Som tehotná. Máme kúpiť byt, v ktorom žila mačka?
Hľadáme si nové bývanie a dnes sme s mužom pozerali byt, ktorý sa nám celkom páčil, no mňa odrádzalo, že v ňom bývala mačka. Byt je v dobrom stave, takže nejaké veľké úpravy (ak vôbec nejaké) nepotrebuje.Teraz som síce tehotná, ale bývať by sme tam išli pravdepodobne až po mojom pôrode, no keď si predstavím kde všade tá mačka chodila, čo by tam mohla zanechať..Bojím sa toxoplazmózy, a vôbec vzbudzuje to vo mne nedôveru voči čistote a hygiene bytu kvôli tej mačke (neviem čo všetko okrem toxo by ešte mohla spôsobovať). No otázka znie: môže to mať vplyv aj na malé bábätko? Dá sa s tým vôbec niečo robiť? (nejaká tá deratizácia alebo svojpomocné čistenie a dezinfekcia?). A potom neskôr, keď budem plánovať ďalšie tehotenstvo, hoci tam tá mačka už dlhší čas nebude..Čo by ste robili?
Juj baby precitanie tejto dnesnej temy mi vlialo na vecer trochu optimizmu a dobrej nalady 🙂 Dakujem 🙂
@anjelicek26 Aspoň vieme, načo bola založená. 😀
Už len aby to tu nepomazali. Prosím NIE! Potrebujeme byť veselé maminky!
odpadnem od smiechu 😀 😀 😀 😀 😀
Mne to tak pomaly tu nacitava jaaaaaj :( Len som chcela hodit link 🙂 Na nasu strasidelnu priseru 😉
https://www.youtube.com/watch?v=-SH7Lz2n50MZase som kvôli vám nestihla zaľahnúť pred polnocou ☹
@kocurko1 hlasim sa k spartanskym matkam. savo doma nemame. ak mu padne vonku rohlik na ulici ofukam a dam naspat do ruk. moja svokrusa tiez vsetko pernamentne cistila. mojim detom padla hracka na zem ona ju utekala umyvat. vysledok jej syn je alergicky snad na vsetko. Nas pediater razi tiez cestu vybudovania si imunity a nie drzat deti ako v zlatej klietke. Sam mi povedal ze ak mu to jedlo nespadne v nemocnicnom prostredi kludne mu ho mozem dat naspat do ruk. Pri tom co vsetko pridavaju do potravin a ako sa k nim spravaju a co vsetko je tam pomlete ani o tom nevieme im trocha prachu neuskodi.
@katy1979 Ja tiež nerobím z toho drámu. U dr.sme boli len na očkovaní. Mala raz hnačku, lenže bol vírus (a tén sa šíril rýchlosťou blesku), tak došiel aj k nám. U mňa sa proste nedá dozorovať nad ňou ako by som chcela. Ona je rýchlejšia než sr...a 😀 . Koľkokrát vojde do voliéry a zoberie psovi rožok a odkusáva z neho. Mne stoja vlasy dupkom, ale snažím sa to predýchať. O tom, že mňam mňam granulky si ujedá každý deň (akože ide dať psom a šupne si aj ona. no čo je horšia?) tiež viem. A čo? Však sú tam vitamíny, či nie? 😕
Moja švagriná je čistotná a deti nemôžu nič zo zeme a toto keď jej poviem, tak ma určite dá vyhlásiť za najhoršiu matku roka 😎 a jej deti sú z 365dní choré 190dní a to nepreháňam.
tak toto je sila..ako nic v zlom ale niektore buduce mamicky to az prehanaju...to aby si zila v sterilnom prostredi ako je na operacnej sale.. 😀
Takto dievčence: vyjadrenie k téme - ja to uzatváram tak, že kebyže ja si idem kúpiť byt kde žila mačka a ježia sa mi z toho chlpy na celom tele, tak by som ho kúpila, ale s tým, že by som komplet vystierkovala a vymenila podlahy a obkladačky a dlažby. a mala by som pokoj na duši. 😎
A ku druhej téme 😀 😀 😀 - od zajtra vybavujem všetko potrebné na náhly odchod do domu dôchodcov na Floridu. By som asi mala osloviť nejakú televíziu, že by z toho mohla urobiť aj reality show 😀 😀 😀

@adriana7 😀 😀 😀
A ja sídlisku v našom meste nechceli domov dôchodcov. Kto má chuť sa pozerať na starých. 😠 😠 😠
Takto pomaličky vytláčame z našeho života všetko, čo k nemu prirodzene patrí.zvieratá, starobu, choroby i smrť. Nanešťastie sa nám to škaredo vypomsťuje. Veľa ľudí žije len pre dnešok a bez ohľadu na iných! ☹ ☹ ☹