Som tehotná študentka. Zvládnem to po pôrode?
chcela by som sa vás opýtať či má niekto skúsenosť že ste počas tehotenstva prešli na individuálne štúdium ? ....ako ste to zvladali potom ked už bolo aj malé na svete aj o neho sa starať aj sa učiť aj chodiť na skúšky ... ? .... dakujem
@anjelicek26 jeeej ja som si nevšimla , že už je niečo take tu ... dakujem
a bojim sa že to nezvladnem ...
@siposova ahoj 🙂 moj maly ma 8 tyzdnov a caka ma posledny rok ing. studia a ked budem zvladat budem a ked nie, poziadam o prerusenie studia na rok a skolu potom dokoncim 🙂 uvidime ako to budem zvladat, maly je zatim dobre babatenko, tak by som to chcela zmaknut tento akademicky rok.. ak ti ma kto pomoct, isto to zvladnes aj ty 🙂
@anjelicek26 hej, to verim :D male len papa a spinka 🙂 ale potom uz ho vie nakrmit aj niektora dobra tetuska alebo babina 🙂 uvidim ako mi to pojde, ma kto pomoct, tak hadam zvladneme 🙂
da sa to v pohode- ja som si urobila 2 VŠ - denne študium- počas tehotenstva a materskej. len si treba vybehat individualny plan a treba aj upozornit vyučujúcich že to nemáš len tak pre zábavu ale pre dieta. spolužiačka sa ešte v porodnici učila a den po porode išla na Bc. skušky a urobila ich.
@oliq len rozdiel je to že ty si na vysokej a ja ešte len sa snažím dokončiť strednú už som raz opakovala ročník a teraz som mala zase skúšku a neurobila som ju tak som si poziadala o individualne studium aby som sa mohla venovat aj malemu a aj skole ...ale bojim sa ze ked som to neurobila teraz uz to nezvlanema mam posledny maturitn rocnik ...a nie a nie sa k tej mature dostat... :(
@kikatko ja som mala individualny plan uz pocas tehotenstva - ze kdyby neco - nakoniec ani nebolo treba, skusky som zvladala normalne s ostatnymi.. v 9mesiaci to bola sranda - telo chcelo spat, ja som sa potrebovala ucit :D isto to potom s mimi nie je lahke, ale urcite sa to vsetko da 🙂
@siposova joooj som nevedela, ze si na strednej :( ale neboj, ak ti niekto s malym pomoze, urcite to das 🙂 hlavu hore a hor sa do ucenia 😎
@siposova - preco si tu skusku neurobila? Dievca ked mas v brusku babo a vies, ze to bude s nim este tazsie, mala si makat 😖 S babom sa narocnost sa ucit - prevazne mas cas len v noci - nasobi. Chce to vela motivacie si uvedomit, ze ak si chces najst robotu, s ktorej tu svoju malu rodinku uzivis, musis dokoncit skolu. V lete si mala teraz nejake opravne terminy??
Ahoj, ja som v oktobri 2010 zistila, že čakám bábetko bola som v 3. ročníku na SŠ, maturitný ročník ( aj s bábetkom) bývali sme s maželom už sami,,,,som dokončila za pomoci rodiny 🙂 veľmi mi pomáhali... a teraz si už len užívam maličkého 🙂 neboj dá sa to zvládnuť, som živím príkladom 😀
@siposova nikto ti neda objektivni odpoved, ci sa to zvladnut da alebo nie. Preco? Lebo nik nevie, ake budes mat babo. Moze byt pokojne a spave ale aj nervne 24 hodin, ked budes raza, ze sa vycikas a najes a posledne na co budes mysliet je cosi citat a ucit sa. Takisto moze a nemusi mat koliky, reflux ci ine ochorenie. A samozrejme moze byt zdrave ako buk. Kazdopadne pozeram, ze si este na strednej, tak to ani neuvazuj, zamakaj a dorob maturitu lebo potom si so zamestnanim ani neskrtnes. Bez parxe a bez maturity ta ani do tesca nezoberu 😉
@siposova ahoj ja som otehotnela v druhej polovici tretieho rocnika ten som v pohode dokoncila no a prvu polovicu 4taku(porodila som v oktobri) som mala individualny studijny plan tj. polroka som bola doma a v januari som mala skusky so vsetkych predmetov vo februari som mala este cely mesiac prax no a od marca som kazdy den dochadzala do skoly v maji som zmaturovala na dvojky s dcerkou mi bola doma mama no musim podotknut ze mna skola velmi bavila a bola som aj dobra studentka ako same 1 som nema nikdy vzdy prevazovali 2 a sem tam 3.....bola som aj dobra na jazyky ale po polroku doma bez aktivneho hovorenie ci pocuvania anglictiny a nemciny veru som mala na skuskach problem nabehnut na predchadzajuci standard...... vsetko zalezi od teba ako velmi chces dokoncit skolu ci sa vies prinutit k uceniu a ak ti ma kto pomoc s babom urcite sa to zvladnut da......mozes skolu aj na rok prerusit a potom dokoncit zvysok.....no ja som si radsej vybojovala individko lebo som vedela ze po roku bytia doma by bol navrat do skoly taksi a tiez som chcela byt s mojimi spoluziakmi 😉 studavala som na strednej pedagogickej skole a ta veru nepatri k tym lahsim....no zvladla som to a som na seby pysna a veriz ze to zvladnes aj ty 🙂 niesi prva ani posledna 😉 😉 😉 DRZ SA VELA STASTIA A SILY PRAJEM 😎 😎 😎
Ja som to zvladla a to som este aj pracovala. Samozrejme, ze k tomu potrebujes aj pomoc manzela / partnera, alebo rodiny. Nehovorim, ze je to lahke, ale da sa to zvladnut.
Keď je to stredná škola, keby si sa spojila aj so spolužiačkami a keby ti zapožičali zošity, tak tam je to podrobnejšie, ale to by bolo veľké mínus neukončiť si strednú školu. Najhlavnejšie je chcieť, snažiť sa.
@siposova ja som mala individualny plan od druheho rocnika, uz ked som bola tehotna, tak som ho mala, a v maturitnom rocniku som maturovala s druhym bruskom a s malym syncekom doma, ja som to mala dohodnute tak, ze som dostala od ucitelov ucebne plany, od spoluziacky som si raz mesacne prefocovala vsetky zosity a na skusky som chodila raz za pol roka, mala som ich z komplet polrocneho uciva a dalo sa to zvladnut, maturita mi dopadla vyborne a to som sa ozaj obavala, pretoze som nic nestihala.Nebyvame s rodicmi a ucila som sa po veceroch. Dost si si to domrvila tym, ze opakujes rocnik, uz si to mala dat aspon na stvorku, predsa len by si to mala trosku jednoduchsie...
ahojte...
no ja chodim na externe ... ale v prvom rodniku sa mi v aprili narodil prvy syncek, v tretom druhy syncek... teraz ma caka piaty rocnik... ono to celkom slo aj ked niekedy to bolo o drzku ale da sa... ale dost pomoze rozumny a pomahajuci a podporujuci partner.... ked zoberie deti von... obcas k nim vstava ... nevyzaduje v skuskovom teply obed... a tak.... takze drzim vsetkym mamickam a buducim mamickam ktore studuju palce...
Ak máš babku,čo pomôže a nebude to malá prícucka jak tá moja tak v pohode 🙂 Len sa treba zaprieť a uvedomiť si, že ju školu musíš dokončiť 🙂 🙂

@siposova - skus sa zaradit do fungujucej temy a nezakladaj xy dalsich.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/studium-popri-materstve-pridajte-sa-do-diskusie/
Isteze to zvladnes, nie si prva, ani posledna, ja som robila este dva rocniky popri dcerke.