Som vraj nesympatická
Neviem čo robím zle. Už mi niekoľko ľudí nezávisle od seba povedalo že pôsobim odmerane, nepríjemne, nahnevane a neviem ako ešte. Vraj som nepríjemná nesympaticka, veľmi vážna a mala by som byt priateľskejšia. Podľa mna ale taká niesom 🤷🏼♀️ Len ma to už celkom dostalo keď mi to v priebehu tohto týždňa povedali další dvaja ľudia. Ja neviem už či mám chodiť od rána do večera vyškerena smiať sa stále ako nepríčetná ? Samozrejme že keď niekto povie niečo vtipne tak sa zasmejem, aj do debaty sa zapojím, som podľa mňa milá na ostatných. Mám kolegyňu ktorá každú chvíľu pre niečo frfle a je nespokojná a jej nikto nikdy nič nepovie. Stále len mne 🙄 veď ani ini sa nesmejú vkuse. Neviem či vyzarujem zlu energiu alebo čo 😕 viete mi poradiť ako by som to mohla zmeniť ? Nechcem pôsobiť takto nepríjemne na druhých
@pa3q neviem ani ja 🤷🏼♀️
A kde pracuješ??
@pa3q v jednej firme 😉😂
Si zaujímavá. Záhadná. Ale náladu máš dobrú. 😂😂 ze by nuda??
@pa3q zato že nepoviem o sebe ?
Chceš aby ti poradili a schovávaš sa. Držím palce vo vyriešený záhady. 😆
@pa3q ďakujem ✊🏻
Nemusíš vôbec hovoriť o sebe. Stačí ak prejaviť úprimný záujem o nich. Aký si mala deň? Ako sa darí malému v škôlke, Si spokojná v tom novom fitku?
Ja vždy pri nákupe napr. Pozdravím predavacke, podakujem za bloček a poprajem príjemný zbytok dňa. Alebo keď vidím, že sa jej nedarí nablokovať, poviem niečo v zmysle: vidím že už aj ten stroj má dosť a nechce spolupracovať a pod. Prejavím pochopenie.
Je milión vecí malých, ktorým môžeme druhým spríjemniť deň. Pochváliť, povzbudiť, vyjadriť záujem....
presne s týmto mám aj ja problém že cudzi ludia si myslia že som namyslená aj sa usmejem a aj tak nesympatická mi nepovedal ešte nikto ale namyslená počuvam stále🙂 Ale ked ma niekto lepšie spozná odrazu to prestane platiť potom mi vždy povedia že sak s tebou je taká sranda🙂 ja som tiež ten typ viac introvertný že málokomu sa otvorim a to ich asi štve že im nechceš všetko hned vykvákať
Možno máš tzv. resting bitch face..🤷♀️ Ale skôr si myslím, že to nebude o výzore.. A ani o tom, čo hovoríš a nehovoríš o svojom súkromí, nejaká tá sympatia mám pocit, že vyplýva skôr z toho, čo človek vyžaruje (aj nevedome) .. Skús porozmýšľať na základe čoho tebe príde niekto sympatický alebo nesympatický... Mne sú napr sympatickí ľudia, z ktorých srší život a smejú sa im oči a aj frfľať môžu, hlavne že nepôsobia strojene, ale úprimne
Ale keďže sa ti toto deje len v práci resp. v jednom kolektíve, tak mi to pripadá akože niekto tam raz prehodil, že si nesympatická alebo že nepôsobíš priateľsky a ostatní sa na to zamerali, začali si to až moc všímať a prevzali tento názor..
@liusa82 jeeej som sa normálne potešila že niesom sama 😀
@janage no tak mne týmto fakt spríjemňujú deň 😆
Nerozumiem. Napísala som z môjho pohľadu ako môže jeden človek spríjemniť druhému deň. Nemusíš sa vnucovať ak vidíš, že nemajú záujem o konverzáciu. To si ale nepísala. Môže to byť aj ponúknutie kávy, čaju, podržanie dverí.
Ak si to myslela ako sarkazmus a reaguješ takto na dobre mienenu radu, tak hej je to nepríjemné. Dá sa aj inak vyjadriť to isté
@janage Jaj nie ja som to myslela tak že ani oni mne tými poznámkami nerobia deň príjemnejší 😉 možno keby sa ma spýtali čo plánujem cez víkend alebo podobne otázky, miesto hodnotenia mojej osoby
Aj mne to hovorí veľa ľudí, že pôsobím prísne, chladne a arogantne na prvý pohľad, kým ma nespoznajú. a Pritom som komunikatívna, smejem sa, extrovert. Len sa neusmievam 24/7 na všetko, lebo sa to čaká.-) Zvykla som si, neriešim. Nebudem nikoho cudzieho presviedčať o tom, aká som.
Je mozne,ze mas nizke EQ?Ludia s nizkym EQ casto vzbudzuju u druhych take pocity ako popisujes ty.Neviem ci je riesenim stavat sa k tomu sposobom ako mnohe radia,stylom "vyser sa na nich".
@liusa82 mam doma introverta, chápem, čo hovoríš, ale považujem za veľmi potrebné práve v tejto dobe byť tak jednoducho priateľský. Nečakať čo iní urobia pre mňa, ale začať od seba.
Dám príklad, keď bola doma chorá kolegyňa spýtala som sa či niečo nepotrebujú, nákup, lieky. Nič som tým nasledovala, nevnucovala sa, keď povedala ďakujem teraz nepotrebujem, respektovala som. Keď sme ostali chori my, ozvalo sa mi niekoľko ľudí s tou istou otázkou. A dobre mi to padlo😊
Nemyslím, že pri autorke je problém, že nehovorí o sebe. Môžeš sa zaujímať o druhých aj bez vnucovania a ofucovania sa, ak o tvoju spoločnosť nemajú záujem. Ponuknes a rešpektuješ odpoveď.
Je rozdiel vyzerať prísne a byť nepríjemný. Aspoň pre mňa.
Ak som správne pochopila ona chce byť príjemná, ale nech začnú tí druhí. Ja to robím opačne.
@janage nepochopila si správe, ja niesom k nikomu nepríjemná
Ale sama si napísala, že ak by sa oni zaujímali o teba, zaujímala by si sa potom ty. Ja som ti navrhla opačný postup.
Ak nie si nepríjemná ako sa potom ta tvoja nepríjemnosť prejavuje? Povedali Ti?
Prečo pôsobíš neprijemne, nahnevane ak komunikujes prijemne? Nechápem. Lebo smiať sa ako nepríčetný to mne by napr. ani mne prijemne nebolo.
Mne toto vždy ľudia hovorili, že vyzerám nahnevane, smutne alebo podobne... ale s ruškom prakticky nič nevidno čo je fajn. Ale tak ja nedávam najavo emócie a nemám moc rád spoločnosť ľudí, a špeciálne tých, ktorých nepoznám.
@janage nepovedali
Autorka ved sa spýtaj v čom konkrétne to vidia, ako sa to prejavuje. Nech dajú príklad. A uvidíš, či sa nad tým budeš zamýšľať či nie.
Vôbec sa nezamýšľaj nad tým, sme rôzny pre niekoho si sympatická a pre iných možno nie. V práci sú možno zvyknutý na ufrflanu kolegyňu a ty si iná tak si zvláštna 😂 nemôže ťa mať každý rád a ani to nechci, ver mi nie je to dobré. Možno si len častejšie zamyslená a preto pôsobis smutne a nahnevane ale v skutočnosti si možno len ustatostena a zamyslená. Ľudia nevedia či riešiš nejaký problém ale netráp sa naozaj možno je to aj obdobím ak ti to hovoria v poslednej dobe a predtým si nič také nezaznamenala tak sa vôbec netráp to pominie.
Hlavne nič nemen,bud taka aká si úplne prirodzená ,svoja,práve teraz keď sa kvôli tomu budeš snažiť meniť bude to len horšie ver mi poznám to úplne presne. A z tých reči a nedorozumenia si nič nerob predsa nemôžeš sa páčiť každému...práve že sú oni divne ze ti niečo také povedia a ani ta nepoznaju
Bud rada, ti, co ta chcu mat radi a s ktorymi si rozumies vedia, ze taka nie si, zvysok ti moze byt ukradnuty
Mala som kolegynu,ktora mala taky vyraz tvare akoby isla vrazdit a salala z nej neprijemna energia. Vela ludi z nej malo strach,lebo velmi neprijemne posobila. Ona sa aj snazila byt mila,ale ked som ju lepsie spoznala bola to zavistliva,usomrana,nestastna zena,ktora sa tvarila a hrala na pohodovu,ale energiu neoklames. Mozno aj ty mas prirodzene taky nahnevany vyraz tvare a posobis preto na ludi odmerane. A dokonca tato moja kolegyna vedela dokonale bludit ocami,proste kamenna tvar a ocami skenovala okolie aj to bolo velmi neprijemne. Ak ti tolko ludi hovori,ze si neprijemna asi na tom nieco bude. Keby to povedali jeden,dvaja ok kaslat na to,ale tolko ludi,ak sa uz vyjadrilo. Treba vediet prijat kritiku a bud so sebou nieco robit alebo kaslat na to a vystacit si s ludmi,ktorym nevadis.

Tak ťažko sa radí niekomu koho ani nevidíš ani nepoznáš ale si myslím ze tam bude iný problém. A to vieš iba ty.