Som smutná, lebo priateľ si ma nechce vziať.

25. nov 2019

Mam 29 a partner ma 34. Chodime spolu uz 3,5 roka a posledne 2 byvame spolu. Peoblem je,ze cela moja rodina a znamy sa ma vypytuju kedy bude svadba a ja uz neviem co povedat. Aj ja som uz z toho smutna. Priatel je velmi zlaty,mily je na neho spolah ale nema sa moc do svadby. Hovorili sme sice o svadbe kde by sme ju chceli mat atd. ale to bolo vsetko. Uz som mu to par krat naznacovala aj povedala ale on nic.
Mam susedu ktoru vo vsetkom superime a ta sa mi teraz vysmieva,ze mam chlapa co si ma ani nechce vziat,ze aka to musim byt chudera.
Je mi do placu. Ked sa ma pytal co by som chcela pod stromcek povedala som mu,ze prsten (aspon sa zasnubit) ale on na to nic.
A vcera som sa ho pytala znova co mi kupi pod stromcek a on mi povedal vsak si povedz len ma s prstenom neotravuj.
Rozpravali sme sa o zivote a on somnou rata do buducnosti a ja uz neviem ako argumentovat aby sa chcel pohnut dalej. Mame obaja pracu,mame kde byvat ale on stale vravi,ze nevie co bude za rok. A mne uz dochadzaju argumenty preco sa vziat.
Vsetci si myslia,ze nestojim asi za nic ked sa nechce zenit pricom on mi povedal,ze ozenit sa somnou chce. Baby dajte mi nejake typy na argumenty s ktorymi ho presvedcim.
Z bab som jedina nevydata. :(

pribinak
25. nov 2019

superis so susedou? to je chore.... prepac za uprimnost, dalej som ani necitala.

salome123
25. nov 2019

a ako sa stavia k spolocnym detom?

loginexistuje
25. nov 2019

no vies on asi dostal to co chcel mammu kto varit prat a ma sex tak navo sa ma viazat

mne by toto nevyhovovalo a ani tebe to nevyhovuje ked to riesis myslim ze si mu to jasne dala najavo co chces a ak on nechce tak zbytocne stracas cas daj si vo vnutri nejaky deadline napr vianoce a ak sa dovtedy nerozkyva tak by som to ukoncila ak najdes toho praveho pre teba uvidis ze aj svadba rychlo pride

777januska777
25. nov 2019

Načo by si ťa bral? Sex má, upratané má, navarené tiež, ešte nech sa vám dieťa podarí a už na svadbu ani nepomyslí.

loginexistuje
25. nov 2019

a urcite by som nemala deti s niekym komu nestojim zato aby si ma vzal

janage
25. nov 2019

Neries ty susedu, ani ostatne vydate, nevydate. Ries seba, teda vas dvoch. Ak netlacis na pilu a on sa aj tak nechce posunut, tak by som zvazila ci ostat. Mam kamosku tam pomohlo, ze odisla za pracou na rok, dva do zahranicia. Mlady si uvedomil ze chce ju a tu, ona sa zdokonalila v jazyku. Obom to prospelo. Ona ale bola pripravena posunut sa,dalej aj bez neho.

sonnenshein
25. nov 2019

Svadba nie je zarukou stastneho vztahu. A tlacenie muza do svadby je vyrazne kontraproduktivne. Co ak Ti chce dat prsten na 30tku? Alebo proste setri peniaze, aby Ti mohol kupit nejaky co bude naozaj klenot? Alebo sa jednoducho nechce zenit kym nema odlozene na svadbu/svadobnu cestu?
Skus si proste uzivat kasny vztah.

queen_el
25. nov 2019

V prvom rade nic nerob preto, lebo suseda...to je take detinske. Ide skor o to, ze ty nie si stastna v tomto vztahu, co je aj pochopitelne. Nemyslim si, ze by si mala hladat "argumenty" na svadbu. Zobrat by ste sa mali preto, lebo to chcete obaja predsa (aspon takto by to malo byt). To uz je podla mna dost zle, ak jeden musi druheho presviedcat, takto to nema zmysel. Podla toho, co pises, on si ta nechce vziat. Najma, ak hovori, ze nevie co bude o rok, akoze co tym mysli? Nevie, ci budete spolu? A ze ti povie, ze nemas ho otravovat s prstenom? No, nemusis so mnou suhlasit, ale ja by som nechcela byt s takym chlapom.

queen_el
25. nov 2019

@sonnenshein To, ze zena da najavo ze by chcela svadbu, nie je "tlacenie". A ak je to tak ako pises a planuje kupit ten prsten, tak to mohol povedat aj krajsie. A nie ze nech ho neotravuje...

sonnenshein
25. nov 2019

@queen_el Niektore zeny to vedia davat "najavo" velmi vyrazne. A pytat si prsten pod stromcek je jeden z prikladov (hovorim z mnohych rozhovorov s kamosmi - muzmi). Oni to proste vnimaju inak, to ale nemusi znamenat, ze nechcu.

amstelko
25. nov 2019

Nenahnevaj sa na mna, ale mam pocit, ze mas 16rokov. V 16 sa riešia taketo somariny. Uzivajte si zivot, buďte rada, ze mate zdravie, lásku a pekny vztah

pribinak
25. nov 2019

kebyze som muz, nechce sa zenit len preto, lebo ty superis so susedou. co ak dostane suseda napad mat 12 synov a 13 dcer a ty budes chciet znovu superit. vsak bude musiet aj oblicku predat, aby tolko krkov uzivil

autor
25. nov 2019

Ked on ma taku povahu,ze on nad vsetkym dlho premysla a ja ked vidim,zs sa k nicomu nema to urobim a on potom uzna,ze som mala pravdu.
My mame domacnost podelenu ja varim a nakupujem on perie a upratuje. A sex mavame nepravidelne pretoze ja robim do vecera a on pol dna je doma a potom je v praci a na vykendy ide riesit svoje ksefty.
On peniaze na prsten ma. Ja som ho do svadby nikdy netlacila ale som mu naznacila,ze je cas sa posunut a som mu aj pohrozila,ze ak to nebude riesit budeme sa musiet rozist pretoze ja dalsie 3 roky nebudem zabijat s clovekom co si ma nechce vziat. Deti sme nikdy neriesili pretoze je neplodny.

queen_el
25. nov 2019

@sonnenshein Ano, v tom mas pravdu ze to nie je najlepsi sposob. Najlepsi sposob je normalne sa porozpravat ako dospeli ludia.

sonnenshein
25. nov 2019

@queen_el S tym absolutne suhlasim.

777januska777
25. nov 2019

@sonnenshein to už je normálne vtipné, ževraj tlačenie do svadby. To už čo je za doba, keď baba má pomaly prosiť dospelého 34 ročného človeka o svadbu, lebo on sa ešte necíti dosť zrelý na manželstvo. Nepoviem ak by mal 25 a chodil by s ňou rok, ale už sú spolu skoro 4 roky a on ešte nevie či sa nato cíti? Toto je taký vtip, že je to až smutné.

janage
25. nov 2019

@sonnenshein ja len k prstenu. Moj sacrozhodol tak nahle, ze ani prsten nemal kupeny a dostala som taky z drotika vlasnorucne urobeny. Dodnes ho mam odlozeny aj s tym origos drahym diamantovym. Aj som ho nosila nejaku dobu kym sme spolu vybrali ten kovovy s kamienkom. A ma pre mna vacsiu cenu jak ten diamant.😁
osobne si myslim, ze ak by chcel a planoval, povedal by to. Tu nejde o prsten. On neciti potrebu sa s nou viazat.

autor
25. nov 2019

@pribinak suseda je uz vydata a cakaju dieta. Ja s nou ani moc nechcem superit ale ona je proste typ cloveka ktory ma tak neskutocne vytaca. Ked ju len stretnem a zacne na mna pozerat tym pohrdavym pohladom. Sleduje ma na instagrame aj na FB a ked ideme niekam s partnerom na vylet tiez idu ale niekde kde je to riadne drahe aby sa mohla pysit,ze ona na to ma a ja nie. Ked som si prefarbila vlasy druhy den ich mala aj ona. No to je proste na dlhe rozpisovanie. A ked som minule umyvala chodbu vysla von a pytala sa,ze kde mam draheho,ze ja chuderka sa tu musim plazit po zemi. Ked som ju ignorovala tak mi povedala,ze no vsak ked si ta ani nechcie vziat tak preco by Ti mal aj pomahat,ze?

777januska777
25. nov 2019

@pribinak tak to sa s ňou má potom rozísť nie? Veď ak by mi vadilo ako sa partner chová, tak ho neťahám za nos, ale normálne sa s ním rozidem. Ja nechápem toto akože chodenie, to načo je dobré potom? Či aby nebol sám, tak s niekým chodí? Choré.

maminkasisa
25. nov 2019

A ty nechces mat niekedy deti? O tom ste sa nerozpravali? On mozno aj preto hovori, ze nevie, co bude o rok, A susedu neries, je to detinske.

acrobaleno
25. nov 2019

Už mi to tu lezie na nervy. Veď máš ústa, tak mu povedz, že chceš svadbu a nie sa mu prihovárať. Veď si dupni, ste spolu 3,5 roka na čo čakáte? Kým budete spolu 7-8 rokov a do roka od svadby sa rozvediete? Hlavne, že riešiš nejakú chuderu susedu.

pribinak
25. nov 2019

tak posli susedu do riti a hotovo.

pribinak
25. nov 2019

@777januska777 mozno ju ma napriek tomu rad. co ja viem? nepoznam ho

janage
25. nov 2019

Ak by si bola vnutorne sama,so sebou spokojna, na susedu by si sa usmiala sirokouhlym usmevom a povedala. Aj ja ti prajem krasny den😁

queen_el
25. nov 2019

Anonym, podla mna neriesis tento problem uplne najlepsie. Ked ste sa normálne rozprávali, nie stýlom ze kúp mi prsten, co povedal? Iba tie kecy o tom ze ta vidi v buducnosti? Opytala si sa konkrétne ci chce svadbu a hlavne ze kedy?? (teda o rok, o dva, o desat, nikdy...) Ked sa s nim chces rozist kvoli tomu, tak sa aj rozid, lebo ked iba tak hovoris, je to iba vydieranie, nic ine.

autor
25. nov 2019

Neviem ci to nemoze pramenit aj z toho ze on sa uz raz mal zenit. S ex maly vsetko vybavene mesiac pred svadbou a jej proste zrazu prdlo v hlave a skoncila na psychiatrii. A neviem ci toho nepoznacilo lebo teraz sa blizi ten kriticky rok ked sa im to stalo a on sa boji,ze znova sa to tak pokazi. Ale zas on nevedel,ze ona bola psychicky chora a jej rodina mu to nepovedala. Ex bola skoro 1,5 v nemocnici potom zas Zaluzi a nejak pred rokom sa dala ako tak dokopy. No a u nich to bolo tak,ze ona mu navrhla svadbu a on suhlasil. Ja som navrhla svadbu a on sa nevyjadril tak premyslam co je na mne take zle ,ze mna si vziat nechce?

777januska777
25. nov 2019

@pribinak má ju rád až tak, že s ňou je ale vziať si ju nechce, lebo s ňou nevidí budúcnosť. Prepáč to je taká sprostosť, že to ani nemôžeš myslieť vážne. Jemu sa páči, že má sex, má navarené, má upratané a hlavne nie je sám, ale pozerá sa aj inde, veď čo keby náhodou. Má doma aspoň poistku, keby nenašiel inú vhodnejšiu babu.

acrobaleno
25. nov 2019

Bože ženská...ty nie si jeho psychológ aby si to riešila. Čo ťa to má čo zaujímať. Buď ťa ľúbi alebo nie. Toto je najväčšia chyba, že ženy sú vždy až priveľmi chápavé. Treba byť trošku sebecké.

sonnenshein
25. nov 2019

@777januska777 A kolko je podla Teba idealny cas? Podla mna je to pre kazdy par uplne ine. Poznam pripady, kedy boli spolu 7 rokov, a az potom ju poziadal o ruku. A za dalsich 8 rokov zvladli svadbu, dve deti, a su spolu stastni.
A po tom, co autorka napisala o 10:52 uplne chapem, ja by som tiez "cakala" kym prejde ten kriticky rok.

petkaaa
25. nov 2019

🙈🙈🙈 ty sa chceš vydať, lebo súperíš so susedou a preto, že sa ťa vypytuje rodina, alebo preto, že to tak cítiš? Pretože z tohto čo tu píšeš by som povedala, že máš 18 rokov, keby som si neprečítala tvoj vek. Píšeš, že ho netlačíš do svadby ale pri každej príležitosti mu hovoríš, nech ti kúpi prsteň.
Mala by si mať dosť rokov a dosť rozumu na to, aby si vedela posúdiť, či je toto typ muža, s ktorým chceš zostarnúť, či ti vyhovuje ako sa správa (áno, zohľadnila by som aj to, prečo sa nevyjadril k svadba a hlavne, aké má dôvody) a na potom sa rozhodnúť, ale podľa mňa teba tlačí len to, že tvoje kamošky sú vydaté a ty ešte nie. Nemaj potrebu niekoho dorovnať a nevydávaj sa iba preto, aby si si splnila "povinnosť"