icon

Som Róm a nikto nám nechce predať pozemok

ribar
28. mar 2022

Cavte mám taký problém tak veľmi ma to trápi a neviem prečo je to takto vo svete nastavené som róm a už asi len z toho jedného slová to poniektoré ani nedočítate som slušný pracujúci nemám žiadne úvery ani nič podobné pracujem v ČR keďže na Slovensku práca pre Rómov je skoro žiadna a to najme na východe pracujem 16-20hodin dene a snažím sa si kúpiť pozemok v okrese kde býva moja rodina lenže aj keď mám peniaze nikto mi kvôli tomuto že som róm nechce predať pritom mám manželku ktorá je tiež pracujuca a dcérku ktorá chodí do školy takže finančné sme na to dobré a môžme si dovolí kúpit nejaký pozemok lenže keď si ideme vybaviť pohovor telefonicky tak to začína dobré a ešte keď poviem že zaplatím hnet keďže sme už zúfalí tak sú radi no keď nás uvida ako keby im. Oči vypadli už výhovorky že sa to nedá lebo to je lesný pozemok atď ja viem že sú rómovia ktorý nepracujú kradnú atď ale taký ľudia su aj medzi bielymi tak neviem prečo robia taký rozdiel to vážne sa nám nepodarí si zabezpečiť rodinné územie kvôli farbe

vanda323
29. mar 2022

@liljana Nič ... Naozaj! Čo by som stým urobila? Žila som v takej dedine pretože nám nikto nechcel predať nič tak som bola nútená , a normálne som tam žila a nikoho neriešila

zooeynka
29. mar 2022

@vanda323 a ty,(viem ze si Romka a slusna, normalne fungujuca) by si chcela mat v tesnom susedstve bandu neprisposobivych ciganov ktori by ti ostiavali plot, robili bordel, hulakali a kradli? Je to krute, ale bieli ludia maju dovod preco nechcu ciganov v susedstve, tie"predsudky"voci ciganom nevznikli z nicoho nic. To su skusenosti. Bohuial to mizive percento slusnych a normalnych Romov na to doplaca. Ale odosobni sa a pochopis ze bieli maju proste strach si takychto ludi pustit do dediny/susedstva atd. Da sa to pochopit. Takisto by nechceli v susedstve devianta pusteneho z basy, atd

acrobaleno
29. mar 2022

Kto nebýva pri osadách nepochopí. A nie je Róm ako Róm. Ja poznám aj takých aj takých. A tí z osady to sú strašné stvory. A zase poznám slušných a pracovitých s normálnym zamestnaním a aj rodinou. Sami Rómovia nemajú radi tých z osady.

ivetta1234
29. mar 2022

@vanda323 mne to vraviet nemusis, ja by som nonstop bola v teplakoch kebyze sa da :D ale viem ze niektori riesia, tak isto ako moja stara mama stale riesila ci je niekto inzinier...ina doba ine mravy, nenarobis nic

waggi
29. mar 2022

Ono nepovedala by som, že ich každý hádž do rovnakého vreca. Sama poznám takých, ktorí ľahko schovajú do vačku aj bielych a nemyslím, si preto, že to je len o tom, že si róm. Možno to fakt nebol proste stavebný pozemok, veď ak chce človek niečo predať, tak mu môže byť jedno komu nie

ivetta1234
29. mar 2022

@tenerifka nemyslim ze za to mozu geny, teda aspon nie ako prvotna a jedina pricina, nic lepsie nepoznaju, neni zaujem, a ked sa k tebe ostatni chovaju ako k spine tak tazko...ja som poznala v pohode romky 🙂

lenkakravcova
29. mar 2022

@ribar Tak ako ti radil tu už jedne v komentári - zaplať realiťákovi, nech ten to ide pozrieť a dohodnúť s majiteľom. Ty si chod pozrieť potom pozemok sam, keď tam nikto nebude a keď sa ti bude páčiť, tak to kúp takto cez realiťáka.
Ja keby ze si vezmem hijáb na prehliadku nehnuteľnosti, tak si myslím že tiež by nám nepredali. S tým nič nenarobíš, jedine ze to takto obídeš. Už len dúfam, že nemáš typický rómske priezvisko, aby nevymýšľal pri podpise zmluvy. Jedna známa si kvôli tomu menila priezvisko, aby ju nediskriminovali.

zdena1990
29. mar 2022

@heleninamama presne aj u nás verili sme pekným rečiam vzali sme do prenájmu vyzorovo peknú slušnú romku ... A čo sa vykľulo krik hádky bordel nočné návštevy sťažnosti susedov dokonca asi tam boli aj drogy zasahovala aj polícia ... No nikdy viac a nie som Rasistka neboli by sme ju vzali dokonca cez realitku takže tak ľudia sa boja

acrobaleno
29. mar 2022

@ivetta1234 sú to aj gény. Proste s tým čo ti nadelí príroda sa vieš posunúť iba po určitú hranicu. A keď ti príroda nadelila mentálne zaostalých rodičov, tak veľkú dieru do sveta neurobíš.

simca06022011
29. mar 2022

Ja viem ze rodina je vela pre vas ale ja na vasom mieste kúpim ten pozemok v CR, tam kde pracujete a byvam s rodinou tam. Tu sa dlho nic nezmení. Anins názormi ani prácou.

bambushka
29. mar 2022

My sme dali šancu 3 rómskym rodinám, prenajali sme im byt . Prvý dvaja úplne normálni ,,slušní “ romovia sa tlkli po večeroch, teda on ju. A zmizli tak, ze smarili kľúče od bytu do pneumatik na dvore. Potom som zistila ze zmizlo kuchynské náčinie. Druha rodina, ti boli 4 tak ti (tiež slušní) ked mali zaplatiť tak prisiel starý za mojim manželom a vraví: počuj teraz nemám peniaze dam ti zajtra, dam ti pozajtra bla bla bla nevyplatili ma, počkaj este a pod. Tak sme ich vyrazili este boli ofucani. No a tretia bola baba a chalan s bábätkom. Decko nonstop plakalo a ona na neho vrieskala ako zmyslov zbavená. Ale najväčší bonbónik bol ten ze títo dvaja si jedného dňa doniesli návštevu. Hádajte koho, starého z rodinou co tu býval pred tým. No ja ked som to videla ma skoro infarkt trafil. Hovorím muzovi, okamžite chod hore a vyraz ich odtiaľto! Naštastie odišli. Viete ako by to dopadlo? Nasťahovali by sa tam všetci a robili basavel, neplatili nájomné a robili bordel. Romov nikdy viac, všetci títo boli ti slušní, ale náturu neogabes! Bohužiaľ. A bavíme sa, ze sa toto stalo v BA a nie niekde na východe. Ja sama som nemala predstavu co sú zač inak by som im 3x nepomohla. Môj bratranec zo SNV mi raz povedal, ked sme sa bavili o Rómoch, ze moja zlata ty nemas predstavu co su zač. To si ty len myslis, ze akí su takí onakí. To musis zažiť.

bambushka
29. mar 2022

@bambushka ale aby som nekrivdila, bieli sú tiež dobre hovädá.

ivetta1234
29. mar 2022
zuzana212722
29. mar 2022

@ribar je to blbé.. Si predstav ze v dedine kde sme my kupovali dom chodili na obhliadku aj romaci.. A sam starosta zákal predávať romom domy v tej dedine.. Ľudia ho berú lebo mala dedinka tak to tam funguje.. A dôvod presne ten ze kto by potom prišiel do tej dediny bývať ze by bola plná takých.. A nikto normálny by tam už nechcel.. Jeho slová

hiro
29. mar 2022

@heleninamama Boze to su bludy.
"Môže byť pravda, že si slušný, že si to 0,01 % Rómov, ktorí chcú žiť ako ľudia,"
"ale je fakt, že slušných Rómov je veľmi, veľmi málo"
Fakty mas napriklad tu, mozes studovat:
https://globalnevzdelavanie.sk/wp-content/uploa...

dusankomoj
29. mar 2022

Nikto nieje rasista,ale je holý fakt,že NIKTO nechce za susedov rómsku rodinu ani keby boli zaliaty v zlate. Bohužial na to doplácajú takí,ktorý sa snažia žiť štandardne. A nemusí to byť iba preto,ze robia bordel,ale majú aj odlišnú mentalitu. Sú hlučný,mnohopočetný a pri stretnutiach to vyzerá,akoby sa chceli navzájom pohlušiť.

luccija
29. mar 2022

@ribar oslov realitku

acrobaleno
29. mar 2022

V tých prťavých dedinách v mojom okolí to začalo presne takto. "Slušný" Róm kúpil dom a o rok už ich tam je plno a robia bordel. Modus operandi majú vymakaný na 100% a nikoho tým neurážam, to je proste fakt. Môžete si to overiť.

vanda323
29. mar 2022

@zooeynka Ale veď ja tu neriešim Rómov z osád....hoci núti ma to zamyslieť sa že ak ja mám problém tak čo potom osadníci...ale potom potom ..
Ja riešim normálne fungujúcich Rómov ...my sme nakoniec kúpili byt hoci nás sen bol dom ale nedalo sa nám vďaka rasistom k nemu dopracovať....Vieš aku mám super susedu? Stále si ma berie do úst že moje deti robia krik pritom ju keď muž bije tak nemôžme ani spať....ja som jej slušné vysvetlila že ich máme 4 a že to je bývanie v bytovke ....ja na nich teraz nebudem nonstop kričať buď tichoooo nevoz sa na odrazadle atď....bývame na prvom poschodí...
Ale bývalá som aj v blízkosti osady, keďže nám nikto dlho nechcel dať s mužom prenájom keď sme boli ešte no akože frajeri vieš nemali sme deti a neriešila som nikoho kto čo robil.....ja som mala doma.cisto a to mi stačilo vieš...
Ale vieš čo už aj ja budem taká...včera mi suseda kolopala že jej niekto zvonil o 22:00 a ja pozerám na ňu že čo ti šibe a ja čo stým akože? A ona na mňa vybehla že to isto niekto z našej rodiny....ja jej na to že ja už dávno ležím v posteli o takom čase a neriešim návštevu...a to stále ma otravuje ale už som si povedala že ešte raz bude mať také narážky tak spozná ciganku potom a hotovo....vidíš a ľudia sa čudujú že prečo sme drzi....nooo keď sa k nám xhovate takto ako nemyslím teba ale všeobecne že nás stále obvinujete z niečoho tak nech sa páči....

vanda323
29. mar 2022

@acrobaleno Aj geny vieš potlačiť....my keď máme doma návštevu nikto o Tom ani nevie...žiadna hudba nič....
Ale akurát včera ma naštvala suseda lebo ma.obvinuje z nepravdivých veci už dlhšie tak plánujem na víkend poriadnu cigánsku zábavu doma 😄😄😄

zooeynka
29. mar 2022

@vanda323 problem je ten, ze to co sa javi ako slusny Rom sa moze krasne prejavit ako typicky osadnik, je na to kopec"dokazov"zo skusenosti ludi, ktori romom dali sancu. Ty tiez ides robit cez vikend party nech vytrestas pucu susedu- hadaj ako vas zaskatulkuju aj ostatni susedia, ktori zatial proti vam nic nemaju? Skus si na to odpovedat sama pre seba.

vanda323
29. mar 2022

@zooeynka A kto sa javí ako slušný biely sa nemusí prejaviť?
Anooo, vytrestam ju keď je drzá sama si zato môže a čo povedia susedia má von koncom nezaujima

zooeynka
29. mar 2022

@vanda323 no vidis🙂 tvoje geny sa tiez nezapru. Ano, aj biely su hovada. Ale pravdepodobnejsie je, ze narazis na neprisposobiveho cigana ako na neprisposobiveho bieleho

slavkajurko
29. mar 2022

@ribar neviem si predstaviť ze pracuješ 16-20 hodín denne. To je nadludske možnosti

acrobaleno
29. mar 2022

@vanda323 Výnimka potvrdzuje pravidlo. Vezmi si tých z osady. Nielen že majú výbavu akú majú, ale aj to nurture je zanedbané. Nemôžeš sa s nimi porovnávať. Ty si úplne inde.

lucka114
29. mar 2022

@zazvorka87 prečo hneď rasistka? Veď to, čo napísala, je pravda.. akurát je málo ľudí, ktorí to povedia/napíšu, lebo sa presne boja nálepky "rasista" ...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
krisbar
29. mar 2022

ved skuste kupit cez realitku. nemusite sa s predavajucim ani stretnut, resp uz az ked sa budu podpisovat zmluvy. my sme tak predavali byt, videli sme sa az u notara pri podpisovani zmluvy.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená