icon

Som smutná, lebo priateľ si ma nechce vziať.

25. nov 2019

Mam 29 a partner ma 34. Chodime spolu uz 3,5 roka a posledne 2 byvame spolu. Peoblem je,ze cela moja rodina a znamy sa ma vypytuju kedy bude svadba a ja uz neviem co povedat. Aj ja som uz z toho smutna. Priatel je velmi zlaty,mily je na neho spolah ale nema sa moc do svadby. Hovorili sme sice o svadbe kde by sme ju chceli mat atd. ale to bolo vsetko. Uz som mu to par krat naznacovala aj povedala ale on nic.
Mam susedu ktoru vo vsetkom superime a ta sa mi teraz vysmieva,ze mam chlapa co si ma ani nechce vziat,ze aka to musim byt chudera.
Je mi do placu. Ked sa ma pytal co by som chcela pod stromcek povedala som mu,ze prsten (aspon sa zasnubit) ale on na to nic.
A vcera som sa ho pytala znova co mi kupi pod stromcek a on mi povedal vsak si povedz len ma s prstenom neotravuj.
Rozpravali sme sa o zivote a on somnou rata do buducnosti a ja uz neviem ako argumentovat aby sa chcel pohnut dalej. Mame obaja pracu,mame kde byvat ale on stale vravi,ze nevie co bude za rok. A mne uz dochadzaju argumenty preco sa vziat.
Vsetci si myslia,ze nestojim asi za nic ked sa nechce zenit pricom on mi povedal,ze ozenit sa somnou chce. Baby dajte mi nejake typy na argumenty s ktorymi ho presvedcim.
Z bab som jedina nevydata. :(

panda21
25. nov 2019

@777januska777 ja som našťastie stretla chlapa ktorý sa do mňa zamiloval hneď na "prvý pohľad" začal rozprávať o rodine a deťoch skôr ako ja. Do troch mesiacov som poznala celú rodinu, jeho mama neverila vlastným očiam že spomína deti a že ma vlastne vidí, pretože s tou prvou ani po 2 rokoch nepadlo slovo rodina alebo svadba. Minule sa prekecla že mi ďakuje že som urobila s jej syna šťastného muža a že po pol roku sa jej pýtal ako bola požiadaná o ruku ona a ako si ženy asi predstavujú žiadosť. Ale asi si vážne neviem predstaviť keby mám 34 ročného partnera a ten mi na prsteň povie, že už s tým neotravuj. Po tomto by mi asi srdce puklo.

777januska777
25. nov 2019

@kvetinka75 no tak ale to jej má predsa povedať. Ak sa mu zhnusuje po 3,5 roku čo bude po 20? Ak s ňou nechce byť, tak jej to má povedať priamo a bez okolkov, lenže veľa chlapov to neurobí, lebo majú sex zadarmo a aj pohodlie.

777januska777
25. nov 2019

@panda21 veď toto vravím, môj bol natom podobne, on sa chcel ženiť hneď, ja nie, keďže som ešte mala školu. Poznám vzťahy, kde spolu chodili roky a on sa nikdy nemal k činu, potom sa rozišli, on si našiel inú a do dvoch rokov bola svadba. Takže ja si stále myslím, že ak si ženu chce vziať nepotrebuje uvažovať roky, jednoducho sa rozhodne a je to. Ak nechce, tak hľadá dôvody prečo nie a po čase sa možno zmieri s tým, že už inú nenašiel a vezme si aj tu ktorú má. (Toto je paušalizovanie a nemusí sedieť na každý pár, niekde môžu byť vážne dôvody, takže nikoho som nechcela uraziť.)

panda21
25. nov 2019

Problém je v tom, že veľa mužov radšej "pretrpí" tých pár rokov dokým nenájdu tie "pravé motýle" a je jednoduchšie byť pri niekom s kým ma byt, ma pravidelný sex a vlastné druhú mamu. Potom keď sa nájdu tie pravé motýle tak je ľahšie sa rozísť ako byť potom rozvedený. A takýto muži nikdy nepovedia nechcem si ťa zobrať lebo čakám na lepšiu a ty si iba zastávka (hnusné ja viem, ale poznám prípad kedy takto čakal 10 rokov, urobil dve deti ale nikdy sa nezobrali lebo chlap nechcel.. Teraz je rok s mladou a na ženu a detí kašle).. Myslia iba na seba a na svoje sebectvo, je ľahké ubližovať niekomu koho nemiluješ..

maminuska
25. nov 2019

@777januska777 no to je ten problém , veľa mužov to ťahá do max.konca , pokiaľ to len ide , drží to na uzde , len aby niekto bol. Ak príde niekto pre neho lepší bez zábran pošle dlhoročnú partnerku k vode, veď jej nič predsa nesľuboval , však si ju ani za ženu nezobral ( slová môjho bratranca ) , čo po ňom chce, spovedať sa bude až manželke ...
Ak sa aj po 8rokoch rozhýbe , ten zabehnutý spôsob života je tak silný že ho často zlikviduje príchod dieťaťa.

panda21
25. nov 2019

@kvetinka75 ver mi, že aj ja som bola dosť prekvapená a vážne som mala na mále so smiechom. Ale nepokazim mu radosť predsa 😁

@maminuska tak to si ma celkom aj potešila, ja sa vždy na všetko pozerám z každej stránky (žena analyzátor). Raz vidím to, že sme na všetko išli príliš rýchlo a takto to predsa nemôže mať dlhú trvácnosť. Raz sa na to pozerám že koľké páry sa poznali pár mesiacov a stihli všetko a sú spolu 20 rokov ☺

eliska13
25. nov 2019

Tak, keď Vaši povedali, tak posluchni a nájdi si iného.Detinske ako z českej komédie Slunce seno...dobre, že si oči nevyskriabete so susedou.To jej nevieš niečo povedať???Tvoja zivotna meta je mať prsteň a vydať sa,lebo aj ostatné?To js by som už visela na strome, lebo 90% mojich kamaratok sa vydávalo a rodilo hneď po maturite a ja už o 12 r neskor

maminuska
25. nov 2019

@panda21 ja som jedna z mnohých a to sme spolu ani nebývali , nedovolila som to . A nie , nebolo to z náboženských dôvodov, nie som veriaca. Otestovala som si ho v záťažových situáciách , ktoré prišli a v konečnom dôsledku môžeš s niekým žiť 8-9 rokov , vždy ťa dokáže prekvapiť a to aj veľmi nemilo .
Nie je žiadnou výnimkou že krachujú dlhoročné vzťahy po roku svadby a príchodom dieťaťa.

panda21
25. nov 2019

@maminuska my sme sa spoznali na jednej brigáde v zahraničí, bez rodiny, priateľov a všetkého, psychika v riti a to ja som silný flegmatik a skoro nič ma nerozhodi. Tam som ho videla vo všetkých situáciách, nasrateho, smutneho, šťastného.. Aj sme tam hneď skúsili spoločnú domácnosť s tým nátlakom na psychiku a zistili sme o sebe veci, ktoré sa dozvedajú iné páry po x rokoch.. Aj som si ho otestovala dokonca, že ako sa zachová keď mu donesiem 4 mesačne krsňa s tým, že o ničom nebude vedieť. Spomínal detí tak som si chcela byť istá.. Hneď chcel prebalit, okúpať, mojkal sa a hral. Tam som vedela že áno, s týmto chcem dieťa! ♥

panda21
25. nov 2019

@eliska13 keby bola v mojej triede kde 15 bab zo 16 máme detí a sú všetky zasnúbené tak neviem čo by robila 😁

doty1
25. nov 2019

Autorka by sa mala podľa mňa v prvom rade ukľudniť a trochu menej sa porovnávať s ostatnými a to nielen v prípade statusu slobodná/vydatá. Ušetrila by si kopec energie, ktorú by mohla využiť niekde inde.

kvetinka75
25. nov 2019

@777januska777 nexhcela som napisat ze zhnusuje. Teraz ma napadol llepsi vyraz - ze aa mu istym sposobom protivy ked si stala vydupava svoje.

777januska777
25. nov 2019

@kvetinka75 ale ak to robí teraz, myslím, že to je jej vlastnosť, ktorú môže skúšať obmedziť, ale nikdy nezmizne. Ak by mu to vadilo, tak jej to má povedať a popozerať sa inde a nie autorku ťahať za nos.

nerya
25. nov 2019

Mala som frajera, vysnívaný, úžasný, po vysokej som mala k nim prísť bývať, vziať prácu v jeho meste... Boli sme spolu tri a pol roka, tak nejako som myslela, že keď dokončíme vysoké školy (ťahali sme to pár rokov na diaľku a zvládli to) ale vždy keď som ja začala na tému svadba tak sa vyjadril neurčito, čím dlhšie sme spolu boli, tým neurcitejsie a časom už trochu podrazdenejsie reagoval... Až kým sa to medzi nami neskončilo, vraj si uvedomil, že on to so mnou nevidí na celý život...a ja som si až potom uvedomila, prečo on zakaždým tak reagoval, keď padla reč na svadbu alebo dieťa... Že on už asi vtedy niečo tušil, ale asi to nechcel ešte ukončiť alebo čo...a po tri a pol rokoch z neho toto vyliezlo...

kikaaa444
25. nov 2019

Tlačiť chlapa do svadby a prosiť ho o prsteň to nieeeeee len to nie . Jasne že každá naznačujete keď niečo chceme ale odtiaľ potiaľ vypýtať si ho priamo to fakt nie to si ho rovno môžeš kúpiť sama . Dam ti len dve rady , bud v tom vzťahu zotrvaj a ver že raz ta o ruku požiada keď sa sam rozhodne , alebo nestracaj čas a z toho vzťahu odíď . Je to len na tebe no hlavne sa mu nevnucuj želaj si iné veci pod stromček nie prsten🤦🏽‍♀️ Ja keby si mám predstaviť že mám byt zasnúbena len preto že som chlapa k tomu donútila to radšej nechcem byt zasnubena vôbec . Chcem aby ma chlap požiadal o ruku z jeho hlavy a keď to nebudem čakať a je mi jedno aj keby mám na to čakať 10 rokov .

kvetinka75
25. nov 2019

@777januska777 moznoze ju netaha za nos len nema potrebu sa zenit teraz. Kazdy je nastaveny inak. Ak byvsom ja. S niekym zila a nejako bybsom sa nehrnula so svadby vadilo by mi keby som to mala stale na tanieri

aceris
25. nov 2019

Uvedomujes si inak, ze aj keby ste sa vzali, tak nasleduje dalsia otazka od kazdeho druheho cloveka??? A to: "Kedy bude babo?". Co budes robit potom? Nemozes kazdemu zahlasit, ze chlap je neplodny...to by ho dost nastvalo...a ti poviem ze nam svokor tu otazku dal aj 5x pocas kazdej jednej navstevy 2roky vkuse...az po dvoch rokoch to vzdal a prestal sa pytat...

mamutka
25. nov 2019

@aceris presne to ma napadlo. Cele choré, ved keď sa konečne zoberú a ukáže susede prsteň, potom bude ta ženská zadrapovat, že chudák chlap, ani dieťa mu nevieš dat... A potom co? Bude jej hovoriť ze to on je neplodny? Sa rozvedu potom, len taky fukot

mell_k
26. nov 2019

Tak ty si ho chces vziat len kvoli tomu lebo suseda sa ti vysmieva a kazdy sa ta na to vypytuje alebo preto ze ho naozaj milujes a chces s nim mat buducnost? Toto si najprv ujasni v hlave, prestan superit so susedou ( je to detinske) a potom sa s nim o tom otvorene porozpravaj.

dilino
26. nov 2019

ty by si si najskôr mala uvedomiť pišeš že je neplodný otázka chceš žiť bez deti alebo ste hľadali nejaku alternatívu o detoch ste sa nebavili každa žena túži po deťoch veľa párov ma tak že najprv deti potom svatba teraz možno ti to ešte take nepride ale jedneho dňa sa ozvu tie biologické tykajuce hodinky a čo budeš riešiť ako deti čo ako ja ti poviem ja by som bez deti nedokazal žiť vo vzťahu áno strašne je tu veľa takých čo nemôžu mať deti pre mňa su tie ženy ktore idú na umele oplodenie Obrovske Hrdinky obdivujem take ženy a sklanam sa pred takými majú môj obrovský obdiv ja by som neviem či brala vzťah bez deti bez deti je to také divne možno ti to tak nepride ale život bez deti je taký prázdny a asi si ťa nechce vziať nenuť ho načo to je dobré Mara z Horneho konca je vydata musim byť aj ja nesiľ svatbu môže sa stať že sa zbali a odijde od teba.

maciatkolulu
26. nov 2019

Ze superis so susedou😂😂😂😝to snáď nie,. Aši aj to, kto kam ide na dovolenku, aké auta mate a tak a ona sviňa sa už vydala a ten tvoj nič. Ty a to bude súťažiť, koľko detí, chlapcov, dievčatá a zaver rozvod a nová svadba a nakoniec rakva😂😂😂😂sorry ale dosť také no neviem to slušne napisat

derdia
16. dec 2019

No podla mna si nevyzreta...lebo taketo argumenty,ze suseda....tak to je TOP!hadam aj by as v socialnych bytoch niekde na dedine😂😂🤣🤣tam taketo veci riesia..

pbra40
13. jan 2022

Kuk. Ako ste dopadli? Ako ste sa posunuli?

andrejkap123
9. sep 2022

Autorka ako ste dopadli???

macik166
9. sep 2022

Odid od neho preč. Je neplodny a tvoja túžba po deťoch raz bude silná. Ten vzťah nemá budúcnosť

oktacore
24. okt 2022

Vážené dámy a páni,
Na tému nechce si ma vziať priateľ existuje veľa článkov. Dôvodov je mnoho. Myslim si že vo veľa dôvodoch je to tým ako je nadstavený systém u nás. Každému chlapovi čo sa ide ženiť hovorím prečítaj si zákon o rodine a keď mu porozumies a budeš s tým OK tak sa kľudne ožeň. Bohužiaľ doba je taká že chlap vždy ťahá za kratší koniec pri rozvodoch. Vo väčšine prípadoch prichádza o ženu deti dom auta uspory atď. EX dokáže otočiť jeho vlastné deti proti nemu. deyi sú zverovane matkám a otec nemá žiadnubmoznost podieľať sa na výchove dieťaťa. V 70% prípadoch podáva žiadosť o rozvod žena v 98% dostáva žena deti (pretože tak to má byť). V zákone sa hovorí o prohliadnutiach na potreby dieťaťa. Súdy nechápu že dieťa má potrebu otca (nehovoriach o štatistikách samovrážd a pokusoch o samovraždy pri rozvode). Tým že sa chlap vyhýba svadbe sa snaží zabezpečiť aby si to náhodou jeho žena po dvoch rokoch manželstva nerozmyslela a chlap ostane s holou ritou na ulici. Je to ako z hurikánom. Najprv je teplo a vlhko a potom to berie domy autá... :D samozrejme dôvodov je mnoho vysvetlil som jeden z nich. Jednudocho povedané manželstvo nie je pre muza v súčasnej dobe výhodne. Štatistika hovorí že 50% manželstiev konci rozvodom. Prečo sa vystavovať riziku...

sidon
24. feb 2023

ako ste dopadli, bola už svadba?

rony2255
25. feb 2023

@sidon tiež som sa chcela opýtať :D

kik3677
3. okt 2023

Ako to dopadlo ?

luxus10
10. okt 2023

autorka asi nahana niekoho ineho...😍