icon

Kde spoznať nových priateľov online v strednom veku?

7. jún 2026

Ahojte, som pomerne introvertný typ človeka, nechodím cvičiť do fitka (cvičim doma), nechodím do mesta po večeroch, ani nemám s kým a každé ráno skoro vstávam. Rada by som sa zoznámila s niekým novým (kamarát, kamarátka), ale nedarí sa mi, Skúšala som FB, rôzne skupiny, skúšala som pokec. Ostatné portály sú čisto zoznamka, všade muži hľadajú niekoho s výhodami. Na ulici to len tak nejde, anglinu mám online ... poraďte mi nejaké FB skupiny resp. kde by som online vedela niekoho spoznať? Mám 46 rokov.

anonym_c82c94
7. jún 2026

Ludia nachadzaju priatelov samospadom pocas zivota, cim vyssi vek, tazsie sa hlada. Musis ist medzi ludi, nikto ti nezaklope na byt, ze pod von. Naozaj najjednoduchsie je dat sa do nejakeho sportoveho kruzku, kde sa cvici v skupinach. Od zumby cez jogu, pilates po bojove sporty. Kludne na par mesiacov, nemusis tam skoncit do smrti. Ked si najdes par ludi na pokec, mozes tam prestat a budete sa stretavat dalej.

anonym_31e193
7. jún 2026

Jednoducho. Doma v obývačke nestretneš nikoho nového. Tak jedine vyjsť medzi ľudí, ideálne skupinové cvičenia, tam sa s tebou ľudia dajú najskôr do reči.

anonym_6d6455
7. jún 2026

Musis zacat chodit medzi ludi inak to nepojde. Skupinove cvicenia aspon raz do tyzdna a pozriet co sa da u vas v meste robit, ake su akcie kde by si mohla niekoho spoznat, miesto online anglictiny si dat skupinovu... Doma nikoho nenajdes treba sa socializovat a nie izolovat.

autor
7. jún 2026
@anonym_c82c94

Ludia nachadzaju priatelov samospadom pocas zivota, cim vyssi vek, tazsie sa hlada. Musis ist medzi ludi, nikto ti nezaklope na byt, ze pod von. Naozaj najjednoduchsie je dat sa do nejakeho sportoveho kruzku, kde sa cvici v skupinach. Od zumby cez jogu, pilates po bojove sporty. Kludne na par mesiacov, nemusis tam skoncit do smrti. Ked si najdes par ludi na pokec, mozes tam prestat a budete sa stretavat dalej.

@anonym_c82c94 ja toho pravého nehľadám, toho mám. Hľadám iba kamošky alebo kamošov na občasný pokec pri káve.

autor
7. jún 2026
@anonym_6d6455

Musis zacat chodit medzi ludi inak to nepojde. Skupinove cvicenia aspon raz do tyzdna a pozriet co sa da u vas v meste robit, ake su akcie kde by si mohla niekoho spoznat, miesto online anglictiny si dat skupinovu... Doma nikoho nenajdes treba sa socializovat a nie izolovat.

@anonym_6d6455 ja na skupinové cvičenia po prvé nie som, po druhé neviem reagovať v skupine a s nikým som sa nikdy v skupine nezoznámila.

anonym_c82c94
7. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_6d6455 ja na skupinové cvičenia po prvé nie som, po druhé neviem reagovať v skupine a s nikým som sa nikdy v skupine nezoznámila.

@anonym_autor nie som, neviem, nechce sa mi. 🙂 Bud vyjdes z komfortnej zony, alebo bud dalej sama.

1sally12
7. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no tak potom zostaneš sama keď nechceš nič pre to urobiť.

anonym_6d6455
7. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom je to tazko ked mas problem v realite sa socializovat. V dnesnej dobe len online tazko niekoho najdes, ja tiez by som bola opatrna keby niekto cudzi koho nepoznam mi napise, ze sa chce kamaratit. Clovek nikdy nevie, kto v skutocnosti je za druhou stranou obrazovky.

niekto2hy
7. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nerozumiem tomu,ze chces s niekym si pokecat a das prispevok ako anonym?

elenkaba
7. jún 2026

@anonym_autor a deti mas? Ja som najviac znamych a priatelov ziskala prostrednictvom deti, skolky, oslavy atd. Ak deti nemas, tak skupinove cvicenie, zazitkove malovanue, kurz varenia, dobrovolnictvo, komunita na ulici, ktora robi nieco verejnoprospesne, kolektiv v praci...

autor
7. jún 2026
@elenkaba

@anonym_autor a deti mas? Ja som najviac znamych a priatelov ziskala prostrednictvom deti, skolky, oslavy atd. Ak deti nemas, tak skupinove cvicenie, zazitkove malovanue, kurz varenia, dobrovolnictvo, komunita na ulici, ktora robi nieco verejnoprospesne, kolektiv v praci...

@elenkaba áno, mám deti, už veľké na VŠ. mám manžela, mám dve kamošky. Prácu. Ale nejako sa mi ten môj okruh zúžil po rokoch. V práci nie sme kolektív, som freelancer, robím sama na seba a robím veľa, denne 10h.

simona_racz
7. jún 2026

Manželovi to nebude vadiť že sa flákaš s mužmi? Keďže si spomenula aj kamošov. A mimochodom mohla by si napísať aj obec. Lebo to velmi nepomôže ak si z Humenného a potenciálni kamaráti z Holíča 😂

A inák čítam všade že introvert a introvert… To akože ste všetci introverti? Ja som extrovertná a nikdy som takým štýlom nehladala ludí. Oni si nájdu mňa. Ja som mala vždy opačný problém: Hocikam som došla, zasypali ma hneď.

autor
8. jún 2026
@simona_racz

Manželovi to nebude vadiť že sa flákaš s mužmi? Keďže si spomenula aj kamošov. A mimochodom mohla by si napísať aj obec. Lebo to velmi nepomôže ak si z Humenného a potenciálni kamaráti z Holíča 😂

A inák čítam všade že introvert a introvert… To akože ste všetci introverti? Ja som extrovertná a nikdy som takým štýlom nehladala ludí. Oni si nájdu mňa. Ja som mala vždy opačný problém: Hocikam som došla, zasypali ma hneď.

@simona_racz manžel vie, že hľadám nových priateľov. Sám mi povedal, že by som potrebovala rozšíriť okruh blízkych priateľov. Prioritne asi ženy, ale viac si rozumiem s mužmi a mám aj kamarátov mužov, rovnako môj najlepší kamoš bol muž viac ako 20r. Ale som otvorená každému normálnemu tvorovi, s kým si budem rozumieť ľudsky.