Som tu nová - dadax84
Ahojte, som tu nová. 🙂 A tiež sa nám nedarí 😢
@dadax84 my to s pracou mame podobne,myslim ze este horsie.moj priatel tiez chodi na tyzdnovky,niekedy aj na dvojtyzdnovky.niekedy sa stane ,ze pride domov na 2 dni a ide zase von.on totizto robi v zahranici.velmi dobre chapem o com hovoris.ale neboj raz sa stastie usmeje aj na teba 🙂
@janulienka77 ahoj, my sme boli dnes v Martine-Iscare, po prvy krat na konzultacii, urobili mi aj nejake vysetrenia. Chcem ist na IUI, lenze pani doktorka mi nasla na krcku 0,5 mm vyrastok, ktory si musim ist dat najprv odstranit. Az potom mam prist na dalsie vysetrenia, a aby toho nebolo malo, zistila ze mam polycysticke vajecniky, ak som si to dobre zapamatala ☹ . Idem popozerat na nete co to vlastne je. Ale ze inac je to celkom OK. A vy aky mate problem okrem tych tyzdnoviek? ak sa smiem opytat?
@dadax84 tak to ma mrzi ☹ nedari sa mi otehotniet,zatial je to len 3 mesiac. snazim sa na to nemysliet aj ked nie vzdy to ide.mozno to bude aj tym stresom co mam v praci.
@janulienka77 tak tomu ver ze to bude aj tym stresom, ja som v aprili dala koli tomu vypoved. Mala som tam neskutocny 4-rocny psychicky teror. Verila som ze to je len tym stresom a tymi tyzdnovkami, pretoze moj lekar mi povedal ze som uplne zdrava, a manzel tiez. Lenze ked to doteraz nevyslo ani v tom klude (pol roka), vybrali sme sa do Martina. A tam mi povedali uplne ine veci ako mi povedal moj lekar. Tak teraz ver komu chces 😝
@dadax84 raz ma terorizuje sef 😠 ,( pritom tam uz pracujem 5 rokov),teraz kolegyne 🙄 , mam pocit ako keby ma chceli odtial vystvat a nabuduce neviem co to zase bude.poviem ti ze absolutne ma to tam nebavi,stale musim nieco riesit.
@janulienka77 Dobre viem o com hovoríš, ja som posledny rok chodila do roboty s bolestami bruha /od strachu/, ale ked ma v januari neskutocne nahneval /rehotal sa mi do tvare, ze ja nemam narok na stravu, teda stravne, ani mi nezabezpecil stravu/, cele 4 roky, tak som si povedala dosť. Zasla som si za pravnikom, ten mi všetko vybojoval naspat, a dala som vypoved. Teraz som statna ze som odisla. Janka, radsej odtial chod prec. robotu si najdes lepsiu. Pre zdravie ti to nestoji.
@dadax84 to mas veru pravdu ze za to zdravie mi to nestoji.v kutiku duse dufam,ze by sa nam mohlo podarit otehotniet.uvidim ako to bude tento krat.ako poviem ti,ze klobuk dole, ze si to vsetko takto zvladla 🙂 si sikulka 😉
@janulienka77 aj ja sa sama sebe cudujem, ze som to zvladla. Posledne 4 mesiace to bola hotova pohroma. A tie jeho vyhrazacky, urazky, nadavky. Dost bolo ponizovania, co si on myslel. Ved je len obycajny zivnostnik - robotnik, co zamestnaval len mna. A mal skoncenu ledva ucnovku, a jeho zena tiez bola sprosta, ta mala skoncenu len 8 tried a spravala sa ako pani s troma titulmi. Inac neviem ci som ti spominala, v pondelok sme boli v MT, doktorka mi povedala ze mam polycisticke vajecniky, a polyp na krcku maternice, ktory si musim dat odstranit este pred IUI aby im nezavadzal. Tie vajecniky mi nesli do hlavy, hladala som na nete priznaky, bolo ich tam asi zo desat, predstav si ze ja nemam ani jeden priznak. Vcera som bola u mojho gynekologa, dohodnut sa na odstraneni polypu, pytala som sa ho na tie moje polycisticke vajecniky, povedal mi ze da ruku do ohna za to ze ich nemam, ze su uplne v poriadku, (ma 30 rocnu prax). Pytal sa ma ci ma nahodou neosetrovala nejaka mlada doktorka, ze sa musela urcite pomylit. Moja odpoved bola ze mohla mat do 32 rokov. Tak sa tomu ani len nezacudoval. No uvidime ako to bude pokracovat. Buduci stvrtok mam dostat menzes, a v piatok pojdem do MT na krv a spermiogram. Som velmi zvedava, co tam zase zistia. Lebo sa mi to stredisko zacalo akosi nepozdavat. Uvidime. Zatial sa maj krasne, a mozno otehotnies ty aj ja bez ich pomoci. Verime tomu, vsak? 🙂
@dadax84 ahoj,prepac ze som sa skor neozvala,ale cez vikend som mala navstevu.dnes som bola u mojho noveho gynekologa,bral mi stery,vravel ze nieco sa mu nezda na krcku maternice.nechcel do predu nic vraviet,ale ze si mam pockat na vysledky, ktore budu do 2 tyzdnov.tak som zvedava.a este mi vravel aj nieco o folikulometrii.som zvedava, ako dopadnes ty.dufam ze uz budes mat len dobre spravy 🙂
@janulienka77 Ahoj , tak ja dufam ze aspon ty budes v poriadku. A preco si vymenila gynekologa? Je lepsi? Ja som vcera dostala menzes, aj som bola rada, lebo hned rano som sa na piatok objednala na krv do Martina. Cez den som si pomyslela ze mi akosi odtial nevolaju ohladom vysledkov zo sterov, tak som myslela ze je vsetko v poriadku. Poobede mi telefonovala sestricka z MT, ze su zle vysledky, ze mam kvasinky a nejakeho bacila 😢 no neporazi ta? Bolo mi az do revu, ale uz som to predychala. Povedala ze to neni nic hrozne, v piatok mi daju recepty na antibiotika, pre mna aj manzela. Tak len dufam ze mi to neoddiali to odstranenie polypu, to mam 7.11.
A som velmi zvedava aj na krv, aj na spermiogram, urcite tam nieco najdu. Lebo doteraz co sme chodili po doktoroch nam vsade hovorili ze sme uplne zdravi. Prides do Martina a tam mas vsetko zle!!!!! Ja uz tomu nerozumiem. Ak sa mozem opytat na tvoj nazor, co by si robila, keby ti doktorka v Martine s 5-rocnou praxou povedala ze mas polycysticke vajecniky, a tvoje lekar s 30-rocnou praxou ze to nie je pravda, ze urcite nemate polycysticke vajecniky. Komu by si verila? V piatok sa ozvem ako sme dopadli. Drzkaj palce. Ideme bojovat dalej, toho IUI sa nedozijem ani do leta 🙂 A ty sa mas ako, ani som sa ta neopytala. Drz sa aj ty 🙂
@dadax84 ahoj,nebola som spokojna s gynekologyckou.a myslim ze som dobre spravila,ze som od nej odisla.ja som menzes dostala dnes.mam zavolat sestricke a ta objedna mojho partnera na spermiogram.myslim ze by som verila asi tvojmu doktorovi,aj ked clovek ma asi pochybnosti,komu ma vlastne verit.musime verit,ze to bude dobre 🙂 .drzim palceky a v piatok sa ozvi 🙂
@janulienka77 prave som dotelefonovala s mojim doktorom, bral mi pred tyzdnom stery, a vysledky mam negativne, ziadny bacil, ziadne kvasinky, tak ja som z toho uz jelen. Myslis ze pri beznom rozbore by tam neobjavili kvasinky ani bacila? Ja tomu uz nechapem. Uz som naratala 3 odlisne veci. Uz neviem komu verit, mam pocit ze v martine si nahanaju biznis. Ani ta krv nebude zajtra zadarmo. 😀
@dadax84 tak super 🙂 .som rada,ze nic nenasli.neboj bude to dobre.verim tomu 😉
@janulienka77 no ahoh, tak dnes som bola v tom Martine, zobrali mi krv a manzelovi spermie, ze vraj vysledky budu az za 3 tyzdne. Obidvom nam dali antibiotika, ze na tie kvasinky. Aj tak sa mi to nejak nezda, ved u mojho lekara som mala dobre stery. Takze teraz 3 tyzdne budum cakat na vysledky. Som si ista ze nebudu dobre, ide tam urcite len o biznis. Kym som sedela pri sestricke, tak volali dve pacietky, ktore sa chceli opytat o vysledky, a neuveris co im rozpravala, presne to co mne v stredu, a obidvom povedala ze maju kvasinky aj toho bacila co mam ja. JA SOM SKORO ODPADLA. Zaujimave a podozrive. No ja uz neviem, niekde tu na fore som nasla taky prispevok, ale uz ho nemozem najst, jedna baba tam pisala dost odborne o tychto centrach, pisala ze oni najradsej predpisuju lieky na posvove infekcie, pretoze maju najvacie provizie od farmaceutickych firiem. A ze tieto centra su zalozene na biznise. Dnes som sa o tom presvedcila, vytiahli od nas 50 eur, a to som este poriadne ani nezacala, a nepodstupila IUI, no neviem, kam sa az dostanem, bojim sa len toho ze to vzdam. Zatial sa maj krasne a drzkaj sa aj ty. Ty mas nieco zaujimave, nejaku novinku?
@dadax84 ahoj,zaujimave nemam nic.menzes mi prave skoncil a moj drahy zajtra odchaza na cesty.ale co uz narobim 😒 skusat budeme ked sa vrati.mala som sa objednat u doktora na spermiogram,ale nemozem sa tam dovolat.som zvedava ake budes mat vysledky, po 3 tyzdnoch.dufam ze budu dobre 🙂 hlavne to nezdavaj. zatial sa maj pekne a opatruj sa.daj vediet ako si dopadla.
@janulienka77 Ahoj, tak ja som dnes po narkoze-odstranenie polypu. Je mi fajn, tie narkozy sa mi zacinaju asi pacit. Dopadlo mi to fajn, za tyzden budem mat vysledky z hystologie, tak dufam ze tam nebude nejaky nalez. Dufam ze nie 😀 Okolo 18.11. by som mala vediet uz aj vysledky z martina, tak sa mi to pomaly vsetko blizi. Som rada ze mam dnes uz po tom. A ty sa mas ako? Manzel doma, alebo na cestach? Mas nieco nove od doktorov? Mna do toho este poriadna nadcha v sobotu chytila, ale nevadilo to vobec k dnesnemu zakroku 🙂 Tak sa drzkaj a ozvi sa 🙂
@dadax84 ahoj,som rada, ze uz mas potom a ze si to takto zvladla 🙂 .Manzela mam veru na cestach.som sama ☹ . Aj ja som bola dnes u doktora, brali mi stery na kultivaciu, doktor sa bavil so sestrickou nieco o chlamydiach.v piatok si mam zavolat na vysledky. tak som zvedava, dufam ze budu v poriadku. inac rok do zadu som uz bola liecena na chlamydie, dostala som antibiotika na preliecenie.Tak sa daj pekne do poriadku, rychlo sa uzdrav 🙂 .Zatial sa maj pekne,papa 🙂 V piatok napisem ako som dopadla.
@dadax ahoj, ako sa mas? co mas nove? Ja som prave dovolala so sestrickou a ta mi povedala,ze mam chlamydie negativne,ureaplazma pozitivna ☹ . V pondelok budem mat este dalsie vysledky. Ale ze na tu ureaplazmu mi predpise antibiotika. Som zvedava co sa este v pondelok dozviem 😒 . Zatial sa maj pekne a ozvi sa.pa pa 😉
@dadax84,ahoj, ako sa mas? dlho si sa neozvala. mas nieco nove? jasom zacala uzivat antibiotika, samozrejme a moj priatel. po mesiaci sa mam hlasit u mojho gynekologa, uvidime co dalej. ak budes mat cas tak sa ozvi.zatial sa maj pekne. papa
@janulienka77 Ahoj, prepac ze som sa neozvala uz skor, ale nejako som nepostrehla ze si mi pisala uz 11.nov. , nesvietila mi hore notifikacia, tak som to nepostrehla, este raz sa za to ospravedlnujem. Teraz citam ze si tam pisala ze mas ureaplazna pozitivna, a este ak mi napises ze ti to zistili v nejakom centre a nie tvoj dr. tak odpadnem. Aj mne zistili ureaplasmu aj kvasinky, tak sme tiez mali antibiotika. Tie sme dojedli asi pred 3tyzdnami, potom som mala tu operaciu odstranenie polypu, vysledky z histologie su dobre, nastastie 🙂 Presli uz aj 3 tyzdne odvtedy ako nam v MT brali krv a spermiogram. Dnes som sa tam konecne dotelefonovala, nevedela som ze to je taky problem sa tam dovolat. Tak moja krv je dobra, len mam malicko zvyseny AMH - povedala ze to nie je problem, a spremiogram tiez je dobry, sice mi povelala ze su trosicku pomalsie, ale hodnotenie dala ako 1 normospermie-neviem ako sa to pise. Takze celkove hodnotenie je dobre a doporucila nam IUI, ktore sme ziadali. Vcera som dostala menstruaciu, takze to chcem stihnut este teraz. Idem bez stimulacie, s manzelom sme ju odmietli, lebo vie ze by som dostala OHSS. Na moje prekvapenie s tym nemali ziadny problem. V pondelok by som tam chcela zajst, a dohodnut dalsie veci. Ak ta mozem poprosit, napis mi kde a kto ti zistil tu ureaplasmu, zaujima ma to preto lebo mam pocit ze to najprv kazdej hovoria, myslim ze som ti to uz rozoberala. 🙂 A vy ako? Aj nieco ine riesite? Zatial ahoj 😉
@dadax84 ahoj som rada ze si napisala 😉 . Ureaplasmu mi zistil moj nový doktor Obert v Nitre, vravel že sú to prechodené a neliečené mykozy. Povedal mi aj to, že mám posunutú maternicu. Zatial som to nerozoberala, ale ako som tak čitala o tom, som sa dozvedela, že je to problém pri otehotnení. Musím končiť, potom sa ti ozvem.papa
@janulienka77 Ahoj, ja si myslim ze v dnesnej dobe je medicina na vysokej urovni, a posunuta maternica nebude problem pre lekarov, urcite ti nieco poradia 🙂 nebojsa, bude dobre 😉
@dadax84 ahoj, vcera som musela utekat na pohotovost. Mala som dost silny menzes, aj som trikrat pretiekla co saa mi este nestalo. Bala som sa, isli zo mna aj kusy krvi. Tak som radsej bezala na pohotovost. Tam mi robili sono, nastastie mi tam nic nenasli. Pichli mi injekciu. Robili mi ak krvny obraz ten som mala v poriadku.
Volala som dnes aj svojmu doktorovi, ze nemusim chodit. Objednal ma buduci tyzden na sono. Tak som zvedava. Zatial sa maj pekne, prajem pekny den 🙂 , papa.
@janulienka77 Ahoj, to je strasne co si musi zena vytrpiet. Dufam ze si uz v poriadku, a verim ze ti to dobre dopadne. Ja zajtra (30.11.) idem do Martina, na dalsiu konzultaciu, budem 9-ty den cyklu, chcela by som aby mi buduci tyzden urobili IUI ak to bude mozne 🙂 Musim tomu verit ze mi s tym budu suhlasit 🙂 Tak sa zatial drzkaj, a zajtra sa ti ozvem ako sme dopadli. 😉

@dadax84 Ahoj🙂 a hlavne nesmut raz sa urcite podari vsetko chce cas a je to aj o psychike akze sa snaz mysliet pozitivne a ono sa to podari🙂 drzim palce🙂