Som smutná, lebo priateľ si ma nechce vziať.
Mam 29 a partner ma 34. Chodime spolu uz 3,5 roka a posledne 2 byvame spolu. Peoblem je,ze cela moja rodina a znamy sa ma vypytuju kedy bude svadba a ja uz neviem co povedat. Aj ja som uz z toho smutna. Priatel je velmi zlaty,mily je na neho spolah ale nema sa moc do svadby. Hovorili sme sice o svadbe kde by sme ju chceli mat atd. ale to bolo vsetko. Uz som mu to par krat naznacovala aj povedala ale on nic.
Mam susedu ktoru vo vsetkom superime a ta sa mi teraz vysmieva,ze mam chlapa co si ma ani nechce vziat,ze aka to musim byt chudera.
Je mi do placu. Ked sa ma pytal co by som chcela pod stromcek povedala som mu,ze prsten (aspon sa zasnubit) ale on na to nic.
A vcera som sa ho pytala znova co mi kupi pod stromcek a on mi povedal vsak si povedz len ma s prstenom neotravuj.
Rozpravali sme sa o zivote a on somnou rata do buducnosti a ja uz neviem ako argumentovat aby sa chcel pohnut dalej. Mame obaja pracu,mame kde byvat ale on stale vravi,ze nevie co bude za rok. A mne uz dochadzaju argumenty preco sa vziat.
Vsetci si myslia,ze nestojim asi za nic ked sa nechce zenit pricom on mi povedal,ze ozenit sa somnou chce. Baby dajte mi nejake typy na argumenty s ktorymi ho presvedcim.
Z bab som jedina nevydata. :(
Ty si posadnutá svadbou a pre teba je úplne nepodstatné koho by si si brala, dôležitejšie je, aby si si písala "vydatá". Máš úplne pomýlené hodnoty. Ženieš sa len za tým, aby si sa vydala, lebo všetci okolo teba majú už svadbu za sebou. Máš 29 rokov, ale rozumu si veľa nepobrala.
Väčšina ti tu radi neriešiť, netlačiť a bla bla bla 😀 nwm ako to majú tie baby, ale podľa mňa sú nevydate a v dlhoročnom vzťahu, tak aspoň samy seba presviedčajú o tom, že veď to netreba (ak sa mýlim, tak sa ospravedlňujem). Pre mňa je manželstvo záväzok, znak toho, že ten druhý so mnou chce byť celý život (nevravím, že to vždy vyjde, ale je tam aspoň ťa snaha), takže chápem prečo sa chceš vydať a podľa mňa sa nespravaš ako mladá hlúpa baba (jedine možno tým porovnávaním to je také detinské). Takže za mňa by som sa ho spýtala narovinu či si ma chce vziať a ak sa bude vykrúcať alebo vymýšľať, tak by som mu povedala, že ok, ale mňa už nebaví čakať kým sa rozhybeš, tak buď si ma vezmeš alebo si môžeš hľadať inú. A nepríde mi to ako tlačenie. Jednoducho ak si chlap chce babu vziať, tak nepotrebuje čakať roky a premýšľať donemoty. Poznám pár chlapov čo si svoje baby vzali po rokoch a len z núdze, lebo neprišla lepšia.
@777januska777 mylis sa....podla mna je vacsina vydatych (aj ja som). Ale uz po xy rokoch vztahu tie zeny vedia, ze natlakom nic dobre nedosiahnu. A sorry 3,5roka nie je vela....ano, niekto sa berie po roku...ale stale je podla mna 3,5roka kratko...este moze byt len vo faze poblaznenia a zalubenia...skutocna realita pride po 6a viac z mojej skusenosti
@777januska777 vieš, ja som s mužom chodila 4 roky kým sme sa zobrali. Nejaký čas sme spolu aj bývali ale nikdy ma nenapadlo tlačiť na neho, nech si ma zoberie. Nechceli sme deti hneď, tak som nemala dôvod. Bývali sme spolu, bolo nám fajn. Tak prečo by som mala na neho tlačiť, nech sa zoberieme. Časom to prišlo. a bolo mi jedno čo si kto myslí. Ten papeir jej aj tak nezaručí že budú naveky spolu. Ak sa nedajbože rozvedú, potom čo, bude hneď uháňať druhého, len nech je vydatá?
@777januska777 nie vsetky co pisu su nevydate, ja napr. som vydata dost dlho a si dovolim povedat, ze v spokojnom manzelstve, ale toto mi pride chore.... ona sa chce vydat, lebo vsetci naokolo su, a nikde nespomenula, ze ho lubi, chce s nim stravit cely zivot, ze si rozumeju.... ja neviem, ako to citi on, mozno rozmysla o ukonceni vztahu, napr. nikde nespomenula, ako to maju vysvetlene a vykonzultovane do buducnosti s rodinou, kedze on je neplodny, co ak si dotycna za par rokov bude velmi zelat dieta.... mozno on sa koli tomu nechce takto viazat.....
@maminkasisa presne, podľa mňa nemajú vyriešených ešte dosť otázok a s tým môžu prísť veľké problémy v budúcnosti. Možno on rozmýšla racionálnejšie, primerane veku a nie ako pubertiak, ktorý niečo chce a hotovo.
Ty mas 29 a mas problem s tym, ze suseda s Tebou (ale isto aj Ty s nou) superi? Keby si mala 13, tak sa to este da pochopit, mozno. Pises, ze on nad vsetkym dlho premysla a Ty to urobis a potom je spokojny-nuz, tak sa vydaj (nemusis nutne za neho), mozno bude spokojny. Len mysli na to, ze suseda je uz vydata, takze ona to uz vyhrala🙉
@maminkasisa tiez som sa nad tym takto zamyslela...vacsina zien zacne tuzit v istom veku po dietati...mm ale ake su moznosti...umele oplodnenie alebo adopcia...to prve je za dost prachov s neurcitym vysledkom a to druhe maloktory chlap znesie...asi by bolo dobre otvorit skor taku temu...
@maminkasisa precitaj si spatne kde som pisala,ze ho lubim a chcem ho.
Ja viem,ze vyzniem ako keby mi preskocilo ale ja proste sa bojim,ze si ma nevezme. On mi povedal,ze hladat inu nechce a ani nemieni lebo je somnou stastny a spokojny ale,ze mu mam dat cas lenze ja ho poznam a viem,ze pokial ho nebudem tlacit tak sa tej svadby nedockam ani do 50ky. Uz aj jeho rodina sa pyta kedy bude svadba a,ze preco ho nezatlacim.
On je proste hrozne nerozhodny a jeho do vela veci bolo treba dotlacit aby pochopil,ze to bolo spravne rozhodnutie. Kebyze ho netlacim ohladne bytu tak este teraz sa stretavame po restikach. Takto uz 2 roky spolu zijeme mame podelenu domacnost a perfwktne fungujeme tak naco cakat?
@maminkasisa no ale ak to nemajú vyriešené načo potom čakajú? Veď chodia spolu skoro 4 roky, on má 34 ona 29, to už je podľa mňa vek v akom to majú už všetko dávno mať poriešené. Mne to stále príde ako to, že on si ju ani nechce vziať (možno sa mýlim). Ja keby som sa chcela vydať by som to riešila s ním a čakala by som jeho normálnu odpoveď ak áno kedy a ak nie prečo. Je pravda, že tu sa len môžeme dohadovať ako to asi je, kde je problém a podobne. Podľa mňa u nich zlyhala komunikácia (teda ako u väčšiny tém tu na modrom koniku).
@anonym Takže pre anonym najskôr sa o tom porozprávaj s ním, ale ak sa chceš vydať, tak nie je zlé mu to povedať, podľa mňa je hlúposť čakať a čakať a dúfať. A keď ti tu aj baby radia nechať to tak a podobne. To by som vôbec nepočúvala, ty jednoducho túžiš po záväzku a túžiš po sľube, tak mu to normálne povedz. A podľa reakcie aspoň uvidíš na čom si.
A ešte niečo vážne si chceš vziať muža, ktorý nie je schopný urobiť nič samostatne? To ho budeš do všetkého tlačiť? Nezačne ťa to po čase unavovať? Veď to je ako keby si mala druhé dieťa. (To len tak aby si považovala, aké to môže byť v budúcnosti. Nechcem ťa presviedčať o jeho neschopnosti alebo tak, len si tuto jeho vlastnosť predstav v budúcnosti a či by si chcela byť s takým človekom.)
daj si pozor na to, aby si nebola posledna z vas vydata a prva najrychlejsie rozvedena.
tak to byva, najhorsie je, ked si od zivota vydupes, aby sa ti splnil najvytuzenejsi sen. zrazu zistis, ze to nie je vobec to, co si si myslela (predstavovala/vysnivala), ze bude.
musis mat v hlave jasno, preco sa chces vydat. dovody ako: ostanem stara dievka, u nas sa traduje, ze... , vsetky su uz vydate, uz maju deti, suseda sa mi vysmieva, ... to su vsetko talafatky.
a skaredo sa ti vratia, ak toto je dovod na sobas.
vydavat sa mas nie preto, ze chces prsten a papier s peciatkou a titul mlada pani a pokoj od otazok a urazok vsetecnej susedy.
vydat sa mas preto, ze s tymto clovekom chces byt po cely zivot, ze si pripravena si s nim "obrusovat hrany", prijimat kompromisy, mat spolocne ciele, vzajomne sa doplnat, ale aj respektovat jeho odlisnosti.
nie ze rok po vysnivanom sobasi zrazu precitnes, lebo do vsetkeho doleziteho ho bude nutne vzdy vmanevrovat a aj to sa bude vzpierat a ty uz budes vycerpana od hladania dovodov, argumentov, presviedcania. a zacnes sa sama pytat, naco si sa do toho sobasa tak hrnula, ked teraz by si bola radsej, keby si mohla slobodne povedat, ze ten vztah nema zmysel a najst ineho chlapa.
a este jednu vec ti poviem. znama tiez po styroch rokoch vztahu a dietati chlapa zacala spovedat, kedy teda sobas. ako to s nou mysli. a on stale odkladal. spominal traumu, lebo uz sa raz rozvadzal a s ex mal zly vztah. a ze ano, sobas bude, ale potom, neskor. nie su peniaze, nie je hento, nie je tamto.
az ju proste presla chut a naopak raz pri takej otazke od niekoho na navsteve prehlasila, ze ona sa uz nechce vydavat. ze takto je to fakt najlepsie. nic im nechyba, zije sa im spolu dobre, papier na to nepotrebuju. a vlastne je to dokaz, ze im obom na sebe zalezi, ked su spolu aj bez papiera. a ze keby daco, ovela lahsie sa mozu rozist a zacat kazdy sam znova s niekym inym. nemusia aspon riesit rozvod.
ale to nepovedala naschval. myslela to naozaj vazne. uz to tak citila.
no a do mesiaca dosiel s prstenom sam od seba. (jedna vec je moct si vyberat, ci sobas bude, ci nebude a citit sa tym otravovany. a druha zistit, ze vlastne ako je slobodny v rozhodnuti on, je aj ona.)
Ja znova opakujem lubime sa chceme zostat spolu uz natrvalo ale proste u nas v rodine neexistuje aby sme zili na divoko a tak isto aj u jeho rodicov. Uz som bola ochotna pristupit aj na taku rychlovku na urade. Ale uz to asi seriem
nechaj tomu, voľný priebeh. Užívaj si slobodu. Všetko príde samé...daj tomu čas. Tá tvoja suseda je dobre jeblá, keď sa takto porovnáva a sleduje ťa. Ty s ňou nemôžeš súperiť, ty jej musíš ukázať kto je tu s vyšším IQ. Práveže by som ju všade zablokovala, aby nevidela moje príspevky na sieťach a pri osobnom stretnutí a narážkach by som sa na ňu usmiala a odišla a samozrejme nereagovala. Pri takom tupom človeku ako musí byť ona sa ani iné robiť nedá.
tak zas ja mám rada jednanie na rovinu . Byť s niekým 4-8 rokov a tajne dúfať že sa rozhýbe a vezme si ma ? Mnohé čakajú a čakajú aj deti mu porodia , snažia sa byt chápavé a netlačiť nič nevyžadovať , lebo chudáčik by mohol byť do niečoho dotlačený . A ten chudáčik prijíma varenie, pranie , staranie sa , sex , polovičku nákladov na domácnosť , polovičku nákladov na dovolenku ..len preboha mu nič ńehovoriť aby som mu to neznechutila .
Treba jednať narovinu ....chceš sa vôbec ženiť? Chceš si ma vziať ? Kedy ? O rok , dva , tri ?
Ak nie je v tomto jasno , treba sa posunúť ďalej a hľadať iného partnera.
a čo žijete v stredoveku? že v rodine neexistuje. Sa preber, toto je tvoj život, zariaď sa podľa seba a nie podľa toho, čo ti kto vtĺka do hlavy
Ja som vždy bola taká že načo papier, nepotrebujem ho aby som partnerovi dokázala že ho milujem a nepotrebovala som to ani od neho, lásku mi dokazuje rok a pol a svadbou by sa to moc nezmenilo. Ale odkedy som v piatom mesiaci tak sa iba rozčuľujem že na to treba papier a na to. Chcem aby sme všetci traja mali rovnaké priezvisko, chceme úver a stavať dom, to sa tiež ťažko robí bez manželstva. Raz keď som sa takto rozčuľovala nad všetkým na čo treba papier pred priateľom tak mi povedal, že som strašne zlatá keď sa rozculujem ale, že ak si raz poklakne predomnou tak to bude z čistej lásky a kvôli tomu že ma miluje a nie kvôli tomu že je to zo všetkým ľahšie potom. Úprimne? Bolo to milión krát krajšie ako romantické zásnuby. Ale minule mi hovoril ako sa teší na Vianoce že budeme samy dvaja (traja) v centre Prahy 5 dní (od pondelka do piatka aby sme nerozhadali naše rodiny že s kým travime Vianoce), tak mi len tak mimo povedal že ak odíde z jeho účtu asi tak 500€ nemám sa na nič pýtať ani nič riešiť že je to prekvapenie pre mňa. Tak sa asi priateľ snaží o nejaké pekné prekvapko ale chytam už tušaka, že od Vianoc budem čerstvo zasnúbená 😁 netlač na neho, chlapi vedia byť až moc romantický len mi ženy to nevidíme ☺
@kvetinka75 mesiac dozadu mi v spánku meral prst (tvárila som sa že spím, ale bolo ťažké sa nesmiať 😁) takže už je to tak nejak jasné.. Ale vždy som hovorila že on nevie byť romantický a nemá to v povahe a aha 🤷♀️ a to som na neho nikdy netlačila ale práve naopak, vždy som bola ja tá, čo svadbu nechcela.. Niekedy chcú muži iba prekvapiť a keď sa ich to žena stále pýta tak strácajú chuť alebo motiváciu prekvapovat.
@panda21 no podľa mňa je toto ten prípad, že ak si babu chce chlap vziať, tak si vezme a nemusí čakať roky. Takže v prípade autorky si myslím, že on si ju vziať nechce. Aj keď to jej môže povedať len on.
@777januska777 sme spolu od minulého roka od júna, ja v 5tom mesiaci ako 21 ročná a on 22 ročný 🤷♀️ možno je to len tým že môj je moc mladý a robí všetko bez rozmyslu (aj keď pochybujem lebo mal priateľku 2 roky a ani ju rodine nepredstavil..) možno muž autorky len jak je starší tak nad vecami viac uvažuje do budúcnosti. Aj keď nechápem, čo sa ma stať sa stane či keď budú zobraty alebo nie. Keď sa rozísť majú tak sa rozídu alebo aj rozvedú. Papier nikdy nikomu nezarucil večné partnerstvo 🤷♀️ a takto to berieme aj my.. Ak sa mame rozísť, ten jeden rozvod hore dole a aspoň z našej lásky vznikol najkrajší poklad ♥
@panda21 no možno, skôr by som, ale pochopila, že tvoj sa toho záväzku bude báť. Lebo chlap, ktorý už má 34 a chodí s partnerkou 3,5 roka by mal byť dosť vyzretý aby si vedel uvedomiť pre a proti manželstva. Čím je človek starší, tak by mal mať už určité priority a premyslené kroky v živote. Ak by takýto chlap ešte nevedel čo od života chce a aby nevedel, či si ma chce alebo nechce vziať, tak to je nevyzretosť alebo premyslenosť, hľadať lepšiu. Práveže chlap vo vyššom veku si uvedomuje riziká rozvodu a vie čo ho po ňom môže čakať, preto sa do toho nebude, tak hrnúť a ak si není istý manželstvom s ňou, tak potom načo to ďalej ťahať a čakať?
@panda21 často ročné vzťahy končiace manželstvom vydržia ďaleko viac ako dlhoročné vzťahy , kde sa nič neposunulo . 7-8 rokov , manželstvo nie, dieťa nie, lebo jeden alebo druhý sa necíti a tak a nevie či sa bude cíťiť.
Ja som s manželom ani nebývala , chodili sme spolu rok a myslím že manželstvo máme relatívne dobré , sme spolu 12 rokov.
@777januska777 vieš možno aj vie čo chce. Tým, že možno deti nebudú mať, tak nepotrebuje mať ten papier čím skôr. Možno to príde neskôr. A možno sa mu partnerka začína nechcem napísať že zhnusovať, to je prisilné, ale iný výraz mi nenapadne, tým že na všetko tlačí. Čo bude neskôr? Čo bude podľa rodiny potrebné a ona začne vyvíjať nátlak? Ono tie rozhodnutia by mali byť také spontánne a také že človek je presvedčený o ich správnosti a nie že je dotlačený. Inak je to na ..... aby jej to raz nevyčítal.