa na mna vali, kazdy nieco odo mna chce, do toho syn na 100x neposluchne, co mal spravit a nespravene. Ale teda zhucim, zakricim, zvyaim hlas. Muz vidi, ze mam nervy, tak sam zoberie najmladsieho a ide s nim do obyvacky, nech v klude dokoncim, co treba a potom sa uz normalne bavime. Toto, co robi tento chlap je nenormalne ☹
Prepáč ale ty si inak v poriadku že sa na to musis pýtať? Len raz by schytil moje dieťa pod krk. Ak chces teda radu, nenechávaj s ním deti osamote. Hento normalny človek čo má nervy neurobi. Len aby mu nepreplo raz tak že to bude mať fatálne následky
Odíď čo najskôr prosím ak môžeš a máš kam. Toto nie je normálne. A keby si sa pokúsila dostať ho k odborníkovi bude to zase brať ako provokáciu. Čo z tých detí bude keď uvidia taký prístup:/
no to bude nejaky egocentricky narcis podla toho co pises, vobec nieje v poriadku ako sa sprava a ako to tebe dava za vinu
Ďakujem za všetky pohľady na vec. Už to riešim. Posledná kvapka bola pri včerajšom rozhovore kedy som sa snažila nejako ho prebudiť. Pýtam sa či si myslí,že takéto reakcie sú v poriadku atď . On mi povedal,že keby som nemala malého na rukách tak mi jednu treskne vtedy takže u mňa posledná bodka. Raz by to mohlo skončiť tragicky a na to nebudem čakať.
múdre rozhodnutie, len sa od neho nedaj odhovoriť. Takéto typy vedia aj prosíkať, sľubovať hory-doly...keď podľahneš, rýchlo je naspäť vo svojom režime, tak sa drž
autorka - ja si tiez myslim, ze aj po tolkych rokoch spolu, je potrebne ho nechat - takto sa normalny muz URCITE nesprava, to ti mozem zarucit. Vo vztahu je potrebna dovera a pocit bezpecia, nie aby si so strachom chodila okolo agresivneho magora v rukavickach. A teraz bude dolezite vytrvat - ked zisti, ze pride o teplu veceru a sex zadarmo, to este len ta bude prosikat na kolenach - ale uz je neskoro, musis sa zatat a vydrzat, nesmies polavit - lebo skor ci neskor sa ti ta facka urcite ujde.
Áno, takto nejako to je. Povedal mi,že keď viem čo tú agresiu v ňom vyvoláva, nemám to v ňom prebúdzať. Taktiež som mu povedala nech si skúsi predstaviť,že sa budem prirodzene brániť keď ma takto napadne a čo potom. A on že to by som nerobil lebo to zle dopadne. No včera sme sa do noci rozprávali a ja som sa nestíhala čudovať. On si ale myslí,že nikdy neodídem lebo veď dve deti s dvoma mužmi,kto by ma ešte chcel mi povedal. No radšej nikto ale v kľude sama s deťmi ako takto. Ja som sa snažila riešiť,aj som mu navrhla odbornú pomoc ale vidím že to nemá žiadny význam. Keby nemal tieto prepinaky tak sme si mohli žiť spolu úplne bez problémov aj navždy.
Takže ako som. Si myslela je si tebou isty tak sa netreba viac pretvarovať....
A v tvojom prípade radšej sama s dvoma deťmi. Od dvoch otcov ako čakať ze mu raz prepne uplne
Ľahko sa radí, keď nie sme v Tvojej koži, ale nemám z toho dobrý pocit. Ťažko usudzovať len na základe pár viet, ale blikajú mi kontrolky, lebo toto zaváňa mužom agresorom a je pravdepodobné, že jeho útoky voči Tebe aj deťom sa budú stupňovať. Až Ťa prvýkrát nielen zdrapí, ale dobije tak, že to bude zjavné, je vysoko pravdepodobné, že sa Ti ospravedlní a možno aj kúpi kyticu či iný dar, ale ver, že sa to bude opakovať, frekvencia útokov sa bude zvyšovať a doba "sekania latiny" skracovať, až raz Ťa dobije aj bez následného ospravedlnenia... A vieš prečo? Lebo za to všetko v jeho očiach môžeš Ty (alebo deti)... Ja by som nečakala, kým sa to stane, ale rozhodnúť si to musíš sama.
Utekaj od takého magora. To čo máš len držať hubu a krok? A ešte to že je agresívny debil hádže na teba? Radšej sama s dvoma deťmi ako s takým debilom. Drzim palce
Kriste to je take slovenske,nebije ta,nepije tak na co mas vlastne stazovat? Zena spamataj sa,taketo vybuchu hnevu a fyzicke nasilie a nasledne psychicke tyranie je to iste akoby chladtak prvu ligu a tulal sa po krcmach. Zrejme od neho neodides,ale aspon si vsugeruj jednu oravdu,neprovokujes ho!!!! Ty nemozes za jeho vybuchy hnevu. Ak je vznetlivy cholerik,nech odide z izby,nech sa rozculi,ale nech sa ta ani nedotkne v hneve. Musis byt silna a sebavedoma. Ked sa rozohni,vtedy bud ticho a nevrav nic,to vyprovokuje este bacsi hnev. Ale akonahle ostane kludny,musi vediet,ze sa ho neboji. Vtedy je cas na hubovu polievku a rozhovor.
Ahoj. Ako ste pokročili?

Narcizmus, lebo ide o vinu a vinna sú vždy ty. "Včera ma napr donútil aby som priznala,že keby to inak sformulujem napr že miláčik,vezmi malého na ruky teraz ty tak by mu nervy nepraskli a nič by sa nestalo" proste ty môžeš sa všetko. Prečítaj si o tom.